Nikakvih poboljšanja u perfomansama nema.
Samo OpenGL i ispravke bugova.
UPOZORENJE ZA KORISNIKE HD4850 KARTICA: Nemojte instalirat ove drivere jer donose lošije perfomanse za HD4850.
Nikakvih poboljšanja u perfomansama nema.
Samo OpenGL i ispravke bugova.
UPOZORENJE ZA KORISNIKE HD4850 KARTICA: Nemojte instalirat ove drivere jer donose lošije perfomanse za HD4850.
jel zna itko koji su najbolji driveri za Sapphire Radeon HD4850 512 MB GDDR3???
ATi Catalyst 9.4
ATi Catalyst 9.4
Pa ako kazu da nepreporucuju za HD4850, onda skini predzadnje, a to su 9.4, problem rjesen!
ma instalirao sam 9.4 i tocka!
Dal je tko igrao Crysis Warhed sa HD4870 i driverima 9.5?Ja sam odmah nakon instalacije drivera pokrenuo igru(win7).I stvarno sam se jako ugodno iznenadio.
Broj FPS-a je ostao isti no igra doslovice više ne zastajkiva i radi brzo koda da imam 40FPS-a,a imam 25.Isto tako HAWX radi brže i sa više FPS-a.
Ljudi, jedno pitanje. Da li itko od vas ima ili je imao grafu sapphire ati hd3870 onu plavu, single slot? Vec sam postavio to pitanje na forumu al bih zelio cuti vise misljenja. Dakle, na toj grafi mi se cooler u mirovanju računala pali i gasi. Čim malo opteretim grafulju ukljuci se cooler i vrti dok je ne ohladi. Odnosno, dok igram ili bilo sto vrti i ne gasi se, nema štekanja i sl. Grafa nije clockana ni ništa, sve je po defaultu. E sad, ne znam da li je to normalan režim rada te grafe ili nešto tu ne valja? Hellpppp please¸!
Tako treba biti. Imao sam istu graficku. Nemoras se brinuti.
Sad, dosta se zagrijava sa tim single slot hladnjakom i dosta je bucna. ja sam promijenio hladnjak i dosta su se smanjile temperature. O tisini da i ne pricam.
Evo jučer igram ja GRID i nakon dužeg vremena izbaci me van, ne da me diskonekta nego baš mi je igra zblokirala.
Pošto mi se to dugo nije događalo idem ja pogledati koji catalyst imam instaliran.
Pogledam i vidim da imam 9.3, bacim oko na forum i baš je pod aktivne teme ova bila na 1. mjestu.
Ok, idem si i ja skinuti 9.5, skinem, instaliram i idem opet igrat - u GRID-u sam dobil nevjerojatnih 3-4 fps-a više.
Zakaj nevjerojatnih - zato je mi je na 9.3 grafa bila klokana i to prilično i opet sam imal manje fps nego sa 9.5 ne klokanom.
Takvu razliku još nisam osjetil ni sa jednom verzijom, tj. nadogradnjom drivera grafičke.
Živo me zanima sad kad isprobam The Last Remnant u kojem mi je fps ponekad očajno mali, obično varira između 20-30fps ali zna i pasti ispod u nekim borbama sa puno sudionika i efekata.
Mislim da mi je u GRIDU probleme stvaral i EasyTune kojeg sam slučajno jučer pogledal kaj on zapravo dela u trayu - kad vidim da mi diže frekvenciju procesora na 3560, pa spusti na default, pa opet gore....odma sam ga deinstaliral
Sve u svemu, ovaj set Catalyst drivera pokazal se je dobrim, za sad - kod mene
meni je srušio u NEKIM igrama performanse do 5 %
Da ovo sa HD4850 je istina.Ja sam sa novim drriverima imal slabije preformanse u CF(4850+4870) nego da je sama HD4870.Nešto su gadno zahebali sa HD4850.
Ma joj, inace imam takve srece da u vreci pick... uhvatim za kur... Al sad kad si mi rekao da je i kod tebe bio isti problem sa coolerom lakše mi je. Znaći i tebi je u mirovanju blesavio sa vrtnjom ventilatora? Baš sam gledao malo tak cooler, pa to su tako idiotno napravili. Što ne bi bilo jednostavnije da se u mirovanju okreće nekih 30 posto i tako hladi a kad je opteretiš ode na 100%?! Stvarno mi nije jasno čemu to paljenje i gašenje ventilatora? Imao sam osjećaj da nije nešto uredu sa tim senzorom za temperaturu. Znaći, to je normalno da mi grafulja tako radi?
E da, i još jedan savjet svima. Ako imate tu mogućnost,a večina proizvođaća kartica to daje, skidajte sa njihove službene stranice drivere. Imao sam nekoliko problema kad sam otišao direktno recimo na Ati-jevu stranicu i skinuo drivere. Moja stara grafa je bila od Asusa i dok sam skinuo direktno sa ati-a sve što je zahtjevalo Open-gl i sl štekalo je, a kad sam skinuo direktno sa Asusove sve je radilo. Ne znam zašto to, al eto, vrijedi pokušati. Možda se nekome nešto ne bude rušilo ili davalo slabije framove. :)
Evo, posto sam instalirao win od nule (zbog SP2), nisam instalirao catalyst nego je preko updatea skinut display driver for HD3850. Ovaj Catalyst mi se cini totalno nepotrebnim kad se sve (uz neke iznimke koje fale nekim korisnicima) moze rijesiti iz windowsa. Poboljsanje u igrama nakon SP2 i 9.5 display drivera rezultira 5-6 bolji FPS u GTAIV, 10 FPS u NFS: UC, 6 FPS u GRIDU, ali -3 FPS u Crysisu ali samo povremeno padne, a max FPS +2. Toliko od mojih iskustava s igrama.
Ma joj, inace imam takve srece da u vreci pick... uhvatim za kur... Al sad kad si mi rekao da je i kod tebe bio isti problem sa coolerom lakše mi je. Znaći i tebi je u mirovanju blesavio sa vrtnjom ventilatora? Baš sam gledao malo tak cooler, pa to su tako idiotno napravili. Što ne bi bilo jednostavnije da se u mirovanju okreće nekih 30 posto i tako hladi a kad je opteretiš ode na 100%?! Stvarno mi nije jasno čemu to paljenje i gašenje ventilatora? Imao sam osjećaj da nije nešto uredu sa tim senzorom za temperaturu. Znaći, to je normalno da mi grafulja tako radi?
Fala ti, care! :) Sad mi je lakše! Ma prije 2 tjedna sam kupio novu konfu i prezadovoljan sam sa njom. Išao sam na opciju neke srednje klase grafe da si složim ostatak kompa kak spada, a ako mi se malo posreći već idući mjesec ću moć odvojiti nekih 2 somića za neku hebeniju grafulju, pa mislim da će pasti opasnija iz serije HD48... Iskreno, nekako bi pričekao da Sapphire izbaci neku novu, navodno da bi trebala uskoro. Da ne misliš kako sam neki frik...kupujem malo opasnje stvari da ne moram za 6 mjeseci kupiti pod silu nešto novo da bi radilo sa nečime kako treba.
Fala ti, care! :) Sad mi je lakše! Ma prije 2 tjedna sam kupio novu konfu i prezadovoljan sam sa njom. Išao sam na opciju neke srednje klase grafe da si složim ostatak kompa kak spada, a ako mi se malo posreći već idući mjesec ću moć odvojiti nekih 2 somića za neku hebeniju grafulju, pa mislim da će pasti opasnija iz serije HD48... Iskreno, nekako bi pričekao da Sapphire izbaci neku novu, navodno da bi trebala uskoro. Da ne misliš kako sam neki frik...kupujem malo opasnje stvari da ne moram za 6 mjeseci kupiti pod silu nešto novo da bi radilo sa nečime kako treba.