Catalyst 10.1

poruka: 182
|
čitano: 31.491
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Catalyst 10.1
dokly kaže...

ostavljati gtx 285 da vrti fiziku nema smisla.. to moze odradit i neka 8600gt kartica..koju nabavim za 300kn.. ovako dobijem novu karticu i novu tehnologiju .... nebrine me crysis 2 uopce niti o tome razmisljam..ako se bude telilo lako samnjim detalje i gotovo.. ako me bas pukne lako prodam te 2 za jednu drugu.. ionako se trziste mjenja vrlo brzo..   crysis je jako limitiran i neoptimiziran... TOCKA. igra mi je ono.. tako tako..(prije su dojmovi bili puno veci kad nije bilo nis takvog na trzistu) po meni jedan mw2 izgleda prebolesno dobro... je da je sav skriptiran.. ali mozda danasnje konfe nisu ni spremne jos za neki jeb ai i fizicke bolesne proracune...kamo ce se kaj srusit i kako...i gigantski otvorene prostore...sa vjetrom pticicama i cvrccima...

Crysis je optimiziran za ono sto nudi. Ti detalji opravdaju zahtjeve, drugi je problem to sto su se oni zaletili, realno 4 godine i sto se dan-danas nema single-GPU kartice koja moze odvrtiti na 1600 rezoluciji, maxed out vise od 40fps prosjecno.

Ali slazem se stim da je igra opcenito nista posebno (meni grafika nije odlucujuci kriterij).

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ostavi si tu nvidiu da radi svoje i TOCKA. HD5770 je jaka kartica stoga bi odradila svoje na današnjim i sutrašnjim gamingu, a CF ima svoje mane jer je i relativno zapostavljen (single-dual-triple-quad GPU) kao i DX11. Sad ako vidiš smisao života u Crysisu i nastavku sa DX11 tehnologijom trebati će ti više od tog CF

Kako to misliš da je DX11 zapostavljen? Možda sam te krivo shvatio? Tebi je valjda jasno da već sada ima nekoliko DX11 igara koje su pokazale kako se lijepo iste vrte u DX11 u odnosu na DX10...

DX11 niti približno ne dijeli sudbinu desetke, to je kompletno novi set instrukcija... Dosta developera se okreće ka DX11, nije upitna njegova iskoristivost, problem je što je teško developerima (čitaj skupo) paralelno raditi DX9/10/11 igru... A moraju tako jer ako je isključivo DX11 koja korist od toga?

Ali ne sumnjaj da će DX11 biti itekako korišten u puno igara.

@AA-d00d

Slažem se, iz nekog razloga ljudi teško prihvaćaju činjenicu da je Crysis jedonstavno tehnički prenapredan za istovremeni hardware...

Pa ako želiš ja ću ti sada napraviti kadar koji će grafički izgledati nezamislivo j***no dobro ali će se renderirati satima...Fotorealni rendering nije novost, pitanje je koliko brzo može "tvoj" engine renderirati to... Crysis je super optimiziran s obzirom na grafiku koju nudi. Izuzev nekih problema sa AA i ATI karticama ali to su lokaliteti...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 20:45 (Minoza).
17 godina
AA-d00d kaže...
Hyperion kaže...

Svaki frame u krizi zlata znači, dok u drugim igrama baš i ne.

prosiri si malo kriterije jer je ovo je stvarno zabrinjavajuce

LOL

Šta misliš da ja samo gledam koliko ima fps-a u crysisu, svejedno ja pogledam i druge testove, zagrijavanje,buku, čmarkove, dojam, i komentare korisnika, naravno neaktiviram se oko svake kartice tako.

Kod mene je ipak glavni crysis kako god gledao tu se najjača kartica prepoznaje.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

LOL

Šta misliš da ja samo gledam koliko ima fps-a u crysisu, svejedno ja pogledam i druge testove, zagrijavanje,buku, čmarkove, dojam, i komentare korisnika, naravno neaktiviram se oko svake kartice tako.

Kod mene je ipak glavni crysis kako god gledao tu se najjača kartica prepoznaje.

Imas visok rejting kod meneBelji se pa sam i pretopstavio da gledas i druge stvari ali....ali....ali si me malo razocarao ovimePlač

16 godina
protjeran
Catalyst 10.1

mislim da bi 2x5770 u crossfire-u trebale izdrzat do kraja ove godine??Belji se ili se varam..  Iznenađen

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Catalyst 10.1

I duze

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dokly kaže...

mislim da bi 2x5770 u crossfire-u trebale izdrzat do kraja ove godine??Belji se ili se varam.. Iznenađen

Kako misliš izdržat sta ce se prestat proizvodit il sta?

15 godina
neaktivan
Catalyst 10.1

Ne znam... naprosto što više razmišljam, čini mi se da ti je možda bolje uzet 5850. Zašto bi davao 300kn za 9600GT radi fizike kad već imaš karticu za fiziku? (netko je ovo bio komentirao - možda ti - i totalno me zbunilo) Dakle bilo je rečeno da zašto koristiti GTX-icu za Physx kada to može 9600GT. Ali zašto kupovati 9600GT kad već ima karticu za fiziku...? Iznenađen

Dakle umjesto da daješ 300kn ili kolko već za 9600GT dodaj 500kn na ovih 1200 i uzmi 5850... A GTX-ica ti jednostavno ostane kao "višak" za Physx... Ne kužim kako je uopće 9600GT dospjela u cijelu ovu priču...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 1:37 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Minoza kaže...
stoncin3 kaže...

, a CF ima svoje mane jer je i relativno zapostavljen (single-dual-triple-quad GPU) kao i DX11. Sad ako vidiš smisao života u Crysisu i nastavku sa DX11 tehnologijom trebati će ti više od tog CF

Kako to misliš da je DX11 zapostavljen? Možda sam te krivo shvatio?

Nis mislio DX zapostavljen nego kako ima i DX11 ta kartica. Zapostavljen u prenesenome značenju jer se drajveri ne rade samo za CF nego i druge stvari. Single kartice!

weather changes moods
16 godina
protjeran
Minoza kaže...

Ne znam... naprosto što više razmišljam, čini mi se da ti je možda bolje uzet 5850. Zašto bi davao 300kn za 9600GT radi fizike kad već imaš karticu za fiziku? (netko je ovo bio komentirao - možda ti - i totalno me zbunilo) Dakle bilo je rečeno da zašto koristiti GTX-icu za Physx kada to može 9600GT. Ali zašto kupovati 9600GT kad već ima karticu za fiziku...? Iznenađen

Dakle umjesto da daješ 300kn ili kolko već za 9600GT dodaj 500kn na ovih 1200 i uzmi 5850... A GTX-ica ti jednostavno ostane kao "višak" za Physx... Ne kužim kako je uopće 9600GT dospjela u cijelu ovu priču...

u slucaju da ova prica propadne... prodam gtx285.. kupim radeona 5870.. recimo.. i kupim 8600gt..u krajnjem slucaju da izadje neki blokbaster sa podrskom za physx.. recimo batmana uopce nisam igrao nit me zanima.. bilo bi steta ostavit tako jaku karticu za koju mozes dobit neke pare da trune u kistri kao physx kartica..to hocu reci..

17 godina
Catalyst 10.1

Šta će ti physx sada? Ja da imam geforce ja neznam ni sam gdje bi koristio, batmana neigram, mirrors edge sam došao do polovice i više mi se nije dalo igrat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...

Šta će ti physx sada? Ja da imam geforce ja neznam ni sam gdje bi koristio, batmana neigram, mirrors edge sam došao do polovice i više mi se nije dalo igrat...

Evo neke od igara koje trenutno igram a koriste PhysX:

• Shattered Horizon - definitivno zahtjevan
  • Star Trek Online
  • Sacred 2

Nije da je nužno da se ima uključen PhysX na njima, ali ne smeta ako se može... Zašto se ne bi rasteretilo CPU ako može.

Imam HD5850, i PhysX mi ide preko CPU, i to radi dobro, na nivou koliko se dozvoljava da ide preko CPU.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 16:59 (TomoR).
15 godina
neaktivan
Catalyst 10.1

Ja imam 5870 sa 9800GT za Physx. Mislim da nije na odmet, vjerovatno neće biti puno igara sa Physx podrškom u budućnosti ali znam barem dvije za koje mislim da vrijedi imati Physx:

1. Crysis 2

2. Metro 2033

A ako uzmeš u obzir da sada možeš stvarno Physx karticu uzeti za smiješnu cifru to i nije neki problem...

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
TomoR kaže...
Hyperion kaže...

Evo neke od igara koje trenutno igram a koriste PhysX:

• Shattered Horizon - definitivno zahtjevan
  • Star Trek Online
  • Sacred 2

Nije da je nužno da se ima uključen PhysX na njima, ali ne smeta ako se može... Zašto se ne bi rasteretilo CPU ako može.

Imam HD5850, i PhysX mi ide preko CPU, i to radi dobro, na nivou koliko se dozvoljava da ide preko CPU.

Shatterd horizon malo tko igra jer je online only + dx10 only

Star Trek Online - nebi rekao da se tu koristi nvidia physx, ona glupost što se instalira kao neki physx engine npr, v2.8.3 to tu stoji bezveze kao i u mnogim igrama. Netko je rekao da to EA prisiljava razvojne timove da stave to u igru(iako ničem nesluži) jer EA ima ugovor s nvidia-om oko tog pa si EA trpa pare u džep za ništa.

Sacred 2 - wtf is that?

Minoza kaže...

Ja imam 5870 sa 9800GT za Physx. Mislim da nije na odmet, vjerovatno neće biti puno igara sa Physx podrškom u budućnosti ali znam barem dvije za koje mislim da vrijedi imati Physx:

1. Crysis 2

2. Metro 2033

A ako uzmeš u obzir da sada možeš stvarno Physx karticu uzeti za smiješnu cifru to i nije neki problem...

Crysis 2 da koristi nvidia physx hahaha

Iz Cryteka su odavno rekli da neće tuđi physx koristiti tj. havok ili nvidia , već će koristiti isključivo svoju fiziku koju računa procesor ne grafička. I crytek je u zadnje vrijeme više na ATI-evoj strani zato jer nvidia-e nema na bojnom polju u zadnjih 6mj.

Metro 2033 - nisam informiran o toj igri.

16 godina
protjeran
Hyperion kaže...

definitivno se slazem sa tobom.. presao mirrors edge..   i nista drugo... znaci to je 1 igra..   tako da negledam previse na to..

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Iz Cryteka su odavno rekli da neće tuđi physx koristiti tj. havok ili nvidia , već će koristiti isključivo svoju fiziku koju računa procesor ne grafička. I crytek je u zadnje vrijeme više na ATI-evoj strani zato jer nvidia-e nema na bojnom polju u zadnjih 6mj.

Heh... bez uvrede ali tvoj pristup... A da ne pričam da mi daješ thumb down bez veze...

Uglavnom, moja greška, ispričavam se, nisam znao da C2 neće imati Physx podršku...

Slažem se da Physx izumire, u neku ruku drago mi je zbog toga, čisto zbog toga jer je funkcionirao ka NV feature only...

3D Designer
17 godina
Minoza kaže...
Hyperion kaže...

Heh... bez uvrede ali tvoj pristup... A da ne pričam da mi daješ thumb down bez veze...

Uglavnom, moja greška, ispričavam se, nisam znao da C2 neće imati Physx podršku...

Slažem se da Physx izumire, u neku ruku drago mi je zbog toga, čisto zbog toga jer je funkcionirao ka NV feature only...

Nije valjda da te thumbs down tako povrijedio, evo nema ga više.

16 godina
protjeran
Cvjetko kaže...
dokly kaže...

mislim da bi 2x5770 u crossfire-u trebale izdrzat do kraja ove godine??Belji se ili se varam..  Iznenađen

Kako misliš izdržat sta ce se prestat proizvodit il sta?

izdrzat muke kaj se tice sirove snage.. Belji se

15 godina
neaktivan
Catalyst 10.1

Čak mi još najbolje zvuči ona ideja 5870 + neka 9xxx za Physx...

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Minoza kaže...

Čak mi još najbolje zvuči ona ideja 5870 + neka 9xxx za Physx...

moze i 8xxx... jesi zapel za taj phisx.. to meni nije ni na kraj pameti kod kupovanja kartice... Cool

15 godina
neaktivan
Catalyst 10.1

Ma imaš tu pravo... U principu f**k the Physx... Mislio sam kad već imaš GTX-icu... zato sam prvobitno to i spomenuo... a i kao što sam rekao takve kartice se sad može naći za smiješne cifre...

U svakom slučaju, kažem, možda bi bilo najpametnije da uzmeš onda 5870.

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Minoza kaže...

Ma imaš tu pravo... U principu f**k the Physx... Mislio sam kad već imaš GTX-icu... zato sam prvobitno to i spomenuo... a i kao što sam rekao takve kartice se sad može naći za smiješne cifre...

U svakom slučaju, kažem, možda bi bilo najpametnije da uzmeš onda 5870.

najveci problem su pare.. ovako cu dobit (2x5770)>aka> "5870-5850" za 1300 kn.. naspram 3000.... za pravi 5870.. a vjerovatno za god- dve..cu ic na novu platformu ..karticu proc i sve ostalo... imam jos 20 dana za odluku pa cemo vidjet..

16 godina
protjeran
Catalyst 10.1

The Radeon HD 5770 performance when working in Crossfire mode was impressive to say the least. Although we are not normally advocates of multi-GPU technology, in this instance it does make sense. The Radeon HD 5770 configuration was able match or beat a single Radeon HD 5870 in almost every game, and costing around 16% less, that is pretty good value.  SmijehSmijehSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Catalyst 10.1

Eto, vjerujem da si dobio odgovor. Smijeh

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

PissX je umro kad ga je nVidija kupila od Agei-e...

PissX bi bio dobar za medicinu, za matematiku, ne za igre. Matematiku u igrama računaju današnji CPU-u.

I dovoljno su snažni za taj posao.

Na batmanu sa 4850 i 8600GTS sam imao isti prikaz sa i bez GPU pissxa. CPU preuzme na sebe i nema problema.

Na mirrors edgu ista stvar, CPU prenosi na sebe. PissX je hype, ništa više...

Barem u igrama. PissX je super stvar za "folding at home", odnosno za medicinu super stvar, gdje se sva sila

grafike (odnosno AGEIA čipova, ako nisu nVidija kartice) koristi za matematiku.

Još jedan dokaz da je pissx mazanje očiju je taj, da postoji modani driveri koji omogućuju da serija 3 od ATija vrti fiziku.

Također je nVidija kupila AGEIu poslije svoje serije 8, tako da recimo podrška za fiziku za seriju 8600GT/GTS je došla

poslije samog PissX-a, dakle stvar je u DRIVERIMA ne hardwareu...

Po meni je to monopoliziranje tržišta. Svako normalan zna da i AMD i Intel mogu raditi iste stvari. Nebitno tko je brži,

nigdje ne piše ni na jednoj igri "Ako imaš Intel, onda ću ti raditi bolje", ili "Ako imaš AMD, onda ćeš imati sigurnih 50% frejmova više"...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

PissX je umro kad ga je nVidija kupila od Agei-e...

PissX bi bio dobar za medicinu, za matematiku, ne za igre. Matematiku u igrama računaju današnji CPU-u.

I dovoljno su snažni za taj posao.

Na batmanu sa 4850 i 8600GTS sam imao isti prikaz sa i bez GPU pissxa. CPU preuzme na sebe i nema problema.

Na mirrors edgu ista stvar, CPU prenosi na sebe. PissX je hype, ništa više...

Barem u igrama. PissX je super stvar za "folding at home", odnosno za medicinu super stvar, gdje se sva sila

grafike (odnosno AGEIA čipova, ako nisu nVidija kartice) koristi za matematiku.

Još jedan dokaz da je pissx mazanje očiju je taj, da postoji modani driveri koji omogućuju da serija 3 od ATija vrti fiziku.

Također je nVidija kupila AGEIu poslije svoje serije 8, tako da recimo podrška za fiziku za seriju 8600GT/GTS je došla

poslije samog PissX-a, dakle stvar je u DRIVERIMA ne hardwareu...

Po meni je to monopoliziranje tržišta. Svako normalan zna da i AMD i Intel mogu raditi iste stvari. Nebitno tko je brži,

nigdje ne piše ni na jednoj igri "Ako imaš Intel, onda ću ti raditi bolje", ili "Ako imaš AMD, onda ćeš imati sigurnih 50% frejmova više"...

Slažem se s prvim navodom.

Koliko će CPU preuzeti to ovisi od igre do igre. Jasno da si imao isti prikaz bez GPU "PissX" (naravno, izgled ne ovisi o tome gdje se fizika računa) ali Batman nije napravljen tako da se "PissX" uspješno izvodi na CPU pa kada ga uključiš na max framerate padne drastično. Ovo sam isprobao na svojoj konfi (imaš pod "Moj PC"). Naravno kada bih "ukopčao" 9800GT FPS bi drastično porastao. Dakle, u tvom slučaju, ili izmišljaš ili ti je "PissX" ostao hardware-ski upogonjen (na grafi), a da toga nisi bio niti svjestan. U svakom slučaju, meni je bez 9800-ice sa sa fizikom na max bilo neigrivo...

Mirrors edge sam davno igrao, na Dual Core 2.0, bez hardverske akceleracije Physx-a (na GPU) prilikom pucanja stakla FPS bi pao sa 30-tak na jedno 5... Možda da sam imao jači proc bi bila drukčija priča ali iz iskustva svaka Physx igra jako loše nadoknađuje procesorom ono što fali na GPU...

Svako "zastajkivanje" na Krizi (na recimo 5870) je uzrokovano Physx-om. Kada sam u kombinaciju dodao 9800GT igra je letila bez zastajkivanja kada treba računati fiziku. Čini mi se da ni ovdje moj proc nije baš preuzeo neki dio oko fizike makar u Krizi dio fizike proc i odrađuje ali izgleda da nije mogao više od predviđenog, odnosno nije mogao preuzeti dio koji je namijenjen da se izvrši na grafi...

Sa ostalim se slažem. Radi se o monopolu. Zašto jedna duplo jača/brža ATI kartica (u usporedbi sa nekom NV 9xxx) ne bi bila u stanju vrtiti "Physx"? Naravno da bi mogla. Driver koji je "izašao" nije zapravo izašao jer čovjeku prijetila tužba sa strane nvidie.

Ovome je konačno u neku ruku došao kraj. Physx igre u budućnosti ćemo brojati na prste jedne ruke. Sada na scenu ulazi OpenCL i njegove mogućnosti. Zašto bi se itko ograničio na jednu platformu kada može raditi paralelno za sve. Ovo će ipak biti unosnije za developere, a za nas bolje jer nećemo biti prisiljeni kupovati NV da bi imali Physx...

3D Designer
15 godina
protjeran
Catalyst 10.1

Physix nema ni proslost a bogami ni buducnost.

Ni prva ni zadnja dobro zamisljena ali zbog realizacije propala tehnologija

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Catalyst 10.1

Ipak Metro 2033 će imati Physx... lol

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Catalyst 10.1

Da li ovaj catalyst 10.1 može raditi na grafičkoj ati radeon 9600/9550/x1050 series ?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
lebron kaže...

Da li ovaj catalyst 10.1 može raditi na grafičkoj ati radeon 9600/9550/x1050 series ?

Ne spamaj po starim temama, OVDJE imaš temu za drivere za ATi kartice i tamo pitaj, ove teme će ići sve u lock vjerovatno.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice