ATI Driveri - Velik napredak?

poruka: 55
|
čitano: 10.608
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozz.

Malo me zbunjuju neke stvari, tj. mislim da znam u cem je stvar al eto.

Kad gledam review gtx 275 vs 4890, gtx-ica u vecini slucajeva pobjeduje. ti reviewi su radjeni cim su obe izasle, u roku od dan-dva.

A kad sam nedavno gledao na hardwarecanucks gtx 260 super oc, vidim da 4890 pobjeduje u 90% igara za 2-3 fps-a i gtx 275, negdje cak gtx 285.

Moje pitanje - Dal su driveri uistinu poboljsani (I to je jos od 7. mjeseca ovaj noviji review) ili se malo laze za pojedinu firmu :D

Cini mi se da su u hardwarecanucks-a posteni reviewi, dakle po logickom zakljucku nvidiini driveri su tu negdje, stabilni i nema previse promjena, dok ati pobljsava drivere jako dobro, al tu i tamo se javlja po koji problem.. naravno nista sta se ne da rijesit.

hvala

Want me to Google that for you?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: ATI Driveri - Velik napredak?
koliko je meni poznato,nvidia zapošljava bolje programere od ati-a,tako da driveri kod nvidia prave manje problema početnicima nego kod ati-a.
Najveće poboljšanje su imali Big Bang driveri od nvidie- 8-10% poboljšanja (gtx260 postala bolja od 4870)
Kažu da 10.2 od ati-a donose poboljšanja
16 godina
odjavljen
puls4R kaže...

Pozz.

Malo me zbunjuju neke stvari, tj. mislim da znam u cem je stvar al eto.

Kad gledam review gtx 275 vs 4890, gtx-ica u vecini slucajeva pobjeduje. ti reviewi su radjeni cim su obe izasle, u roku od dan-dva.

A kad sam nedavno gledao na hardwarecanucks gtx 260 super oc, vidim da 4890 pobjeduje u 90% igara za 2-3 fps-a i gtx 275, negdje cak gtx 285.

Moje pitanje - Dal su driveri uistinu poboljsani (I to je jos od 7. mjeseca ovaj noviji review) ili se malo laze za pojedinu firmu :D

Cini mi se da su u hardwarecanucks-a posteni reviewi, dakle po logickom zakljucku nvidiini driveri su tu negdje, stabilni i nema previse promjena, dok ati pobljsava drivere jako dobro, al tu i tamo se javlja po koji problem.. naravno nista sta se ne da rijesit.

hvala

Ma i jedni i drugi su u svojoj povijesti toliko muljali sa driverima da je cinjenica da nema previse svrhe razglabati o tome.

16 godina

Koji je najnoviji catalyst koji je izasao?

As I walk through the valley of the shadow of death I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Meni su se svidjeli catalyst od 9.7 ili 9.8. Nakon toga tek oni 9.11, a dalje nisam htio igrat sa drugima jer se osjetila degradacija u igrama i to jako naviše. Tek ovi 10.1 su donekle stabilni i da Crysis Warhead sad igram na 4 framea više po prvi puta od izlaska igreCool pa eto makar nekome se možda i posrećilo malčice

loss of interest question wonder waves of fear they pull me under
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 19:04 (stoncin3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Meni su se svidjeli catalyst od 9.7 ili 9.8. Nakon toga tek oni 9.11, a dalje nisam htio igrat sa drugima jer se osjetila degradacija u igrama i to jako naviše. Tek ovi 10.1 su donekle stabilni i da Crysis Warhead sad igram na 4 framea više po prvi puta od izlaska igreCool pa eto makar nekome se možda i posrećilo malčice

e baš me zanima koje ti postavke automatski stavi;gamer ili entuziast? i koliko imaš fps-ova prosječno i na kojim postavkama tjeraš igru?

17 godina
protjeran

Mah, da... Stavi on uvjek na Gamer i to mi je toSmijeh Valjda neam quad core extreme ili neki tamo corei7 na 3,3GHz i HD4870x2 u crossfireu. Samo stvarno nakon OC-a imam oko 8 sličica više na Enthusiast. Sad nisam mogo vjerovat, ako sam instaliro nove najnovije drajvere za ATI i on u samom gejmpleju daje tih istih 34FPS kao na benchu, a znalo se dogodit da je gejmplej u konačnici neš sporiji od benchmarkanja?Cool

17 godina
odjavljen

ovo mi za drivere piše u CCC-u

Driver Packaging Version    8.682.2-091214a-092914E   

a ovo u GPU-Z: atiumdag 8.14.10.0716/win 7 64

bi li bilo dobro stavit najnoviju verziju,jer s ovom i nemam nekih problema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Osobno sam imao pozitivnija iskustva s Nvidijinim driverima nego s Catalyst-ima, ali događa se da im novija verzija bude lošija (u smislu smanjenja performansi nekih čipova) od prethodne Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja si uvijek apdejtam drivere jer nikad neznaš štp je novo izašlo (napravljeno na njima)? Pa makar poslije morao sam vraćati se na stare verzije. Sa ovima 10.1 ima poboljšanja u igrama, a to znam jer sam i probao. Meni se dosada zbog drivera nije rušio sustav otkad imam ATI? Sve u svemu probaj možda staviti ove najnovije. btw Vidim da imaš Sapphire? 3-ći odozgo!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 9:48 (stoncin3).
17 godina
odjavljen

šta da od ovog sve instaliram? ima tamo više verzija i alata,npr. da li je ovo dovoljno

Catalyst 10.1 for Windows 7 64-bit Edition70.06MB?

još tu ima Xcode,CCC only,hotfix...

da li moram instalirat iz safe moda ili mogu sa driver sweeper-om pobrisat?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 10:01 (M4X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
M4X kaže...

šta da od ovog sve instaliram?

da li moram instalirat iz safe moda ili mogu sa driver sweeper-om?

Čega? Kada daš link na flash animaciju naravno da nevidim ono što si ti mislio jer se stalno mijenja.

Hahah šta će ti safe mod? Driver sweeper služi za brisanje drivera ne instaliranje.

1. uninstall drivera

2. restart

3. install novih

4. restart

gotovo, kakav driver sweeper to mi je shebalo 3 puta drivere tako da se display driver nije htjeo instalirat čim sam prestao s tim brisat ostatke sve jer radilo.

Ja također stavljam najnovije drivere uvijek, a najbolje je da skoro ama baš nikad nemam problema s njima kao što neki imaju.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina

Kod ATI-ja je uvijek tako...kod Nvidije što si dobio, dobio si, čim kupiš karticu

Kod ATI-ja možeš očekivati 50-70% poboljšanja u prosjeku u slijedećih godinu dana

17 godina
protjeran

Product type-> Graphic card->PCI-E->Sapphire HD 5800 series->Sapphire HD 5850 1GB->Windows 7 64-bit Edition! Onda one treće odozgora Catalyst 10.1 for Windows 7 64-bit Edition što imaju 70.06MB. NAjprije pokreni stare drivere koje imaš ako si skidao s interneta (onaj filešto ti je instalirao stare) pa next pa onda uninstall pa restart pa uđi u safe mode pa driver sweeper pa onda restart pa u windowse pa onda ovaj Sapphire driver koji si netom downloadao pa opet restart... Imaš malo posla oko 5 minuta radi 3 restarta, ali sve radi sigurnosti reinstalacije. I to ionako jednom mjesečnoOsmijeh

EDIT ja nisam imao problema sa Driver Sweeperom

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 10:07 (stoncin3).
17 godina

Bolje je sa ove origigi ati-eve stranice skidat drivere:

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

Tu odmaš odabireš koji OS, vrsta grafičke, serija grafičke i uputi te na tvoje drivere.

Ili ovdje na AMD GAME gdje ja direktno downloadam, imaš opcije kao full suite, individual, optional.

full suite -> kompletni driveri

individual -> posebno CCC , posebno driveri

optional -> avivo video converter (converter koji koristi grafičku), Hydra vision (cjepkanje ekrana)

@STONCIN - Vidim da si upao u BUG časopis sa svojim pitanjem. heheh

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 10:14 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

na prvo pitanje, mislim da se radi o clockanoj 4890, koja u vapor x verziji ima ogroman potencijal za to..

vecinom u takvim testovima uzmu jacu karticu, pa clockaju slabiju i vide dokle moze doci..ne bi 4890 nikad prestigla clockanu 285..a sto se drivera tice,stalno se unapredjuju, i kod jednih i kod drugih..kod ATI vise zato sto su im prvi driveri inace losi, dok kod Nvidie vecinom to nije slusaj, al ima izuzetaka..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Hyperion kaže...
M4X kaže...

šta da od ovog sve instaliram?

da li moram instalirat iz safe moda ili mogu sa driver sweeper-om?

Čega? Kada daš link na flash animaciju naravno da nevidim ono što si ti mislio jer se stalno mijenja.

Hahah šta će ti safe mod? Driver sweeper služi za brisanje drivera ne instaliranje.

1. uninstall drivera

2. restart

3. install novih

4. restart

gotovo, kakav driver sweeper to mi je shebalo 3 puta drivere tako da se display driver nije htjeo instalirat čim sam prestao s tim brisat ostatke sve jer radilo.

Ja također stavljam najnovije drivere uvijek, a najbolje je da skoro ama baš nikad nemam problema s njima kao što neki imaju.

kod nvidie mi nikad nije driver cleaner ili driver sweeper shebao drivere

i nemogu skinut drivere sa službene stranice,the protocol is not suport now

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 12:34 (M4X).
17 godina
protjeran

Bit će da te browser zahebava...? Ja mogu downloadati sa ati-ja...!

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
15 godina
neaktivan

imam Ati 4890 a driver mi je 8.650.0.0

1.ima li ikakav novi driver ?

1.ako ima isplati li mi se download

3.kako da update/download novi driver(ako ga ima)

17 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Bit će da te browser zahebava...? Ja mogu downloadati sa ati-ja...!

imam lisicu i flashget 3.0

preko flashgeta neće a ovako kad kliknem save file hoće,neki je problem sa flasgetom i lisicom,možda i sa starijom verzijom flashget 2.0 koja mi je stalno prisutna kad skidam

jel ima koji bolji  download manager?

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 14:12 (M4X).
17 godina
protjeran

Meni se čini jako dobar ovaj DAP+. Probaj link jer na speedbit.com neće otvorit web page?

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
17 godina
protjeran
patch123 kaže...

Nezz ako je do kartice, al ja imam 8.690 verziju? Pogledaj ovdje i downloadaj si nove 10.1. Meni bolje rade igrice sada!

EDIT sry na double postu, ali nisam prije vidio da znam odg

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 15:09 (stoncin3).
17 godina
odjavljen

instalirao 10.1,i ništa nisam primijetio sve po starom čak mi se vratio debeli pokazivač miša koji je na prijašnjoj verziji nestao

thumb down fucking ati

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
patch123 kaže...

Nezz ako je do kartice, al ja imam 8.690 verziju? Pogledaj ovdje i downloadaj si nove 10.1. Meni bolje rade igrice sada!

EDIT sry na double postu, ali nisam prije vidio da znam odg

a kako se download

je li se ide na device manager,izabereš grafu i onda na update driver ili nešto drugo

17 godina
protjeran

Može u Device manageru stisni desni klik mouse i onda Update driver software. Tako vidi da li je na kraju stari driver ili ima novije. A downloadaš u support.amd. Eo ti screenshot u prilogu:

Klik na download pa Save Klik na download pa Save
17 godina
neaktivan
pod009 kaže...
koliko je meni poznato,nvidia zapošljava bolje programere od ati-a,tako da driveri kod nvidia prave manje problema početnicima nego kod ati-a.
Najveće poboljšanje su imali Big Bang driveri od nvidie- 8-10% poboljšanja (gtx260 postala bolja od 4870)
Kažu da 10.2 od ati-a donose poboljšanja

Nikad u zivotu nisam cuo nista gluplje od ove tvoje recenice ""koliko je meni poznato,nvidia zapošljava bolje programere od ati-a""" daiii molim te nemoj blebetat bezveze...

Forever MUFC
16 godina

Da li vi koji imate ati grafe baš morate izbrisat stari driver da bi stavili novi?

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Može u Device manageru stisni desni klik mouse i onda Update driver software. Tako vidi da li je na kraju stari driver ili ima novije. A downloadaš u support.amd. Eo ti screenshot u prilogu:

da li je to za malo iskusnije i one koje se bolje snalaze na kompu ili je to lako kao skinuti program sa interneta

i kolike su šanse da userem nešto

17 godina
neaktivan
dery kaže...

Da li vi koji imate ati grafe baš morate izbrisat stari driver da bi stavili novi?

NE!!!! bas sam primjetio oni koji ga "brisu" imaju poslije probleme sa Catalystima....Ja samo jedan preko drugog.

Forever MUFC
16 godina

Ja isto bez brisanja starih.Jedini minus je šta stari zauzimaju prostor.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 17:17 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice