Ili ako budes realan, onda ti hw nije dobar
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zato ja uvijek najradije na forumu i npr neweggu volim citat komentare nezadovoljnih korisnika pa se komad hardvera bira izmedu ostalog prema tome koji ih ima najmanje negativnih.
Ajmo prestanite spamat i trolat temu ,sa nv-om nisam fan boy ali
Brate ovo je previse...
Bdw fury x na stocku daje veci frame rateom od titan x oc!
U dx12 tj.ashes singularity !
aj ne pricaj gluposti
odvrti koji test pa da ih usporedimo , a ne ovako jacinom rijeci
Recenzije grafa su postale nepouzdane iz dva primarna razloga.....
evo za primjer testovi nove gtx950 (znam da nije taj klub, ali samo primjera radi) na techpowerupu, pogledajte samo fotke coolera i ovaj aluminijski blok na gigi bez ijednog heatpipea
pa onda usporedba sa drugima i usporedba temperatura, gdje mi nikako nije jasno da giga ima skoro najniže temperature
takav blok aluminija ima ja na svojoj u**anoj gainward 550ti i od jedne od najhladnijih kartica imam smeće koje se prži na preko 80 stupnjeva otkako sam je uzeo (gdje mi je pamet bila tada što sam išao ušparat 100 kuna u odnosu na druge)
pa ne bi uzeo tu ciglu aluminija od gige ili bilo koga drugog da je duplo jeftinija
EDIT: ahaha, evo je gainwardica s potpuno istim smećem od kružnog bloka alumunija kao na mojoj 550ti (dodana fotka i nazire se isti hladnjak)
giga ima vrhunske hladnjake na grafama.. nikad necu prezalit svoju 7870 sa wf3 giga hladnjakom..
giga ima vrhunske hladnjake na grafama.. nikad necu prezalit svoju 7870 sa wf3 giga hladnjakom..
mislim da je to prošlo vrijeme, ove zadnje, čak i g1 gaming verzije, su im sve sa wf2 i čini se nisu više tako dobre
kako bilo, takvo govno od aluminijskog bloka u moj komp više nejde
Recenzije grafa su postale nepouzdane iz dva primarna razloga.....
evo za primjer testovi nove gtx950 (znam da nije taj klub, ali samo primjera radi) na techpowerupu, pogledajte samo fotke coolera i ovaj aluminijski blok na gigi bez ijednog heatpipea
pa onda usporedba sa drugima i usporedba temperatura, gdje mi nikako nije jasno da giga ima skoro najniže temperature
takav blok aluminija ima ja na svojoj u**anoj gainward 550ti i od jedne od najhladnijih kartica imam smeće koje se prži na preko 80 stupnjeva otkako sam je uzeo (gdje mi je pamet bila tada što sam išao ušparat 100 kuna u odnosu na druge)
pa ne bi uzeo tu ciglu aluminija od gige ili bilo koga drugog da je duplo jeftinija
EDIT: ahaha, evo je gainwardica s potpuno istim smećem od kružnog bloka alumunija kao na mojoj 550ti (dodana fotka i nazire se isti hladnjak)
Pa heat pipe ne znaći ništa. Bolja je kocka pa iz nje cijevi nego samo cijev. Aluminij neusporedivo bolje provodi toplinu od zraka, a bakar i od aluminija. Što više bakra/ aluminija to bolji odvod temperature. Istina da je to samo dio posla jer je bitan i dizajn, ali koliko ima cijevi je najmanje bitno. Da bakar nema tako veliku gustoću i da nije tako skup bilo bi i puno boljih coolera.
Zaključak iz svih osvrta o gpu-ima šta se tiće gtx970 i R9390 bi trebao biti da su po performansama jednake ali amd je jeftinija za malo ako to išta znači gtx vs R9. Ja bih ovde odabrao R9. Gtx se dobro oc-a i može se više dobit iz nje pa kome je to bitno onda gtx.Msi gtx vs msi r9
Pa heat pipe ne znaći ništa. Bolja je kocka pa iz nje cijevi nego samo cijev. Aluminij neusporedivo bolje provodi toplinu od zraka, a bakar i od aluminija. Što više bakra/ aluminija to bolji odvod temperature. Istina da je to samo dio posla jer je bitan i dizajn, ali koliko ima cijevi je najmanje bitno. Da bakar nema tako veliku gustoću i da nije tako skup bilo bi i puno boljih coolera.
mislim da nisi u pravu, heat pipe tehnologija i jest razvijena zbog efikasnijeg hlađenja i bolja je od čistog bloka bilo bakra ili aluminija
kocka kroz koju idu cijevi, jest bolja (i to pod uvjetom da heat pipes nisu daleko od gpu, odnosno na nisu duboko u bloku) no i to samo u slučaju kad od 5 heat piepesa samo tri dodiruju gpu, pa one dvije kujcu svire (kao primjerice kod novog asus strix3 hladnjaka)
mislim da nisi u pravu, heat pipe tehnologija i jest razvijena zbog efikasnijeg hlađenja i bolja je od čistog bloka bilo bakra ili aluminija
kocka kroz koju idu cijevi, jest bolja (i to pod uvjetom da heat pipes nisu daleko od gpu, odnosno na nisu duboko u bloku) no i to samo u slučaju kad od 5 heat piepesa samo tri dodiruju gpu, pa one dvije kujcu svire (kao primjerice kod novog asus strix3 hladnjaka)
Ma uzmite si ovu usporedbu. Zamisli da jedes frisko peceni debeli steak. Će ti se prije ohladit ako je u komadu ili ak ga narezes? Zato su aluminijski listici bolji od bloka aluminija. Bolje se rasprsuje toplina i lakse ju ventovi furaju van.
yebo lud munjenog pa dobili zbunjenog
Oni ni ne moraju dodirivati ako idu direkt u kocku. Ali ono na slikama je debilana. Jer nisu komad kocke nego su odvojeni. A zna se da se na spojevima izgubi dosta.
http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2015/08/20/nvidia-geforce-gtx-950-review-gigabyte/11
I u recenziji na HardwareHeavenu Giga ima ubedljivo najbolje temperature, s tim što su dva od druga tri primerka imala viši clock (u konkurenciji su bili EVGA, Palit i Zotac).
Treba umeti napraviti heatpipe cooler. Isprava, u davna vremena, heatpipeovi su prolazili kroz bazu i nisu imali direktni kontakt sa čipom. Onda su svi počeli da prave varijante sa direktnim kontaktom, ali, postojala je začkoljica - veliki deo makar tih ranih kulera sa direktnim kontaktom je davao gore temperature nego uporedivi modeli koji nisu imali direktni kontakt. Dakle, postoji tu neka umetnost i verovatno se i dan danas neki proizvođač zezne.
Osim toga, zar nije položaj heatpipeova na kulerima grafičkih kartica naopak?! Ako ja dobro razumem, ovo je njihov princip funkcionisanja:
- u cevima je nizak pritisak i rashladna tečnost;
- čip greje tečnost u heatpipeu u blizini baze, koja se zbog toplote i niskog pritiska pretvara u paru, širi i podiže ka suprotnom kraju cevi, gubeći toplotu i odvodeći je od čipa;
- tamo se hladi i kondenzuje, i zatim ohlađena pada nazad ka bazi i čipu i zpočinje novi ciklus.
Problem sa heatpipe coolerima za grafičke kartice je taj da je zbog orijentacije kartice u kućištu baza hladnjaka na vrhu i nije mi jasno kako uopšte ohlađena kondenzovana tečnost može da teče nagore, suprotno gravitaciji?!
Jedine kartice kojih se sećam da su imale pravilnu orijentaciju su bile Sapphire Atlantis Radeon 9700Pro, čiji je hladnjak (inače Zalmanov) obavijao karticu kao sendvič, tako da su heatpipeovi odvodili toplotu gore, na leđa kartice gde se nalazila druga strana hladnjaka, a onda je zaista pod dejstvom gravitacije tečnost mogla da oteče ka čipu koji se nalazi sa donje strane.
Zakaj se u ovoj temi svake 2 stranice tema pretvori u GTX 9xx club?
Da ti odgovorim na retoričko pitanje: Zato što Radeoni ne postoje izolovani u nekom svom svemiru, pa stoga ni priča koliko je neki model dobar, brz ili isplativ nije potpuna bez poređenja sa konkurencijom.
imam dilemu koju ne mogu sam rijesiti bez obzira kolko gledao testove i sl. pa bi Vas molio za pomoc.
znaci dvoumim se izmedju ove 2 kartice:
1. MSI R9 380 Gaming 4GB - jamstvo 36 mj
2. Sapphire R9 380 NITRO 4G Dual-X OC Boost - jamstvo 24 mj
razlika u cijeni je 200kn vise za MSI...
I u recenziji na HardwareHeavenu Giga ima ubedljivo najbolje temperature, s tim što su dva od druga tri primerka imala viši clock (u konkurenciji su bili EVGA, Palit i Zotac).
Treba umeti napraviti heatpipe cooler. Isprava, u davna vremena, heatpipeovi su prolazili kroz bazu i nisu imali direktni kontakt sa čipom. Onda su svi počeli da prave varijante sa direktnim kontaktom, ali, postojala je začkoljica - veliki deo makar tih ranih kulera sa direktnim kontaktom je davao gore temperature nego uporedivi modeli koji nisu imali direktni kontakt. Dakle, postoji tu neka umetnost i verovatno se i dan danas neki proizvođač zezne.
Osim toga, zar nije položaj heatpipeova na kulerima grafičkih kartica naopak?! Ako ja dobro razumem, ovo je njihov princip funkcionisanja:
- u cevima je nizak pritisak i rashladna tečnost;
- čip greje tečnost u heatpipeu u blizini baze, koja se zbog toplote i niskog pritiska pretvara u paru, širi i podiže ka suprotnom kraju cevi, gubeći toplotu i odvodeći je od čipa;
- tamo se hladi i kondenzuje, i zatim ohlađena pada nazad ka bazi i čipu i zpočinje novi ciklus.
Problem sa heatpipe coolerima za grafičke kartice je taj da je zbog orijentacije kartice u kućištu baza hladnjaka na vrhu i nije mi jasno kako uopšte ohlađena kondenzovana tečnost može da teče nagore, suprotno gravitaciji?!
Jedine kartice kojih se sećam da su imale pravilnu orijentaciju su bile Sapphire Atlantis Radeon 9700Pro, čiji je hladnjak (inače Zalmanov) obavijao karticu kao sendvič, tako da su heatpipeovi odvodili toplotu gore, na leđa kartice gde se nalazila druga strana hladnjaka, a onda je zaista pod dejstvom gravitacije tečnost mogla da oteče ka čipu koji se nalazi sa donje strane.
evo tu ti je ljepo objasnjeno, dakle gravitacija je nebitna u ovom slucaju jer voda se moze "penjati" zahvaljujuci "kapilarnoj povrsini" koju ima bakreni heat-pipe:
http://celsiainc.com/heatsink-heat-pipe-and-vapor-chamber-technology-overview/
lp
imam dilemu koju ne mogu sam rijesiti bez obzira kolko gledao testove i sl. pa bi Vas molio za pomoc.
1. MSI R9 380 Gaming 4GB - jamstvo 24 mj
2. Sapphire R9 380 NITRO 4G Dual-X OC Boost - jamstvo 36 mj
Nitro, definitivno.

Od kada MSI ima samo 2 godine gare?.....Svaka njihova koju sam imao je imala 3 godine....
Kolika je razlika izmedju 390 i 290x jer se isplati da se doda za 390 http://www.amazon.de/ASUS-Radeon-DDR5-2xDVI-HDMI/dp/B00ZPPY23G/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1440138967&sr=8-6&keywords=390 ova mi bas zapala za "oko" da je uparim sa 8350 na 99x Evo
Da li ce to bez vodeng da funkcionise dobro?
Nemoj uzimati taj Asus sa DCII za nista na svijetu. Ili Sapphire ili MSI. Sapphire je hladnija, MSI bolji overclocker, ovisi sto ti vise treba.
Od kada MSI ima samo 2 godine gare?.....Svaka njihova koju sam imao je imala 3 godine....
krivo sam napisao, obratno je. nitro 2 god, a msi 3
Uporono ljudi kupuju grafičke kartice za 3 plus soma kuna na fx procesorima da bi dobili cak i do 50% manje perfomanse od intela.
Dakle fx 8320/50 radi veliki bn na gtx 780 i gtx 970 a taj bn će na r9 390 biti još veći, dobiti ćete karticu koja Vam neće dati svoj maksimum.
No Vi kupujte..
Dakle netko sa gtx770 ce dobiti u igrama sa istim procesorom bolje performanse.. -ovo sam ja iskusio na svojoj koži kada sam imao gtx 970 i fx 8320 ocan na 4.5ghz u bf4 kolega u istom scenama istim procesorom i gtx 770 imao bolji fps...
Uporono ljudi kupuju grafičke kartice za 3 plus soma kuna na fx procesorima da bi dobili cak i do 50% manje perfomanse od intela.
Dakle fx 8320/50 radi veliki bn na gtx 780 i gtx 970 a taj bn će na r9 390 biti još veći, dobiti ćete karticu koja Vam neće dati svoj maksimum.
No Vi kupujte..
Dakle netko sa gtx770 ce dobiti u igrama sa istim procesorom bolje performanse.. -ovo sam ja iskusio na svojoj koži kada sam imao gtx 970 i fx 8320 ocan na 4.5ghz u bf4 kolega u istom scenama istim procesorom i gtx 770 imao bolji fps...
Pa jel trebaju mijenjati citavu platformu da bi imali par frejmova vise?
Ako gledas ovaj bench, jer su to grafe za 1440p i iznad FX se poprilicno dobro drzi, zar ne
Sad ako je BF4 jedina igra koja se bencha....
Pusti te lijeve testove, toxic je imao fx-a 8 pa sad i7 a i eywa33 je ima fx-a 8 pa sad i7, govore iz vlastitog iskustva..
Isto tako ja mogu dat npr. ovakav test..
No Vi kupujte..
da, i onda je svizac zamotao čokoladu.... jer inaće je samo bf4 mjerilo bottlenecka u svim igrama jel?
tu se inače ne treba uračunati rezolucija i tip monitora,ostatak komponenti računala, vrsta igre, kvaliteta optimiziranosti, nvidia/intel ready game, revizija drivera itd....
i to sve zbog čega?5-10 fps razlike...na 1080p
btw, fx@4ghz postane bottleneck tek na sli/crossfire ako su svi prethodni uvjeti zadovoljeni
ne da mi se raspravljat sa tobom uopće..
dakle ima cijela tema gdje sam testirao fx sa obje grafe
i u svakoj igri osim u witcheru je bio prisutan bn.. i to ne mali.
Jedan i5 od haswela bolje iskoristavs high end gpu od fx-a
arhitektura je isto bitna ne samo jezgre i ghz.
Naravno da je i5 bolji za igranje..
ako pričamo u budget pc-u tu je fx car.
ali majku mu ljubim tada ne kupuješ grafu od 3 i više tisuća kuna to onda nije više budget pc jel tako?