Cooler za HD4850

poruka: 134
|
čitano: 37.951
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
RE: Cooler za HD4850
Sused kaže...
Moja preporuka ti je Gigabyteova verzija jer ona dolazi sa Zalmanovim coolerom, za razliku od većine referentnih koje slabo hlade... Ili ako imaš novaca možda uzet TOXIC, ona dolazi sa drugim coolerom i tvornički je overclockana...
 To je dualslot ona po gigabyte dizajnu? Ona mislim nema hladnjake na memoriji, forumas F1-IVO ima takvu, ako se dobro sjecam. Takva je i moja club3d (club3d ima 4 verzije u ponudi), s AC coolerom koji je dobar ali bez hladjenja memorije (osim sto puse fan od gpu-a po memoriji). Ja sam nabacio pasivne i S1, jer sam OC-ao i gpu i ram.
U ______, dana _______ M.P. podnosilac prijave:
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2008 11:03 (DrNasty).
17 godina
neaktivan
I moja je Gigabyte sa Zalmanom i mogu ti reći da nije jako bučna, samo nema promjenjivu brzinu venta nego je stalna što i nije tako loše, samo joj zamjeram što na mem. čipovima nema ništa nego koliko dopre zraka kroz rešetke, pa se bojim puno klokat.
16 godina
crystal6 kaže...

Uskoro si namjeravam kupiti gore navedenu karticu pa me znanima zna li tko neki dobar cooler koji se može staviti umjesto tvorničkog?

Ak ju misliš ugradit na matičnu navedenu u potpisu nebu išlo (pretpostavljam da ima AGP sučelje).
Zakaj jednostavno ne povećaš brzinu okretaja hladnjaka umjesto kupovine hladnjaka ?
92% tinejdžera sluša turbofolk,ako si i ti među njima kopiraj si ovo u potpis. Zastava Yugo 89.g. alu felge,klima,CD i DVD player,nema zadnja sjedala (instalirani lcd monitori),prostor za kučište pc-a,V8 motor od 350KS nepovoljno prodajem !!!!!!
16 godina
Xbox360 Modder kaže...
crystal6 kaže...

Uskoro si namjeravam kupiti gore navedenu karticu pa me znanima zna li tko neki dobar cooler koji se može staviti umjesto tvorničkog?

Ak ju misliš ugradit na matičnu navedenu u potpisu nebu išlo (pretpostavljam da ima AGP sučelje).
Zakaj jednostavno ne povećaš brzinu okretaja hladnjaka umjesto kupovine hladnjaka ?
Vidi datum(procitaj moj prijašnji post), ja san pita koju da uzmen, koja je bolja Gigabyte, Sapphire, Club 3d.
Gigabyte-ovu moran uzimat u ADM(ako se pokvari kako cu vratit), a ove mogu i u Hgspota, a CUNO kaze da se nemore promjeniti brzina vrtnje, (nije mi vrlo vazna buka).

Sad koja je bolja, najvise se mislim između Gigabyte(bolje hladi) i Sapphire(kazu da se bolje cloka), ali ako se nemore mjenjat brzina vrtnje za Gigabytovu onda je bolja Sapphirova(toliko sam skuzio, u prijasnjim postovima).

Kolika je temperatura ako netko zna od te dvije(sve na deafult).
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2008 11:38 (markoal).
16 godina
neaktivan

Nisi dobro skužio. To što se ne može mijenjati brzina vrtnje znači da će biti bučnija jer će ventilator uvjek raditi na 100% ali će tako kartica biti puno hladnija. Ako ti buka ne smeta definitivno je najbolje rješenje, a ako ti smeta opet uzmeš nju i onaj fan speed control il kak se već zove... Time ćeš smanjiti buku jer ti ventilator neće raditi na 100%, ali će ti se malo podići i temperatura (ali opet ispod referentne...). Ali pošto sam kažeš da ti buka ne smete onda Gigabyteova, nema šta.

Što se tiče garancije, ako ti rikne možeš poštom poslati ADM-u karticu, oni ti vrate popravljenu ili zamijenjenu...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
Sused kaže...

Nisi dobro skužio. To što se ne može mijenjati brzina vrtnje znači da će biti bučnija jer će ventilator uvjek raditi na 100% ali će tako kartica biti puno hladnija. Ako ti buka ne smeta definitivno je najbolje rješenje, a ako ti smeta opet uzmeš nju i onaj fan speed control il kak se već zove... Time ćeš smanjiti buku jer ti ventilator neće raditi na 100%, ali će ti se malo podići i temperatura (ali opet ispod referentne...). Ali pošto sam kažeš da ti buka ne smete onda Gigabyteova, nema šta.

Što se tiče garancije, ako ti rikne možeš poštom poslati ADM-u karticu, oni ti vrate popravljenu ili zamijenjenu...

Aha, hvala, sta mislis koliko bi je moga clockat.
17 godina
moderator
Cooler za HD4850

Evo, danas vrtim furmark stability test, s preimenovanom exe datotekom.

Na taktovima 700/1050, kartica se rusila nakon nekih 15 minuta s temperaturom 81 C.

Napominjem da imam Accelero S1 + turbo modul.

Ovakve temperature sam primjetio samo ako je AA iskljucen, dok s AA ne ide preko 51 C.

U idle je na 26 C, dok je soba na nekih 19 C.

Zbog toga sam maloprije napravio ovu perverziju (slike). Nakon toga furmark se nije rusio ni nakon pola sata, sa 1-2 C manjom temperaturom (iako mislim da ona prva temperatura, dok je bio turbo modul, ne bi ostala onakva, nego bi rasla). Oba 120mm venta su srednje brzine (oko 1200 rpm).

Mijenjam stojadina s kukom, za fiću s kukom. Šifra: Kuku meni, kuku tebi!
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2008 17:14 (DrNasty).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Evo, danas vrtim furmark stability test, s preimenovanom exe datotekom.

Na taktovima 700/1050, kartica se rusila nakon nekih 15 minuta s temperaturom 81 C.

Napominjem da imam Accelero S1 + turbo modul.

Ovakve temperature sam primjetio samo ako je AA iskljucen, dok s AA ne ide preko 51 C.

U idle je na 26 C, dok je soba na nekih 19 C.

Zbog toga sam maloprije napravio ovu pervreziju (slike). Nakon toga furmark se nije rusio ni nakon pola sata, sa 1-2 C manjom temperaturom (iako mislim da ona prva temperatura, dok je bio turbo modul, ne bi ostala onakva, nego bi rasla). Oba 120mm venta su srednje brzine (oko 1200 rpm).

OT, vidim da imaš Silverstone PSU, koji je model?

Edit: da, da, sada sam se sjetio. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2008 17:16 (Gilbert).
17 godina
moderator

Pa onaj koji si mi ti preporucio :)

Olympia 650 :)

Mijenjam stojadina s kukom, za fiću s kukom. Šifra: Kuku meni, kuku tebi!
16 godina
neaktivan

Ajde pozdrav, da se i ja ubacim u temu,

naime, imam Gigabyte 512 MB i kod mene je temperatura bez opterecenja 82 °C na visti ultimate x64, na xp je bila 80°C, čitao sam u BUG-u Broj 191 - listopad 2008. da je to normalna radna temperatura ove grafičke, no malo sam se začudio kad je nakon pola sata igranja gta 4 na 1600*1050 temperatura skočila na 94°C.

čitao sam po mnogim forumima da je to sve "normalno" jer po službenim navodima ova kartica se grije čak do 110 °C bez problema. nije mi se niti jedna igra do sada srušila, ali ipak me zanima da li ste imali vi možda kakva iskustva sa ovom karticom, jer svejedno mi je to malo pretoplo :)

hvala

17 godina
moderator

Imas u Catalyst centru kontrolu ventilatora. Podigni brzinu i temperature ce se smanjiti. Nadji balans izmedju buke i zagrijavanja.

Ide Crvenkapica šumom i sretne nepismenog vuka. Pita je vuk: Crvenkapice, šta to nosiš baci? I Crvenkapica baci košaricu.
17 godina
protjeran

40% ti je tamanNamigiva

Q6600 , EX38-DS4, DDR2 4GB 1000MHz, HD4870 1G
17 godina
Cooler za HD4850

Pozdrav ljudi!

Je li tko od vas kupio Zalman VF900 cooler za grafičku i montirao je na 4850?  Zanimaju me dojmovi i što se sve dobije uz taj cooler?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Cooler za HD4850

U Vemilu ti imaju tu grafu sa već ugrađenim iako ne gore navedenim zalmanom. Evo link:

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130309

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mayales kaže...

U Vemilu ti imaju tu grafu sa već ugrađenim iako ne gore navedenim zalmanom. Evo link:

VF900 ti je na Sapphire HD4850 Toxic. Bio sam na Zalmanovoj stranici i vidio da se ne dobiju pasivni hladnjaci za VRM već samo za memoriju. A toxic ima nešto na VRM.... E sad me zanima dobije li se uz taj cooler to nešto što ima Toxic na VRM?
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
17 godina
neaktivan
crystal6 kaže...
Mayales kaže...

VF900 ti je na Sapphire HD4850 Toxic. Bio sam na Zalmanovoj stranici i vidio da se ne dobiju pasivni hladnjaci za VRM već samo za memoriju. A toxic ima nešto na VRM.... E sad me zanima dobije li se uz taj cooler to nešto što ima Toxic na VRM?
  Ja sam imao Zalmana na HD 4850 i isplatio se svake kune.... Uzmi ga... Ili Accelero S1.....

Tih je, odlično hladi.... 
E 6600->Gigabyte P45-DS3->X-FI AUDIO-> Seagate barracuda 320Gb,16mb -> XFX GTX 260 Black Edition ->Z-5500-> MX-518-> Samsung 2232BW...> Fortron 650W...
17 godina
Cooler za HD4850

No, kako da rješim stvar s regulatorom napona (VRM)? Za njega se ne dobiju nikakvi heat sinkovi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Pa odreži s originalnog i zavrni nazad na karticu.

17 godina
DrNasty kaže...

Pa odreži s originalnog i zavrni nazad na karticu.

Mislim da to ne bih htio raditi, a i time gubim garanciju.
17 godina
moderator
crystal6 kaže...
 Ti bi omlet, al da ne razbijes jaja :)
Onda kupi one zalman heatsinkove, jedan je forumas to uradio i postao je slike u ovoj temi.
17 godina
DrNasty kaže...
crystal6 kaže...
 Ti bi omlet, al da ne razbijes jaja :)
Onda kupi one zalman heatsinkove, jedan je forumas to uradio i postao je slike u ovoj temi.
 Znači one heatsinkove za RAM? Mislio sam da ima nekakav heatsink za VRM, al dobro i ovo će poslužiti. Btw, što se stavlja između RAM čipova i heatsinkova?
17 godina
moderator

Heatsink za VRM se razlikuje od heatsinka za RAM samo po obliku. Btw, ja imam heatsink za VRM u kutiji, nije ni koristen :)

Stavljao nisam nista izmedju, samo dobro ocistio RAM gumicom i nalijepio heatsink. Neki kazu da su S1 heatsinkovi losi, ali meni drze cvrsto, vjerovatno je stvar cistoce podloge.

17 godina
DrNasty kaže...

Heatsink za VRM se razlikuje od heatsinka za RAM samo po obliku. Btw, ja imam heatsink za VRM u kutiji, nije ni koristen :)

Stavljao nisam nista izmedju, samo dobro ocistio RAM gumicom i nalijepio heatsink. Neki kazu da su S1 heatsinkovi losi, ali meni drze cvrsto, vjerovatno je stvar cistoce podloge.

Ima u Linksa Thermalright heat sinkovi za memoriju. Mislim to uzeti uz VF900, budući da nemaju više Zalmanovih.
17 godina
Cooler za HD4850

Evo ljudi, danas bio u Linksu i kupio Zalman VF900 LED VGA Cooler za 229 kn. Da ga odmah montiram ili da pričekam utorak dok stignu ramsinkovi koje ću staviti na VRM?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cooler za HD4850

Evo, da se pohvalim, kupio i ja accelero te ga stavio na (za sada samo jednu) 4850.

Kupio sam ga za 90 kn polovnog, malo modao i fino stavio na karticu.Ja sam prezadovoljan!!

Evo slika:

i, da, ono je ventilator s athlona 64 Cool

9A3BMQ
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

I? Koliko su sada temp? Manje?Cool

chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss...
16 godina
neaktivan
Cooler za HD4850

Evo temperatura

U radu U radu
u idle u idle
9A3BMQ
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Jerome Jr. kaže...

Ajde pozdrav, da se i ja ubacim u temu,

Ajde da se i ja ubacim mada je ovaj post već zastario. Dakle prijatelj mi ima navedenu karticu i iznenadio se temperaturama. Redovito pri opterečenju skaču preko 100 stupnjeva pa i preko 105 što je moram priznat i mene malo iznenadilo mada nisam siguran kolka je normalna temperatura. Ja mu izvadim očistim malo od prašine, ispušem i vratim nazad i temperature se poboljšale. Ali primjetio sam da je ventilator namješten (bar na njegovoj) na 20%, dakle može se itekako smanjit temperatura naveden karticeNamigiva

16 godina
neaktivan

Da, zanimljivo je da stock od 4850 ima čak tri toplovodne cijevi ovako posložene DIC (D nema onu ravni crtu).

Meni se automatskoj regulaciji non-stop mijenjala brzina okretaja, pa čak i kod pregledavanja slika (8 Mpix) te me to jako živciralo.

9A3BMQ
17 godina
neaktivan
Cooler za HD4850

Evo da ne otvaram novu temu,kolika je isplativost ove grafe na 23" monitoru?

::::::::::::::::::::::::::::::::))))))))))
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice