ATI Driveri - Velik napredak?

poruka: 55
|
čitano: 10.670
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: ATI Driveri - Velik napredak?
patch123 kaže...
stoncin3 kaže...

Može u Device manageru stisni desni klik mouse i onda Update driver software. Tako vidi da li je na kraju stari driver ili ima novije. A downloadaš u support.amd. Eo ti screenshot u prilogu:

da li je to za malo iskusnije i one koje se bolje snalaze na kompu ili je to lako kao skinuti program sa interneta

i kolike su šanse da userem nešto

Moš ko bilo koji program instalirat na komp.Osmijeh Nemaš beda, traje isto tako kao drugi aplikacije od 50-tak megabajta veličine! Samo Next i pratiš što piše i što se odvija. 2-3 minute, restart i deri...!

ManchesterUTD kaže...
dery kaže...

Da li vi koji imate ati grafe baš morate izbrisat stari driver da bi stavili novi?

NE!!!! bas sam primjetio oni koji ga "brisu" imaju poslije probleme sa Catalystima....Ja samo jedan preko drugog.

Ja sam prije bez deinstalacije, sad probavam zadnje sa deinstalacijom starih drivera i koristim još driver sweeper da malo probam jer volim ispitivati sve razno inače... ko i grafe svako "malo"Smijeh

dery kaže...

Ja isto bez brisanja starih.Jedini minus je šta stari zauzimaju prostor.

Stari neće zauzimati prostor, jedino oni fajlovi što ostanu nakon instalacje novih preko starih jer uvijek nešto ostane pa je možda ipak bolje najprije SKROZ izbrisat staru verziju programa i novu na friško install. Recimo kao i Winze kad se radi clean install iz Bootanja.Neodlučan

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
17 godina
neaktivan

Stari neće zauzimati prostor, jedino oni fajlovi što ostanu nakon instalacje novih preko starih jer uvijek nešto ostane pa je možda ipak bolje najprije SKROZ izbrisat staru verziju programa i novu na friško install. Recimo kao i Winze kad se radi clean install iz Bootanja.Neodlučan

E pa nije bolje..zato jer ti svi programi za brisanje drivere previse mudruju i zajebu stvar...pa onda poslije doju govorit ati ima losije programere od nvidie...nezz samo odakle to izvuce...nebitno...jednostavno upgrate-aj i nema problema...

Forever MUFC
15 godina
neaktivan

1.a kad skinem novu verziju drivera mogu li ikako vratiti na staru verziju

ili je to kao neki programi kad instaliraš najnoviju verziju ne da ti da vratiš na staru ??

2. kad se update na novu verziju da li mi sve što sam imao na kompu ostaje

17 godina
protjeran

Moš slobodno downloadat fajl pa ga Saveaš negdje na hard u My Documents ili Local Disk:D i tako svaki put kada izadje novi driver. Pa ih imaš ako zatrebaSmijeh Ovo što Manchester gore piše da nije bolje deinstalirati stare nisam provjerio i reko sam: "možda je bolje" pa sad vi kako želite. Ja sad tako radim prije NISAM i bilo dobro i prije.

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
17 godina
odjavljen

meni se sad neće ugasit monitor skroz,stavio sam da se gasi nakon 5 minuta,prije se znao skroz ugasit(ledica treperi) ali sad samo pocrni ali ne skroz,svijetlo je prisutno i ledica ne treperi nego stalno svijetli

da li su to driveri od monitora ili šta? ove stare drivere od grafe sam sve pobrisao,i sa driver sweeperom i instalirao nove,poslije stavio i drivere za monitor ali ništa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
patch123 kaže...

1.a kad skinem novu verziju drivera mogu li ikako vratiti na staru verziju

ili je to kao neki programi kad instaliraš najnoviju verziju ne da ti da vratiš na staru ??

2. kad se update na novu verziju da li mi sve što sam imao na kompu ostaje

Mozes skinuti stariji driver pa rucno uninstall-at novi pa instalirat stari.

Imas u Device Menager isto tako opciju "roll back" za vracanje starije verzije drivera. Tu opciju nikadn isam koristio jer sta je sigurno - sigurno je. Prva opcija je bolja.

- Psiho246
17 godina
protjeran
M4X kaže...

meni se sad neće ugasit monitor skroz,stavio sam da se gasi nakon 5 minuta,prije se znao skroz ugasit(ledica treperi) ali sad samo pocrni ali ne skroz,svijetlo je prisutno i ledica ne treperi nego stalno svijetli

da li su to driveri od monitora ili šta? ove stare drivere od grafe sam sve pobrisao,i sa driver sweeperom i instalirao nove,poslije stavio i drivere za monitor ali ništa

Ma neznam kod tebe ima puno tih raznih konflikata, istina sitnih, al svejedno. Ja bih probao još jednom preko reinstalirat 10.1 pa probaj ako radi. I da, jesi restartao komp nakon instalacije drivera?

15 godina
odjavljen

Sa 10.1 ni meni se nije gasio monitor, a onaj famozni ''ekran smrti sa vertikalnim linijama'' se i dalje nastavio pojavljivati, premda rjeđe nego na 9.12. Uglavnom, riskirao sam i instalirao 10.2 beta drivere i preporodio sam se (a i komp). Monitor se sada normalno gasi, sustav je općeniti brži i stabilniji (ja sam inače imao problema i sa AHCI-jem (pa sam u međuvremenu koristio RAID) ali sad sve radi - inače su mi se windowsi skršili kad bi se pokretao CCC) i naravno, nema više vertikalnih linija i pada sistema!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dManchesterUTD kaže...
dery kaže...

Da li vi koji imate ati grafe baš morate izbrisat stari driver da bi stavili novi?

NE!!!! bas sam primjetio oni koji ga "brisu" imaju poslije probleme sa Catalystima....Ja samo jedan preko drugog.

Kad sam prije instaliravao jedan preko drugog, dok god je drugi noviji od prvog, nikad nisam imao problema sa driverima.

Sad brišem i uništavam sve elemente starog drivera prije instalacije novog i opet nikakvih problema.

Google is your friend
17 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...
M4X kaže...

Ma neznam kod tebe ima puno tih raznih konflikata, istina sitnih, al svejedno. Ja bih probao još jednom preko reinstalirat 10.1 pa probaj ako radi. I da, jesi restartao komp nakon instalacije drivera?

jesam sve,neznam dal se vama ugasi monitor kad stavite u power options da vam se ugasi za npr. 1min.? možda je problem sa Samsung driverima za monitor t220

15 godina
neaktivan
M4X kaže...

jesam sve,neznam dal se vama ugasi monitor kad stavite u power options da vam se ugasi za npr. 1min.? možda je problem sa Samsung driverima za monitor t220

Možda BIOS? Ja imam problem sa sleep modom monitora jer imam 64 bitni OS a BIOS ima problem sa 64bitnim OS-om pa bi trebao updatat BIOS da sleep mod normalno radi. Koji OS imaš?

17 godina
odjavljen
win 7 64-bitni
15 godina
neaktivan

Da li ti OS daje neka upozorenja, ona zastava u donjem desnom kutu, tamo pored sata, tamo su uvijek neka upozorenja ako ima problema, možda tamo nešto piše i možeš više saznat.

17 godina
odjavljen
Noctifer kaže...

Da li ti OS daje neka upozorenja, ona zastava u donjem desnom kutu, tamo pored sata, tamo su uvijek neka upozorenja ako ima problema, možda tamo nešto piše i možeš više saznat.

samo da moram napravit setup backup

17 godina

nikakvih problema do sad

iako sam rekao da ih neču radi issuesa skinut :P

i eto lutrija  ,snimio ih preko starih

swe šljaka čak boost ima u nekim igrama

uglavnom zadovoljan ;)

gpu na stock vrti sve čak i bolje sa 10kom :)

kucam u drvo Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2010 21:01 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ja isao poslusat ove koji samo driver preko driver instaliraju, i instalirao 10.2 rc2 preko 10.1 whql i problemi :D cim izadjem iz igre (bilo koje) kao da slika kasni 1sec, npr. kad odem refreshat cekam dugo itd.. evo sad sam preko win7 mako driver i vratio stari, sve oke.

Want me to Google that for you?

0 0 hvala 0
17 godina
puls4R kaže...

Evo ja isao poslusat ove koji samo driver preko driver instaliraju, i instalirao 10.2 rc2 preko 10.1 whql i problemi :D cim izadjem iz igre (bilo koje) kao da slika kasni 1sec, npr. kad odem refreshat cekam dugo itd.. evo sad sam preko win7 mako driver i vratio stari, sve oke.

Zanimljivo...moj stroj sa XP-om s druge strane je toliko stara instalacija da sam do sada reinstalirao Catalyste gazeći stare drivere točno 57 puta...i nikad problema...čak sam i grafičku mijenjao sa 800XL na 2600XT pa na 4770 i nije nikakvo brisanje drivera ili reinstalacija trebala

17 godina
odjavljen

postavit ću ovdje pitanje,imam problema sa videom(film) 720.p blue rayx264,naime kad stavim minimize filma, cijeli ekran je prožet bijelim debelim trakama koje stoje ukoso pravilno,na trenutke nestanu ali se opet pojave

i film isto nije savršen ali to je možda posljedica šta nemam fullHD monitor

osim tog problema,windowsi se ruše i kad stavim full screen npr. od hd videa na youtube-u,te debeli miš koji se isto pojavljuje

da li su to i dalje posljedice drivera od grafe ili od nečeg drugog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...
pod009 kaže...
koliko je meni poznato,nvidia zapošljava bolje programere od ati-a,tako da driveri kod nvidia prave manje problema početnicima nego kod ati-a.
Najveće poboljšanje su imali Big Bang driveri od nvidie- 8-10% poboljšanja (gtx260 postala bolja od 4870)
Kažu da 10.2 od ati-a donose poboljšanja

Nikad u zivotu nisam cuo nista gluplje od ove tvoje recenice ""koliko je meni poznato,nvidia zapošljava bolje programere od ati-a""" daiii molim te nemoj blebetat bezveze...

Baš sam i ja htio komentirati ovo ali evo, vec si me pretekao... Belji se

Stvarno ne kužim od kud ekipa izvlači (DA! doslovno "izvlači") takve izjave...

3D Designer
16 godina
neaktivan
Danijel14 kaže...

Sa 10.1 ni meni se nije gasio monitor, a onaj famozni ''ekran smrti sa vertikalnim linijama'' se i dalje nastavio pojavljivati, premda rjeđe nego na 9.12. Uglavnom, riskirao sam i instalirao 10.2 beta drivere i preporodio sam se (a i komp). Monitor se sada normalno gasi, sustav je općeniti brži i stabilniji (ja sam inače imao problema i sa AHCI-jem (pa sam u međuvremenu koristio RAID) ali sad sve radi - inače su mi se windowsi skršili kad bi se pokretao CCC) i naravno, nema više vertikalnih linija i pada sistema!!!

E pa morati ću i ja onda probati 10.2 beta, zato što me vertikalne crte stvarno živciraju već pomalo... Svako malo - BAM! U sred igre, crte i onaj loop sound... ili samo crte, nekad je bez zvuka...

Danas, 4 puta unutar 20 minuta... Lud sam sad grrr...

*edit*

Navodno je taj 10.2 beta stariji od zadnjeg hotfix-a za 10.1 koji je isto tako trebao ukloniti problem GSOD-a ali nije ga uklonio.

Ja sam probao hotfix (imam ga i sada instaliranog) ali i dalje imam problem sa vertikalnim linijama.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2010 11:40 (Minoza).
16 godina
neaktivan

Izgleda da 10.2 (službeni, ne beta) konačno adresira problem kako spada. Za sada nema više "prugica"... Nadam se da će tako i ostati. Osmijeh

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam grafičku: ati radeon 9600/9550/x1050 series.

Verzija Catalysta je 09.11

Zanima me na koju verziju da nadogradim.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
lebron kaže...

Imam grafičku: ati radeon 9600/9550/x1050 series.

Verzija Catalysta je 09.11

Zanima me na koju verziju da nadogradim.

Za XP  32bit -> http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_xp.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.13&lang=English

Legacy 10.2 su ti zadnji, mislim da obični 10.2 neće se uopće htjet instalirat nego samo legacy 10.2 bar je tako bio jedan slučaj na servisu.

I mean WTF?
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 22:45 (RisenFromTheBanned).
15 godina
neaktivan

moze pomoc evo ovako iumam VTX HD4870 1gb i kad skinem i instalam drivere za nju sa AMD-a restartam komp i sve mi je blijedo i najmanja mi je reza vec sam sve probo al nista pls pomagajte nemrem ni jednu igru igrat a da ne steka imam XP 32 bitni

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 15:11 (made).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Ovdje su sva pitanja i rasprave o driverima

LINK 

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice