Izgleda da DirectX 10.1 i nije tako beskoristan kako nVidia želi prikazati: http://www.rage3d.com/articles/assassinscreed/index.php?p=1
U novoj igri Assasin's Creed, DX10.1 donio je 20% ubrzanja kod AA....
Izgleda da DirectX 10.1 i nije tako beskoristan kako nVidia želi prikazati: http://www.rage3d.com/articles/assassinscreed/index.php?p=1
Znaci ak imam vistu mogu ga negdje skinuti ili...?
Nema to veze s nikakvim bugovima niti je DX10 bio bugovit. DX10.1 je ekstenzija/dodatak/proširenje/nadogradnja DX-a 10. Assasin's Creed koristi najnaprednije mogućnosti koje nudi DX10.1 i time ubrzava.
Zar nece izbaciti 10.1 iz assassins creed-a sa zadnjom zakrpom zbog problema (ili necije zelje)?
A na tom linku fino pise da se nakon deinstaliranja sp1, igra usporila. Ko tu koga sada?
Na tom linku piše da je sve brže. Gdje ti vidiš usporenje? Zeza te engleski?
Citiram:
Altair has certainly come bearing gifts-based on what we've seen above, it seems rather clear that Assassin's Creed is the first title to implement DX10.1. We cannot help but wonder why this isn't actively advertised, as it would be a major bullet point in proving the game's technical prowess.
Armed with this knowledge, we went and asked ATi about it, since they're probably in the best position to know whether or not the new API is actually implemented. Here's what they had to say:
"Ubisoft are at the forefront of technology adoption, as showcased with the fantastic Assassin’s Creed title. In this instance our developer relations team worked directly with the developer and found an area of code that could be executed more optimally under DX10.1 operation, thus benefiting the ATI Radeon HD 3000 Series."
It seems we were right after all!
The impact that DX10.1 has is quite frankly greater than expected. A 20% improvement in AA performance is very impressive. GPU refreshes have been built around lesser gains. Based on the game's behavior it's possible that Ubi are doing their own Custom Resolve in order to get HDR correct AA, and are also taking advantage of the full access to MSAA buffers DX10.1 brings in order to get both better quality and better performance, but without an official statement we'd rather refrain from speculating further.
Daj zaboga, pročitaj nešto prije nego komentiraš.
As it were, between two separate sessions, Service Pack 1 got uninstalled. Intent on resuming our trek through the Kingdom of Heaven, we were quite surprised to notice that performance got perceivably worse on our 3870X2 using rig
Jesi ti slijep? Fino ti pise! I isto tako pitam sta se desava jer su najave da ce sa zadnjom zakrpom dx10.1 biti izbacen iz igre zbog navodnih problema. A ti malo analiziraj napisano.
Vidim ja da je s 10.1 brze, ali pitam zasto onda izbacuju podrsku?
Gdje ja vidim usporenje? Pa vidim tu gdje sam i napisao (ljudi deinstalirali sp1, igra se usporila). Samo je pitanje jel ti vidis ono sto postas?
Pročitaj cijeli članak, ne samo uvod zaboga!
Što se izbacivanja tiče, o tome ne znam ništa. Probao sam igru na SP1 i bez SP-a i na SP1 i dalje ide brže .. barem meni.
Evo čitam opet i vidim da vadiš iz konteksta samo što ti paše :)))))
Since SP1 was never proven to be the ultimate performance enhancer, it was quickly discarded as the possible reason for the sudden loss of performance.
Štoviše, na trećoj (3.) stranici je slijedeće:
http://www.rage3d.com/articles/assassinscreed/index.php?p=3
A da ti izvadim:
SP1: 48,26 FPS
bez-SP1: 40,66 FPS
Pročitaj cijeli članak, ne samo uvod zaboga!
Što se izbacivanja tiče, o tome ne znam ništa. Probao sam igru na SP1 i bez SP-a i na SP1 i dalje ide brže .. barem meni.
http://www.bug.hr/master/vijesti/index.asp?id=86980
Interesuje me samo jel stvarno postoje onda problemi s dx10.1 (sudeci po clanku sve fino ide) ili izbacuju podrsku zbog toga sto neko (nvidia?) ima prste u tome?
Ne osporavam taj clanak, ali me zainteresovalo jer sam ovu vijest citao par dana prije.
Ako ne znas odgovor, ne moras napadati bezveze, promasio si smisao mog pitanja.
Ne znam o tom izbacivanju ništa, sada ću pogledati.
Ne napadam niti sam ja "stručnjak". Ja samo čitam što piše i što je nacrtano (grafovi).
Ti tvrdiš da kažu da SP1 ruši performanse, ja tvrdim da to nije točno i dajem ti dokaze za to u istom članku. Dakle, nisi pročitao članak.
A sada idem istražiti to s izbacivanjem...
Tražeći informacije o navedenom, došao sam do još saznanja.
http://www.pcgameshardware.de/aid,641035/Test/Assassins_Creed_D3D_101_mode_reviewed/&page=2
"The Radeon HD 3870 gains a 31.5 percent performance boost from installing Service Pack 1, if the resolution of 1,680 x 1,050 is combined with maximized in-game Anti Aliasing."
Inače, ubrzanje po drugom testu je doslovce ogromno:
http://www.pcgameshardware.de/aid,641035/Test/Assassins_Creed_D3D_101_mode_reviewed/&menu=browser&image_id=810153&article_id=641035&page=1&show=original
(nVidia kartice ignoriraju ubrzanje jer nemaju 10.1)
Nisam rekao da sp1 rusi performanse nego da sam samo ovo procitao: kad su obrisali sp1, to im je srusilo performanse, brate dragi (a ti okrenu sad da se ja toga drzim ko p'jan plota), ja sam igru igrao na sp1 i ide zadovoljavajuce (to je moje iskustvo). Rekao sam da se njima usporilo kad su obrisali sp1, sto je i logicno jer je otisao 10.1 sa deinstalacijom sp1. Uglavnom nebitno je to, bitno je da li stvarno ima problema ta podrska za 10.1 (po meni nema) ili je nesto drugo posrijedi.
Ah, e vidiš. Po ovim testovima ovo je jako neugodno za nVidiu i njihovu politiku da ne koriste 10.1. Vidi se ogromno poboljšanje za ATi.
S obzirom da je igra u The Way It's Meant To Be Played, (program nVidije) vrlo lako je moguće da je 10.1 povućen da ne šteti nVidiji jer se skoro nitko ne žali na probleme, a developeri sami kažu da ih ima i izbacuju nešto što je udarac nVidiji...
Pa o tome ti cijelo vrijeme govorim
Ja sam istog stajalista, da sa sp1 igra bolje ide.
Sad mene isto zanima zašto? :D Jer ne nalazim baš žalopojke poo netu... ne vidim baš očit razlog povlačenja nečega što tako dobro radi. :D
Ovo me podsjeća na situaciju kao da Mercedes sponzorira proizvodnju novog motora, a taj motor bolje radi u BMW-ima, pa Mercedes odluči povći motor i 'popraviti' ga:)))
Sad mene isto zanima zašto? :D Jer ne nalazim baš žalopojke poo netu... ne vidim baš očit razlog povlačenja nečega što tako dobro radi. :D
Ovo me podsjeća na situaciju kao da Mercedes sponzorira proizvodnju novog motora, a taj motor bolje radi u BMW-ima, pa Mercedes odluči povći motor i 'popraviti' ga:)))
Hehe, pa da. Zato i kažem. "Ne vidim razlog" je više sarkazam nego mišljenje. (Zato je i :D tamo).
Vis a vis motora, hehe, zgodno.:)
Ova Nvidia stalno igra prljavo i to me kod njih zivcira najvise. -_-
Stalno neko optimiziranje igara, neki shady trikovi ono ovo, takve stvari ce na kraju najvise nastetit trzistu, userima, a i na kraju njima samima.
Evo Crytec sad ono ovo nema para i povlace se iz PC industrije, a kako nebi kad su s Nvidiom radili. Nvidia ih dokrajcila s tom njihovom optimizacijom i sad cemo morat igrat konzolaske igre a konzole nisu mocne ko PC i vjerojatno igre Cryteca vise nece bit spektakulare grafike ko Crysis.
Ne, samo su rekli da PC neće biti ekskluziva. Nažalost, danak je uzelo piratstvo i beta program. Mnogi ne kuže što beta znači, a kasnije je žurba sa izlaskom usosila stvar.
Zbilja interesantno više nema namještanja(ili ??) benchmark rezultata sada se konkurencija bojkotira. Nvidia je u k*rcu.
