Sad je zapravo veliko pitanje nano vs 480 vs 390x...Sve su tu negdje po perfomansama, doduše 390-tka malo više suče
Ima i Sapphire Fury na Casekingu, 350€ + 20€ dostava. Vrlo zanimljiva ponuda.
Sad je zapravo veliko pitanje nano vs 480 vs 390x...Sve su tu negdje po perfomansama, doduše 390-tka malo više suče
Ima i Sapphire Fury na Casekingu, 350€ + 20€ dostava. Vrlo zanimljiva ponuda.
Evo i cijene za 4GB veziju, 1850 kn.
https://www.overclockers.co.uk/gigabyte-radeon-rx-480-g1-gaming-4096mb-gddr5-pci-express-graphics-card-gx-18e-gi.html
no brainer
Tito odi se odseli tamo ok.
Pa zasto bi odnosi cijena bili drukciji kod nas?!? Ako tamo jednako kostaju, kostat ce i kod nas, ukljuci mozak malo...
Da, definitivni best buy ta Giga od 4GB, samo da ta memorija nije neka škart, da potegne bar 8GHz.
I sad zakaj bi netko iskeširao 850 kn više za 10% bolje performanse sada i barem 10% lošije performanse kroz godinu dana
ne to nego neko nema kesh i moze obrocno placat a neda mu se i sa garom zajebavat isto TiTO
ne to nego neko nema kesh i moze obrocno placat a neda mu se i sa garom zajebavat isto TiTO
Opet nisi upalio mozak, ako u njemackoj 1060-ka kosta isto koliko i 480-ka, onda ce tako biti i kod nas. Kuis?
A ti sta nemaju kesh i placaju obrocno bi si trebali malo preslozit prioritete u zivotu, da se ugodno igrat i na polovnim karticama od 100€.
kako ce kod nas kostat ako nasi trgovci lupe marzu u nebesa...
nemozes tako biti bezobrzan koliko ljudi kupuje na rate ako si nesto zeli zar je to sramota odjednom
kad je u pitanju HW .
previse snobovski razmisljas i nisi u pravu eod.
kako ce kod nas kostat ako nasi trgovci lupe marzu u nebesa...
nemozes tako biti bezobrzan koliko ljudi kupuje na rate ako si nesto zeli zar je to sramota odjednom
kad je u pitanju HW .
previse snobovski razmisljas i nisi u pravu eod.
Opet ne mislis glavom, kakva marza, o cemu pricas??? Stvarno ti crtat treba...
Nisam ja snob nego su ljudi neracionalni i zive iznad svojih mogucnosti. To sta nesto mozes kupit ne znaci i da si to mozes priustit. Jel sramota? Mene bi bila...
Zato i gledamo rx480 i gtx 1060 jer smo si poslozili prioritete u životu...uostalom kolko si glasan i nadobudan čudi me da si se zadovoljio s gtx1070...da imas para kupio bi si gtx 1080, znači da si jedva sklepao za karticu
jep tak je i proslu 390 imao
Opet ne mislis glavom, kakva marza, o cemu pricas??? Stvarno ti crtat treba...
Nisam ja snob nego su ljudi neracionalni i zive iznad svojih mogucnosti. To sta nesto mozes kupit ne znaci i da si to mozes priustit. Jel sramota? Mene bi bila...
Ti Margaret Thatcher nešto u rodu?
Ajmo korak dalje. Krediti, auto, stan, kuća, brod. Znači trebamo svi štedit dok ne skupimo milju kuna za kuću? Pričaš ko moja pokojna baba... Ljudi dižu kredite jer ne mogu drugačije doći do osnovnih stvari. Bilo bi zakon da možemo kupit sve potrepštine i stvari koje nas uveseljavaju kešom odjednom, ali ne možemo. Kupnja na rate je normalna stvar i može se racionalno koristit ukoliko je volje i, naravno, racionalnosti. Ja recimo imam kreditnu baš za takve stvari, da mogu uzet nešto skuplje, na rate. Kakva sramota. Nisam imao 6k kn da keširam za monitor. Ali sam ga svejedno kupio jer mogu priuštit par rata od soma i nešto kuna, dok odjednom dati iznadprosječnu plaću ipak ne mogu. Jel me sram? Evo sav se crvenim, samo se crvenim sa svojim monitorom
.
Živimo na dug, svi. I keš koji imaš nečiji je dug. Oni koji kupuju na rate samo iskorištavaju pogodnosti sustava za kupovinu stvari koje bez tih pogodnosti ne bi mogli kupit. Ništa loše u tome.
Kad netko pita "moze preporuka kartice do 1000 kn" ti bi mu rekao "ak nemas za gtx1080 kloni se gaminga"...krasan si kolega forumas...al gle mozemo se dogovoriti, imam 12 apartmana na moru i mislim da ću naći termin od 10 dana za tebe, lijepi su ti, 2 spavače sobe, svaka ima svoju kupaonu, velik boravak, terasa, klima, smart tv, internet, 70 m2...obečajem ti da ću s tom tvojom lovom zaobići svoje životne prioritete i kupiti gtx1080...znamo kakvi ljudi se sprdaju sa sirotinjom zato ne stvaraj nepotrebno losu sliku o sebi...svi bi se mi igrali, i bogati i siromašni
P.S. uostalom ovo je polaris tema i tu nema kartica od 6000 kn niti će ih biti, odi soliti pamet u pascal temu
Kad riješim poslove poslat ću ti slike od apartmana pa se dogovorimo (dam ti popust ili na rate ak nisi pri lovi,to nije razlog da nejdes na more), daj mail
stvarno me cudi fanbojizam pojedinih likova.i onda takvi pricaju o prioritetima u zivotu
ansha bogati nije se Tito tako ponašao, barem ne u javnosti
Napadate čovjeka bez veze, očito je razlika u godinama pa se i prioriteti mijenjaju, iako ni to nije neko pravilo. I meni je isto bilo što glupo kupovati na dug...pa može se i kopovati na dug ako imaš npr. ušteđevinu za npr. dvije godine normalnog života...za sebe i za one za koje odgovaraš. Nikad neznaš kada mogu nastupiti "crni" dani, bolest, gubitak posla, neserća u 101 obliku. Život se doslovno promjeni u pet minuta. Vjerujem da je na takve prioritete mislio. I meni se gadi naše društvo koje je jedva dočekalo ponudu svih mogućih kredita. Razumijem da mladi žele svoj stan odmah a ne za 30 godina ali ne razumijem kupovinu na kredit gluposti ako nisi posložio prioritete po pitanju osnovnog životnog osiguranja., osim ako vam to osiguranje nisu i dalje vlastiti roditelji
A sad navalite na TD
Uf kako su se pojedinci pronasli u napisanom
Same vase reakcije su potvrda onog sta sam napisao, al necu vise, neugodno mi je zbog vas..
Brijem da ce razlika izmedju neref. 4GB 480 i 1060 biti 500kn. Oduzmi 100kn za napajanje i to je 400kn. Ne znam, i dalje sam sa 480 prvenstveno zbog cijene, ali da imam viska para ne znam bi li previse mislio.
480 + freesync monitor = izvrsno igrace iskustvo za relativno male novce
grafa 2000~kn
monitor 1269kn
http://www.adm.hr/monitor-aoc-g2460vq6-24-fhd-tn/23898ADM/product/
nvidija jednostavno nema odgovor na ovo
moram ti se zahvalit za zabrinutost za kreditnim stanjem hrvatskih gradjana. velika si moralna vertikala na forumu i primjer koji treba sljedit definitivno. a sad svi brzo u links po najjeftiniju 1070 da nismo gradjani drugog reda..
Evo i cijene za 4GB veziju, 1850 kn.
https://www.overclockers.co.uk/gigabyte-radeon-rx-480-g1-gaming-4096mb-gddr5-pci-express-graphics-card-gx-18e-gi.html
no brainer
A pazi ovo.. Giga R9 380X koja je tu na OC.co.uk 150GBP je kod nas najjeftinija 1850kn.
ocuk ne dostavlja u Hrvatsku.
Jos kad bi taj stav bio baziran na icemu osim tvojim zeljama. Da bi amd imao sanse, mora imat ili malo brzi a iste cijene, ili jednako brz a nize cijene proizvod. Trenutno imaju minimalno sporiji i iste cijene...
Zašto bi morao? Nvidia redovito izvodi neke gluposti tipa 3,5+0,5GB Vrama, dok AMD sve tehnologije daje drugima na korištenje. Prema tome Nvidia mora ponuditi gore napisano da bi svoje pare dao nekom s takvom poslovnom politikom.
Brijem da ce razlika izmedju neref. 4GB 480 i 1060 biti 500kn. Oduzmi 100kn za napajanje i to je 400kn. Ne znam, i dalje sam sa 480 prvenstveno zbog cijene, ali da imam viska para ne znam bi li previse mislio.
grafa 2000~kn
monitor 1269kn
Ovo je strava da mozemo dobit freesync monitor za tako malo novaca.....
Ima li koji kvalitetan Dellov freesync monitor?
Do kolko para?
grafa 2000~kn
monitor 1269kn
Ovo je strava da mozemo dobit freesync monitor za tako malo novaca.....
Ima ih još dosta za te novce npr. samsungovi sa pls tehnologijom i lg-ev sa Ips tehnologijom..
Preloša je ta XFX.. uz power limit drži ~1260MHz i tada radi na ne baš hladnih 70C dok su ventovi na sigurno ne nečujnih 2500rpm. Tek podizanjem power limita za 23% drži stabilno 1330Mhz. Šteta što tada nije pokazao GPU-Z da se vidi temp, rpm i potrošnja..