AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 537.459
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
AMD Vega

Znaci vega za 40-44 MH/s trosi 250W

Fino kopka nema sta 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: AMD Vega

Neznam sto  se toliko prepires kupujes ono sto volis i sto zelis za svoje novce, meni osobno r9 2xx serija je odlicna ali i nju je skoro pa vrijeme pregazilo jos uvjek se drzi za starije naslove mozda par novih.

Sto se tice vege ja sam puno vise ocekivao ako gledamo da se ide prema vecoj rezoluciji npr 4K, stim da ni nvidia jos nije nista bolja po tom pitanju ako zelis igrati sve na ultra u visokoj rezzi uz visoki FPS.

Jos uvjek si ogranicen na 60fps a svaki pad fps mozes vidjeti.Evo ja imam tu neku gtx 1070 ona je dobra do 1440p sve preko joj je puno jer moras spustati detalje da bi dobio na vecem frame rateu.Ok stoji da treba imati bolji monitor i veci refresh rate a meni to sad ne igra veliku ulogu zato sto sam na 1080p mozda jest bolje ali iskreno ne zelim davati novce na monitor  koji podrzava 1920 x 1080 144hz.Zato cekam Voltu i nadati je se dobrom uspjehu 4K rezzi i visokom fps minimalno 100fps uz ultra detalje 

16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Nisam znao da Nvidija fanboyevi narucuju AMD kartice, kao da te kritizirianje serije koja je toliko zaglibila trenutno, čini fanoyem. Traženje obrazloženja za svaki minus u polju minusa mi je puno jaca fanboy teorija. Svi ovdje koji žestoko brane AMD imaju iskljucivo AMD Gpuove ili CPUove vec duze vrijeme u svojim kompovima. Bog zna da sam se bar ja izmješao Intela, AMDa, Radeona i Nvidije... Ali ne smiješ kritizirati nešto odma si fanboy. Srao sam brutalno po FXu dok sam ga imao jer je krš, jesam i onda bio Intel fanboy?

Pogledao sam cijeli video, ne kažem da je loš video vec da prije nego što imalo kritizira AMD, mora mu pohvalit citavu povijest da fanovi (češće fanboyevi) nebudu triggered, pa onda opet završit video pozitivno za AMD. Ovo za 15 godina sam govorio opcenito o temama o AMDu, nekako prica uvijek završi u takvim raspravama/videima na athlonu iz 2003. i tko je prvi uveo gddr5, kao da je to bitno u 2017.

Znam kad je 200 serija izašla imao sam ih nekoliko...

Pljuvanje nema smisla. Ne kritiziraš, nego pljuješ na osnovu izmišljenih argumenata i teorija, što je nezahvalno. Nije smisao bilo kakvog komentiranja brutalno srati po nečemu.

Zašto sam ti rekao da pogledaš video ispočetka? Jer ili nisi razumio sve (uključi titlove ako ti je govorni engleski s njegovim naglaskom nezgodan) ili namjerno izmišljaš razlog toga da bi stvorio argument u kojem brutalno sereš po nečemu, prije FX-u, sada Vegi... nebitno po čemu, princip je da to nije korisno.

Serija 200 je važna jer je s tom serijom AMD krenuo s nabrijavanjem hardvera preko optimalnog, pretvarajući ih u potrošače i grijače. To radi i s Vegom po cijeni od pola kilowattsata snage. Zato je ta povijest važna za priču, koliko i svježiji Polaris i priča o njegovoj potrošnji.

Uzgred rečeno, vidim prvi put da je Polaris na 14nm LPP, što je proces za male čipove. Sad je posve jasno zašto su čak i mid-size Polaris i pogotovo velika Vega ogromni potrošači. No, kako ja sad imam posla, to će ti objasniti dabar_solta_V2 on će znati zašto je FF na 14nm LPP loš za velike čipove. Svakako, Radeon TG odlikuje dvije godine već konzistentno loša strategija. I to je zaključak autora videa. Odličan.

Ja nemam ništa AMD-ovo trenutno u dva glavna stroja vrijedna otprilike 20k€. Upravo sam, prije par minuta, kupio 1080Ti Kingpin. Dakle, malo je deplasirano pokušavati moje nastojanje da objektivno objasnim AMD-ovu situaciju, nazivati rezultatom mog fanboyizma. Više mi se sviđa AMD-ova politika, ali to neće magično biti razlog da preporučim ili kupim proizvod, ako zaista nije bolji.

Nope.
11 godina
neaktivan

Cemu onda forum? Ovakve teme su napravljene kako bi se razglabalo o naj vecim sitnicama. Onaj kog briga za takve stvari nece ni bit tu...

Ako je AMD izdao update za poboljšavanje performansi u miningu onda toliko o tome kako ne vole minere.

Ovaj lik je sve unbiased ispricao o Vegi, Adored nije loš ali previše naginje na AMD uploada više njihovih videa od samog AMDa

EDIT: Tonči gdje sam blatio Vegu? Citiraj me, to da je ne isplativa i da postoji bolja opcija za nižu cijenu, da vuce struje kao da je 2011., da su bundle packovi i ta shady prodaja cisti legalni scam nije pljuvanje vec cisto kritiziranje. I sve to ti ne drži vodu jer i dalje kupujem AMD komponente, da sam fanboy i da mrzim AMD to nebi radio. 200 serija je bila odlicna iako se pregrijavala i vukla previše struje. 300 serija je bila katastrofa, 400/500 serija su ok ali malo kasne na zabavu,RX Vega kasni na zabavu, previše košta, ne opravdava čekanje sve u svemu slaba kad se uzme ratio pare/potrošnja/godina/performanse. FX - loše slabe grijalice sa podjeljenim "jezgrama, Zen - Valja. Eto moje mišljenje trenutnih AMD komponenti, ne hateam sve, ono što valja i što je isplativo ili se istice - zašto bi hateao?

Ovo sa "Brutalno srao" je samo moj izraz, uvijek tako pretjerujem, ali je cinjenica da je FX los cpu i da ga mršavi i3 haswell dobiva (necemo o pro uporabi jer su oba katastrofa za to) i bez obzira na to, kupio bi Ryzen da nemam cpu...

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 15:40 (D3lBoy).
15 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Neznam sto  se toliko prepires kupujes ono sto volis i sto zelis za svoje novce, meni osobno r9 2xx serija je odlicna ali i nju je skoro pa vrijeme pregazilo jos uvjek se drzi za starije naslove mozda par novih.

Sto se tice vege ja sam puno vise ocekivao ako gledamo da se ide prema vecoj rezoluciji npr 4K, stim da ni nvidia jos nije nista bolja po tom pitanju ako zelis igrati sve na ultra u visokoj rezzi uz visoki FPS.

Jos uvjek si ogranicen na 60fps a svaki pad fps mozes vidjeti.Evo ja imam tu neku gtx 1070 ona je dobra do 1440p sve preko joj je puno jer moras spustati detalje da bi dobio na vecem frame rateu.Ok stoji da treba imati bolji monitor i veci refresh rate a meni to sad ne igra veliku ulogu zato sto sam na 1080p mozda jest bolje ali iskreno ne zelim davati novce na monitor  koji podrzava 1920 x 1080 144hz.Zato cekam Voltu i nadati je se dobrom uspjehu 4K rezzi i visokom fps minimalno 100fps uz ultra detalje 

Nece se to promijenit s vremenom, uvijek ces moc birat nize detalje i vise frameova ili obrnuto. Hardware ne moze sustic software, software se prilagodjava hardwareu, nikakav problem nije imat skoro fotorealisticnu grafiku al ce ti onda najjaci gpu danasnjice davat 1fpd (frame per day) recimo...

16 godina
odjavljen

Ja mislim da je serija 200 u referentnim oblicima bila sranje, a bojim se i za Vegu ako se nešto ne promijeni. 

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ja mislim da je serija 200 u referentnim oblicima bila sranje, a bojim se i za Vegu ako se nešto ne promijeni. 

Vegi vise od icega treba posteni power management kao sta pascal ima. Ovo je totalno bedasto da se cipovi shopaju sa previse napona kako bi bili sigurni da ce svaki bit stabilan...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Vegi vise od icega treba posteni power management kao sta pascal ima. Ovo je totalno bedasto da se cipovi shopaju sa previse napona kako bi bili sigurni da ce svaki bit stabilan...

Nema tu pomoći s menadžmentom. Problem je FF 14nm LPP - to je proces koji nikako nije praktičan za čipove od 600mm ili tako nešto.

Nope.
13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Ovo sa "Brutalno srao" je samo moj izraz, uvijek tako pretjerujem, ali je cinjenica da je FX los cpu i da ga mršavi i3 haswell dobiva (necemo o pro uporabi jer su oba katastrofa za to) i bez obzira na to, kupio bi Ryzen da nemam cpu...

Bilo koji 83xx FX kad se pristojno clockne ne izjednacen performansama sa bilo kojoim i5 na trzistu kad se koriste sve jezgre.

Los cpu ne postoji, jedino termin lose iskoristen CPU, to ne treba brkati.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Nema tu pomoći s menadžmentom. Problem je FF 14nm LPP - to je proces koji nikako nije praktičan za čipove od 600mm ili tako nešto.

Pa rezultati postignuti undervoltanjem kazu da ima i te kako pomoci. Problem je ako kvaliteta cipova gadno varira..

9 godina
Tonči kaže...
..Uzgred rečeno, vidim prvi put da je Polaris na 14nm LPP, što je proces za male čipove. Sad je posve jasno zašto su čak i mid-size Polaris i pogotovo velika Vega ogromni potrošači. No, kako ja sad imam posla, to će ti objasniti dabar_solta_V2 on će znati zašto je FF na 14nm LPP loš za velike čipove. Svakako, Radeon TG odlikuje dvije godine već konzistentno loša strategija. I to je zaključak autora videa. Odličan.

...

nemam pojma ni približno,neznam ni koja je tvornica ali mogu napisat sta mislin i mogu odma rec da vjerovatno krivo mislin pa nemojte post pre ozbiljno svacat.
low power vjerovatno znaći da su 10ak posto digli frekvencije tranzistora a usput spustili potrošnju u odnosu na normalni, ne low power proces.
forsiraju 500w na 600mm2* i to bez obzira na proces je puno w/mm2 pa je problem disipacija.
forsiraju zato sta kasne za konkurencijom,da mogu smanjit par stotina mhz bi onda vjerovatno i bila bolja efikasnost procesa tj bia bi low power stvarno samo šta su forsiranjem visokih frekvencija i voltaža zapravo poništili sve blagodati low power procesa tj da je bia normalan proces onda bi još više vega trošila za isto a onda je * još veći problem.
u praksi kad se preskoći neki prag voltaže potrošnja ide u 2x ili više od one koja bi trebala bit da su sve napravili normalno, ustvari vega je overklokana iz tvornice..i to na voltažama ko da ih je kolega Stjepanj  savjetova :D

nadam se da low power proces ne znaći da su unutrašnji vodovi i konekcije manje/tanje i da su rađene za nisku potrošnju/frekvenciju i baš male ćipove jer nebi imalo nikakvog smisla na takav proces stavit ovakvu arhitekturu i ogroman ćip pa je tvornićki nabrijat,ako je tako jednostavno su falili sve šta su mogli falit.

11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Bilo koji 83xx FX kad se pristojno clockne ne izjednacen performansama sa bilo kojoim i5 na trzistu kad se koriste sve jezgre.

Los cpu ne postoji, jedino termin lose iskoristen CPU, to ne treba brkati.

Gle imao sam oboje tako da mogu to sa sigurnoscu rec. Nisu ni blizu u gamingu.

A clockanje FXa ti gotovo ne vrijedi, to također mogu potvrditi sa tjednima benchnanja u raznim situacijama na 4.7ghz. Jedino gdje se vidi jump je Cinebench, a niti jedna igra nije mogla iskoristit "8 jezgri" iliti 4 slabe raštrkane. Loš je, previše je vukao, grijao se, nizak thermal limit, jako loš ipc... Ako cemo se igrat moraliste kao "nema lošeg XY samo loša cijena"... Onda nije ni moj Celeron 1.7 sa tavana loš, mislim vjerojatno ga moš kupit za 5kn...

12 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...
 Onda nije ni moj Celeron 1.7 sa tavana loš, mislim vjerojatno ga moš kupit za 5kn...

Kad već spominješ

[ KLIK ]

Da bude on topic: vega je zakon 

...................................... funny facts
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 19:49 (skorvy).
15 godina
AMD Vega

AMD FX je smece ZeSce 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
skorvy kaže...
D3lBoy kaže...
 Onda nije ni moj Celeron 1.7 sa tavana loš, mislim vjerojatno ga moš kupit za 5kn...

Kad već spominješ

[ KLIK ]

Imam ja jedan da cu ti ga za 1Kn

17 godina
odjavljen
AMD Vega

Mene je FX služio odlično. Kupio ga za 1050 kn, igrao se na najemu tri godine i prodao ga 700. Zvijer, jedino kaj se grije ko lud kad su izašle igre koje napregnu svih osam jezgri.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
skorvy kaže...
D3lBoy kaže...

Kad već spominješ

[ KLIK ]

Imam ja jedan da cu ti ga za 1Kn

Znaci i 5 je previse

Ma uzeo sam i ja FX 8320 za 850kn novi, što je brutalna cijena, ali cpu ko cpu se mucio na trenutke sa 270 na 1080 res... A od oc-a ništ bolje da sam ga na stocku držo i kupio neku shit maticnu.

15 godina
D3lBoy kaže...

Znaci i 5 je previse

Ma uzeo sam i ja FX 8320 za 850kn novi, što je brutalna cijena, ali cpu ko cpu se mucio na trenutke sa 270 na 1080 res... A od oc-a ništ bolje da sam ga na stocku držo i kupio neku shit maticnu.

Ma procesor je dobar za slusanje muzike gledanje filmova itd ali nikako za igranja 

17 godina
odjavljen
AMD Vega

I za serije je odličan, moš gledat osam epizoda istovremeno i još ti ostane ibera, mašala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Vega

Evo malo o možebitnim razlozima (pre)visokih cijena Vege...

https://www.techpowerup.com/236422/retailers-are-buying-amd-rx-vega-64-at-usd-675-each

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Vega

pa dobro resursa za izradu gpu-a sigurno ne fali, kao ni kineza koji to delaju, u cemu je problem s isporukom?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Vega

Evo i sluzbeni odgovor AMD-a sa Gamescom-a

. Oni sa svoje strane nisu povisli cijenu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Fino kopka nema sta 

jos da je lik kupio modani bios imao bi 40+ i 160w max

15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Fino kopka nema sta 

2x 1060 3gb kopaju 45mh/s uz 2x80W potrosnje... i kostaju puno manje...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
chaselol kaže...

Fino kopka nema sta 

2x 1060 3gb kopaju 45mh/s uz 2x80W potrosnje... i kostaju puno manje...

Istina, ali svaka ploča ima ograničen broj koliko ih može primiti (19). Bitno ti je da imaš maksimalan mogući hashrate po slotu, pogotovo ako te ne zanima cijena struje. Tko ne plaća struju, a ima ih više nego misliš, bitno mu je samo iskorištavanje prostora. Ekipa to hladi doslovno na sjeveru, na minus 30 u Finskoj imaju postrojenja, a spojeni su jeftino na nuklearku.

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Istina, ali svaka ploča ima ograničen broj koliko ih može primiti (19). Bitno ti je da imaš maksimalan mogući hashrate po slotu, pogotovo ako te ne zanima cijena struje. Tko ne plaća struju, a ima ih više nego misliš, bitno mu je samo iskorištavanje prostora. Ekipa to hladi doslovno na sjeveru, na minus 30 u Finskoj imaju postrojenja, a spojeni su jeftino na nuklearku.

Hashrate po $, kakvom slotu... u ostalom ima sad maticnih sa 10+ slotova.... Po meni je primarno sta veci hashrate na ulozene pare...

16 godina
odjavljen

Da, ali ti stalno guraš struju, a kako sam ti rekao, struja mnogima nije uopće faktor.

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Da, ali ti stalno guraš struju, a kako sam ti rekao, struja mnogima nije uopće faktor.

Sad cemo ko mjerodavno uzimat kad se spojis na tudju struju? Struja se placa, netko je placa, ako ce ti netko placat struju super, al ne mozes to uopce razmatrat u ovoj raspravi.

Uostalom, za isti hashrate ce ti trebat vise napajanja nego sa 1060-kama, a napajanja su bogami najskuplje komponente poslije grafickih.

13 godina
protjeran
AMD Vega

Novi test HW unboxeda 32 igre klik. Samo da se ustabili stvar sa cijenama, ova 56-ica je odlicna.

P.S. Za vegu su koristeni 17.8.1 driveri, na novim 17.8.2 kazu 

• "PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS™ Early Access
      • Up to 18% performance improvement measured on Radeon RX Vega 64 graphics when compared to Radeon Software Crimson ReLive edition 17.8.1

sto znaci da bi rezultati u PUBG-u za vegu trebali biti podosta bolji nego u ovom testu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

U videu (HWunboxed) je rekao "up to 18%" ali njemu nije ništa poboljšalo sa tim novim driverom, a i jucer su izašli i driveri za GTX također za pubg i neke druge igre tako da ti opet isti vrag...

Ugl. ovo samo pokazuje kako Vega 64 nema smisla pored 56, 56 je tako blizu performansama 64 da stvarno ne vrijedi razlike u parama. Samo da cijenu spuste i povecaju proizvodnju i Vega 56 ce im se prodavat samo tako.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.8.2017 10:06 (D3lBoy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice