GPU load problem

poruka: 11
|
čitano: 1.865
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
GPU load problem

Evo upalio komp, počeo igrat neku zahtjevniju igru, sve se pokreče bez problema, sve radi ko zmaj kao i prije. Izgasim igru i čujem da mi ventilator grafičke ne smanjuje brzinu okretaja...kontam da joj treba nešto više da se ohladi, al ne. Pogledam situaciju na GPU-Z temperatura  ne prelazi 65 C°, ali i GPU load stoji na 85%. Resetiram komp pogledam ponovno GPU-Z temperatura mi je 30 C°, fan speed 25%, GPU load 0%. Zatim sam upalio neku bezveznu igru vrlo malo zahtjevnu, te je izgasio te i dalje stoji gpu load 85% a neradim ništa.

grafička je Sapphire HD 7970,3GB GDDR5 384 bit Vapor-x Edition 28nm stara 1,5-2 god.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
GPU load problem

dobro o kolikom vremenskom intervalu pricamo da ti se gpu load ne spusta nakon sto izades iz igre? imas zadnju verziju drivera/gpu-z itd..da nemas "bitcoinminer virus"!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2015 16:27 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: GPU load problem

Nespušta se nikako tek kad restartam ili izgasim/upalim komp. kako uklonit taj virus, nešto sam načuo o njemu, jel se može skinut sa običnim antivirusom (avast, nod)?

13 godina
protjeran
GPU load problem

morat ces malo potraziti po netu! bilo je i tu na forumu par postova o tome! no neznam di..LP

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
GPU load problem

Imao sam isti problem na Sapphire dual-x HD 7870 i probao flashat razno razne biose, ništa od toga, vec godinu dana skuplja prasinu u ladici...

Uzasno me interesira zasto dolazi do toga al zasad nigdje na netu nisam uspio pronac odgovor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Zujko008 kaže...

Imao sam isti problem na Sapphire dual-x HD 7870 i probao flashat razno razne biose, ništa od toga, vec godinu dana skuplja prasinu u ladici...

Uzasno me interesira zasto dolazi do toga al zasad nigdje na netu nisam uspio pronac odgovor.

Problematicni drajveri? Kad ti se poceo pojavljivati problem jesi pokusao neki dr5ajver cleaner pa stari drajver?

Znaci zato se svi iz nekih cudnih mracnih pobuda zele rijesiti starih amdmrdush kartica Pogotovo kad istegne garancija a one cugaju ko lude

12 godina
neaktivan
gljinoliga kaže...
Zujko008 kaže...

Problematicni drajveri? Kad ti se poceo pojavljivati problem jesi pokusao neki dr5ajver cleaner pa stari drajver?

Znaci zato se svi iz nekih cudnih mracnih pobuda zele rijesiti starih amdmrdush kartica Pogotovo kad istegne garancija a one cugaju ko lude

Probao sam SVE imam nesto iskustva sa problemima kad je rijec o grafickim karticama, od ljudi koji su imali mjesecima krive drivere, brickanih kartica i da ne nabrajam, ali ovo jednostavno neznam popravit, hardverski problem vjerojatno nije kad kartica jedno vrijeme radi dobro, a kod softwera mogu utjecat samo na bios i drivere, a u njima nije problem.

Stvarno nemam pojma 

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2015 11:04 (Zujko008).
15 godina
neaktivan
GPU load problem

zato najbolje koristi Msi Afterburner i rješit ćeš problem.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Se7en kaže...

Za sta koristit Msi? Kak se s njim moze rjesit ovo?

12 godina
odjavljen
Se7en kaže...

Pa ne znam baš kako će to ABom rješit. Očito mu kartica nakon loada ostane u jačem power stanju. Nvidia inspector ima opciju forsiranja Pstate-a, možda ima neki sličan program za amd pa tako pokuša, strixx il nešto.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
protjeran
GPU load problem

ako zeli promjeniti 2d/3d taktove ja to radim s Asus GPU Tweak-om, pa nek onda vidi dali se to opet desava! ja bi ih recimo malo podigao!

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice