Graficka kartica

poruka: 45
|
čitano: 7.839
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Graficka kartica
Oly_E3 kaže...
jesus007 kaže...

ovako zanima me dali mogu imat dvije graficke u kompu i jel treba kakav poseban kabel za njih ???

Prvo i prvo na koje tehnologije ciljaš; ATI Crossfire (dva ili više ATi Radeona) ili Nvidia SLI (dvije ili više Nvidija grafičke kartice). Drugo, koju imaš matičnu ploču i procesor.

I koje imaš napajanje? Te koje bi grafičke koristio? Koji je ostatak kompa?

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
17 godina
protjeran
Graficka kartica

Možeš imati dvije grafičke u isto vrijeme, ali to ti ovisi o matičnoj ploči. Na nekim ne može, ali obično može. Na novijim i skupljim imaš više opcija... Zašto ti trebaju 2?

chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zato sto  mi nove igre stekaju a neznam zasto evo npr. cod mw2 radi izvrsno ali favela(mpap sa isusom) mi steka nenormalno

17 godina
protjeran

Pa čuj sad... Ako ti jedna igra radi, a druga neće onda probaj staviti druge drivere za grafičku? Ne moraš odmah dramatizirati i kupovati novo. Sve se da riješiti. A koja je to graf. ako smijem pitat? I koje si drivere zadnji put instalirao i kad je to bilo?Neodlučan

15 godina
neaktivan

znaci imam VTX 4870 1gb a drivere sam instalirao one sad cd sta sam dobio uz nju znaci stare nekih 4-5 mjeseca a ako moze neko dat link za drivere da instaliram

17 godina
protjeran

Koji operativni sustav koristiš? Windowse...? Pogledaj ovdje pa si sam odaberi driver!

15 godina
neaktivan

ja to nis vise ne kuzim u sistemu mi pise windows 7 milenium edition a dole BLACK XP 23 ULTIMATE sta je to na kraju??

Na ovoj stranici sta si mi dao nigde nema za graficku VTX 4870 dali mi mozes dat link za moj windows i grafu pls

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 20:00 (jesus007).
16 godina
neaktivan
jesus007 kaže...

ja to nis vise ne kuzim u sistemu mi pise windows 7 milenium edition a dole BLACK XP 23 ULTIMATE sta je to na kraju??

Piratluk Belji se

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
15 godina
neaktivan
Graficka kartica

Lijepi pozdrav svima!

Vidim da ljudi sličnu muku muče kao i ja, pa s obzirom da je dosta ovakvih topica pitat ću tu. Valjda mi neće niko niš zamjerit. Namigiva

Ukratko, nisam neki gamer i nemam puno vremena za igranje kao nekada, međutim u posljednje vrijeme su me 2-3 naslova zainteresirala

i u narednih par mjesecima nadam se da bi ih moglo biti još. Sve sam uglavnom vrtio bez problema; Fallout, Anno1404, The Witcher, Prototype i

slično ali evo ima par dana da sam počeo Dragon Age: Origins, igra mi se sviđa ali iritantno trza i šteka čak i na manjim detaljima.

Uglavnom, malo sam odlutao, tražim novu karticu a vidim da su ljudi ovdje voljni pomoći sugestijom pa ako mi netko može nešto

preporučiti s obzirom na moju konfiguraciju. (je li dosta mjenjati samo grafičku i da li je uopće potrebno za tih narednih par mjeseci ili treba

mjenjati još nešto? jel trebam možda zamjeniti cijeli komp iako nije on jako star?)
Eto ako netko može pomoći bio bih zahvalan. Kao što se i vidi za kompove sam potpuni tudum ali imam volje naučiti pa sam si danas dao dosta

vremena čitati ovaj forum ali moram priznat da mi je za sada još uvijek to sve znastvena fantastika. Eto tolko od mene, unaprijed hvala i evo

konfiguracije:

proc: AMD Athon 64 X2 4000+  /  Socket AM2 (940)

mtb: Gigabyte M61SME-S2L  /  PCIe  /  link width: x8;  max supported: x16

ram: DDR2 2GB

gpu: ATI Radeon HD 2600 XT  /  core 800 Mhz; memory 700 Mhz  /  256MBytes

P.S. Ako treba još raskopat ću kantu i pogledat napajanje. Ovak i onak je trebam malo pomest. Smijeh

Nadam se da je to to kaj treba od podataka, surfajući po forumu mislim da sam bar naučio što ljudima treba da daju pravu preporuku.

Skinuo sam onaj CPU-Z i s njega prepisao podatke.

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Graficka kartica

Zaboravio sam napomenuti...

