AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.680
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
AMD Vega

Ma sta pricas, gdje to nije bilo 1080ti? cim je izasla u trgovine imao si je kupiti, i vani i kod nas si je imao u roku tjedan dana na policama najkasnije u svim nasim ducanima.

Fury X i Radeon Pro Duo su mogli nabaviti ovi koji su radili pre-ordere ili su imali dobre kanale putem kojih su mogli naruciti izvana, ali generalno ponuda je bila jako slaba zbog jako slabog stancanja HBM-a koji za vrijeme Fury X-a je tek ulazio u masivniju proizvodnju te memorije.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: AMD Vega

Dvije stvari: imam direktan kontakt i mogu doći do inženjerskih primjeraka kartica (ako potrošim nešto novca) i do kartica mogu doći iznimno brzo (toliko da sam prije sam nabavio karticu svojim kanalima, nego od AMD-ovog predstavnika za regiju). I ne, AMD nije nikad bitno lošiji ili manje dostupan od Nvidije. Od 1080 do 1080Ti (govorimo o zadnjoj generaciji) te Titana XP i Xp, dostupnost je jednaka, tj. jednako loša i ne bolja od dostupnosti Furyja-X i RadeonaProDuo.

Da, pričalo se da su FuryX nedostupni, da ih nema i sl. Još više za RadeonProDuo, pogotovo jer je to bila 1600€ kartica. Ali, u praksi to jednostavno nisam osjetio. Ne interesira me što piše lijevi blog (koji često ima i krive prognoze i zaključke) jer imam iskustvo iz prve ruke, koje ti nemaš pa nema smisla da me uvjeravaš u suprotno.

Ako se, nekim slučajem, tvoj komentar odnosi na Hrvatsku, to je nebitno. Hrvatska je malo tržište koje ne donosi gotovo nikakvu bitnu zaradu niti jednoj od firmi i dostupnost će ovdje uvijek patiti, ali u pravilu nema veze s globalnim standardima.

Nope.
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Ma rudari čekaju na te prve primjerke u redu, zato ne stignu naštancat koliko bi trebalo. Tak nakon njih dođu gameri na red.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Tu ima istine; rudari navale na AMD svaki put... :(

Nope.
16 godina
Lucidius kaže...

Pa cijela VEGA serija ce bit na HBM2, neznam o cemu ti pricas, nejde HBM2 samo na najjaci model, i da ide samo na TOP model, 16000 kartica za globalno trziste je debela nula, jos ni obican HBM nije dostupan u vecim kolicinama, kamoli taj HBM2 koji je tek dosao.

Isti problem je bio i sa Fury X, nisi je mogao po 3 mjeseca nabaviti nakon izlaska, ak je tebi to normalno onda ok.

Pretpostavlja se da će HBM2 ići samo na flagship - mislim da će ostatak linije još uvijek na GDDR5/X.

EDIT: Dodao screenshot.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 9:53 (mrsmith).
12 godina
neaktivan

Moguće da to odnosi na kompletnu ponudu amda, u što ulazi i polaris 10/20 (low i mid) koje su na gddr5, a vega koja će biti amdov high end će biti na hbmu(?)

9 godina
protjeran
AMD Vega

Tonci

Za titane od pascala se slazem, ali to su kartice koje uglavnom ne spadaju u mainstream i u kartice koje se uzimaju za igranje, dok fury x spada u tu grupu kao i 1080ti i cijena je duplo manja. Ja sam 1080 kod nas nabavio u roku 2 tjedna, 1080ti je bila dostupna u roku tjedan dana u FE verzijama, tako da ti price o nedostupnosti ne drze vodu.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ali ono što je poanta: FuryX je bio jednako dostupan. :) I nemamo razloga vjerovati da neće isto biti s Vegom. 

Nope.
9 godina
protjeran
AMD Vega

Ne nije bio i nemoj pricat gluposti, bio je pojedincima koji su imali privatne kanale ili napravili na vrijeme pre-order, svi ostali su cekali.

Radeon R9 Fury and R9 Fury X availability check: nope

AMD Confirms R9 Fury X Out Of Stock Due To High Demand – HBM And Fury X Ramping Up As Expected

AMD’s partners cannot get enough Radeon R9 Fury graphics cards – report

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Dovoljno je bilo malo googlati da naletiš na dva slična linka, ali ovaj put vezana uz Nvidiju:

Nvidia Facing GTX 980 and GTX 970 Supply Issues

NVIDIA GeForce GTX 1080 stock won't improve

To ne dokazuje ništa. Nijedan proizvođač se ne može pripremiti na neuobičajeno veliku potražnju.

Nego, ima li kakvih novih Vega vijesti? AMD je neuobičajeno šutljiv ... a dosta mi je recikliranih vijesti koje bombastično guraju pod nove.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
9 godina
protjeran
AMD Vega

Ti brkas stvari, gtx 970ke su isle kao piljevina isto kao i gtx 1080, ali ih je svejedno bilo odmah u startu pun kufer na policama i dosta ljudi ih ej kupilo odmah po izlasku, tek kasnije nakon prvih par rundi je ponestalo zbog prevelike potraznje pa se malo cekalo jer Nvidia nije stigla tolko grafi nastancati.

Problem AMD-a je kaj ni po samom izlasku nece imat i nisu imali dovoljno grafi, prvotno zbog HBM-a, a da ne pricam kako nemaju ni priblizno prodanih ni potrazenih fury x kartica kao Nvidia u Pascal i maxwell seriji konkurentnih modela.

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ti brkas stvari, gtx 970ke su isle kao piljevina isto kao i gtx 1080, ali ih je svejedno bilo odmah u startu pun kufer na policama i dosta ljudi ih ej kupilo odmah po izlasku, tek kasnije nakon prvih par rundi je ponestalo zbog prevelike potraznje pa se malo cekalo jer Nvidia nije stigla tolko grafi nastancati.

Problem AMD-a je kaj ni po samom izlasku nece imat i nisu imali dovoljno grafi, prvotno zbog HBM-a, a da ne pricam kako nemaju ni priblizno prodanih ni potrazenih fury x kartica kao Nvidia u Pascal i maxwell seriji konkurentnih modela.

Na žalost ja nisam uspio pronaći broj prodanih primjeraka navedenih AMD (Fury) kartica u prvom mjesecu, a niti brojke prodanih za Nvidiu (1080). Ako imaš link sa podacima, bio bih zahvalan.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
9 godina
protjeran
AMD Vega

Za pocetak ti je doboljno da pregledas koliko forumasa posjeduje fury x a koliko gtx 1080 ili 980, u stvari naspram koje god nvidie hoces ;)

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Za pocetak ti je doboljno da pregledas koliko forumasa posjeduje fury x a koliko gtx 1080 ili 980, u stvari naspram koje god nvidie hoces ;)

Tebi je jasno da  apsolutno nema kauzacijske veze između dostupnosti kartica i broja kartica u posjedu forumaša? Pa jesi ti imao matematiku u osnovnoj školi?

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.5.2017 7:54 (Tonči).
9 godina
protjeran
AMD Vega

Pa to je dobar primjer na njegovo pitanje, ako ih se do sad nije puno prodalo i tesko je nac covjeka koji ima fury x, sta mislis koliko ih je onda posjedovalo tu grafu u prvom mjesecu od izlaska, pogotovo kada vidimo koliko je slaba dostupnost bila za vrijeme izlaska sta i linkovi iz tog doba potvrduju.

Al dobro, ti bas volis tupit po svome kontra svega 

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Lucidius kaže...

Pa to je dobar primjer na njegovo pitanje, ako ih se do sad nije puno prodalo i tesko je nac covjeka koji ima fury x, sta mislis koliko ih je onda posjedovalo tu grafu u prvom mjesecu od izlaska, pogotovo kada vidimo koliko je slaba dostupnost bila za vrijeme izlaska sta i linkovi iz tog doba potvrduju.

Al dobro, ti bas volis tupit po svome kontra svega 

A šta ako npr. dođe 20 kartica u hr. I nitko sa bug foruma u tom slučaju ne stigne kupiti. I nitko ne piše o tome. Dok u drugom slučaju isto dođe 20 kartica ali ovaj put 3 osobe sa bug foruma kupe 3 od 20. Napišu tu nešto. I onda je dostupnost bolja? Malo mi zvuči na to.
9 godina
protjeran
AMD Vega

Ne, to nista ne znaci, a 3 kartice na forumu su glupost i nista bitno, zakljucak donosis gledajuci nekoliko foruma, kolicinu korisnickih informacija po netu i materijala po youtubeu.

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
AMD Vega

Bože me sačuvaj u kakvu raspravu ste se uvukli... kako vas je samo volja oko toga se natezati već 3 dana.

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ne, to nista ne znaci, a 3 kartice na forumu su glupost i nista bitno, zakljucak donosis gledajuci nekoliko foruma, kolicinu korisnickih informacija po netu i materijala po youtubeu.

A ti zaključak donosiš temeljem... znanstvenog istraživanja?

mrsmith kaže...

Bože me sačuvaj u kakvu raspravu ste se uvukli... kako vas je samo volja oko toga se natezati već 3 dana.

A glasina nebitnog bloga je postala glavna vijest o Vegi pa.... 

Nope.
9 godina
protjeran
AMD Vega

Pricat cemo kad dođe Vega, ja sam arhivirao post pa cemo vidjet tko je u pravu u vezi dostupnosti 

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa koliki je hype za vegu cisto iz tog razloga je lako vjerovatno da ce se sve pokupovati i da nece biti dovoljno kartica u pocetku, nes ti velikog prorocanstva...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Kao što rekohj rudari već kampiraju i nebu niš ostalo za gamere...prva 2-3 mjeseca barem. Isto je bilo sa polarisom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Vega

Nebitno sta bude i zbog cega, Tonči je rekao da ce biti dovoljno grafi za sve i da se nece morat cekat.

Inace, i Nvidiu ljudi kupuju jos debelo vise nego AMD pa nikad ne ostaju bez kartica i uvijek u prvoj rundi nadmire trziste i nemoras nis cekat i nisu nestasice, ak i cekas to je 2-3 tjedna uvrh glave dok ne dođe nova tura. Eto i 1080ti se prodaje ko vruce kifle pa je ne fali nigdje

A kaj se tice majninga, debelo vise se isplati uzet par komada 470/480 modela nego jedan jaci model.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Vega

Da, kupuju Nvidiu vise, ali oni si mogu priustiti takav launch, sumnjam da si AMD moze priustiti da nastanca neznam koliki broj kartica i onda na kraju potraznja bude slaba.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.5.2017 12:41 (war3_tft).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Nebitno sta bude i zbog cega, Tonči je rekao da ce biti dovoljno grafi za sve i da se nece morat cekat.

Inace, i Nvidiu ljudi kupuju jos debelo vise nego AMD pa nikad ne ostaju bez kartica i uvijek u prvoj rundi nadmire trziste i nemoras nis cekat i nisu nestasice, ak i cekas to je 2-3 tjedna uvrh glave dok ne dođe nova tura. Eto i 1080ti se prodaje ko vruce kifle pa je ne fali nigdje

A kaj se tice majninga, debelo vise se isplati uzet par komada 470/480 modela nego jedan jaci model.

Nvidia je bogatija firma i pa može i ozbiljnije pristupiti svemu tj. može si priuštiti neke zalihe ili čekanje na iste pa tek onda izlazak na tržište. AMD se fokusirao na konzole koje isto idu ko vruče kifle, očito isporučuju koliko mogu. Uostalom ne vidim problem, i tak se prek 70% gamera odlućuje za nvidiju pa zakaj bi sad za praktički izgubljeno tržište i izgubljenu platformu AMD riskirao sa velikim narudžbama, gomilanjem istih i tek onda isporuku ako mu to tržite donosi minimalne zarade. Koliko naštancaju toliko isporuče pa se neka lova vrti/vrača odmah.

9 godina
protjeran
AMD Vega

Ma uopce me to ne intersira sta oni mogu/hoce/zele, ja govorim da ce im dostupnost biti jako slaba kao i za Fury x, i da je ovo u stvari paper launch kao i sa Polarisom kojeg se cekalo 2-3 mjeseca da se popuni trziste, tada je cak i gtx 1060 dosla prije u ducane a izasla je 2 mjeseca kasnije.

Tonči tvrdi da nece bit problema sa dostupnoscu i da ce imat dovoljne kolicine za trziste odma po izlasku, ja sam tvrdio obratno i tu je nastala rasprava. Nakon toga sam rekao da cu linkat post ponovo kad dođe Vega da dokazem da sam u pravu i to je to.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ne, ja to nisam nigdje rekao. 

Nope.
12 godina
neaktivan

Isto je tvrdio i intel pa sad navrat-nanos izdaju novu platformu, živi bili pa vidjeli.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice