Meni je score postotak isti i sa stock taktovima i sa OC-om..
Gpu-z "ASIC" quality
- poruka: 273
- |
- čitano: 86.555
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Napravio sam na Defaultu i opet sam dobio isto...
kao sto sam rekao nepisite bedastoce:-) to nema veze jedno s drugim...LP
kao sto sam rekao nepisite bedastoce:-) to nema veze jedno s drugim...LP
Nisam ja rekao da ima veze - mislim da je Leoprad, ja neznam ima li veze ili nema...

Objasnio sam prije da teorijski moze ima efekta, zapraov ASIC test cita napon i clock i onda sracuna koliki je postatak, jer asic je nista vise nego score kolik je napon bio potreban za stock clockove, tako da nisu bedastoce, nego teorijski overclock bi trebao da ima efekta, samo sto u informatici ono teorijski nije uvijek kao u praksi.
Objasnio sam prije da teorijski moze ima efekta, zapraov ASIC test cita napon i clock i onda sracuna koliki je postatak, jer asic je nista vise nego score kolik je napon bio potreban za stock clockove, tako da nisu bedastoce, nego teorijski overclock bi trebao da ima efekta, samo sto u informatici ono teorijski nije uvijek kao u praksi.
Zapravo, ne moze ni teoretski jer je to broj tvornicki upisan u samu karticu, vjerojatno VBIOS. Isto kao i recimo model kartice, mozes OC-at 7750 koliko hoces, ali nikad GPU-Z nece ocitat 7755...
Usput, ASIC = Application Specific Integrated Circuit, tehnicki bi se u ovom kontekstu pod tim podrazumijevao sam GPU chip, tj. graficka kartica - ploca (PCB), mada se cesto koristi asic i za cijelu graficku. Kako bilo, izjava "moja graficka ima 80% asic" je besmislena, ima 80% asic quality rating ili sl.
SAPPHIRE HD7850 OC verzija,sve na strocku!!
Sami shortcut-ovi od COD-ova
SAPPHIRE HD7850 OC verzija,sve na strocku!!
Sami shortcut-ovi od COD-ova
hehehe COD FREAK!
haha opet nemaš srece - ali kako si i sam rekao to nije kljucno - ja sam uspio sa svojom igrati btf 3 na 1200 / 1500 ali sam osjetio tering slike sa vremena na vrijeme...o cemu ti to??manji asic ne znaci losije :)da pace nama obicnim smrtnicima koji imaju nizi asic je lakse klokat na zraku graficku karticu.. u prijevodu to znaci da sa manjim asic quality mozes postic veci overclock..
Nije baš točno tako asic možda i ima nekog uporišta no ima iznimki,sve ovisi o purity control.
Uglavnom ovako je objašnjeno veći ASIC u "teoriji" znači koliki bi trebao biti prosječni leak procesora,veći leak znači da je što dalje od sredine wafera.Broj kak kažu nije računan po nekim vrijednostima već samo pročitan ovisno kak amd i nvidia "binnaju" tako da moža i vrijed i nešto kao informacija.
Sad na zraku ti želiš što više moguću vrijednost ne želiš nikakav leak,a ponajmanje elektromigraciju međutim kada radiš tako nešto na vodi hoćeš ispod 75 za vodu oko 60 i ispod,razlika se ne čini velikom no vjeruj dosta je značajna kod ekstremnijeg kloka želiš što veći overvolt,zad procesor koji ima slabi leak i da njega lupiš toliku količinu napona elektroni bi posvuda završavali i značano degradirali i usporavali proces,međutim kad bi digao veliki napon LN2 recimo na procesoru s većim leakom elektroni bi ugodnije putovali jer ne bi bili toliko zbijeni kad bi ih par zaostalo za drugima zbog većeg leaka.
Kod ektremnih stvari gdje očekuješ da to procesor pregori od stresa što manji asic bolji,naravo ne premali ima i on zlatnu sredinu,dok kod zraka želiš što veći nema zlatne sredine,ako ne curi to znači da manje dižeš napon,a više klok frekvenciju i brzinu clock instrukcija.
Edit:
Izgleda da odgovaram na stari post,isprike.

Kod kolege koji ima dvije HD7870, trebalo mu je debelo preko 1.2V za 1200MHz. Meni treba 1.150V.
HD 7950 VaporX - 1075/1475Mhz - ASIC Quality 61.4%
Kao i svi slika je tu or wtf.