AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.404
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

pa sa HT-om ima 4 kako win i igre vide i to mu je za 460 taman.

editiro si ja necu 

skupi pare i uzmi neki i5 eod.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 22:39 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
itomic009 kaže...
dery kaže...

Evo za tu gigabyte 480 kaže da je tiha ali dosta vruća, test heaven

asic quality 71.4 ,znači ista grijalica kao i ostale osim msi

Aj linkaj to gdje spominje temperature jer u linkanom nema toga.

kopirao šta kaže odavde

AMD FX-8370@4.5 / 970m Pro 3 /Gigabyte RX 480 G1[S] 3 boda prije 1 dan 

First round of Heaven benchmarks are here. This is stock (1290mhz GPU/800 memclock).

Damn... It's way, way, way hotter than my 380x...

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 23:45 (dery).
13 godina
neaktivan

Nigdje naci neki legit iole review Gigabyte modela, izgleda da nastavljaju trash "zaobidji me" trend iz 300 serije, 380X im je bila losa, 390/X bile poprilicno tople a nastavili su tako i u RX seriji. Sad ispada da moras uzeti aftermarket hladjenje za grafu da bi (ako imas srece da nafrljas preko 1.4ghz uz ovaj asic lottery) da bi presisao konkurenciju 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...

Nigdje naci neki legit iole review Gigabyte modela, izgleda da nastavljaju trash "zaobidji me" trend iz 300 serije, 380X im je bila losa, 390/X bile poprilicno tople a nastavili su tako i u RX seriji. Sad ispada da moras uzeti aftermarket hladjenje za grafu da bi (ako imas srece da nafrljas preko 1.4ghz uz ovaj asic lottery) da bi presisao konkurenciju 

giga je 3xx seriju usrala svojim nonšalantnim odnosnom prema amd-u, odnosno uvođenjem xtreme serije, zbog koje je degradirala gaming g1 seriju i to najviše na amd grafama, gdje je stavila bijedne hladnjake

ne treba ti aftermarket hladnjak, to je preskupa igra, a imaš izbor jer je barem msi odradio posao kako treba s gaming x serijom, pred te grafe nema baš nikakve otrebe za zajebancijom s am hladnjacima

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 9:41 (picajzla0707).
13 godina
TexW kaže...
skorvy kaže...

Far Cry 3 ingame vsync je užasno urađen za igru, na R9 380 s njim bi frejmovi dropali ispod 60 podebelo, a da ne spominjem konstantno prisutan microstuttering. Kada bih ga isključio, stuttering bi nestao pa dolaze onda užasni prijelomi slike(isto igram na fhtv 60Hz), neigrivo, ali veliki porast u fps-u.

Probaj isključiti vsync i pokrenuti igru u borderless windowed. Kod mene na taj način nema lomljenja slike, a framerate nije ograničen.

Imat ces manji fps, jer je borderless, forsira igru da nije true fullscreen. I cudno mi je to framerate nije ogranicen ako je borderless, da li ta igra ima konzolu ili postavke neke u system files, video settings ili nesto, gdje mozes increase fps, ili smanjiti?

U njegovom slucaju lom slike bi trebao prestati ako stavis fps na kojih 59Hz, ali vjerojatno njegov fhtv nije true 60Hz, vec 30-50. Reklamiranje 60Hz, je vjerojatno za playback videa i slicno. Sto je ucestalo kod velikih proizvođača.

Isto tako problem je rijesiv ako povecas fps, dobivas iluziju tj. slika se nece lomiti, jer ce dobivati tako zvan blur slike nevidiljiv oku. Forsiranje ovakvog neceg moze dovesti do game laga odnosno forsiranja vise fps-a nego sto tv/lcd moze refreshati, ali trebalo bi prestati stutter i greske na slici.

11 godina
neaktivan

Problem je u samoj igri, užasno je optimizirana. Malo sam se igrao s postavkama, i stutter jednostavno nije moguće ukloniti. Ni ja ne znam zašto mu je FPS bio ograničen, ali izgleda da se stuttera nije moguće riješiti.

15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Far Cry 3 nit je lose optimiziran nit je igra kriva za stutter. Igrao sam ga sa GTX 760 i sve je bilo savrseno glatko..

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne znam, ja sam ga igrao čim sam dobio rx 480 i počeo sam već misliti da je do kartice. Onda upalim Witchera 3 i sve bez problema ide, kao i sve ostalo što trenutačno imam instalirano.

11 godina

Far Cry je igra koja je optimiziranija za Nvidiju, ako se ne varam.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 15:20 (The_Fichek).
15 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Svaka igra radi bolje na jednoj platformi, al za stuttering sigurno nije kriv game engine. 

Far Cry 4 ima isti engine i meni na r9 390 nije bilo nikakvih problema.

12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo jedna prigodna slika sa devil kluba klik, bar nisu slagali

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
ansha kaže...
The_Fichek kaže...

Svaka igra radi bolje na jednoj platformi, al za stuttering sigurno nije kriv game engine. 

Far Cry 4 ima isti engine i meni na r9 390 nije bilo nikakvih problema.

Ja sam isto kao i ti sa gtx 760 bez problema igrao FC 3 i sa R9 390 FC 4 i sve radilo bez problema. Te probleme imaju samo veliki informaticari ovog foruma koji neznaju valstiti komp dovesti u red.

11 godina
neaktivan

Ne znam gdje sam tvrdio da sam veliki informatičar, ali da držim komp u redu, držim, tako da sigurno nije moja krivica. Samo sam rekao da mi je Far Cry 3 radio loše i pretpostavio sam da je problem u optimizaciji, budući da je sve ostalo glatko, i da je igra uobičajeno Ubisoft smeće...

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Valjda si skinuo krivu verziju sa torenta, neznam kaj da ti velim 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

mozda da si samo pogleda zauzece cpu jezgri...gpu usage takoder! fc ubija!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Da li te RX 480 MSI gaming X 8GB imaju coil whine poput nevidija kartica, ili opcenito da li bilo koja rx 470/480 ima coil whine. Nitko ne prica o tome, to je zapravo i jedan od glavnih razloga zasto bi uzeo AMD, a ne nevidiju (nevjerojatno da to ovi u nvidiji to nisu uspjeli rijesiti vec desetljecima).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SethHka kaže...

Da li te RX 480 MSI gaming X 8GB imaju coil whine poput nevidija kartica, ili opcenito da li bilo koja rx 470/480 ima coil whine. Nitko ne prica o tome, to je zapravo i jedan od glavnih razloga zasto bi uzeo AMD, a ne nevidiju (nevjerojatno da to ovi u nvidiji to nisu uspjeli rijesiti vec desetljecima).

Nema to veze s AMDom ili Nvidijom nego vendorom (MSI, Gigabyte...).

Gaming X kartice nemaju problema s tim, ni 480 ni ikoja druga.

15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne dezinformiraj, kao i na svakoj drugoj kartici, i sa rx 480 gaming x mozes imati coil whine..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ne dezinformiraj, kao i na svakoj drugoj kartici, i sa rx 480 gaming x mozes imati coil whine..

Trenutno ni jedan slučaj (ja osobno) nisam vidio da ijedna Gaming X ima coil whine (dobro izuzev jedne 1080), niti ima išta o tome na netu, a i to je nešto što recenzenti itekako napomenu u člancima ukoliko dođe do toga, s obzirom na broj recenzija, zaključi sam.

16 godina
neaktivan
blackjobmamba kaže...
ansha kaže...

Trenutno ni jedan slučaj (ja osobno) nisam vidio da ijedna Gaming X ima coil whine (dobro izuzev jedne 1080), niti ima išta o tome na netu, a i to je nešto što recenzenti itekako napomenu u člancima ukoliko dođe do toga, s obzirom na broj recenzija, zaključi sam.

a ovo?

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/4wh8jc/msi_officially_announces_gtx_1070_quality/

Zasad imam 1060 Gaming X i nikakvih problema, blazena tisina, u planu je kroz mjesec dva jos i rx 470 gaming x. Twin Frozr je bolestan hladnjak, ali ne znam dira li uopce MSI PCB u odnosu na referentnu (osim napajanja)

mojpismonosa
15 godina
protjeran
blackjobmamba kaže...
ansha kaže...

Nema nista na internetu? Onda ja imam posebni neki internet jer mi je odma izbacilo ovo.

15 godina
Mojpismonosa kaže...

a ovo?

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/4wh8jc/msi_officially_announces_gtx_1070_quality/

Zasad imam 1060 Gaming X i nikakvih problema, blazena tisina, u planu je kroz mjesec dva jos i rx 470 gaming x. Twin Frozr je bolestan hladnjak, ali ne znam dira li uopce MSI PCB u odnosu na referentnu (osim napajanja)

Koliko vidim po komentarima ima kao veze s memorijom koju koristi, ako je Samsung onda je u redu (iz Tajvana), ako je Micron onda ima sanse za artefakte (ako je napravljeno u Kini). E sad, trazio sam taj coil whine za AMD rx-icu i nasao samo ono sto je iznad ansha napisao, ima ih vrlo malo, barem google gotovo nista ne pronalazi, to su vjerojatno rijetki slucajevi, valjda necu biti toliki baksuz da me potrefi .

14 godina
neaktivan
ansha kaže...
blackjobmamba kaže...
ansha kaže...

Nema nista na internetu? Onda ja imam posebni neki internet jer mi je odma izbacilo ovo.

Odlično, našao si jednu.

Kažem osobno je kroz moje ruke prošlo 3 RX480, valjda 10 GTX 1060, isto toliko 1070 i 1080 i ni jedna osim jedne jedine 1080 nikakve zvukove nije proizvodila. Isto tako nije nikakvih problema sa 1070icama bilo.

A i baš da posere kolegu, ima zakonski rok u kojem može vratit karticu bez davanja razloga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 11:16 (blackjobmamba).
9 godina
Coil whine se najbolje testira s starim 3dmarkom di odredjene scene vrte preko 400fps
15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Coil whine se najbolje testira s starim 3dmarkom di odredjene scene vrte preko 400fps

Ili na izlazu iz Heaven bencha kad zavrti 8000-9000fps

9 godina
Mislim da je whine najizrazeniji na frekvencijama do 1kHz, tj od 400 do 1000fps
11 godina
neaktivan

Mislim da nema kartice na svijetu koja u takvom scenariju nece pištati i to je apsolutno normalno. Meni samo pišti na izlazu iz Valleya/Heavena i u nekim starim igrama di imam more fpsa u menu. Tokom normalne igre mi nije ni jedna kartica do sada imala whine

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Mislim da je whine najizrazeniji na frekvencijama do 1kHz, tj od 400 do 1000fps

Meni je kod 390-ke bilo proporcionalno fps-u

11 godina

Evo 3 usporedna videja, MSI 480 8GB, MSI 470 8GB, Nitro 470 4GB od istog youtubera. U svakom videju usporedi stock OC vs manual OC:

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Njegov conclusion je da je rx 480 bolji value,a razlika u fps je mizerna. U witcheru 3 je nekih 2-4 fpsa, a razlika kod nas u cijeni je 300kn. Sad se opet bacam na vaganje isplati li mi se Nitro 470 za 1700 ili 480 za 2000, a taman se odlučim za jednu -.-

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice