AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.497
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Vega
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Vega

Malo Hypa

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: AMD Vega

Graphics score od 5700 brzi od gtx 1070? Lol, kakve 1070? Founders edition stavljene u pecnicu i iskljucenih ventova?

16 godina
odjavljen
mirzet1976 kaže...

Malo Hypa

LOL... yeah...

Nope.
9 godina
neaktivan
AMD Vega

Vega Linux driver:

https://lists.freedesktop.org/archives/amd-gfx/2017-March/006570.html

64 compute units 64 shader engines, 4096 stream processors

Raven Ridge APU Vega-based iGPU, Zen-based CPU cores

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Malo Hypa

Opet Doom... Šteta što nisu i Ashes!

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
odjavljen
AMD Vega

Šta fali doom-u, jedina nova pošteno kodirana i optimizirana igra...

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD Vega

Nadam se samo da ove cijene koje se navode po netu nisu tačne. AMD Vega u nivou gtx 1070 za 500$. Ja čekam sa kupovinom grafičke samo da vidim šta će AMD izbaciti. Ako Vega bude kostala 500$ a bude jača ~10% od 1070 onda se ne isplati davati cca 25% više para za to, posebno kada sad ima gtxica koje idu ispod 400$.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Meni je igra super, al graficki je ko iz 2010.-e...

15 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

Malo Hypa

Kad netko ide falsificirat grafove, kao ova druga slika, zasto se bar ne potrudi pa dobro namjesti odnose performansi postojecih kartica? 

Titan 90% brzi od gtx 1080? Hahaha...

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Jakovp kaže...

Grafički igre ni nisu napredovale još od prvog Crysisa iz 2007. ako ne gledamo rast rezolucije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 8:59 (XXX).
16 godina
odjavljen
XXX kaže...

Grafički igre ni nisu napredovale još od prvog Crysisa iz 2007. ako ne gledamo rast rezolucije.

Huh?

Nope.
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
XXX kaže...

Huh?

Brijem da u ovaj isti engine mogu ubaciti detaljnije teksture i ne vidim nikakav pomak u odnsu na današnje naslove da bi ga mogao nazvati pomakom. Tada su očito bili ograničeni diskovnim prostorom i brzinom interneta, jer danas to kompenziraju sa 50gb podataka. Čak su po pitanju fizike današnji naslovi par koplja ispod....

Pih.

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Jakovp kaže...

Opet viljuškar, jebo te viljuškar...

XXX kaže...

Nije da nisu nego se i nisu baš toliko puno odmakle od prvog crysisa. Pred malo sam ga opet odigrao i vidi se da je malo nacikao pod zubom vremena ali... Bez beda ima prođu i dan danas. Meni je najveća bezvezarija danas da je AI nazadovao (fear i prvi far cry) i da je svejedno (skoro pa jedino headshot važi) di pogodiš neprijatelja (primjer Soldier of Fortune). Za sad mi samo to pada na pamet ali znam da ima još.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll tr
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 9:50 (skank666).
15 godina
protjeran
skank666 kaže...
ansha kaže...
Jakovp kaže...

Opet viljuškar, jebo te viljuškar...

Ma kakvi, sad kad sam odigrao igru vidim da je sve low-poly i zblurano. Jos kad uzmes u obzir da igra prikazuje gotovo iskljucivo hodnike, cijevi, bacve i viljuskare (:-p), prilicno lose izgleda.

Usporedi tu grafiku sa witcherom koji je starija igra, usporedbe nema...

12 godina
neaktivan

Jel nije bila neka priča da se teksture u doomu sporo učitavaju na nvidia grafama, il je bila neka priča o udaljenosti, ne sjećam se točno. Uglavnom, jel moguće da je to razlog tvog nezadovoljstva?

16 godina
odjavljen
_mark0_69 kaže...

Jel nije bila neka priča da se teksture u doomu sporo učitavaju na nvidia grafama, il je bila neka priča o udaljenosti, ne sjećam se točno. Uglavnom, jel moguće da je to razlog tvog nezadovoljstva?

Istina ali to bude samo na početku, tj kad se lvl loada pa tek sekundu ili dvije kasnije i teksture. Nije toliko strašno, uostalom već smo prošli ovu raspravu sa drugom i nema smisla da je nastavljamo... Ili trola ili mu je igra fakat zmuljana (meni nije). 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll tr
15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Nope, 100% sve izgleda kako je zamisljeno. Jednostavno postoje igre sa neusporedivo boljom grafikom. 

17 godina
odjavljen
AMD Vega

Nebitno ako je "bolja" grafika kad je DOOM savršenstvo optimizacije/igrivosti. Ostalo je manje bitno a da izgleda loše je glupost. Kamo sreće da sve igre tak delaju, konzola bi bilo duplo manje.

Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Fali to što AMD testira uvijek samo DOOM, Ashes i HITMAN i to vec dugo. Zašto? Jer tamo pobjeđuje (iako u Hitmanu vise ne pobjeđuje bez obzira na dx12).

DOOM nije loša igra, ali nije nikakav poseban test. A i to koliko je dobro optimizirana je upitno. Igra je linearna ugl. hodnici, bez nekih interaktivnih stvari, dakle samo renderani hodnici i sobe. Nikakav draw distance, nikakvi detalji u daljini (u pozadini slike jpeg slike marsa), šta tu onda ima posebno optimizirati? Bilo bi suludo da doom radi loše ili čak prosjecno na bilo kojoj novijoj grafi.

Također to je jedini Vulkan naslov koji normalno radi, a to nam onda ne daje nikakav info o performansama kartice, samo hype, a kad dođu DX11 i DX12 igre - Flop. (Ne kažem da ce kartica biti loša, ali zašto baš uvijek doom...)

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 22:43 (D3lBoy).
13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Fali to što AMD testira uvijek samo DOOM, Ashes i HITMAN i to vec dugo. Zašto? Jer tamo pobjeđuje (iako u Hitmanu vise ne pobjeđuje bez obzira na dx12).

DOOM nije loša igra, ali nije nikakav poseban test. A i to koliko je dobro optimizirana je upitno. Igra je linearna ugl. hodnici, bez nekih interaktivnih stvari, dakle samo renderani hodnici i sobe. Nikakav draw distance, nikakvi detalji u daljini (u pozadini slike jpeg slike marsa), šta tu onda ima posebno optimizirati? Bilo bi suludo da doom radi loše ili čak prosjecno na bilo kojoj novijoj grafi.

Također to je jedini Vulkan naslov koji normalno radi, a to nam onda ne daje nikakav info o performansama kartice, samo hype, a kad dođu DX11 i DX12 igre - Flop. (Ne kažem da ce kartica biti loša, ali zašto baš uvijek doom...)

Ashes of the singularity je koliko je poznato svima, najkvalitetniji DX12 benchmark koji postoji na trzistu, a Doom je sam po sebi jedna od najboljih pucacina koja je izasla nedavno, uz BF1 koji se testira i gdje AMD opet ima veliku prednost. Nije to bas sve tako crno i bijelo kao sto mislis.
Hitman je meni bezveze, ali to je ozbiljan serijal koji traje vec godinama, ne mozes ni to zaobici.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Ima hrpa novih i kompleksnijih igara, ponovno Ashes je "najbolji DX12" samo zato što najbolje radi na AMDu.

A za BF1 nebi rekao, možda sa DX12, ali DX12 ne valja tamo. Iako daje veci fps, stvara fps dropove i nagle oscilacije pogotovo u MP. Tako da ti đabe i da 50 FPSa više ima Fury X od npr 1070

Obeshrabruje me to, jer svaki put tjeraju vodu na isti mlin i onda svi naivni se nahajpaju, a u igrama koje ljudi zapravo igraju (sve ostale) i nema neke razlike. Ne vjeruem nikakvom 3DMarku, Doomu i Ashesu (kojeg nitko ne igra)... Kad vidim GTA V npr. onda vec da

EDIT: na 9:10 Multiplayer DX11, 1070 ima 25 više fpsa od Fury X. Ranije objašnjava stutter sa dx12, ako nisi sam probao

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 23:09 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
AMD Vega

Pa doom je super optimiziran i to za sav hardware, dobar dio igri je teško optimiziran za intel ili nvidiu pa ne vidim smisla jer rezultati ne odgovaraju realnoj snazi hardwarea, dok kod dooma odgovaraju. I igra je pokazatelj čemu treba težiti i kako igru treba napraviti i optimizirati.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

I Doom teži amdu, cak su zajedno radili na njemu

Slažem se da neke igre rade bolje na GameWorksu kod Nvidije, iako nema baš više novih GameWorks igara kao prije 2 godine. A što se Intela tice, nema ni jedne igre koja je "napravljena" za intel, jednostavno ima puno bolji ipc od FXa zato i bolje radi. Ryzen se tu popravio i na njemu sve igre rade dobro.

15 godina
odjavljen

Ima itekako optimizacije za intel, ipak je to najpopularniji prosecor, pogotovo za gaming (sad će se malo situacija promijeniti s ryzenom u stilu da će se voditi više računa i o njemu za vrijeme programiranja), i sigurno su se igre pisale i testiranje primarno na njemu. Ako se ne varam netko je u ryzen temi objavio priznanje nekih programera o tome. A i vidimo po tome da su za neke igre došle naknadne optimizacije za ryzen, dakle ipak se treba voditi računa o tome. Vidi se i po tome da ryzen radi lošije u igrama nego što bi trebao s obzirom na raw performanse koje ima, i koje se vide u nekim drugim testovima. Naravno tu je uvijek problem one jedne jezgre koja je kod igara najviše opterećena, čak i slučaju dx12.

Sad, za doom i amd ne znam, ali znam da se doom dosta dobro skalira prema realnoj snazi hardwarea i raw performansama (gdje npr amd vodi u odnosu na nvidiu dosta, ali se to rijetko vidi u igrama) i kao takav je dobar objektivni pokazatelj. Pa radi on dobro i na intelu i nvidii tako da ono :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 23:36 (Jakovp).
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Necu vise Off topic, ali nema nikakvih dokaza za optimizaciju za Intel, jedino što je bilo je Cinebench prije preko 10 godina, preferirao je intelov kod. To je sve.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
_mark0_69 kaže...

Nope, 100% sve izgleda kako je zamisljeno. Jednostavno postoje igre sa neusporedivo boljom grafikom. 

Ne bih se složio s tim ocjenama.

Svakako, benchmark je za Vulkan. AMD odnosi očekivanu prednost, što ne znači da će Vega biti bolja nego neki misle.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.5.2017 1:08 (Tonči).
14 godina
D3lBoy kaže...

Necu vise Off topic, ali nema nikakvih dokaza za optimizaciju za Intel, jedino što je bilo je Cinebench prije preko 10 godina, preferirao je intelov kod. To je sve.

Naravno da se godinama optimiziralo sigurno više za Intel i primarno za Intel kad je puno dominantiniji i prisutniji kod igrača nego AMD !! Kao da je to nešto neobično ?

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

I Doom teži amdu, cak su zajedno radili na njemu

Slažem se da neke igre rade bolje na GameWorksu kod Nvidije, iako nema baš više novih GameWorks igara kao prije 2 godine. A što se Intela tice, nema ni jedne igre koja je "napravljena" za intel, jednostavno ima puno bolji ipc od FXa zato i bolje radi. Ryzen se tu popravio i na njemu sve igre rade dobro.

Zato je podrska za vulkan izasla par mjeseci poslije, jer su samo oni radili na njemu 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice