Zapravo ih ima sve više, svaki novi Samsung vozi FS preko HDMI i neki novi LG monitori. Nebitno, pošto su oba digitalni.
AMD Serija 400 (Polaris)
- poruka: 9.707
- |
- čitano: 807.604
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dali je to "ima ih sve više" isto kao AMD korsnika grafičkih naspram nvidie
1%, 5% ili 7%
it has begun, charts all over the place
Mah, nebitno kolko %, oba su digitalni ulazi/izlazi tak da bi trebalo biti totalno svejedno.
Zanimljiva osvježavajuća recenzija XFX RS 470 BE: http://www.techarp.com/articles/xfx-radeon-rx-470-rs-black-review/3/ Jedina zamjerka što ne znam pri kojem rpm je ta buka, ali nemre biti malen rpm jer je to pri TimeSpy ili Firestrike Ultra benchmarku.
www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/technologies-gaming/freesync

Postovani
Pitanje/sugestije
koja od kartica rx 480 je najpogodnija za moje 'tijesno kuciste' fractal node 605.
trebo bi sto tisu, hladniju rx 480 a da nije monstrum dimenzijama (znaci ona cuda od strixa sa 3 venta i slicno ne dolaze u obzir)
gledo msi 8g gaming ona mi se cini ok ,iako mi i ona ulazi dimenzijama u prostor nosaca diskova na kucistu
Provjeri stane li ti msi grafa po visini u kućište. Neznam dimenzije kućišta al msi je viša od ostalih modela.
Je hvala , nisam ni razmisljo da sa ovim veliki ventovima plus visina maticne bi mi mogla ta dimenzija biti problema.Ak bi i stala bi isla na knap unutra.Malo snjofo po netu i dopala mi se gigabyte radi buke, no ispostavilo se da tisinu placa visokim temperaturama, sto nije idealno u nodu 605.Na kraju posto cu uzeti matx plocu pci ex ce mi biti odmah poslije i/o ova pa ce to biti na kucistu prva 2-3 expen slota di mi ne smeta nosac diskova,.Tamo moze do 290 biti dugacka kartica.Stoga po netu naso da su ljudi manje vise zadovoljni xfx gtr verzijama, najvjerojatnije cu to uzeti
https://www.youtube.com/watch?v=UU3BpS7Q670
Puno draže mi ga je slušat od onog u kožnoj jakni iz nvidije jer priča o puno široj slici, spremni su ponuditi svoja znanja i "patente" kako bi svi imali bolje iskustvo i nije fokusiran isključivo na mužnju para. Ok, na kraju dana svi žele zaradit al točno se vidi kome je to primarni cilj.
Čak bi išao tako daleko da Raju usporedim sa gospodinom Muskom, Raja je Musk grafičkih kartica.
bas me podsjetio, kada je spominjao voodoo magic u videu, na vrijeme kada sam imao voodoo 3 3000 agp i syncmaster 997MB, znaci 1999 godina :D
naime sa grafickom u bundlu je dolazio Unreal, u to vrijeme, uz Quake, #1 igra sigurno, i sto se grafike tice i igrivosti
dakle 1999 godina, igram top igru na 19" monitoru, 1920x1440 60Hz, sa 60 fps, Glide umjesto Direct3D naravno, Athlon slot A 700 Mhz, Cambridge soundworks 5.1 zvucnike, Creative blaster sound card, ma milina :)
da danas idem slagati konfu u tom rangu bila bi puno skuplja nego onda, to jest zivotni standard se toliko srozao da ispadne skuplje, a onda sam bio student, bez love, radio preko SC-a da mogu imat konfu kakvu hocu :)
/end flashback
bas me podsjetio, kada je spominjao voodoo magic u videu, na vrijeme kada sam imao voodoo 3 3000 agp i syncmaster 997MB, znaci 1999 godina :D
naime sa grafickom u bundlu je dolazio Unreal, u to vrijeme, uz Quake, #1 igra sigurno, i sto se grafike tice i igrivosti
dakle 1999 godina, igram top igru na 19" monitoru, 1920x1440 60Hz, sa 60 fps, Glide umjesto Direct3D naravno, Athlon slot A 700 Mhz, Cambridge soundworks 5.1 zvucnike, Creative blaster sound card, ma milina :)
da danas idem slagati konfu u tom rangu bila bi puno skuplja nego onda, to jest zivotni standard se toliko srozao da ispadne skuplje, a onda sam bio student, bez love, radio preko SC-a da mogu imat konfu kakvu hocu :)
/end flashback
Voodoo 3 3500 je koštao tada ogromnih 3000 kuna.
da tada je to bilo skupo a ne dns
bdw blio je izleta od ASUSteka npr GeForce 256 ver za 3D naocala od 5k u M-SANU dok je bio na tresnjevci!
pa i oni All in wonder linije...
/end flashback
Koji ? Bilo ih je tri ver...
2000, 3000 i 3500...
Srećom tu je bila TNT2 (uz Matroxicu) i kasnije 256....
Eeee to zlatno doba kad je Nvidija bila alternativa i Asus najeftinij od ponuđača....
4mal, daj mi pomozi - kako se zvala trgovina na Trešnjevci (križanje kod placa), imali su poslovnicu pored American Donuta, odnosno na katu...?
Dečki - nije da vam bacam crnjak - ali evo baš je Luci postao https://www.nabava.net/search.php?q=r9+fury
Dakle, Fury za 2,700 ("kod nas") - Dakle, sad se tu postavlja Chaselololololovo pitanje isplativosti 480-tke pored ove koja je ipak klasa gore
Nema puno modela, ko ugrabi ugrabi, uglavnom su po komad ili dva na raspolaganju. Uglavnom ovo je odlicna prilika za te pare, to je grafa razred iznad rx 480 po snazi, ali ne zaboravite na potrosnju i zagrijavanje, treba malo bolje kuciste i dobro 550w napajanje za tu neman.
Kako sam se ja zaletio pa uzeo napjanje od 600W, a za iste pare mogao uzet polumodularno od 500w...
Za te novce i snagu nemozete uzeti ni polovnu nvidiju tog ranga...lol

Nema puno modela, ko ugrabi ugrabi, uglavnom su po komad ili dva na raspolaganju. Uglavnom ovo je odlicna prilika za te pare, to je grafa razred iznad rx 480 po snazi, ali ne zaboravite na potrosnju i zagrijavanje, treba malo bolje kuciste i dobro 550w napajanje za tu neman.
Šta misliš bi li ovo moje Fortronovo držalo Fury? Nano je radila ali ona službeno i traži 550W dok Fury traži 650W
Drzalo bi ako procesor nije jako prozdrljiv, u potpisu ga nisi naveo...
Koji ? Bilo ih je tri ver...
2000, 3000 i 3500...
Srećom tu je bila TNT2 (uz Matroxicu) i kasnije 256....
Hmm...
Nego, Nvidia nije bila neka alternativa; tek su Rivom uspjeli nešto početi micati, ali Glide je bio vrh ponude. U nas u početku mislim da je baš Voodoo bio među najprodavanijima. Švercalo se kartice u antistatičkima za parsto maraka; sjećam se tog ushita kad sam sa starim došao u dućan po Voodoo i kasnije kad smo gledali prvi SLI s vanjskim kabelom.. ajoooj. Sve do GeForcea nisam dirao ništa drugo, a i onda je ATi imao daleko ljepšu sliku, vrlo blizu Matroxicama. Nvidiji je krenulo kako treba tek kupovinom propalog 3dfxa. :)
Drzat ce, samo ju nemoj overvoltat..
Nemam ga (prodao Haswell setup), ali 99% će bit 6600K kojeg bi držao na max. 4.2Ghz . Pitam ako mi je slučajno ponude u zamjenu za Nano.
Nemam ga (prodao Haswell setup), ali 99% će bit 6600K kojeg bi držao na max. 4.2Ghz . Pitam ako mi je slučajno ponude u zamjenu za Nano.
Cekaj sta se dogodilo sa Nano-m?
Cekaj sta se dogodilo sa Nano-m?
Ovo je ustvari bio day 1 problem tj čim sam je ubacio u komp, samo mi se nije dalo slati je na servis. Ovo što sam napisao da 3Dmark prolazi, to bi ovisilo od dana do dana. Prije neg sam je poslao gubila je signal i u Firestrike, TimeSpyu, Heavenu i Valleyu, dakle u svemu. Bolje bi radila kad bi downclockao za 10% ali i dalje je gubila signal i u nezahtjevnijim igrama tipa Mafia 2.
Ne nije bučna, ipak je to samo jedan vent. Ali je cvilila (coil whine), pa ako neko ima otvoreno kućište to je za popizdit, ja ga držim zatvorena.
dabar_solta_V2 jel ovaj PD zato sto se ipak nisam toliko zaje s tim napajanjem il?
dabar_solta_V2 jel ovaj PD zato sto se ipak nisam toliko zaje s tim napajanjem il?
da , da si uzea i jace nebi bilo problem.
stvar je u tome da je razlika u cjeni tog 100w jaceg napajanja toliko mala prema komplet cjeni komponenti koje napaja, tako da nema smisla štedit 20kn na najbitnijoj komponenti u kućištu.
stvar je jednostavna *-šta više vati**, šta veća iskoristivost pa samim tim i šta kvalitetnije ,za šta manje love.
(*bar onima upoznatima s problematikom drugi nek mi puknu td da znam koji su)
[**ne mislim za komp kojem treba 200w stavit napajanje od 2 kw nego stavit 300w nek ima.]
Se može podići power limit Asusovoj 470 ili je zaključan???
Se može podići power limit Asusovoj 470 ili je zaključan???
Mozes ga staviti +50% u MSI afterburneru ali ga grafa ne jebe ni 2% jedino sto pomaze je asus gpu tweak u tom slucaju, jedna od 3 aftermarket 470ke koje konstantno throttlaju i rade na 1.1ghz (xfx i gigabyte)
Baš gledam, negdje throttla, negdje bome i ne, ali custom fan krivulja je u težem ku*cu i nitko od revieweraša to ne dira iz nekog razloga. Mislim grafa im je u loadu 60 i sitno stupnjeva, rpm max. 1700, varira od recenzije do recenzije. Treba dići power limit i poštelat fan krivulju. Ova cijena u Linksu je steal. Meni se čini da i nije tak loša grafa, samo ju treba tweakat. Eh sad, pitanje je doživljava li ta grafa i Asus gpu tweak. Interesantno, nabrzake sam pogledao 5 recenzija i u svakoj im memorija ide do 1900Mhz i clock oko 1360 što je dost dobar OC.
Naravno da se može dignut power limit, huh: https://www.amazon.com/ASUS-STRIX-Radeon-Graphics-STRIX-RX470-O4G-GAMING/dp/B01JS2UFDM#customerReviews