AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.509
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Tonči kaže...

VSync uvodi ogroman lag i nije dobro rješenje. A što se tiče 1440, 60 FPS-a je odavno moguće s najjačim grafama. TitanX i 1080 bez ikakvih problema.

Nemozes sigurno ako je SVE na max... been there, done that  (u Witcheru mi nekad pored lampi u kucama zna pasti na 45FPS u nekom trenutku). Uostalom neznam o kakvom lagu ti pricas sa vsyncom, meni sve radi ko po ledu.

9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

VSync uvodi ogroman lag i nije dobro rješenje. A što se tiče 1440, 60 FPS-a je odavno moguće s najjačim grafama. TitanX i 1080 bez ikakvih problema.

e nemereš, jer moraš na svakoj igri imat uključene ama baš sve điđe na max, po mogućnosti i zvončicu da češka po jajcima dok igraš

Pa naormalno da moras, ako dam 5600kn za grafu opce ne zelim razmisljat o ikakvom smanjivanju, slajderi na desno i deri 

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ma misli na multyplayer pro shprehe 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

e nemereš, jer moraš na svakoj igri imat uključene ama baš sve điđe na max, po mogućnosti i zvončicu da češka po jajcima dok igraš

Moram pronaći igru gdje nemam 60...

Ako pricamo o single Titan x pascalu (sa dvije mozes) nemres sigurno sve maxat i jos uz to imat vsync, eto probaj GTA V sa svime ali svime do kraja upaljenim otici na neku livadu ili polje gdje je puno trave pa mi reci kako si prosao 

Nabrojim ti ih jos 10 komada u kojima nebudes mogao na 1440p drzati zakljucanu grafu pod vsyncom, ima ih u kojima nebi ni na 1080p.

9 godina
protjeran
XXX kaže...

A sa čime onda lokaju na 140 fpsa? 

Smanje postavke, logicno 

13 godina
protjeran

Svejedno bi bilo lijepo vidjeti neku recenziju da se ljudi laske odluce kad su vec cijene iste. 

17 godina
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Nemozes sigurno ako je SVE na max... been there, done that  (u Witcheru mi nekad pored lampi u kucama zna pasti na 45FPS u nekom trenutku). Uostalom neznam o kakvom lagu ti pricas sa vsyncom, meni sve radi ko po ledu.

Probaj dying light vsync on vs vsync off sjecam se da sam s gtx 970 i gtx980 ti imao ogroman lag s vsync on. 

starcraft probaj igrati s vsync off i on.. imati ces tearing kako kod okrens u stvari vise manje na svim strategijama te pucacinama, on s vsyncom ce biti manji ali pristuan a pojedine igre poput dying lighta ne rade dobro.

btw ovdje gta 5 na oko 60 fpsa ako ne vidis razliku onda ne znam.. odmah kreni od 1:18 i biti ce ti dosta par sekudni da skuzis

i ovaj ces isto vidjeti razliku odmah:

ovo je 1080p na 60hz

ima ih tonu..

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 1:36 (toxic).
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Neznam, u prvom videu mi je razlika primjetna kod FC 4, i nesto malo kod Witchera, ali mi nesto ne stima sa testom zato jer sa v sync on i off, meni slika izgleda jednako. U drugom videu gdje ej Bioshock tstiran ja ne vidim razliku uopce 

EDIT:

Malo offtopic, PlayStation 4 Pro, Arriving November 10 For $399

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 7:17 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Sa polrisom unutra, biti će zanimljivo vidjeti PC portove nakon ovoga.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
_mark0_69 kaže...

Pomalo me već živcira toplina grafe. Ispunio sam zahtjev za povratom, čekam odgovor pa ću im slat nazad devilicu i uzet ću MSI. Kad smo već kod toga, ima tko (možda Tonči ) bolji način za slanje paketa u inozemstvo osim pošte (EMS)? Koliko sam vidio kurirske službe ne rade sa fizičkim osobama za inozemstvo.

UPS, DHL, FedEx - ja isključivo šaljem avionom, ali imaj na umu da to košta znatno više od EMS-a i da je FedEx avion-only. Cijena ti ide gore svakih 1/2 kg, pa ćeš platiti solidan novac. UPS ima i kamionski promet koji je cca. 30% jeftiniji. Za DHL ne znam, ali mislim da ima. Rade s fizičkim osobama, naravno.

ansha kaže...
Tonči kaže...

60fps lock nije moguc ni sa Titan XP...

Odakle ti to? Ja još nisam našao igru koja ima problem na 1440 od Titana X (Maxwell) do 1080 i Titana X (Pascal).

http://imgur.com/a/XPoK3

http://imgur.com/a/j52qr

Možeš li mi reći koju da probam?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 8:44 (Tonči).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kako je ps4 pro 4k gaming ready sa navodno slabijom verzijom rx 480?

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
maks0806 kaže...

30 FPS na 4K nije problem postići na konzoli jer koriste API u rangu Vulkan/DX12 (nešto bolje čak).

17 godina
odjavljen
maks0806 kaže...

Upscaling sa 1080 na nekim naslovima, na drugima na kojima može nativno, vjerovatno vulkan, puno bolja optimizacija i sl.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
maks0806 kaže...

30 FPS na 4K nije problem postići na konzoli jer koriste API u rangu Vulkan/DX12 (nešto bolje čak).

Ovaj ce biti duplo brzi od originala koji nije u stanju dat konstantnih 30fps u svim igrama tako da nema nikakve sanse za 4K u iznad 30fps...

13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Za sve one koje zanima rx 480 Gigabyte G1 Gaming nasao sam ovo.

Decko uzeo karticu i voljan je odradit testove, ekipa ga je odmah zasula pitanjima oko temp, buke i klokanja. Koliko sam skuzio jos uvijek je u postupku, tko zna mozda cak danas dobijemo neke rezultate. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

pada cijena rx470 nitro na 1700kn,rx480nitro na 1985kn, nagomilalo ih se na lagerima sad će brzo padat cijena

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 11:02 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...
maks0806 kaže...

Ovaj ce biti duplo brzi od originala koji nije u stanju dat konstantnih 30fps u svim igrama tako da nema nikakve sanse za 4K u iznad 30fps...

Kao idealan primjer dobrog naslova, Doom na Vulkan API-ju ide preko 30 FPS na 4K na PC-u i RX480. Govorimo o konzolama gdje je API low level (i s boljim featurima nego Vulkan/D3D12) i gdje je cijeli sustav optimalno postavljen za igre i gdje ista kvaliteta traži 20% manje snage, nego na PC-u. Doom koji se na 35-36 FPS vrti na RX480 na 4K, na PS4Pro će sigurno ići do 40 i s nešto slabijim Polarisom.

8 godina
dery kaže...

pada cijena rx470 nitro na 1700kn,rx480nitro na 1985kn, nagomilalo ih se na lagerima sad će brzo padat cijena

Sad kad je rasprodana 1060 3gb za 1766kn. Nema više puno manevarskog prostora. 

16 godina
BOOMboy kaže...
dery kaže...

Sad kad je rasprodana 1060 3gb za 1766kn. Nema više puno manevarskog prostora. 

osuđeni smo na to jadni mi

13 godina

Ima za 1785kn :D

8 godina
maks0806 kaže...

Ali koliko dugo, tik tak tik tak.....😊

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Trenutno ih ima više nego 480tki za 1985

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
maks0806 kaže...

Ma daj letin po nju di bilo da bilo. tonci morao sam

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pozdrav. Imam jedno malo čudno pitanje. Trenutno imam MSI GTX 1070 grafičku i konfiguraciju pod moj pc. Znam da je proc slab i matična je užas, dali bi dobio što stabilniji FPS sa nekom 480 ili 470?

Sa 1070 mi je FPS po svuda npr; Overwatch mi ide od 110 pa bubne do 56 lol, Doom isto tako, battlefiled 4 nikako da dobijem 60+ FPS-a.

Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pa zašto bi mijenjao grafu kad možeš promijeniti cpu i matičnu.. iako 8320 bi trebao uredno vrtiti overwatch i battlefield 4 sa tom grafom

16 godina
Kopsi1304 kaže...

Pa zašto bi mijenjao grafu kad možeš promijeniti cpu i matičnu.. iako 8320 bi trebao uredno vrtiti overwatch i battlefield 4 sa tom grafom

Trebao bi ali ne ide. I to sam razmišljao isto ali onda moram mjenjati sve.

17 godina

I jos uz to imas HDR ! 

Ajde da vidim nekog tko ce za 400 baxa slozit pc koji vrti 4k 30 na medium/high aa off ove godine.

Ps4 pro is the shit 

Jedina zamjerka sto nema podrsku za 4k ultra bd imho

P.s fat ps4 sa 4.0 takodjer dobiva HDR

Ja imam telku takvu i mogu rec da HDR je super stvar !

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 12:50 (4mal).
10 godina
neaktivan
Point-X kaže...
Kopsi1304 kaže...

Trebao bi ali ne ide. I to sam razmišljao isto ali onda moram mjenjati sve.

Jesi ga overclockao ?

16 godina
Kopsi1304 kaže...
Point-X kaže...

Jesi ga overclockao ?

Iskreno ne usudim se više probavati, matična je preloša.

10 godina
neaktivan

Ah... onda ili promijeni ploču pa probaj tako ili idi na intel platformu.. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice