Da se i ja malo pohvalim .
koji cpu je u igri :)
Ima pod moj PC.
i5 4690K
Aj vas dvojica malo napišite dojmove o grafi tipa buka i tako to da vidim iz prve rukejel bučna i jel se grije.
A sad bas da ti je uletilo i nije bas. XFX Black Edition koja je vrhunska i nije losija od asusa je u ducanu 27xx kn...
A sad bas da ti je uletilo i nije bas. XFX Black Edition koja je vrhunska i nije losija od asusa je u ducanu 27xx kn...
Test stranicu prije pokazao fail od XFX-a i ASUSA sto se tice 390 serije a naravno Ansha je hvali
Aj vas dvojica malo napišite dojmove o grafi tipa buka i tako to da vidim iz prve rukejel bučna i jel se grije.
Evo jedan od dojmova na osnovu moje prošle gtx770.
Kod igranja (trenutno još uvijek na 1080p), sa gtx770 je sve bilo barem tiše.
Sa 390x ventilatori se više čuju, no ja sa svojim kućištem (HAF X i 2x200, 1x230, i 1x140 ventovima) neku ekstremno visoku temperaturu nisam primjetio. Po GPU-z nije viša od 82 C.
Evo jedan od dojmova na osnovu moje prošle gtx770.
Kod igranja (trenutno još uvijek na 1080p), sa gtx770 je sve bilo barem tiše.
Sa 390x ventilatori se više čuju, no ja sa svojim kućištem (HAF X i 2x200, 1x230, i 1x140 ventovima) neku ekstremno visoku temperaturu nisam primjetio. Po GPU-z nije viša od 82 C.
Pa i 82 C se cini nekako puno kada se pogledaju nVidijine grafe.
Istina, a pogotovo kad uzmeš u obzir koliko moćnije i veće coolere imaju ove 390/X u odnosu na recimo MSI GTX970.
Istina, a pogotovo kad uzmeš u obzir koliko moćnije i veće coolere imaju ove 390/X u odnosu na recimo MSI GTX970.
Vjerojatno svi koji su kupili 390/X kartice, dobro znaju da su "toplije" od GTX iz suprotnog tabora.
No ipak su kupili 390/X seriju.
Ja sam je uzeo zbog toga što se za ove novce nije mogla dobiti gtx 980 sa kojom se može uspoređivati po performansama, a gtx 970 nisam htio.
Prvo zbog laganja o memoriji (principi), pa onda zbog toga što će mi možda dogodine trebati i koji GB video memorije više jer mi je u planu oko Božića 1440p monitor.
A neke druge 390x idu i do 90 C, tak da je ovo i ok.
Jesu, napravili su zajeb sa strixxicom na 300 seriji, no to ne znači da imaš pravo kolegu nazivati tukcem...
BTW dapače*
Realno po tom testu ne zna se koja je gora, ali opusteno to je ipak drug Ansha njemu sve oprastam zbog avatara
Pa "tukac jedan" meni zvuči baš onako djetinjasto i nevino, praktički ko da te nije ni htio uvrijedit.
Ajde dobro, može zvučat nevino ovako od oka, al ima puno "boljih" opcija koje ti neće ostavit mjesta za razmišljanje jel te htio uvrijedit il ne... nebitno. U pravu je što se tiče strixx kartice, napravili su ogroman kuler koji je prilično glasan i s obzirom na glomaznost - neučinkovit.
Ko sto je kolega Penryn primjetio, tukac je vise od milja, nikakva uvreda nije namjera ;)
Evo dostupna kod nas i Powercolorka PCS+ 390 za 2750kn. Brutalno efikasan i tih hladnjak ako je sudit po onom testu sa prosle stranice. Nije ni cudo posto je triple slot...
kakav scale hbm bolestan radi isssss
http://wccftech.com/amd-radeon-r9-nano-crossfire-performance-revealed-90-scaling-4k-amd-optimized-titles/
evo i x u crossu
http://www.hardocp.com/article/2015/10/06/amd_radeon_r9_fury_x_crossfire_at_4k_review/2
LOL, jedva cekam sada fanboy-e da dodu s pricom ali ASUS....i meni najdraza je firma al ga znaju usrat.Powercolor je daleko isplatljivi a ispade i daleko bolji :S
heheheh većina asus fanboya će se složit da nisu niti trebali prelaziti na strixx već ostavit dcu2 sa prošle serije i možda je malo unaprijediti...ovako su sve dobro ostavili isključivo na matrix modelima koji su op!a kad smo već kod fanboya jer ti to slučajno imaš Powercolor a najdraza ti je firma Asus!?
Nisam fanboy jer uvjek trazim best bang for the buck al volim Asus i zato imam njihovu maticnu plocu,monitor i mobitel.Grafu sam uzeo Powercolor jer mi je bila najbolja za te novce i slusa me vise nego odlicno za sada.
Je, uletitlo mi je jer je morao biti asus iz razloga koje ti ne moras znati. Tako da posto sam morao kupiti asus ovo mi je uletilo i to hebeno...
Kuzis?! :D
http://wccftech.com/amd-radeon-r9-nano-crossfire-performance-revealed-90-scaling-4k-amd-optimized-titles/
evo i x u crossu
http://www.hardocp.com/article/2015/10/06/amd_radeon_r9_fury_x_crossfire_at_4k_review/2
Above my payroll
evo i x u crossu
Jebote, al opet FR je i dalje nekako buć...Mislim, isplativost - dakle , samo te dvije kartice koštaju 12k + još 4k monitor i onda imaš od 40 -70 fps-a sa dropovima i lošim skaliranjem u nekim naslovima.....
Da se razumijemo, samo želim istaknuti da 4k neće tako brzo osim ako iduća gen kartica sašije ovu za duplo...Svejedno, ovo fino izgleda, vidi se pomak i drago mi je da šiju Nvidiu
EDit : testni proc im je 3770 k ?
Za mali dojam o idućoj generaciji: trenutni TitanX ima 8 milijardi tranzistora, a prototip Pascla-bazirane kartice ima 17 milijardi tranzistora. Nemam informacije za AMD, ali vjerujem da nije drugačija situacija.
Dakle, čista sirova količina tranzistora je duplo.
Ne, to je samo primjer. Nije bitno koji čip, radi se o obje kompanije, jer obje prelaze na novi proces.
Koliko je to nanometara?
14
Dual GPU R9 390 od Powercolora Devil13
Danas sam se vratio starom Radeonu(280x matrix platinum, znam nije 300 serija no moram javiti dojmove: ) i moram priznati nakon gtx-ica totalno iznenadenje, igre izgledaju normalno ostro, jebes mi sve i boje su drugacije, da ne govorim o fluidnosti u igrama imao sam osjecaj da se igram na 144hz monitoru, nevjerovatno gtx780 i 970 su uzasne po tom pitanju
u šoku sam..kako su mi zeleni obmanuli um
pogledajte kaj radi jedna starudija u gta 5 s i5 4570:
yebenih 68 fps-a average na poprilicno gadno visokim detaljima, netko spominjo cpu overhead i takve stvari, grafa je zakucana i niti jednog bozjeg trzaja u voznji, na gtx-icama je to bilo nemoguce!
welcome back e sad vidi kak ti ide sve fludno na 28x seriji i sve je hladno i tiho ,sad zamisli kak je meni sa x-icom gaming na max ma milna
nesto definitivno nije valjalo u zelenom taboru, vec sam htio uzeti novi monitor