Pazi naziv
RX-FURY XX SAPPHIRE TriXX
😆
Pazi naziv
RX-FURY XX SAPPHIRE TriXX
😆
Kažu na Videocardzu da je RX 480 potvrđeno kartica C7 iz ovog benchmarka, dakle jača od gtx980.
Ako je to istina, onda je to ludilo.
Nema još nikakvih official novosti, ali ja bi rekao da ce 490X biti nešto što ce ciljati na 1070 performanse
Osim što to i dalje ne mijenja činjenicu da TDP i potrošnja nisu ista stvar, koga briga za potrošnju? Osim ako misliš da se performanse i potrošnja skaliraju linearno, što nije točno.
Ne znam koga je briga za potrošnju, al mene brine (i ljuti) to što AMD gubi korak s Nvidijom. Polaris je trebao biti nešto najefikasnije do sada a u odnosu na Pascal je ispao toliko neefikasan kao da kaska cijelu 1 generaciju.
RX480 ~5 TFLOP/s
GTX1070 ~6,5 TFLOP/s
Obje 14/16nm, 150W TDP, 256bit s 8GHz GDDR5.
Kratkoročno je RX480 dobar za nas kupce, al dugoročno se bojim da ovo ne ide na dobro za AMD. Vega će biti nešto efikasnija, al uglavnom na račun HBM2, koji će biti skup.
Pitanje je što će biti s RX480 ako Nvidia sad izbaci prepolovljeni GTX1080 za istih 199USD, GTX1060 ili kako se već bude zvao..
Jep a 490 na 1060 i vege na fury liniju eto ADM jos sa zenom che sutat dupe za malo love naspram nv + intel konbinacija
Sto se mene tice ide za sads vega+zen
Kažu na Videocardzu da je RX 480 potvrđeno kartica C7 iz ovog benchmarka, dakle jača od gtx980.
Po svemu sudeći jest. ~FuryX performanse za $200.
Osim što to i dalje ne mijenja činjenicu da TDP i potrošnja nisu ista stvar, koga briga za potrošnju? Osim ako misliš da se performanse i potrošnja skaliraju linearno, što nije točno.
Ne znam koga je briga za potrošnju, al mene brine (i ljuti) to što AMD gubi korak s Nvidijom. Polaris je trebao biti nešto najefikasnije do sada a u odnosu na Pascal je ispao toliko neefikasan kao da kaska cijelu 1 generaciju.
RX480 ~5 TFLOP/s
GTX1070 ~6,5 TFLOP/s
Obje 14/16nm, 150W TDP, 256bit s 8GHz GDDR5.
Kratkoročno je RX480 dobar za nas kupce, al dugoročno se bojim da ovo ne ide na dobro za AMD. Vega će biti nešto efikasnija, al uglavnom na račun HBM2, koji će biti skup.
Pitanje je što će biti s RX480 ako Nvidia sad izbaci prepolovljeni GTX1080 za istih 199USD, GTX1060 ili kako se već bude zvao..
Postoji donji minimum. Kako sam već rekao, potrošnja i TDP nisu linearne krivulje i ne odgovaraju performansama ili taktu direktno.
Inače, RX480 je 5,5, a 1080 je 6,45 TFLOPS kartica. Na jednoj strani si ukrao 0,5, a dodao ovamo 0,05. :)
Poanta je da imaš bitno manji čip s ogromnim performansama. Efikasnost ćemo vidjeti tek u testovima. TDP ne znači baš ništa bitno osim da ćeš karticu moći hladiti ventilatorom koji odnosi 150W.
po cemu sudeci? ovi na anandtechu spekuliraju da su performanse izmedju 390 i 390X
"this means we’re looking at Radeon R9 390 series performance in a card"
"Going by the raw numbers alone, RX 480 would be 40% (or more) faster than the R9 380."
Citam komentare i za divno cudo su vise nego smisleni zadnjih par strana.
Upao mi je u oko ovaj ograniceni stav kolege Fanu o clock/perf(stari mislim da ne kuzis sto je tu bitno).
Manji bed mi je zasad citati postove kolege Penryn koji zasad kuka o nekoj sitnoj razlici o ionako sitnoj potrosnji.
valjda nece imati dodatnih razloga na prigovore ovom malom cudu.
pozz!
Mislis Fury performanse, Fury, bez X.. Svejedno izvrsno, ali nemoj brkat. 8fps na 1440p i visokim postavkama nije mala stvar. Pitanje je i koje postavke su stavili u tom videju, ako su bile iskljucene neke koje jedu memoriju, onda je jasno da se priblizila Fury, a Fury bi cini mi se trebala biti jaca u vecem broju igrica na 1440p+
po cemu sudeci? ovi na anandtechu spekuliraju da su performanse izmedju 390 i 390X
"Going by the raw numbers alone, RX 480 would be 40% (or more) faster than the R9 380."
Ovi na Anandtechu... imamo Doom koji u 1080 hvata 200 FPS kao i GTX 1080, imamo "procurene" benchmarke 3DMarka gdje vidimo perf. otprilike kao FuryX. Ne znam na temelju čega Anandtech onda komentira između 390 i 390X? Imaš link na tekst?
Tek sam sad pogledao novi Linusov video o 480, kad je ovom Raja Koduriu ispao 480 hahaha Baš šta je sa gpu pr likovima ? Prvo onaj 10 minutni cringe od Tom Petersona na Nvidia prezentaciji, sad ovom ispadne gpu
Mislis Fury performanse, Fury, bez X.. Svejedno izvrsno, ali nemoj brkat. 8fps na 1440p i visokim postavkama nije mala stvar. Pitanje je i koje postavke su stavili u tom videju, ako su bile iskljucene neke koje jedu memoriju, onda je jasno da se priblizila Fury, a Fury bi cini mi se trebala biti jaca u vecem broju igrica na 1440p+
Ne ide to tako. 8 FPS je u odnosu na 80 FPS, ne u odnosu na broj piksela po rezoluciji. Prema onome što je rečeno, Ultra su perf. Što se memorije tiče, apsolutno je nebitna u većini igara gdje je 4GB više nego dovoljno.
Mislim na FuryX, ne na Fury.
Sad tek vidim da FuryX ovdje ima 77 Dakle, RX480 bi lako mogao biti baš kao FuryX.
Čekamo testove... nema druge.
Ovi na Anandtechu... imamo Doom koji u 1080 hvata 200 FPS kao i GTX 1080, imamo "procurene" benchmarke 3DMarka gdje vidimo perf. otprilike kao FuryX. Ne znam na temelju čega Anandtech onda komentira između 390 i 390X? Imaš link na tekst?
http://www.anandtech.com/show/10389/amd-teases-radeon-rx-480-launching-june-29th-for-199
mislim da bi prvo trebalo pricekati benchamarke od vise strana prije dolazenja do zakljucaka i usporedbi sa Fury X i GTX1080 performansama
da je 480 blizu 1080 u performansama, ne bi AMD stavljao slajd u kojem dvije 480 suceljava protiv jedne 1080..
Postoji donji minimum. Kako sam već rekao, potrošnja i TDP nisu linearne krivulje i ne odgovaraju performansama ili taktu direktno.
Inače, RX480 je 5,5, a 1080 je 6,45 TFLOPS kartica. Na jednoj strani si ukrao 0,5, a dodao ovamo 0,05. :)
Poanta je da imaš bitno manji čip s ogromnim performansama. Efikasnost ćemo vidjeti tek u testovima. TDP ne znači baš ništa bitno osim da ćeš karticu moći hladiti ventilatorom koji odnosi 150W.
Nisam nigdje ciljano ukrao ni dodao. Za RX480 su naveli >5TFOPS i "up to 5.5TFLOPS". Ovo "up to" pretpostavljam znači maksimum koji se dobije s clockanjem. To bi kod GTX1070 clockane na razumnih 2GHz bilo..?
Neće ni nvidiji sad biti lako.. GTX1060, koji bi trebao biti prepolovljeni GTX1080 za 199USD, neće imati dovoljno soka da parira ovih 5-5,5TFLOPs bez žestokih clockova.
Imam ja jedno pitanjce.
Bench u kojem su pokazali 1080 vs CF RX 480 i pokazali gpu usage(cca 98% 1080 / cca 52% RX - gadjam napamet sad)..AOS test.
Zasto je CF RX na 52%? Zar nebi bilo bolje da su pokazali framerate sa skoro max gpu usage-om gdje 1080 jede prasinu? Il je negdje limitirano/neoptimizirano pa usage zapne na ~52%..tipa driveri itd.
Jer je u pitanju Crossfire, u CF/SLIu ne rade uvijek obje na 99%. Ali poboljšat ce jos CF kroz drivere sigurno
Zabrinjavajuca cinjenica je da u EU r9 390 ima prosjecnu cijenu od 320eur, znaci za ocekivati je 250eur min za referentnu 4gb, 270eur za 8b, 300eur za aftermarket 4gb i 320-350 8gb
AKO se nastavi ovakva konverzija s cijenama sto smo vidjeli od zelenih nedavno
Nisam nigdje ciljano ukrao ni dodao. Za RX480 su naveli >5TFOPS i "up to 5.5TFLOPS". Ovo "up to" pretpostavljam znači maksimum koji se dobije s clockanjem. To bi kod GTX1070 clockane na razumnih 2GHz bilo..?
Neće ni nvidiji sad biti lako.. GTX1060, koji bi trebao biti prepolovljeni GTX1080 za 199USD, neće imati dovoljno soka da parira ovih 5-5,5TFLOPs bez žestokih clockova.
Ne. "Up to" je službeni boost clock ref. Na RX480 je to 5.5 na 1266MHz, a na 1070 je to 6,45 na 1683MHz.
Ne mislim da će biti teško Nvidiji. AMD nema ništa za srednji i visoki segment. Dvije RX480 nisu rješenje koje direktno konkurira 1080.
Meni je najjadnije to što je bio toliki hype o toj HBM2 memoriji. Jedva čekam da izađe kartica veličine R9 NANO. Odmah bi je kupio iako nikad nisam imao AMD/ati katrticu. Šta smo opet dobili ; ništa drugo nego ciglu sa hladnjakom od par kila koja jedva stane u kučište a o grijanju da i ne govorim. Toliki hype a na kraju ništa. Tko zna kada ce doci sljedeca serija biti cemo stretni ako to bude 2017.
Pa R9 Nano je i sada dobra kartica i ima to što trebaš. :) HBM2 čekamo tek 2017. od obje kompanije.
Btw, ne vjerujem da se RX 480 uopće mjeri s 1080. To je rang ispod 1070 po cijeni i to prilično ispod. Performanse su impresivne ovako na prvi pogled (FuryX nivo), ali treba čekati srpanj za testove.
Naravno da HBM2 nece bit u midrange karticama, o tom nisi morao ni razmisljati. A što se ostalog tice, nit je cigla, nit je velika, nit ce bit vruca s obzirom da je ispod 150W. Pogledaj stream
ITX kućišta su već neko vrijeme konfigurirana za velike kartice (TitanX uredno stane), tako da i taj faktor veličine R9 Nano manje ima smisla, nego je to bilo nekad.
Pa da buducnost su male kartice sto efikasnije konpaktnije i da su brze i tihe 😊
Ja svoju nano ne primjetim u kucistu
Pa da buducnost su male kartice sto efikasnije konpaktnije i da su brze i tihe 😊
Ni ja svoju TX ni RPD. Ali tu su... Mislim, zar svaki dan vi otvarate kućišta ili što? Jedete u njima pa je bitno?
Ovo bi moglo i bez ventilatora. :) Pasivno hlađeno malo underclockano. :)
obzirom da je ova udica bila meni namijenjena, onda ću se ja i uhvatiti
mislim da ipak pretjeruješ, no jedan "laganiji" hladnjak od msi-a sa 2×100mm ventovima koji će je i pod witcher 3 višesatnom torturom hladiti s parsto okretaja, ledena i tiha, meni sasvim odgovara
Ja ne neznam za ostale a i kada gledam izdaleka posto je nano inkognito izgelda da imam RPD a ne fury x heheh 😆
Djaba ti mala kartica u velikom kucistu, nano ima smisla samo za itx build..
Nadam se da ce sad past cijene Fury Xa kod nas, ta kartica mi je izgledom mokri san
Ontopic http://www.techpowerup.com/223043/amd-radeon-rx-480-clock-speeds-revealed-clocked-above-1-2-ghz
Kod nas ne padnu ni kad padnu vani. Polovnu kupi u 4mala kad on nabavi dvije RX480