Jedan mali Off-topic:
Meni je u igrama poput LFS-a,NFS:PS,CMRDirt,Star Wars:BF II i jos nekim igrama "zaostale" grafike(tu je izuzetka CMRDirt)FPS bio i do 20 brojeva viši u Visti nego u Xp-u.Tipa u LFS-u nisam mogao imat vise od 17-18 FPS-ova kad je bilo 20 igraca,a sad izvucem veoma ugodnih 40 FPS-ova.Tako da vjerujem da ce DX10.1 donijet ubrzanje i na DX10(mozda i DX9),ali pod uvijetom da je grafa kompaktibilna
Vista je samo u početku bila dosta sporija. Razvojem drivera nije puno sporija od XP-a ni u DX9... mrvicu. Crysis mi u DX9 na Visti ide jednako kao i na XP-u npr.
Nego, prije prenagljenih optužbi treba pričekati da podršku vrate u igru u idućem patchu iza ovog.
Dobro jutro ljudi
Ako su developeri izbacili podrsku za dx10.1 zbog nvidie (na sto, po svemu sudeci, mirise ovo sve) a ne problema, ja cisto sumnjam da ce vratiti podrsku u patchu poslije onog u kojem je ukinu, nelogicno mi je. To sto oni kazu da ce vratiti nakon sto uklone probleme, ako problema nema samo ce muljati da rade na tome i otezati.
A vista i sp1 meni rade kao podmazani i stvarno nemam problema ni sa jednom igrom i ne shvatam zbog cega se ljudi zale, ni na vistu ni na sp1.
Dobro jutro ljudi
Ako su developeri izbacili podrsku za dx10.1 zbog nvidie (na sto, po svemu sudeci, mirise ovo sve) a ne problema, ja cisto sumnjam da ce vratiti podrsku u patchu poslije onog u kojem je ukinu, nelogicno mi je. To sto oni kazu da ce vratiti nakon sto uklone probleme, ako problema nema samo ce muljati da rade na tome i otezati.
A vista i sp1 meni rade kao podmazani i stvarno nemam problema ni sa jednom igrom i ne shvatam zbog cega se ljudi zale, ni na vistu ni na sp1.
RAM gutaju programi, ne tako puno Vista sama po sebi. Uostalom, RAM je jeftiniji od banana...
RAM gutaju programi, ne tako puno Vista sama po sebi. Uostalom, RAM je jeftiniji od banana...
Rage3D je trebalo dosta vremena da testira Assassin’s Creed iz Altaira, a čini se to bi to mogla biti prva igra sa DirectX 10.1 kodom.
Otkrili su da sa DirectX 10.1 hardverom možete poboljšati
performanse za 20% i svima nam je poznato da je DirectX 10.1 dio Vista
SP-a i da ga trenutno jedino podržava Radeon 3xxx serija ATI kartica i
novi Chrome 430GT .
Nvidia jednostavno ne želi i neće podržati DirectX 10.1, a
poboljšanje od 20% u Anti Aliasingu je nešto što definitivno privlači
pažnju.
Nije citav DirectX 10.1 brži 20 %, nego samo ANTI ALAISING (Barem u Assasinu).
Ma nVidia je zakon, boli me briga što vi mislili, samo im se zamjeram sto prebrzo rade nove grafičke poboljšane za malu razliku i brzo grafe zastaruju zbog novih nadolazećih
A ova rasprava je malo glupa. Da ste i vi na mjestu direktora nVidie ili Microsofta pa naravno da bi radili sve žive gluposti samo da podignete zaradu, fučka se njima za time da li nama to paše ili ne... jer oni znaju da kad oni kažu da je nešto novo i super da će SVI odmah se pridržavati toga i tvrditi da je SUPER a poslije srati po tome kad ovi NADLEŽNIJI promjene mišljenje
Ispravite me ako lažem ali u svakoj laži ima malo i istine
Ma nVidia je zakon, boli me briga što vi mislili, samo im se zamjeram sto prebrzo rade nove grafičke poboljšane za malu razliku i brzo grafe zastaruju zbog novih nadolazećih
A ova rasprava je malo glupa. Da ste i vi na mjestu direktora nVidie ili Microsofta pa naravno da bi radili sve žive gluposti samo da podignete zaradu, fučka se njima za time da li nama to paše ili ne... jer oni znaju da kad oni kažu da je nešto novo i super da će SVI odmah se pridržavati toga i tvrditi da je SUPER a poslije srati po tome kad ovi NADLEŽNIJI promjene mišljenje
Ispravite me ako lažem ali u svakoj laži ima malo i istine
bo... ja nemam directX 10 ali ima frend je stavio i cini se da je stvarno brze