Što se cijene tiče išao bih do 1000 kn max osim ako u nekom bliskom cijenovnom rangu (+200 - 300kn) ima nekaj baš drastično bolje naravno pod uvjetom da će mi raditi s obzirom na konfiguraciju.

Btw, gledao sam ATIevu stranicu malo pa me zanima da li serije kartice idu od 2000-5000 redom po kvaliteti ili ima iznimaka?

Eto to je to, hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ja sam se iznenadio ali DA:O mi na high steka jedino u velikim podrucjima, npr. sumama. Ostalo ide glatko.. A imam AMD 3000+, 1gb rama i ATI X1950GT.
17 godina
Graficka kartica

Uzmi si ovu karticu http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7655 i ovo napajanje : http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=6358

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zdekpee kaže...

Zaboravio sam napomenuti...

Što se cijene tiče išao bih do 1000 kn max osim ako u nekom bliskom cijenovnom rangu (+200 - 300kn) ima nekaj baš drastično bolje naravno pod uvjetom da će mi raditi s obzirom na konfiguraciju.

Btw, gledao sam ATIevu stranicu malo pa me zanima da li serije kartice idu od 2000-5000 redom po kvaliteti ili ima iznimaka?

Eto to je to, hvala!

ako bi mjenjao graficku onda uzmi ovu kao sto ti adapter kaze. inace ako uzmes bilo koju jacu nebudes dobio pomake na gore jer ce ti cpu bit usko grlo. komp koji imas je daleko od kompa koji ce vrtiti nove naslove. nisi naveo jednu bitnu informaciju a to je na kojem monitoru igras i na kojoj rezoluciji jer je to jako bitno. ja na tvom mjestu nebih samo mjenjao grafu nego i cpu ako se zelis ozbiljnije igrat a to za sobom povlaci i novu plocu jer je ova ploca jednostavno dosta stara i ima slab chipset a uz to niti ne podrzava nove phenom proceseore ako govorimo o amd-u. da ga nadogradis sa ovom grafom je ok ali ja nebi to radio. zasto??? dajes 700kn za grafu plus jos cca 500kn za brand dobro napajanje. dao si 1200kn. dobio si malo snage. jos uvijek imas slab proc koji se debelo muci sa danasnjim naslovima i jednostavno ih ni uz kakav overclock nemoze kvalitetno vrtiti. drugo ta grafa i ta konfa ce te zadovoljiti mozda za dve igre koje ces vrtiti  malo bolje nego do sada. neznam kak stojis sa financijske strane ali vidim da se oces igrat pa bi ti toplo preporucio kupnju komplet novog stroja. vec za cca 4-5k kn mozes kupiti solidan gamerski stroj koji ce narednih god dana vrtiti sve naslove na high a to znaci da si miran jedno 2 god sta se tice igranja. sada ti odluci da li  bacati ali doslovno bacati 1000kn ili kvalitetno uloziti 4-5.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 10:18 (marko_zg).
15 godina
neaktivan
Graficka kartica

hvala marko što si realno sagledao situaciju iako sam se ja nadao pozitivnijem odgovoru. Namigiva

pozitivnijem u smislu da ću pročitat nešto tipa: "imaš najjači komp u svemiru, samo si kupi malo bolju karticu", haha!

ali to bi bila utopija...

kako sam ga kupio tako mi i treba. svaki idući komp kupujem konzultirajući se s ovim forumom i komponentu po komponentu...

Nisu pare problem ali nisam imao namjeru uzimati novi komp, bar ne još narednih par mjeseci, a te novce za nekakvu dobru mašinu

mogu i hoću izdvojiti. samo sam ja htio ovako, linijom manjeg otpora. :)

hvala  na preporuci i adapteru ali ako ne mogu dobiti osjetni pomak samo od neke grafičke kartice onda se rađe neću ni zajebavat.

Inače kad si već pitao, monitor je neki LG Flatron, star nekakvih 2 i po godine, neznam sad napamet, na poslu sam, ali sam s njim stvarno

do sad bio zadovoljan, a igre igram na rezama koliko mi to trzanje dozvoljava. onako, da nije baš neigrivo i iritantno. neke vrtim na 1440x900 bez problema, tako i ovaj Dragon Age, ali na sve low detalje i opet zna trzat. a neke moram spustit i niže da bi mogo uživati u igri. Npr onaj Prototype. Kao što rekoh, potpuni sam neznalica kaj se hardwarea tiče pa ne mogu informatički-elokventno pojasniti točno što me muči ali vidim da je svima uglavnom jasno da imam prevelika očekivanja od svog ipak zastarjelog kompa. Belji se

Hvala na pomoći u svakom slučaju momci!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Graficka kartica

nema frke, kada se odlucis kupovati komp javi se pa cemo ti vec nesto sloziti da se igras bez trzanja itd.  Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice