Ako nekome pomaže usporedba 9.12 i 9.11. Također mogu se pronaći i usporedbe starijih verzija:
Catalyst 9.12
- poruka: 136
- |
- čitano: 21.685
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
da li mi moze neko pomoci sa instalacijom
Pogledaj ovdje.
sad bas skidam nove drivere za moju graficku sa sapphirove stranice i nije mi jasno koji su ovi sa ovim di pise xcode? dali je to neki dodatak ili sto?
sad bas skidam nove drivere za moju graficku sa sapphirove stranice i nije mi jasno koji su ovi sa ovim di pise xcode? dali je to neki dodatak ili sto?
http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/download_index_01.aspx?psn=0006
http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/download_index_01.aspx?psn=0006
op oprostite za 4 posta,dogodila se greska!
Evo opet veliki cursor.. thank you ati!
Driveri su cista kopija 9.11 , neznam sta je tu novog. Izadjem iz DIRT2 kad ono veliki cursor.
Nvidia je ovdje jaca, i to ce zauvijek bit tako, bar dok se ovi ne sjete izbacit posteni driver svaka 3 mjeseca.
Kako kod nikog drugog to nema, kada dođe grafa sa servisa onda nećeš ništa od toga imat.
Nije istina ja imam isti problem, uđem u igricu, izađem i VELIKI KURSOR
Evo opet veliki cursor.. thank you ati!
Driveri su cista kopija 9.11 , neznam sta je tu novog. Izadjem iz DIRT2 kad ono veliki cursor.
Nvidia je ovdje jaca, i to ce zauvijek bit tako, bar dok se ovi ne sjete izbacit posteni driver svaka 3 mjeseca.
Kako kod nikog drugog to nema, kada dođe grafa sa servisa onda nećeš ništa od toga imat.
Nije istina ja imam isti problem, uđem u igricu, izađem i VELIKI KURSOR
Kako stoncin to nema i nitko sa pceksperta, samo ti i weird.
Update-aj bios, meni je pomoglo.. to je do gigabyte-a jer nije totalno podrzavala f3 verzija ploce ove nove drivere.. f5 je u redu.
Nemas fps boost, al rijesi ove osnovne probleme.. meni za par dana stize nova graficka pa javim dojmove ako slucajno sto ne bude u redu sto se tice ostatka konfe. mozda je pak to poremetilo hd 5850(sumnjam)
xcode su ti pomoćni programčići koji omogućavaju ATI Stream, tj. kodiranje videa uz pomoć same grafičke kartice.
Koristi se tako da odeš u CCC, odabereš Basic način pregleda i odabereš opet Basic (Easy Setup) i onda odabereš ATI Avivo Converter.
Jesi siguran da ti se driver kompletno dobro skinuo s neta?
Jesi siguran da ti se driver kompletno dobro skinuo s neta?
jest.skinuo sam i hotfix.nije mi se mogao instalirati amd drag and drop transcoding pa to nisam instalirao.ne znam za sta to sluzi.da li ce sad sve biti ok
Nemoj me krivo shvatiti, no s obzirom da imaš stariju grafičku karticu, možda bi ti bilo oblje da se ni ne mučiš stavljati novije drivere, pogotovo ako nemaš nekih problema sa starijima.
Pogotovo hotfixevi znaju biti zeznuti jer se baš ne vole deinstalirati svaki put kako treba.
WTF?
Imaju 9.12 driveri, 9.12 hotfix i dirt 2 hotfix, šta sada da ja instaliram?
Pomagajte, nisam pratio drivere od izlaska 9.5.
HIS HD5850 has arrived.
EDIT :
Ok sada meni treba netko reći "use google".
Na fudzilli piše ovo, znači 9.12 hotfix je najnoviji i to stavljam.
Uočio sam jednu novost s ovim driverima - u Modern Warfareu 2 mi se ekran pretvori u stroboskop kad mi u vidno polje padne flashbang. Također titra kao sumanuto kad koristim Thermal, zbog čega mi je taj dodatak sada neupotrebljiv. Jedno i drugo je najnormalnije radilo s 9.11...
meni sve u redu sa 9.12, jos mi je dirt 2 bolje kvalitete :D
Nemoj me krivo shvatiti, no s obzirom da imaš stariju grafičku karticu, možda bi ti bilo oblje da se ni ne mučiš stavljati novije drivere, pogotovo ako nemaš nekih problema sa starijima.
Pogotovo hotfixevi znaju biti zeznuti jer se baš ne vole deinstalirati svaki put kako treba.
bio sam ja instalirao 9.12 drivere al me zeznu hotfix.inace ja sa ovom grafickom igram sve nove igrice na medium i high postavkama na rezi 1204x768 i ja zadovoljan ;) samo nek mi neko kaze da li je sve ok sto nisam instalirao amd drag and drop transcoding?
Najnoviji 9.12 hotfix super radi sa hd5850.
Vrtim crysis warhead na very high i u ccc-u 4xaa i 16xaf te dobivam preko konstantno 33-35fps-a. Ja sam prezadovoljan jer nema padova fps-a, a i grafička uopće nije bučna i pod tim bučna mislim na staru turbinu hd4870.
Ova se čuje, ali ne tako jako. Najbolje to objašnjava riječ podnošljivo, a još treba uzet u obzir da je kućište otvoreno i da je grafa cca pol metra od mene (vjerovatno i manje).
Dirt 2 na max ofc.
Sada ću još probat neke igre.
bio sam ja instalirao 9.12 drivere al me zeznu hotfix.inace ja sa ovom grafickom igram sve nove igrice na medium i high postavkama na rezi 1204x768 i ja zadovoljan ;) samo nek mi neko kaze da li je sve ok sto nisam instalirao amd drag and drop transcoding?
Nije ti potreban drag and drop transcoding za igranje i "normalan" rad. Nisi pogriješio ne instaliravši ga.
Vrtim crysis warhead na very high i u ccc-u 4xaa i 16xaf te dobivam preko konstantno 33-35fps-a. Ja sam prezadovoljan jer nema padova fps-a, a i grafička uopće nije bučna i pod tim bučna mislim na staru turbinu hd4870.
Ova se čuje, ali ne tako jako. Najbolje to objašnjava riječ podnošljivo, a još treba uzet u obzir da je kućište otvoreno i da je grafa cca pol metra od mene (vjerovatno i manje).
Dirt 2 na max ofc.
Sada ću još probat neke igre.
gle gle nako tolko najavljivanja mislio sam da ju neces uzet ali kad tamo
good for you
a u kujac jesam glup.
gdje si ti skinuo taj hotfix za 5850 ili je sam driver 9.12 hotfix ?
na ati oficijal sajtu vidim samo hotfix za 5970 ?!
a u kujac jesam glup.
gdje si ti skinuo taj hotfix za 5850 ili je sam driver 9.12 hotfix ?
na ati oficijal sajtu vidim samo hotfix za 5970 ?!
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/ATICatalyst912Hotfix.aspx
u međuvremenu sam našao, no svejedno jedno hvala za trud.
koja je rezlika izmedu hotfixa i obicnog drivera???
koja je rezlika izmedu hotfixa i obicnog drivera???
hotfix ti je isti taj driver samo sa nekim dodatkom koji nešto ispravlja i koji je sklepan na brzinu, a taj dodatak može biti recimo:
- ispravka nekog bug-a koji veoma veoma iritira i svi se žale na njega ( recimo bia- hells highway , bila je jedna misija gdje su ati-evke imale problema)
- povećanje performansi, najčešće je vezano za neku HOT ili vrlo popularnu igricu koja je tek izašla (npr. dirt 2, 3DMark vantage,farcry 2... tih se sjećam hotfixeva)
- dodavanje beta podrške za neki software kao ati stream, nova open gl ekstenzija itd.
i mislim da je to to.
evo sad sam si bas prvi put zaigrao onaj kanne and lynch dead man!znam da sam malo zaostao sa igrom ali je špica! i namjestim sve na max.16x 8x aa/af . i dok igram igra mi trza tu i tamo,cak namjestim sve na naj manje i opet zatrza.instalirao sam 9.12 obicne drivere ..e sad dali bi mi tu mogao pomoci ovaj hotfiix ili je mozda u necem drugom stvar jer slicna situacija mi se dešavala kada sam nedavno igrao far cry 2,jer ne vjerujem da mi je stvar do hardvera!??
evo sad sam si bas prvi put zaigrao onaj kanne and lynch dead man!znam da sam malo zaostao sa igrom ali je špica! i namjestim sve na max.16x 8x aa/af . i dok igram igra mi trza tu i tamo,cak namjestim sve na naj manje i opet zatrza.instalirao sam 9.12 obicne drivere ..e sad dali bi mi tu mogao pomoci ovaj hotfiix ili je mozda u necem drugom stvar jer slicna situacija mi se dešavala kada sam nedavno igrao far cry 2,jer ne vjerujem da mi je stvar do hardvera!??
Si možda previše overclockao proc ili grafu?
Meni je znalo trzat (jedva primjetno) u assassins creed-u, mass effectu i far cry 2 sa HD4870, a HD4890 je skoro isti vrag kao ta.
I ja mislim da je do drivera, tebi bi bilo bolje da staviš starije. Recimo meni su 9.5 bili savršeni sa HD4870.
Si možda previše overclockao proc ili grafu?
Meni je znalo trzat (jedva primjetno) u assassins creed-u, mass effectu i far cry 2 sa HD4870, a HD4890 je skoro isti vrag kao ta.
I ja mislim da je do drivera, tebi bi bilo bolje da staviš starije. Recimo meni su 9.5 bili savršeni sa HD4870.
moguce je da je do pretjeranog oc-a, meni je tako stekalo danas u NFS: Shift i spustia za 10-ak mhz i sad savrseno radi na zadnjoj postavci :D