AMD Serija 400 (Polaris)
- poruka: 9.707
- |
- čitano: 807.789
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

A zasto bi riknula odmah?
A ja svoju 570 dobio djabe.tj poklon od zene. 1700kn iz future.. a gle sad cijene sunce ti j.. 1000kn oslo gore

A ja svoju 570 dobio djabe.tj poklon od zene. 1700kn iz future.. a gle sad cijene sunce ti j.. 1000kn oslo gore
Proslo je to..
ima ih za 2000 kn rx570 ali još je to previše
Kad su 570 bile oko 1700, ljudima se isplatilo uzimati za mining, a po ovim cjenama baš nisu baš isplative. Bude to još malo palo.
ima ih za 2000 kn rx570 ali još je to previše
Opet je pitanje u kakvom stanju, ali da, i dalje previše novaca.
Evo podesio sam si WattMan ovako, temperaturu na max 65 (ubrza ventilatore jako, i dodje do max 75 u Furmark testu),
i povecanje iskoristivosti na 45% - na Furmark test mi je prosjecna frekvencija 1225Mhz za jezgru, i mislim da je to super.
Ako podesim iskoristivost na maksimum, frekvencija se nikad ne spusta, ali pojave se tu i tamo greske u prikazu,
nekad trokuti, nekad linije.
Evo podesio sam si WattMan ovako, temperaturu na max 65 (ubrza ventilatore jako, i dodje do max 75 u Furmark testu),
i povecanje iskoristivosti na 45% - na Furmark test mi je prosjecna frekvencija 1225Mhz za jezgru, i mislim da je to super.
Ako podesim iskoristivost na maksimum, frekvencija se nikad ne spusta, ali pojave se tu i tamo greske u prikazu,
Nemoj koristiti Furmark za testove, Unigine benchmaci su bolje solucije.
Vratio sam Wattman na tvornice - cini mi se da mi te performanse ne trebaju - ovako grafika pada na taktove
od 1120Mhz, ali zato je jako tiha. Vidim da je taj "throtling" problem sa vecinom Gigabyte RX 460 kartica,
tako da tu pomoci nema - problem je sto nemaju dovoljno dobro hladenje i dodatni steker za napajanje.
jbga, rekao sam ti da je problem u aluminijskom bloku
moja msi 1050ti gaming nema ništa manji tdp, ali ima bar jedan heat pipe i nikakvih problema s bukom i temperaturom
naklokana na max i u igrama ventovi ne prelaze 1200-1300 okretaja - potpuno tiha na 30cm od glave, uz temperaturu oko 60 stupnjeva
spuštanja kloka nema
Ma dobro, meni za BluRay i 4K Youtube sasvim super. Sa integriranom je 720p radio OK, a 1080p je stekao stravicno.
Kuciste je nekakvo celicno srebrno bez ventilatora, skroz zatvoreno.
U principu sa multimedijskim panelom za Firewire, dodatne audio ulaze i izlaze,
ali ih sve manje koristim, jer imam digitalnu kameru, pa ne moram captureat
preko Firewirea sa analogne kamere.
Znam da bi bilo i to dobro zamijeniti, ali meni je nekako drago, imam ga vec 13 godina.
Prije par godina sam nadogradio plocu, procesor i RAM, maknuo staru plocu, graficku
procesor i RAM, i to mi je do prije par mjeseci bilo dovoljno jako za multimediju.
Kuciste je nekakvo celicno srebrno bez ventilatora, skroz zatvoreno.
mijenjaj to što prije, jer očito imaš autoklav, a ne kućište za računalo
Pa nije bas tako lose :)
http://www.pcgameshardware.de/Targa-DE-Firma-37721/News/Neuer-Targa-PC-bei-Lidl-334543/
S tim da moj nije bio sa Pentiumom nego sa Athlonom 64 3000+.
https://nl.hardware.info/reviews/624/2/lidl-targa-visionary-amd-athlon-xp-3000+-buitenkant
https://nl.hardware.info/reviews/624/3/lidl-targa-visionary-amd-athlon-xp-3000+-binnenkant
Danasnji PCI-i vise nemaju takve prednje panele, a ni kucista nisu bogzna sta cvrsta,
sve plastika i los lim.
http://www.e-tec.at/frame1/index.php
Evo, tu mi nadjite kuciste koje podrzava ATX cijelu plocu, do 50€, i da ima prednje USB-e koji ne gledaju prema gore, nego prema licu kucista.
Evo ETH ponovo uzlece
Zajebi furmark nepotrebno przenje grafe, imas valley i heaven to odvrti.
Furmark vrtis SAMO kad sumnjas u ispravnost grafe, za testiranje ne. Nikako.
"Zdrava" grafa vrti furmark bez beda, nema razloga izbjegavat ga...

Furmark je ekstreman test. Ne mora se pržiti grafa u njemu satima, dovoljno je 10-20 minuta. Barem znaš na čemu si.
Preporučio bih i MSI Kombustor koji u sebi ima više testova, što slabijih, što jačih. Među njima i Furmark. Tako da oni koji ne žele spoznati granice svoje grafe mogu koristiti neke slabije testove ili benchmarke u navedenom programu.
Nvidia downclocka neke svoje grafe u furmarku, powercolor rx 480 je napisao u QA da ne pokrecu jer mogu ostetiti kartice....
Jednostavno, taj sinteticki test nista ne pokazuje sto ne mozes vidjeti u heavenu/valleyu, nerealno opterecenje grafe koje ne dobijes ni kad pokrenes vise igara odjednom.

Pogledaj potrosnju grafe u Furmarku i u igrama pa ces vidjeti o cemu pricam

Evo kod prijatelja u švedskoj ima rx580 8gb za 2100kn te 4gb za 1800kn sve nereferentne, znači stižu lagano.

To sam sad vrtio par sec. (zbog PSU), ali prošli put sam vrtio nekoliko minuta i max. je bio mislim 173w.
Ovu svoju G1 trebaš uštekati direktno u elektranu

Ali da bi baš nekoliko minuta držalo spike..., ne znam.