ATI HD4870X2 Quad CF-Da li se isplati?

poruka: 39
|
čitano: 8.550
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: ATI HD4870X2 Quad CF-Da li se isplati?
AlienWare1 kaže...

Ok, ljudi. Shvatio sam. Ali nisam mislio ništa krivo, samo sam pitao da li se isplati, nisam rekao da ću uzeti.

Moje mišljenje, znači ja bi ovako postupio.

Nemoj nadograđivat računalo još jednom 4870x2 karticom niti svoju prodavat pa kupovat 5xxx seriju.

Ako stvarno nemožeš nešto pokrenut u max rezi i sa maxx AA pa što mora bit na max, evo pokušaj stavit nešto na 4xAA i onda na 8xAA, pa nađi razliku.

Jedinu razliku koju ćeš zamjetit je pad fps-a, ništa više. 4870x2 je odlična kartica i mislim da ti netreba dx11 kartica, bolje strpi se da izađe 6xxx pa zamjeni.

Mada i tad tvoja zvijerka neće se gušit u igrama pa i s 6xxx seriom nemoraš žurit pa je nabavit odmah dok je najskuplja.

PS. Ako ipak zamjeniš karticu nabaci dikoju slikicu nove pa i neki benchmark neće bit na odmet ;)

17 godina
neaktivan
Vakaka kaže...

Moje mišljenje, znači ja bi ovako postupio.

Nemoj nadograđivat računalo još jednom 4870x2 karticom niti svoju prodavat pa kupovat 5xxx seriju.

Ako stvarno nemožeš nešto pokrenut u max rezi i sa maxx AA pa što mora bit na max, evo pokušaj stavit nešto na 4xAA i onda na 8xAA, pa nađi razliku.

Jedinu razliku koju ćeš zamjetit je pad fps-a, ništa više. 4870x2 je odlična kartica i mislim da ti netreba dx11 kartica, bolje strpi se da izađe 6xxx pa zamjeni.

Mada i tad tvoja zvijerka neće se gušit u igrama pa i s 6xxx seriom nemoraš žurit pa je nabavit odmah dok je najskuplja.

PS. Ako ipak zamjeniš karticu nabaci dikoju slikicu nove pa i neki benchmark neće bit na odmet ;)

Dx11 me pak ne zanima; tek izlaskom naslova sa bolje implementiranim Dx11 bi me možda zanimala ta tehnologija. I inače ako ne mogu nešto izmaksirati stavim na manji AA i AF.

Jedno pitanje-Da li ikakve veze sa rezolucijom ima i veličina zaslona? Tj. hoće li biti iste performanse ako igram na ISTOJ rezoluciji, ISTIM postavkama, samo na recimo 23" ekranu i 32"? Pretpostavljam da padaju jer se slika "razvlači", ali ne znam.

Hvala svima na savjetima, uvidio sam sve rješenja i shvatio da nije isplativo.

Još jednom se zahvaljujem svima koji su pomogli! Smijeh

"Toliko ne znam njemački da mi je neki dan profesorica rekla na njemačkom naravno da otvorim udžbenik na 38. stranicu i rješim 5. zadatak , a ja sam se ustao i otišao baciti žvaku u koš. XD"
17 godina
AlienWare1 kaže...

Dx11 me pak ne zanima; tek izlaskom naslova sa bolje implementiranim Dx11 bi me možda zanimala ta tehnologija. I inače ako ne mogu nešto izmaksirati stavim na manji AA i AF.

Jedno pitanje-Da li ikakve veze sa rezolucijom ima i veličina zaslona? Tj. hoće li biti iste performanse ako igram na ISTOJ rezoluciji, ISTIM postavkama, samo na recimo 23" ekranu i 32"? Pretpostavljam da padaju jer se slika "razvlači", ali ne znam.

Hvala svima na savjetima, uvidio sam sve rješenja i shvatio da nije isplativo.

Još jednom se zahvaljujem svima koji su pomogli! Smijeh

Veličina zaslona nema ti nikakvog utjecaja na perfomanse igre, važna je rezolucija u kojoj igraš i same grafičke postavke neke igre a ne veličina ekrana. :)

16 godina

Ma miran si sa tom grafon do 2012 a.d.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

To mu i ja govorim. Ja svoju ne bih isto mijenjao do 2012., a imao sam 8800GT

she caught me off my guard amazes me the will of instinct
16 godina
neaktivan
AlienWare1 kaže...

Ok, ljudi. Shvatio sam. Ali nisam mislio ništa krivo, samo sam pitao da li se isplati, nisam rekao da ću uzeti.

@Hacker-RI: Driveri su najnoviji, 10.2

Mislim da riješenje tvojih problema leži u promijeni CF-randering modova.

Naime driveri su naštimani da automatski odabiru randerig modove no često se zna desit da taj mod koji driver sam odabere i nije najbolji,a to se riješava na sljedeči način:

Prvo(ak več nemaš) skini ATITry tools:

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=733

Kad ga pokreneš idi na Tweaks(Advanced Tweaks),Tada odaberi ADVANCED CROSSFIRE i u Prvi prazan red napiši jedan broj(od 1 do 3)

Svaki broj predstavlja jedan od CF randering modova.Jedan od tih modova če sigurno riješit tvoje probleme.

Ja sam prije par mijeseci imao CF sa jednom HD4870 i jednom HD4850.Također sam imao iste probleme sa CF-om i upravo ovo mi je pomoglo.

E da i poželjno je da u CCC-ovom izborniku(3D) staviš ATI-AI na standard.

Više informacija o randering modovima možeš nači ovdije:

http://ati.amd.com/technology/crossfire/demos/en/rendering.html

Mislim da če tebi najviše odgovarati AFR(Alternate frame randering mode).

Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.3.2010 18:54 (microman).
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Najbolje po meni bi ti bilo da ju prodaš. Koliko je već koristiš? Ako dobiš za nju i ispod 2000 opet dobro jer ti se sada na tvojoj konfi ne isplati ništa nego upgrade na seriju HD5000. Tako da imaš isto jaku karticu, a najnoviju i ništa ne potrošiš. Uzmi novu HD5850 single GPU karticu best-buy

Imam je već godinu i po. Ne znam za Dx11 jer mi ne treba trenutno.

@microman: Probam pa javim. Pomogli su oni Tweak toolsi. Inače, sve u CCC imam "Disable ATI A.I." , a sad sam promijenio u tabu "A.I." na "Standard". Igrao sam Far Cry 2 neko vrijeme i nema više tih problema, nisam testirao BC2 još, ali budem. FC2 se drži cijelo vrijeme na 60fpsova, maxed out, nema više frame dropova. Dolje je i slika, ali ne piše FPS u uglu jer je sa Frapsom slikano.

Vatra Vatra
"Toliko ne znam njemački da mi je neki dan profesorica rekla na njemačkom naravno da otvorim udžbenik na 38. stranicu i rješim 5. zadatak , a ja sam se ustao i otišao baciti žvaku u koš. XD"
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.3.2010 16:18 (AlienWare1).
17 godina
neaktivan

Predomislio sam se. Smijeh

Nakon micromanovog savjeta, odlučio sam zadržati trenutnu grafu i samo kupiti hladnjak za nju. Dx11 i ostale điđa-miđe mi za sada ne trebaju.

Sad sam igrao Bad Company 2. Prije nego što sam promijenio CF mode u Ati tray toolsima, BC2 je išao od 40-60FPS-ova,a sad bez šale i ikakvih frame dropova ide od 100-120> sve na max kao i prije.

Dakle, odlučio sam da mi nisu uopće potrebne 2 x2-jke i problem je riješen u SVIM igrama koje sam igrao.

Hvala svima na savjetima. Tema ide u lock.

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

radije prodaj ovu jednu   pa kupi hd5870 ili 5970 ipak manje troše manje se griju i novija su tehnologija

Neznam di se ide za to .

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice