Bottleneck? DA NE

poruka: 42
|
čitano: 5.767
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Bottleneck? DA NE
LUXX kaže...

gle imo sam i ja i cf i sli pa znam o cemu pricam.

zagrijavanje dosta zavisi i o rasporedu pci-e slotova na maticnoj (blizina kartica jedna prema drugoj)

kao i da li izbacuju vruci zrak van ili ostaje u kucistu.

takoder je vazna i velicina (volumen) kucista i prozracnost

problemi sa cf i sli se jave ako nemas profile u driveru za igru.

Imao si mozda srece pa su ti bas te igre bile podrzane koje si igrao.

Inace moze ti se desit da dobijes cak slabije performanse

a 3d cmark nije igra i svi ti benchmarki profitiraju od cf i sli. za to se nemozes drzat

ako je to toliko super zasto vise nemas sli?

ako je to toliko super zasto svi ne voze sli ili cf?

zato sto i dalje ima problema makar je dosta toga popravljeno.

Neces imat problema sa grijanjem?

Kupi kartice koje zrak ispuhuju iz kucista (vezan si za samo par modela)

Kupi prozracno i veliko kuciste sa super ventilacijom (od 100€ nadalje )

kupi dobre ventove (oko 10-15€ po komadu)

instaliraj igre koje su odrzane u driverima i samo njih igraj (najveca glupost koju si mozes napravit)

Temperaturu kartica rješava vent na bočnoj stranici, pošto gotovo svako kućište to ima to više nije toliki problem.

Potrošnja se dupla, al opet pošto se svi vole hvaliti 650W+ Corsairima opet nije problem

Problemi u igrama se javljaju kada igra(engine) nema dobro riješen multithread(MultiGPU suport), tada sve ovisi o driverima i profilima, danas ima jako malo novih igra koje rade problem, a i sami driveri dobe profil u roku tri do četri dana od izlaska igre.

I'll be back
14 godina
protjeran
microman kaže...
LUXX kaže...

gle imo sam i ja i cf i sli pa znam o cemu pricam.

zagrijavanje dosta zavisi i o rasporedu pci-e slotova na maticnoj (blizina kartica jedna prema drugoj)

kao i da li izbacuju vruci zrak van ili ostaje u kucistu.

takoder je vazna i velicina (volumen) kucista i prozracnost

problemi sa cf i sli se jave ako nemas profile u driveru za igru.

Imao si mozda srece pa su ti bas te igre bile podrzane koje si igrao.

Inace moze ti se desit da dobijes cak slabije performanse

a 3d cmark nije igra i svi ti benchmarki profitiraju od cf i sli. za to se nemozes drzat

ako je to toliko super zasto vise nemas sli?

ako je to toliko super zasto svi ne voze sli ili cf?

zato sto i dalje ima problema makar je dosta toga popravljeno.

Neces imat problema sa grijanjem?

Kupi kartice koje zrak ispuhuju iz kucista (vezan si za samo par modela)

Kupi prozracno i veliko kuciste sa super ventilacijom (od 100€ nadalje )

kupi dobre ventove (oko 10-15€ po komadu)

instaliraj igre koje su odrzane u driverima i samo njih igraj (najveca glupost koju si mozes napravit)

Temperaturu kartica rješava vent na bočnoj stranici, pošto gotovo svako kućište to ima to više nije toliki problem.

Potrošnja se dupla, al opet pošto se svi vole hvaliti 650W+ Corsairima opet nije problem

Problemi u igrama se javljaju kada igra(engine) nema dobro riješen multithread(MultiGPU suport), tada sve ovisi o driverima i profilima, danas ima jako malo novih igra koje rade problem, a i sami driveri dobe profil u roku tri do četri dana od izlaska igre.

znaci onda je ipak mozda boje cf {#}

Kaj Dinamo?
14 godina
Bottleneck? DA NE

zanima me oce li phenom 9650 sa 4 jezgre na 2.3 ghz bit bottleneck mojoj grafi jer mijenjam proc,,a taj imam za 500 kn kupit... hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bottleneck? DA NE

u svakom slucaju, biti ce bolja situacija i vise nego je sad 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
xyan kaže...

u svakom slucaju, biti ce bolja situacija i vise nego je sad 

ali zanima me kad vec uzimam jel bi bolje bilo to ili 955b uzet :) 

14 godina
neaktivan
Bottleneck? DA NE

pa blacka u svakom slucaju, on je phemon II, a ovaj je obicni phenom ak se ne varam. a ve ti zavisi o cjeni, kolko dodje koji

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

zanima me oce li phenom 9650 sa 4 jezgre na 2.3 ghz bit bottleneck mojoj grafi jer mijenjam proc,,a taj imam za 500 kn kupit... hvala

klokaj ga i nećeš imat bottleneck

ide ti on na 2.66ghz bez diranja napona no ok to i nije baš dosta.

mislim da je moguće na nekoj boljoj mbo ga uspjeti kolknut i na 3ghz što ti ne bi trebalo predstavljati problem da ti je bottleneck

cpu na samo 2.3ghz je slab bilo koji jer je spor u radu dok već za 3ghz u igrama se osjeti itekakva razlika

inače neznam što se brineš pa ja imam hd6950 i malo jači klokani cpu od tebe naravno od tog tvog novog 9650 i nemam beda iako imam q6600 3.6ghz

i dalje je bottleneck a jak je quad core

za hd6850 se ja ne bih previše zabrinjavao. to je slabiji mainstream nije to hd6870 niti moja koje je skoro high-end gpu

pozz{#}

i know i know a dirty word hello how low?
14 godina
stoncin3 kaže...
zoharbizo kaže...

klokaj ga i nećeš imat bottleneck

ide ti on na 2.66ghz bez diranja napona no ok to i nije baš dosta.

mislim da je moguće na nekoj boljoj mbo ga uspjeti kolknut i na 3ghz što ti ne bi trebalo predstavljati problem da ti je bottleneck

cpu na samo 2.3ghz je slab bilo koji jer je spor u radu dok već za 3ghz u igrama se osjeti itekakva razlika

inače neznam što se brineš pa ja imam hd6950 i malo jači klokani cpu od tebe naravno od tog tvog novog 9650 i nemam beda iako imam q6600 3.6ghz

i dalje je bottleneck a jak je quad core

za hd6850 se ja ne bih previše zabrinjavao. to je slabiji mainstream nije to hd6870 niti moja koje je skoro high-end gpu

pozz{#}

uzet cu ja 955b pa nek on bude i prejak,,bar san siguran :D 

17 godina
zoharbizo kaže...

Bolje za mrvu više para uzmi neki Athlon II X4, modeli na 2.8 do 3GHz su negde do 80€, ili čak za manje pare nego što bi dao za 9650 uzmi Athlona II x3 450 na 3.2GHz.

EDIT: A ako se ima para za 955B, onda svakako, samo napred. {#}

PowerColor and AMD Upgrade Challenge: http://www.hardwareheaven.com/competitions/amd_challenge/ivanv.php
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 16:47 (Ivan(4)).
14 godina
Ivan(4) kaže...
zoharbizo kaže...

Bolje za mrvu više para uzmi neki Athlon II X4, modeli na 2.8 do 3GHz su negde do 80€, ili čak za manje pare nego što bi dao za 9650 uzmi Athlona II x3 450 na 3.2GHz.

EDIT: A ako se ima para za 955B, onda svakako, samo napred. {#}

bas zato sta trenutno imam uzet cu,,nezelim pogrijesit :) 

14 godina

Uzmeš GTX 570 koja košta ne puno preko 2000 kn i clokneš je koliko ide  i imaš manje više razinu performansi HD 5850 crossfire ali bez muka veznaih za crossfire !

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice