Odustao sam od instalacije 10.1 nakon sto sam na nekoliko foruma procitao da ono glavno nije popravljeno... A da ne pricam da se nisu udostojili niti verziju driver-a zapisati, pa koliko to moze biti neodgovorno...
A mislim da je jedan od najvecih problema onaj random GSOD gdje dobijes sivi/smedi ekran sa prugama sasvim random na 5850 i 5870 ako se ne varam, ne znam za druge...
Ja ga osobno dobivam ponekad... Jako cesto ga dobijem u novom S.T.A.L.K.E.R. Call Of Pripyat, moda je povezano sa time sto ga igram u DX11... Spustanje klokova ne pomaze, a i drugi ljudi imaju isti problem i na 9.12 i na 10.1
Uglavnom, veliki minus od mene... Ne sjecam se da sam ikada imao ovakve probleme sa NV, a bio sam NV korisnik pa jedno 10-tak godina skoro... Rekao bih da mi je grafa neispravna kada nebi bilo jos hrpetine ljudi sa istim problemom... jedino ako je hrpa grafi u cijeloj seriji losa, to je druga stvar... Ako se problem nastavi i sa novijim driver-ima od 10.1 onda mijenjam grafu...
*edit*
Jos nesto, meni se OverDrive ne svida samo zato sto na 5870 (ne znam za ostale) ako ga stavis na auto za ventilator on gotovo nikada ne puse preko mozda 35% te dopusta temperature do 87 stupnjeva koliko sam vidio na svojoj... tada mi je puko film jer ne zelim imati vent konstantno na 40-50% radi buke, sve sto sam trebao je dobra krivulja za temperature i brzinu venta. Odlucio sam se za MSI Afterburner i ne samo da on dopusta podesavanje voltaze na kartici vec si mozete i napraviti profil sa krivuljom kako zelite da vam se vent vrti u odnosu na temperaturu. Naravno, za mene idealno rjesenje. Sada su temp. do 75 stupnjeva max... A i nije prebucno zbog dinamike. Clock je 900/1300.
Catalyst 10.1
- poruka: 182
- |
- čitano: 31.472
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Sada sam sve vratio kao prije. Sve štima! Nego primijetio sam da se performanse povećavaju ako ostavim ove nove 10.1? Igrao sam neke shooters i pomaka nema nego na bolje Kako kod vas drugih? Je li štima ovo što sam vidio?
meni je takodjer sa HD4890 bolje za par fps-ova u GTA IV
Da. A meni konačno ide Crysis sad ću ga još jednom proć a možebiti i Warhead. Sad ono kao sam htio na Enthusiast, Very High, 1680x1050, AAx2 i čak AAx4, DX10. Sa uvijek preko 30 sličica/min! Malo gdje lagga a ono full nebitno i to još jer sam OC moj quad nedavno i grafu novu.
Ubaciš neku staru NV za Physx i to ti je to. Lag obično nastane kad treba fiziku kalkulirat, u kombi sa NV nema šanse da iskusiš taj lag koji si sad spomenuo. Jedino ako je uzrokovan nečime drugim...
ej ekipa znam da je malo off topic al jel mi može neko predložit neki alternativni program(umjesto CCC) za moju grafu u kojem bi mogao malo pratit stanje temp. i venta?
GPU-z?
GPU-z?
ružan mi je ali hvala na prijedlogu... taj već imam... ima još kaj?
ImašSpeed Fan i Everest Ultimate. Sa tim da je Everest trial? Ja ih oba imam
WTF??? A dao bi se okladit da sam instaliro 10.1 i to preko safe mode (pogle sliku)
To je codename,ali mislim da 10.1 driveri imaju codename 8.7**
Prava verzija ti piše u gpu-z, ccc-u pod software information, everestu...
Ja sam sebi stavio 10.1 na xp, primjetio nisam ništa.
WTF??? A dao bi se okladit da sam instaliro 10.1 i to preko safe mode (pogle sliku)
To je codename,ali mislim da 10.1 driveri imaju codename 8.7**
Prava verzija ti piše u gpu-z, ccc-u pod software information, everestu...
Ja sam sebi stavio 10.1 na xp, primjetio nisam ništa.
10.1 imaju 8.69
ej ekipa znam da je malo off topic al jel mi može neko predložit neki alternativni program(umjesto CCC) za moju grafu u kojem bi mogao malo pratit stanje temp. i venta?
Ati Tray Tools
Ja imam 10,1 i nemam nikakvih problema.
Hm, kao sto sam gore spomenuo: MSI Afterburner?
Mislim ne znam zasto ti to vec netko nije predlozio.... Program je stvarno fenomenalan... Pokazuje graf preko vremena za temp, vent, opterecenje grafe itd...
Jel zna netko kada mozemo ocekivati nove driver-e? Mislim koliko je proslo od kad su nove kartice na trzistu, a trenutni driveri niti ne koriste puni potencijal nekih kartica (u smislu OC-a i jos nekih stvari). Ako misle cekati dok NV ne izbaci nove GTX400 i GTX300 (sto ce biti vrlo skoro) to bi ih moglo kostati kupaca... Cak razmisljam da se mozda vratim na NV kad izadju GTX400 i GTX300... Jesu skuplji ali bar znam sta placam... Ovo je krajnje neodgovorno sa strane ATI-ja
Jel zna netko kada mozemo ocekivati nove driver-e? Mislim koliko je proslo od kad su nove kartice na trzistu, a trenutni driveri niti ne koriste puni potencijal nekih kartica (u smislu OC-a i jos nekih stvari). Ako misle cekati dok NV ne izbaci nove GTX400 i GTX300 (sto ce biti vrlo skoro) to bi ih moglo kostati kupaca... Cak razmisljam da se mozda vratim na NV kad izadju GTX400 i GTX300... Jesu skuplji ali bar znam sta placam... Ovo je krajnje neodgovorno sa strane ATI-ja
Iako imam problema sa svojom 5850, ne mijenjam za Nvidia-u... Em što se tiče love, em što treba doći novi BIOS ovih dana....
Vrlo skoro? Pa to već pričaju 4-5 mjeseci. Osim toga i oni imaju problema s driverima...
Onako među nama, imao sam i Nvidia kartica i ATI kartica; i bio sam što se igranja tiče zadovoljan sa svima. Problema sam imao s jednima i drugima, no ne nerješivih.
No, kako god, trenutno je po meni zadnjih par godina kod ATI-ja najbolji odnos cijena/performanse.
Kakve ti gluposti pričaš?
Iako imam problema sa svojom 5850, ne mijenjam za Nvidia-u... Em što se tiče love, em što treba doći novi BIOS ovih dana....
Vrlo skoro? Pa to već pričaju 4-5 mjeseci. Osim toga i oni imaju problema s driverima...
Onako među nama, imao sam i Nvidia kartica i ATI kartica; i bio sam što se igranja tiče zadovoljan sa svima. Problema sam imao s jednima i drugima, no ne nerješivih.
No, kako god, trenutno je po meni zadnjih par godina kod ATI-ja najbolji odnos cijena/performanse.
Pa ak vec nesto na trziste izbacuju i jako je onda nek barem drivere naprave kak treba a ne neki poluproizvod stavit na trziste.
To je kao da auto od 400 HP-a izbacis na trziste sa hladnjakom za neki jeftiniš i svakih 2-3 sata prokuha.Mislim da bi onda promislili prije neg kaj nes stavljaju na trziste.
Procitaj jos jednom pa ces valjda shvatit kaj je autor htio rec ak sam ja uspio shvatiti.
Procitaj jos jednom pa ces valjda shvatit kaj je autor htio rec ak sam ja uspio shvatiti.
Htio je reci da su driveri odgovorni za OCanje? lol to nema veze sa driverima.
najveca stvar koja je trebala biti ispravljena je sira i bolja podrska za Eyefinity...neka onaj tko se igra na 3 monitora digne ruku.
a vise fps-a u igrama zbog drivera...nVidia se isto tako ponasa "neodgovorno"
Htio je reci da su driveri odgovorni za OCanje? lol to nema veze sa driverima.
najveca stvar koja je trebala biti ispravljena je sira i bolja podrska za Eyefinity...neka onaj tko se igra na 3 monitora digne ruku.
a vise fps-a u igrama zbog drivera...nVidia se isto tako ponasa "neodgovorno"
Svi su umisljeni cim ubace neku jacu grafu na trziste i drze je neko vrijeme na trzistu a kad dode konkurencija onda se grabaju za svaku gresku na driverima ili slicno..Koliko vidim da OC-anje s ovim driverima ide solidno.
Ma grabaju se za sitne greske od izdavanja svake nove serije.
OC nema veze sa driverima! 5XXX se dobro clocka zato jer se manje zagrijava i manje trosi sto je direktna posljedica nizeg proizvodnog procesa!
5XXX serija je zapravo nabrijana 4XXX (koja se ne moze bas proslaviti u OCu) na nizem proizvodnom procesu.
Ovo sto vidis da Hyperion i/ili drugi postizu taktove GPU-a od 1GHz to je zbog davanja dodatnog napona (koje je pak vezano sa novim BIOSom ili nekim drugim alatom) a to se opet moze postici samo ako se kartica u pocetku manje zagrijava.
Hyperion sasvim dobro govori ovdje... Ovdje se radi o kvaliteti kartica od vrha prema dolje. A ATI danas ima jakog asa u rukavu za svaku kategoriju i širi se svijetom puno brže nego što se očekuje od njih danas! Driveri su ipak još malo nedorađeni, istini za volju nemam već skoro 2 godine nvidia grafičku i nemam pravo glasa kada je o tome riječ već sve više ljudi zna kako ATI zna iskoristiti pogodnost tržišta ako je već na vodećoj poziciji i to dosta dugo. A što se može očekivati od nove serije geforce to sigurno i vrapci na grani pjevaju na veliko. Šalu na stranu i ATI zna kako pogoditi konkurenciju kada već to i može.
tjesite se tjesite.. hehehe neznam cemu kupnja kartice pa da se sa njom goni igra stara 4 god..(crysis) buhaha.. na 30 fpsa.. i to kad gledas u nebo??
Nema veze jer to igra ili neki benchmark samo za Crysis to stoji da su tek današnje konfe pogodne za visoke rezoulcije i normalan gaming. Barem za one koji žele odigrati na nekim sasvim pristojnim detaljima. O drugim igrama neću još suditi jer se to vidi iz aviona da su lakše prema hardveru od navedene ili ti drugim riječima ATI opet ovdje igra ulogu sa novijim grafama (hardver) koje će opet biti dobre za Crysis 2 pa tako u nedogled dok im nvidia ne pogleda pristojno u lice. I vrati udarac ne šakom u zube nego rukavicom u lice. Izazov se još uvijek čeka i to je činjenica, a o Crysisu neću ovdje jer nije to tema.
Neznam za vas ,ali ja sam zadovoljan sa driverima od 8.7 do 10.1 s nijednima nisam imao problema čak ni sa betama ni sa hotfixevima.
Jest da je bilo nekih crasheva igara,ali to se može nabrojiti na prste dvije ruke u vremenskom rasponu od 18mj. U to ulaze HD4870, HD4670(1-2 dana korištenja), HD3300 i sada HD5850.
Bilo je par puta problema sa mojim modanim biosom,ali vježbom do savršenstva, 2-3 puta mi je prijavio installer da se nisu display driveri dobro instalirali i to 2 puta na hotfixu za FC2 i jednom na običnim driverima. Crna slika na 1sec kod HD3300 integrirke ,ali sam otkrio da sam je previše clockao (sa 700 na 900
Jedinu primjedbu bi izveo na crashanje sa HD5850 ME2 i to 3 puta tokom cijelog prelaženja igre na XP-u, sumnjam da bi to bilo na sedmici. Primjetio sam da mi se crysis dosta lošije vrti na XP-u i DX9 nego na DX10 i windows 7 i to 5-10fps-a što nije mala stvar dali je do drivera za XP ili DX9 nebih znao reći,ali mogu reći:
ako imate HD5850 obavezno prijeđite na windows vistu sp2 ili windows 7 i igrajte na dx10/.1/dx11 ako igra nudi tu opciju.
Primjedbi na HD5*** seriju točnije HD5850 nemam samo riječi hvale. Ako meni kartica sa tvorničkih 725/1000 radi bez crashanja na 1000/1250MHz i negrije se puno više tek nešto malo više u odnosu na stock taktove onda stvarno nemam riječi.
Stvarno preuveličavate probleme sa driverima.
EDIT: što se tiče crysisa, 30 fps-a na very high, dx10, u ccc-u 4xaa/16xaf i bez gledanja u nebo nego normalno surfanje junglom,strašenje koreanaca i nešto eksplozija. Moj san ispunjen. Sanjao sam to od njegovog izlaska kada sam imao athlona xp 2500+ i x1650 pro te 17" monitor, a šta sada imam puno jaču i moderniju mašinu,dok se neki i danas muče na onome.
ja imam pitanje instalirao sam si catalyst 10.1
a kad gledam u cpu-z pokazuje da imam 9.5
jel onda imam 10.1 il nemam
ja imam pitanje instalirao sam si catalyst 10.1
a kad gledam u cpu-z pokazuje da imam 9.5
jel onda imam 10.1 il nemam
Zbrljali su inf file-u, pa ne update-a taj podatak, uostalom pogladaj malo postove prije:
http://www.bug.hr/forum/post/graficke-kartice/catalyst-101/731903.aspx
Joj ja tebe zaista ne razumijem.... od svega sto kazem ti se namjeris jer sam u zagradi stavio (u svezi OC-a i jos nekih stvari)... Krivo sam se izrazio, mislio sam na bolje performanse na odredenom clocku... A to sto ti imas potrebu prozivati za svaku sitnicu cini mi se da imas neki svoj problem...
I da, potpuno je sramotno da se na dugo iscekivanim driverima nisu udostojili niti verziju drivera napisati kako spada... A da ne pricam o tisucama korisnika koji sasvim random dobivaju GSOD-e... naravno, covjek koji je prvi zamolio ATI za neko objasnjenje (dat cu ti link na stranicu ako te zanima razgovor) cekao je gotovo 2 mjeseca da mu odgovore iz ATI da su svjesni problema i da rade na tome... HALO?! EEEJ?!! Pa jel to odgovorno? Naravno u meduvremenu je jos hrpa ljudi doslo sa istim problemom... Od ATI ni traga ni glasa... Naravno, niti sa novim driverima problem nije rijesen... OK, ako je dio serije grafi neispravan, sve 5, neka tako kazu i idemo svi u ducan zamijeniti za nove... Ali ovo nije nacin...
Molim te, ne prozivaj za gluposti, buduci da sam se krivo izrazio ispricavam se. Ali i dalje stojim da sam poprilicno razocaran sto do sada oni glavni problemi nisu ispravljeni, a vezano za driversku podrsku.
Drago mi je da tebi sve radi kako spada ali pokusaj razumjeti frustracije hrpe drugih ljudi koji nisu te srece... A pogotovo jos tim vise sto je do sada vec sve trebalo raditi bez ikakvih problema, iznimke su dopustene ali ovo je malo prevelik broj ljudi sa istim problemima. Mislim da to uopce nije pametno sa strane ATI pogotovo pred izlazak Fermija.
Gle, uostalom, boli mene ... da ne kazem sad sto. Ako ne budem zadovoljan, kad izade Fermi prelazim na NV opet... Rekoh nije mi problem platiti razliku dok znam zasto ju placam. I ne prodaj mi price kako i NV ima problema, gle, ima, nisam rekao da nema, ali ih rjesava u razumnim rokovima i daje feedback pa bar znas kako, zasto i kada od prilike. I rekao sam ti da sam 10 god. bio korisnik NV i nisam imao problem da nisam mogao 2 i pol mjeseca od kupovine grafe igrati neku igru zbog nekog GSOD-a...
Naravno, mogu otici po novu grafu, ali gle, ako se ja moram konstantno zaj*** s tim glupostima onda cu otici po novu grafu ali ne po ATI nego po NV. Tocka.
ja osobno koristim verziju 9.12
i kakve ja sad komentare citam nema sanse da cu stavljat 10.1
jer vidim da svi imaju problema s njim
meni 9.12 radi presavrseno na hd5770
a do update-a cu se suzdrzat dk ne puste nesto kaj valja
Nemaju svi problema. Problem je sto novi 10.1 nije popravio velik dio problema iz 9.12. Ja sam u svojim postovima spomenuo onaj najveci problem. Nemogucnost da nesmetano igras neke igre zbog greske u driver-u koja rezultira GSOD-om...
To je ozbiljan problem koji je trebao vec biti rijesen. A ne samo da nije rijesen nego se gospoda iz ATI nisu udostojili niti izmisliti neku pricu zasto to vec nisu popravili. Ne, oni radije ignoriraju tisuce korisnika sa tim problemom i daju si za pravo da nakon 2 mjeseca nakon sto je ustanovljen problem kazu - svjesni smo, radimo na tome... onak... mrtvo hladno... Nisu cak niti trazili dodatni feedback sto bi bilo logicno ako rade na tom problemu da izdaju beta drivere i traze feedback od korisnika...