ATI 5870 VAPOR-X + Gigabyte M59SLI-S4 = PROBLEM

poruka: 24
|
čitano: 4.796
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ljudstvo pozdrav!

Problemi, problemi i još malo problema...

Evo što se desilo.

Supruga me odluči "malo" obradovati za valentinovo i ni 5 ni 6 kupi mi grafičku i to ne bilo kakvu nego ATi Saphire 5870 VAPOR-X !!!

Ma živjela supruga 100 godina ...

Nego nije u tome problem...

Idem ja ubaciti novu grafu u komp. kad ono  NEĆE !!!

Što je bilo?

Sve sam provjerio, cable management , konektori, napajanje, ma ništa mi nije jasno.

Ubacim staru grafu i boot-a bez problema, ponovno ubacim 5870 i neće.

Odem ja kod prijatelja, rek'o možda je grafa u pitanju, pa da konstatiram tužnu istinu, ali jok, kod njega radi bez problema.

Mora da mi je napajanje slabo, pomislih, iako Taganovih 530W bi trebalo biti sasvim dovoljno i previše.

I što?

Uz blagoslov supruge kupim ja jučer novo napajanje (uh, koji je to financijski izlet).

Ukratko - napajanje Corsair HX750W professional serija, sve uredno spojim, wata ko' u priči, ali grafa neće pa neće !

Pokušao sa grafu ubaciti u drugi PCI-X slot i ništa, samo se lampica od harda pali u jednakim intervalima, a na ekranu crnilo, ni do BIOS-a me ne pušta.

I što sad?

Jel' sada trebam promijeniti i matičnu, ili postoji neko drugo, povoljnije rješenje?

HELP people !!!

Zvijer od grafičke mi stoji u ormaru i kupi prašinu umjesto da razvaljuje igre !

Puno pozdrava od nove žrtve Murphyjevog zakona.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: ATI 5870 VAPOR-X + Gigabyte M59SLI-S4 = PROBLE

Da li je moguce da ta maticna ne podržava Crossfire?

16 godina
neaktivan
Noctifer kaže...

Da li je moguce da ta maticna ne podržava Crossfire?

Crossfire ti nema veze s time -.-'

15 godina
neaktivan

Ploča ne podržava crossfire, ali nisam ni želio rad s 2 grafičke, već samo s jednom, u jednom PCI-X slotu, međutim, ni uz update posljednje verzije BIOS-a s oznakom F6 nema promjena.

Hvala ti na Noctifer na pokušaju...

17 godina
neaktivan
Flashaj na najnoviji bios!
addicted to HD :)
15 godina
neaktivan

Ah sorry, ja mislio da si htio imati 2 unutra, sorry, vec je kasno.

0 0 hvala 0
16 godina

da probas novi bios od maticne staviti,vidim da ima nvidia chipset ta ploca i za nvidia sli je opremljena,al mislim da to nebi trebelo imati veze il bi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
I WAS BEFORE kaže...

Ploča ne podržava crossfire, ali nisam ni želio rad s 2 grafičke, već samo s jednom, u jednom PCI-X slotu, međutim, ni uz update posljednje verzije BIOS-a s oznakom F6 nema promjena.

Hvala ti na Noctifer na pokušaju...

a koju si grafu prije imao

15 godina
neaktivan

Zadnja verzija BIOSa primjenjena, ali bez promjena.

Hmmm, da možda pokušam prije zamjene kartice u BIOS-u prebaciti postavke s PEG na PCI, ili na PEG2 ?

Da li bi to moglo promijeniti tužni status nesretne kombinacije ploča-grafa ? 

15 godina
neaktivan

Zadnja grafa koja je uredno radila na M59SLI-S4 je Ati 4670 Saphire s pasivnim hlađenjem, kao i prije nje Ati HD 2800 PRO, sve su radile super, ali 5870 jok !

0 0 hvala 0
16 godina

jedino da nije da možda taj chipset ( nForce 590 SLI) ne podržava tu grafičku?

Nešto pametnije ne pada na pamet :S

16 godina
neaktivan

Jesi probao neke druge kabliće od napajanja spojit na grafulju. Možda ovi (stvarno jako mala vjerojatnost) nemaju struje!

Odi na službeni forum od Gigabytea ili im se žali preko maila, možda nekaj znaju o tome.

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlackM kaže...

Jesi probao neke druge kabliće od napajanja spojit na grafulju. Možda ovi (stvarno jako mala vjerojatnost) nemaju struje!

Odi na službeni forum od Gigabytea ili im se žali preko maila, možda nekaj znaju o tome.

Nije problem u grafi, kad je na drugom kompu, kod frenda, sve normalno radilo...

Mislim da je bila neka slična tema, ali nikako se ne mogu sjetiti ime...

17 godina
I WAS BEFORE kaže...

Zadnja grafa koja je uredno radila na M59SLI-S4 je Ati 4670 Saphire s pasivnim hlađenjem, kao i prije nje Ati HD 2800 PRO, sve su radile super, ali 5870 jok !

Možeš molim te reći koji procesor imaš? (samo da nemaš athlona x2, onda si se grdno zahebo)

M59SLI-S4 i najnovija ati-eva serija grafičkih kartica. Hmmm

Probaj s update-om biosa i lodanjem defaultnih postavki, i jesi siguran da si oba 6 pinska priključio na grafičku?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 20:41 (Hyperion).
16 godina
protjeran

jebt moja samo strazari i gleda racune da me opet neobuzne new hardware mania..heheheCool

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
BlackM kaže...

Nije problem u grafi, kad je na drugom kompu, kod frenda, sve normalno radilo...

Pa baš zato nek se žali kod proizvođača matićne. Možda oni imaju nekih saznanja u kojim okolnostima ova grafa ne radi s chipsetom na pločiNamigiva

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
16 godina
neaktivan
I WAS BEFORE kaže...

Supruga me odluči "malo" obradovati za valentinovo i ni 5 ni 6 kupi mi grafičku i to ne bilo kakvu nego ATi Saphire 5870 VAPOR-X !!!

hahhahahahhahahaha imas dobru zenu,ja bi takvu,moja jedino ak bude kaj znala je upalit komp i iti na facebook :P a tvoja cak zna za ATi Saphire 5870 i to za VAPOR-X SmijehSmijeh

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
15 godina
protjeran

oteću ti ženu oću i ja HD 5870 vapor x,n force chipsetovi ne podržavaju ni jednu noviju ati grafu,brziiiinski idi mijenjaj matičnu ploču i stavljaj taj VAPOR X monster brzoooooo,ako imate para za HD 5870 vapor x i za TX 750 matična vam ne bi trebala predstavljati problem

EDIT: Oteću ti ženu oću i ja bar nešto od grafuljerije xd

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
protjeran

jel može problem biti ako je utor na ploči pci-x v1.0 a ne 2.0 pa da zato ne radi.

''how yes no''
15 godina
neaktivan

Ahoj techno-friends !

Evo jedne jako lijepe obavijesti!!!

Nije bilo druge nego zamijeniti postojeću ploču Gigabyte M59SLI-S4, za ploču od mog frenda MSI K9N SLI.

Otprilike slične osim što je moja bila M590, a njegova M570.

Zašto moja, sada već bivša Gigabytica nije htjla "progutati" ATi 5870, uistinu ne znam, s nečim se klala i to ti je.

Danas sam napravio veselu zamijenu ploča jer njegova nVIDIA 8800 GT uredno radi na mojoj ploči, a moja ATi na njegovoj i eto ti lijepe kompenzacijeBelji se

Od silne žurbe da sve proradi sam uspio iskrivite 5,6 nožica na svom Athlonu X2 5200, ali uz pomoć dobrih živaca, skalpela i dobre rasvjete poravnali smo i te probleme & voila...

Ljudi.... ALO !

Svi koji imate priliku...  KUPITE ovu grafu, jer jede malu djecu, a što radi sa starim Crysis-om pri najvišim postavkama i najvišim rezolucijama - MAJKOOO MILAAAAA.

Tu sam igru valjda završio 100 puta, ali sad je tek gledam u punom sjaju i ljepoti.

Kao da je 1. put igram.

Sad je red instalirati i novi AVP, iako nije kao Crysis obožavam Alien serijal i zato JURIIIIIŠ!

Puna vam svima hvala na sugestijama i prijedlozima.

Sve vas puno voljele vaše žene, pa makar u pola, ko' moja mene... Namigiva

Kruha i igara 'vamo, ili kad bolje razmislim ...  ma dajte samo igaraaaaaa!

"NEČE (s tvrdim Č) ME SUNCE VIDIT' DO BOŽIĆA HI, HI, HE, HOHO!

Let all techno-geeks live long & prosper...

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A gle ti luckera..

Milim da nikad nisam cuo da je nekome ŽENA kupila dio hardware-a, a kamo li ovako nesto. Radeon 5870, a k tome jos i Vapor-x.

moj xfire: cajkoteka
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
I WAS BEFORE kaže...

Od silne žurbe da sve proradi sam uspio iskrivite 5,6 nožica na svom Athlonu X2 5200

Šteta što je grafa uparena sa, za nju, slabim procesorom.

16 godina

Osmijehsuper, uživaj!

nego off topic, jel ima žena sestru Cool

16 godina
neaktivan

hahha,stvarno,dobra zena,jel ima acc na forumu?

ko najbolji clanovi je grafu kupila:D

nego,daj ti cim prije i taj proc promjeni:D x3 710/720 ili x4 945/955/965 ce bit dosta:D

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice