AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 807.755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Polaris

Ovo bi moglo i bez ventilatora. :) Pasivno hlađeno malo underclockano. :)

17 godina
neaktivan
AMD Polaris

Kažu pucaju na efikasnost a ono TDP od 150W kao i GTX1070 koja joj bježi svjetlosnim godinama.  I to su obje s 256bit sabirnicom i 8GHz mem, znači razlika u efikasnosti je u ovom slučaju isključivo među arhitekturama.

Sljedeće, u famoznom Ashesu DX12 koji inače bolje paše AMDu, dvije RX 480 jedva prestižu stock GTX1080??

Ali ok, bitno da se barem nešto događa. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 9:51 (Penryn).
Moj PC  
1 13 hvala 0
11 godina

Bumo vidli koja je potrosnja. Vjerojatno ce zaostajat da. 1060Ti, ako izadje, ce biti 3. GP104, kladim se dost slabije performanse od 1070, a potrosnja ce vjerojatno biti 30W manja. Tako da tu svaki W igra ulogu, isto kao i svaki fps. 88fps vs 80fps na 1440p nije malo jer to je razlika izmedju Fury/980 i FuryX/980Ti. Onaj benchmark kaze da 480X bas i ne bi trebala biti jaca od Fury/980, ali im je blizu. U dobro optimiziranoj igri kao Doom izgleda vise nego blizu.

13 godina
neaktivan
AMD Polaris

Working back from the >5 TFLOPS and CU number, we get a minimum estimate of 1085MHz. Except, the greater-than sign suggest that AMD hasn't finalized clock speed yet, so it could be 5.1 TFLOPS or 5.9 TFLOPS (~1280MHz) once the card hits retail.

Ovo isto, ako ce biti pristojan clocker i dici malo granice u odnosu na prethodnu arhitekturu ovo ce biti blize 1070 sa tih ~5.9 TFLOPS

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Jesu oni uopce predstavili 480X ili ovo sve pricate za 480? Nisam pratio stream. 

Kad se clocka 1070 opet pobjegne, jednostavno se nemaju kaj usporedjivati. 480X bi trebala biti dostojna usporedbe, ali opet ne tolko.

Sto je sa r9 490/X, se ta uopce spomenula na streamu?

12 godina
The_Fichek kaže...

Jesu oni uopce predstavili 480X ili ovo sve pricate za 480? Nisam pratio stream. 

Kad se clocka 1070 opet pobjegne, jednostavno se nemaju kaj usporedjivati. 480X bi trebala biti dostojna usporedbe, ali opet ne tolko.

Sto je sa r9 490/X, se ta uopce spomenula na streamu?

spominjala se samo 480 koja je performansama izmedu 390 i 390X (trenutno po svim procjenama) - 480 je bio jedini model koji je trenutno predstavljen

btw i dalje mi nema smisla da se orijentiraju na VR i reklamiraju tu karticu kao bogom danu za VR posto je VR tek u prvoj generaciji i dodje ko suho zlato - tko god ima novaca za VR ima i za high-end graficku

a kasnije kad se cijene VRa spuste, 480 nece biti ni relevantan vise

16 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Kažu pucaju na efikasnost a ono TDP od 150W kao i GTX1070 koja joj bježi svjetlosnim godinama.  I to su obje s 256bit sabirnicom i 8GHz mem, znači razlika u efikasnosti je u ovom slučaju isključivo među arhitekturama.

Sljedeće, u famoznom Ashesu DX12 koji inače bolje paše AMDu, dvije RX 480 jedva prestižu stock GTX1080??

Ali ok, bitno da se barem nešto događa. 

potrošnja (W) <> TDP (W) 

deklariranja potrošnja <> stvarna potrošnja

Fanu kaže...

btw i dalje mi nema smisla da se orijentiraju na VR i reklamiraju tu karticu kao bogom danu za VR posto je VR tek u prvoj generaciji i dodje ko suho zlato - tko god ima novaca za VR ima i za high-end graficku

Pa ima smisla, jer je VR $600, a dvije ove kartice su nešto ispod $500.

10 godina
AMD Polaris

a mogli su jazavci barem dvije kartice pokazati, baš sam se veselio

inače, Linus 

je prvi novinar koji je dobio karticu u ruke :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 10:08 (Cansee).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
AMD Polaris

A tko ce nego linus 😆

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

potrošnja (W) <> TDP (W) 

GTX 1070 ima TDP od 150W i po većini kvalitetnijih testova potrošnja same kartice pod loadom ispada taman oko 150W. Sad jel stvarno misliš da će RX480, koja ima TDP od 150W, imat manju potrošnju od 150W?

12 godina
Tonči kaže...
Fanu kaže...

Pa ima smisla, jer je VR $600, a dvije ove kartice su nešto ispod $500.

da i? tko god ima 600$ za VR, imat ce i 600$ za GTX1080 koja ce ti dati vece performanse u VRu i u svim ostalim igrama + nemoras se jebati sa CF setupom 

sigurno nece propasti zbog 100$ vise naspram 2x480..

btw kad uopce izlazi 480 na trziste?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 10:27 (Fanu).
11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Ok ofišl je, 480 ide kod mene doma :) Bio sam jako skeptican oko Polarisa, ali ovo je ne pobjedivo 199$, novi, štedljivi chip, apsolutno naj jaca i naj bolja kartica za 200$ + što izgleda jako slicno FuryXu baš sam sretan, i volio bi uzet baš referentnu kolko god to ludo zvucalo. Naravno cekamo jos ovako customer testove, ali imam osjecaj da bi moglo biti tako jer nisu nista forsali nikakav "irresponsible amount of performance". Sad ce vecina gamera koji i nemaju baš para imati priliku gameati na visokim postavkama, neka kaže ko šta hoce o AMDu ali oni bome brinu o svom trzistu, realno za apsolutno novu 14nm 150W gaming karticu su mogli trazit i vise i nitko se nebi bunio.

+ koliko sam skuzio vise nije R9 sad je RX, frend i ja imamo teoriju "što više Xeva to bolja kartica"

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 10:26 (D3lBoy).
Moj PC  
11 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

+ koliko sam skuzio vise nije R9 sad je RX, frend i ja imamo teoriju "što više Xeva to bolja kartica"

Iduća serija novih amd grafičkih kartica je RX XXX i slabija verzija RX Xxx :)))

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 10:30 (skorvy).
11 godina
neaktivan

I onda jos sapphire kad izda Trixx Vapor X verziju - gotovo

17 godina
AMD Polaris

pa da 480 ima performanse kao 390x  za skoro duplo manju cijenu 🙂

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

I potrošnju, time vjerojatno i puno tišu i hladniju. Nice

17 godina
protjeran
Fanu kaže...

da i? tko god ima 600$ za VR, imat ce i 600$ za GTX1080 koja ce ti dati vece performanse u VRu i u svim ostalim igrama + nemoras se jebati sa CF setupom 

Trolaš ili? nije 100 dolara već više od 200, već je bar dva puta stavljena slika ali evo ti još jednom. 480 dolazi 29og ovog mjeseca...

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 10:36 (Prince-Artas).
13 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Sljedeće, u famoznom Ashesu DX12 koji inače bolje paše DX12 karticama, dvije RX 480 jedva prestižu stock GTX1080??

There fixed for ya buddy 

inace full event

16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Tonči kaže...

potrošnja (W) <> TDP (W) 

GTX 1070 ima TDP od 150W i po većini kvalitetnijih testova potrošnja same kartice pod loadom ispada taman oko 150W. Sad jel stvarno misliš da će RX480, koja ima TDP od 150W, imat manju potrošnju od 150W?

Osim što to i dalje ne mijenja činjenicu da TDP i potrošnja nisu ista stvar, koga briga za potrošnju? Osim ako misliš da se performanse i potrošnja skaliraju linearno, što nije točno.

Fanu kaže...

btw kad uopce izlazi 480 na trziste?

GTX 1080 nikad neće koštati $600 :) Pogotovo ne ona brža od dvije RX480 (po viđenom). Nećeš propasti za $100 više, naravno, nećeš iskreno ni za $500 više. No, dvije kartice su bolja opcija za VR. Teoretski. U praksi zasad VR ni ne radi dobro s više kartica.

Ne znam datume. Ne bi me iznenadila neka AMD-ova glupost o jeseni, to je ono što smo predviđali i ranije pa...

11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Neznam zašto su stavili <500$ kad su 2x480 400$... Kod nas su vec ovaj mj. !?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Prince-Artas kaže...
Fanu kaže...

Trolaš ili? nije 100 dolara već više od 200, već je bar dva puta stavljena slika ali evo ti još jednom. 480 dolazi 29og ovog mjeseca...

GTX1080 FE dodje 700$, cijena za nereferentne je 600$ (ili ce bar uskoro biti kad se smiri hype)

cijena za 2x480 od 8gb je 500$

16 godina
odjavljen
Fanu kaže...

GTX1080 FE dodje 700$, cijena za nereferentne je 600$ (ili ce bar uskoro biti kad se smiri hype)

Ne postoje kartice GTX 1080 za $600. Niti će vjerojatno ikad postojati (dok ne izađu brže).

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Neznam zašto su stavili <500$ kad su 2x480 400$... Kod nas su vec ovaj mj. !?

199$ 4gb model

8GB modeli ce biti skuplji od 4GB modela + dodaj koji procenat aftermarket hladjenju.....
Mada ako bude kao sto su rekli 60*C na 40% referentnom kuleru, koji ce ti ista bolje od toga? 
Moglo bi se preci sa 380X na ovaj polaris uz minornu doplatu kontam 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 10:44 (chaselol).
16 godina
odjavljen

"The Radeon RX 480 features an engine clock of 1266 MHz, while its memory is clocked at 2000 MHz (actual), or 8 GHz (GDDR5-effective)."

17 godina
protjeran
Tonči kaže...
Fanu kaže...

Ne postoje kartice GTX 1080 za $600. Niti će vjerojatno ikad postojati (dok ne izađu brže).

Mislim da imamo posla s fanbojem

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
16 godina
odjavljen
AMD Polaris

Ma svatko nešto voli, nije to problem. Penryn je fanboy recimo, Fanu nije toliko. No, ljudi ne razumiju da nikad neće vidjeti $199 RX480 ni $599 GTX 1080. GTX 1080 najjeftinije ide za $725 trenutno, u Europi za 780€. RX480 tek trebamo dočekati u srpnju (što je odvratno kasno).

"

Hardware Canucks
‏@hardwarecanucks
200+ FPS on Polaris + Vulkan

"You won't need a $700 GPU to enjoy DOOM" - Raja

"

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Ne referentna 1070 ce biti jeftinija naravno, ali ne brini nece Nvidia dodatno spuštat cijene, to je njima strano. Do nedavno se prodavalo 770 i 970 za istu cijenu, ne samo kod nas vec po svijetu

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...
Fanu kaže...

600$ je MSRP za nereferentne grafe

kao sto mozda nikad nece postojati 1080 za 600$ tako ne mora ni 480 za 200$

mislim samo idem po brojkama koje su dali AMD i Nvidia - po cem drugom da usporedjujem njihove marketinske slajdove

a sto se tice fanbojizma - svaki oblik fanbojizma je idiotizam i treba kupovati ono sto ti najvise odgovara po omjeru cijene/performansi/najmanje muke u radu

13 godina
neaktivan
znaci 480 zamjenuje 390 i 970?
hoce li biti nestk bolje za cijenu 390 i 970?
Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Fanu kaže...

Poanta je upravo ta da onaj tko zeli VR kad vec placa visoku cijenu za hebene VR naocale ne plati jednako i za graficku/e.

S druge strane VR je dodatna reklama za spustanje cijene. Da nema VR ljudi bi mozda rekli da spustaju cijene jer ih Nvidia "gazi" i slicne gluposti.

r9 480 je entry nove generacije za VR.  5.5 TFLOPs je navodno neki start za VR gaming ready PC. Ugl mislim da im je taj VR dodatan vjetar u leđa, nist vise.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 11:06 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice