AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 807.789
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Imate pravo, ali zašto da rikne odmah, neka prvo ja nešto odigram.
SSD koliko si mi života uštedio...
15 godina
protjeran
Bur33k kaže...
Imate pravo, ali zašto da rikne odmah, neka prvo ja nešto odigram.

A zasto bi riknula odmah?

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

A ja svoju 570 dobio djabe.tj poklon od zene. 1700kn iz future.. a gle sad cijene sunce ti j.. 1000kn oslo gore

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
=xfact= kaže...

A ja svoju 570 dobio djabe.tj poklon od zene. 1700kn iz future.. a gle sad cijene sunce ti j.. 1000kn oslo gore

Proslo je to..

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ima ih za 2000 kn rx570 ali još je to previše

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Kad su 570 bile oko 1700, ljudima se isplatilo uzimati za mining, a po ovim cjenama baš nisu baš isplative. Bude to još malo palo. 

14 godina
dery kaže...

ima ih za 2000 kn rx570 ali još je to previše

Opet je pitanje u kakvom stanju, ali da, i dalje previše novaca.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 16:43 (Valentin17).
8 godina
protjeran

Evo podesio sam si WattMan ovako, temperaturu na max 65 (ubrza ventilatore jako, i dodje do max 75 u Furmark testu),

i povecanje iskoristivosti na 45% - na Furmark test mi je prosjecna frekvencija 1225Mhz za jezgru, i mislim da je to super.

Ako podesim iskoristivost na maksimum, frekvencija se nikad ne spusta, ali pojave se tu i tamo greske u prikazu,

nekad trokuti, nekad linije.

10 godina
Čitatelj kaže...

Evo podesio sam si WattMan ovako, temperaturu na max 65 (ubrza ventilatore jako, i dodje do max 75 u Furmark testu),

i povecanje iskoristivosti na 45% - na Furmark test mi je prosjecna frekvencija 1225Mhz za jezgru, i mislim da je to super.

Ako podesim iskoristivost na maksimum, frekvencija se nikad ne spusta, ali pojave se tu i tamo greske u prikazu,

Nemoj koristiti Furmark za testove, Unigine benchmaci su bolje solucije.

8 godina
protjeran

Vratio sam Wattman na tvornice - cini mi se da mi te performanse ne trebaju - ovako grafika pada na taktove

od 1120Mhz, ali zato je jako tiha. Vidim da je taj "throtling" problem sa vecinom Gigabyte RX 460 kartica,

tako da tu pomoci nema - problem je sto nemaju dovoljno dobro hladenje i dodatni steker za napajanje.

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

jbga, rekao sam ti da je problem u aluminijskom bloku

moja msi 1050ti gaming nema ništa manji tdp, ali ima bar jedan heat pipe i nikakvih problema s bukom i temperaturom

naklokana na max i u igrama ventovi ne prelaze 1200-1300 okretaja - potpuno tiha na 30cm od glave, uz temperaturu oko 60 stupnjeva

spuštanja kloka nema

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Ma dobro, meni za BluRay i 4K Youtube sasvim super. Sa integriranom je 720p radio OK, a 1080p je stekao stravicno.

13 godina
protjeran
Kao sto je kolega gore napisao nemoj se zamarati furmarkom, skini neki unigine benchmark pa tamo testiraj. Stavi power limit na max i probaj undervoltati malo i taktovi bi trebali biti stabilni. Kakvo ti je kuciste, jel imas barem jedan ventilator naprijed za upuh, a iza za ispuh?
8 godina
protjeran

Kuciste je nekakvo celicno srebrno bez ventilatora, skroz zatvoreno.

U principu sa multimedijskim panelom za Firewire, dodatne audio ulaze i izlaze,

ali ih sve manje koristim, jer imam digitalnu kameru, pa ne moram captureat

preko Firewirea sa analogne kamere.

Znam da bi bilo i to dobro zamijeniti, ali meni je nekako drago, imam ga vec 13 godina.

Prije par godina sam nadogradio plocu, procesor i RAM, maknuo staru plocu, graficku

procesor i RAM, i to mi je do prije par mjeseci bilo dovoljno jako za multimediju.

12 godina
Čitatelj kaže...

Kuciste je nekakvo celicno srebrno bez ventilatora, skroz zatvoreno.

mijenjaj to što prije, jer očito imaš autoklav, a ne kućište za računalo

8 godina
protjeran

Pa nije bas tako lose :)

http://www.pcgameshardware.de/Targa-DE-Firma-37721/News/Neuer-Targa-PC-bei-Lidl-334543/

S tim da moj nije bio sa Pentiumom nego sa Athlonom 64 3000+.

https://nl.hardware.info/reviews/624/2/lidl-targa-visionary-amd-athlon-xp-3000+-buitenkant

https://nl.hardware.info/reviews/624/3/lidl-targa-visionary-amd-athlon-xp-3000+-binnenkant

Danasnji PCI-i vise nemaju takve prednje panele, a ni kucista nisu bogzna sta cvrsta,

sve plastika i los lim.

http://www.e-tec.at/frame1/index.php

http://www.e-tec.at/frame1/liste.php?shopart=&wg=GHM&wobinich=PC-Komponenten+%3E+PC-Geh%E4use+%3E+ATX-Geh%E4use+Midi&qs=s95e2609ec900370e47df93ebf97d1a2e&qw=waafa4ae79f2a8977aa3cef87d12660a7&ql=l5f3e30c4a6d48686470c52fbeb29d4cc

Evo, tu mi nadjite kuciste koje podrzava ATX cijelu plocu, do 50€, i da ima prednje USB-e koji ne gledaju prema gore, nego prema licu kucista.

15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo ETH ponovo uzlece 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...

Zajebi furmark nepotrebno przenje grafe, imas valley i heaven to odvrti.
Furmark vrtis SAMO kad sumnjas u ispravnost grafe, za testiranje ne. Nikako.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

"Zdrava" grafa vrti furmark bez beda, nema razloga izbjegavat ga...

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Tako je, ne kuzim taj opsesivni strah od furmarka, super alat.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

1 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Furmark je ekstreman test. Ne mora se pržiti grafa u njemu satima, dovoljno je 10-20 minuta. Barem znaš na čemu si.

Preporučio bih i MSI Kombustor koji u sebi ima više testova, što slabijih, što jačih. Među njima i Furmark. Tako da oni koji ne žele spoznati granice svoje grafe mogu koristiti neke slabije testove ili benchmarke u navedenom programu.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Tako je, ne kuzim taj opsesivni strah od furmarka, super alat.

Nvidia downclocka neke svoje grafe u furmarku, powercolor rx 480 je napisao u QA da ne pokrecu jer mogu ostetiti kartice....

Jednostavno, taj sinteticki test nista ne pokazuje sto ne mozes vidjeti u heavenu/valleyu, nerealno opterecenje grafe koje ne dobijes ni kad pokrenes vise igara odjednom.

15 godina
odjavljen
Nije istina, itekako je realno opterecenje. Na mojoj rx470 najnabrijaniji furmark (4k 8xmsaa extreme burn in, poat processing) optereti grafu isto kao doom na jacim postavkama (vulkan, 4k high maxAA i AF), a bez post processinga gdje je manja potrosnja daje rezultat zagrijavanja otprilike kao druge igre. Tako da super alat za na brzinu provjeriti zagrijavanje, potrosnju, i za tweakanje kartice.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Nije istina, itekako je realno opterecenje. Na mojoj rx470 najnabrijaniji furmark (4k 8xmsaa extreme burn in, poat processing) optereti grafu isto kao doom na jacim postavkama (vulkan, 4k high maxAA i AF), a bez post processinga gdje je manja potrosnja daje rezultat zagrijavanja otprilike kao druge igre. Tako da super alat za na brzinu provjeriti zagrijavanje, potrosnju, i za tweakanje kartice.

Pogledaj potrosnju grafe u Furmarku i u igrama pa ces vidjeti o cemu pricam

15 godina
odjavljen
Pa upravo to sam i rekao, budu isti...

0 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo kod prijatelja u švedskoj ima rx580 8gb za 2100kn te 4gb za 1800kn sve nereferentne, znači stižu lagano.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nisam vrtio furmark, jbte pa koliko bi onda moja bivsa msi gaming potegla😑, imam sad jednu g1 pa cu bas da vidim ide prek 1.6ghz!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Stjepanj kaže...
Nisam vrtio furmark, jbte pa koliko bi onda moja bivsa msi gaming potegla😑, imam sad jednu g1 pa cu bas da vidim ide prek 1.6ghz!lp

To sam sad vrtio par sec. (zbog PSU), ali prošli put sam vrtio nekoliko minuta i max. je bio mislim 173w.

Ovu svoju G1 trebaš uštekati direktno u elektranu

15 godina
odjavljen
To ti je neki kratkorocni spike potrosnje, nema sanse da trosi toliko duze vremena, to bi vec bilo u razini 980ti 😀

0 0 hvala 0
10 godina
Jakovp kaže...
To ti je neki kratkorocni spike potrosnje, nema sanse da trosi toliko duze vremena, to bi vec bilo u razini 980ti 😀

Ali da bi baš nekoliko minuta držalo spike..., ne znam.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice