Iako ja preferiram Nvidia-u, uzeo bih R9 390 zbog 970 problema s VRAM-om.
Iz principa ili stvarno misliš da je to "problem" zbog kojeg kojeg recimo gubiš na performansama?
Iako ja preferiram Nvidia-u, uzeo bih R9 390 zbog 970 problema s VRAM-om.
Iz principa ili stvarno misliš da je to "problem" zbog kojeg kojeg recimo gubiš na performansama?
Iako ja preferiram Nvidia-u, uzeo bih R9 390 zbog 970 problema s VRAM-om. Iako je 970 i dalje vrhunska kartica i u svakom benchmarku je ili bolja od r9 390 ili su podjednake. Jedini savjet je da preskočiš seriju CX napajanja. Ona spadaju u Tier 4 (nema japanskih kondenzatora i nije prikladno za OC niti gaming). Tierove napajanja imaš na Tom's Hardware što smatram vrlo pozdanom stranicom i sigurno nećeš pogrješiti.
http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-2547993/psu-tier-list.html
Kakav VRAM, kakvi problemi. :) Nema problema ni na 1440p uz AA. Grafa moze povuci i 4GB bez pada frejmova.
Ljudi trebam pomoc hitno, zato nemam vremena da citam prethodnih 60ak stranica, dakle o ovome je rijec:
Kupujem novi PC za koji dan, sledeca konfiguracija
i5 4690k
Cooler Master Seidon 120V
Asus Maximus VII Ranger*
Kingston HyperX Fury 1866 MHz 8GB (Kasnije jos 8GB)
Western Digital Blue 7200rpm 64mb buf. 1TB
Samsung 850 EVO 120GB
Raidmax Narwhal
Corsair CX600
E sad kao sto vidite nisam naveo graficku, nisam naveo iz razloga jer se dvoumim izmedju:
Asus Strix GTX 970 i R9 390 Nitro
Kompjuter ce vecinom sluziti za Gaming pomalo za rad u Corelu. Znaci koja ce se bolje uklopiti u ovu konfiguraciju i koja ce se bolje ponasati u gamingu uz ovu konfiguraciju? Hocu savjet od ljudi koji nisu fanboy amda ili nvidie. Hvala svima!
Ne gledaj dalje od MSI Gtx 970 Gaming,meni ju je preporucio jedan clan ja sam ju preporucio iducem i svi smo apsolutno prezadovoljni.Jednostavno nemam zamjerke,ima zero vent tehnlogiju fantasticno tiha,temperature vrhunske,brutalan overclocker ja svoju drzim na 1500mhz za 24/7 gaming.
Da Nitro ima 8GB vrama, 512bit, a gtx na dosta poredjenja bolja. Meni treba bolja od ove dvije, ali koja je to?
Znaci nista r9 390 nitro 8gb, ni za buduci gaming?
odlicna je i f-prof ,uzmi nitro
Da Nitro ima 8GB vrama, 512bit, a gtx na dosta poredjenja bolja. Meni treba bolja od ove dvije, ali koja je to?
pošto si na amd postu uzmi si tu amd karticu i deri ....
Vec sam rekao da mi ne trebaju nikakvi fanboy nisam fan ni radeonke nu geforce, zanima me cista snaga u igricama uz ovu konfiguraciju pa cak i 5,6 fpsa mi znaci. Sacekacu jos malo da vidim sta ce ljudi reci
onda napravi ovakav pol..sto da uzme
23 | gtx 970 |
---|---|
29 | amd r9 390 |
Hvala, nisam se toga ni sjetio . Sacekacu do sutra pa cu vidjeti.
Vec sam rekao da mi ne trebaju nikakvi fanboy nisam fan ni radeonke nu geforce, zanima me cista snaga u igricama uz ovu konfiguraciju pa cak i 5,6 fpsa mi znaci. Sacekacu jos malo da vidim sta ce ljudi reci
Mislim da je 390
od 970, bar su testovi tako pokazali. Da par fps je u pitanju i citavih 4.5GB VRAM vise.
P.S. sto AMD daje sakom i kapom ovaj GDDR5 covjek bi pomislio da ga vise nece koristiti u narednim generacijama grafa
Brine me optimizacija igara za nvidia karte
Pogledaj link pa sam odluci. Sto se tice optimizacije to je mizerija danas iliti propali naslovi tipa Watch Dogs(mada mislim da i on radi sad)
TL;DR sta god uzmes neces pogrijesiti za 1440p gaming, mene ce uvijek odbijati 970 zbog "prevare" potrosaca s memorijom.
Pogledaj link pa sam odluci. Sto se tice optimizacije to je mizerija danas iliti propali naslovi tipa Watch Dogs(mada mislim da i on radi sad)
TL;DR sta god uzmes neces pogrijesiti za 1440p gaming, mene ce uvijek odbijati 970 zbog "prevare" potrosaca s memorijom.
prijevara je bila vrhunska....
kada usporediš r9 390 i gtx 970
jedna ima 8gb vrama i 512bitnu sabirnicu a druga 3.5vrama i 256 bitnu sabirnicu ali igre podjednako.
Btw, što to znači future proof?
pa hebemu miša ionako će grafičku imati dvije godine a ne 5 ili 10 godina ako želi igrati na visokim postavkama pogotovo na 1440p rezi..
pa čak i kod procesora koji su manji utjecaj na gaming ima razlike npr evo sada skylake je 5% brži nije nešo ali je.. 2 generacije i to ti je već 10% a kod grafičkih kartica je u pravilu veća razlika.
Igre rade sve zahtjevnije pa će i jedna nitro sa 8gb vrama biti za 2 godine prespora ..
Meni su govorili uzmi hd 7970 3gb vrama to ti je future proof, aha.... eto izašle generacije boljih kartica - manja potrošnja bolje performanse evo sada i dx12..
Dakle niti jedan hw nije future proof pa koliko god ti to mislio da je..
.
Future proof je realno high end grafa, 7950/7970 i danas zvacu sve igre bez problema u 1080p a nastavice i dalje jer 280/280X/285/380 nisu nista znacajno jace (hardverski "veoma" slicne)
Future proof je realno high end grafa, 7950/7970 i danas zvacu sve igre bez problema u 1080p a nastavice i dalje jer 280/280X/285/380 nisu nista znacajno jace (hardverski "veoma" slicne)
to je bilo zlatno doba zaustavljenog vremena u razvoju monitora i šugavih konzola, jer je 1080p već poprilično dugo standard i dosta dugo su konzole kočile razvoj igara (doduše, čini se da će kočiti i ove nove), pa su i grafe "trajale" duže
no danas kad monitori veće rezolucije, pogotovo 4k, postaju sve dostupniji, a čak i najjače današnje grafe se još uvijek muče na tim rezolucijama i napredak će na grafama morati biti veći - što se i očekuje od sljedećih generacija pascala i arctic islands kojima se predviđa skok perfomansi od 50%
u tom slučaju današnje 970 ili 390 će u usporedbi s novim generacijama biti u rangu grafa za dvije klase ispod, odnosno i grafe od soma i nešto kuna će biti jače od njih, a da ne spominjemo kako će pasti 280/380
no o tom potom, pitanje je hoće li to biti baš kako se najavljuje...
Možeš mislit. Sad su Fury X/GTX980Ti skoro duplo jače od HD7970/R9 280X a dogodine kad izađu nove generacije iz AMDa i Nvidije na 14nm/16nm FinFET procesu, HBM2 memorijama i novim arhitekturama realno je za očekivat da će i danas jaki Fury X/980Ti tada biti mali miš, a za R9 280X/GTX960 da ne govorim. HD7970 je tamo 2011. bila odličan buy jer se s njom sve do sad moglo bezbrižno igrat na visokim postavkama, al prošlo je već 4 godine i ne treba očekivat da će još dugo biti "dovoljna" za max postavke u dovoljan fps.
Maximalne postavke su sranje kojim industrija puni glavu gamerima da kupuju novo. Ako ti sad ne ide 18000 fps na max onda samo smanjiš za razinu dolje ili ugasiš neko sranje koje ionako ne vidiš i opet se fino igraš. Alternativa je da podupireš konzumerizam i daš 3000 kn da se igraš i dalje narednih godinu dana.
best buy hmmm kostala je 5k 1/2k11!
Mximalne postavke su sranje kojim industrija puni glavu gamerima da kupuju novo. Ako ti sad ne ide 18000 fps na max onda samo smanjiš za razinu dolje ili ugasiš neko sranje koje ionako ne vidiš i opet se fino igraš. Alternativa je da podupireš konzumerizam i daš 3000 kn da se igraš i dalje narednih godinu dana.
Da. Sve i jedan naslov danas se da optimizovati da radi na znatno slabijim grafama ranga 100-150$ da ti vrti high 1080p bez problema. Samo ako ti pokrenes igru i tamo stavis sve na ultra, ni 4 titana te nece spasiti dok ne izadje serija patcheva i driver updatea.
A nova generacija da ce biti tako jaka, jednostavno nece - sumnjam. Ne postoji ni jedan jedini naslov za 2016 koji izgleda "next gen" da ga danasnje grafe nece moci vrtiti na max. Ajde da budem darezljiv i kazem 15% jaci proizvodi ce nam doci, jedan flagship koji ce se isticati a sve ostalo je marketing i vec vidjeno.
Prelazak s AGP na PCI-E je jedini dokaz next gen, da ce to dozvoliti opet? Sumnjam.
Brine me optimizacija igara za nvidia karte
To je razlog radi kojega sam se rijesio r9 290 tri-x.Ove igre koje su u vecini bencheva rade fantasticno na radeonu,tipa Shadow of Mordor itd ali ima hrpa novih igara koje neopravdano rade enormno losije na 290 nego na 970,neopravdano ali takva je situacija i mi gameri tu nemozemo nista.
Mislim da je iduci veliki naslov koji ce imat puno slabije performanse na radeonu Metal Gear 5 kod kojega se u zahtijevima radeon cak niti ne spominje a MGS GZ mi se na 290 tri-x vrtio enormno enormno losije nego na 970.
za 2,3 godine kad se dx12 utali kak spada grafe srednjeg ranga budu jake ko titan x a 4k ips monitori ko fhd danas budu u cjenovnom rangu + vr kaciga,hololensa
bude dostupno svima!
e to ce se zvat nex gen gaming...ovo danas to jos nije iako je grafika dosta pixelizurana i filmatic
p.s anno dommini 2020. hrt jos uvijek nije preso na hd ali experimentalno pocinje emitirati u 4k formatu hevc 2
Mximalne postavke su sranje kojim industrija puni glavu gamerima da kupuju novo. Ako ti sad ne ide 18000 fps na max onda samo smanjiš za razinu dolje ili ugasiš neko sranje koje ionako ne vidiš i opet se fino igraš. Alternativa je da podupireš konzumerizam i daš 3000 kn da se igraš i dalje narednih godinu dana.
Na većini igara se vide veliki pomaci s low na mid. A sve ostalo se manje primjeti. Pogotovo s high na ultra. Reako bi da je udar na fps obrnut. S high na ultra pada značajno, dok s low na mid uglavnom malo.
best buy hmmm kostala je 5k 1/2k11!
Nisam mislio da je bila best buy, tj. najisplativija kupovina već da tko ju je tada kupio i po tih 5k kn u zadnjih 4 godine se mogao pošteno naigrati s njom. Usporedbe radi sjeti se HD 2900XT.. izašla početkom 2007., koštala 400USD, future proof, DX10.1 blabla, a ravno godinu dana nakon nje došla HD4870 za 300USD koja je bila duplo jača! E što su se tada kupci HD2900XT zeznuli..
A nova generacija da ce biti tako jaka, jednostavno nece. Ajde da budem darezljiv i kazem 15% jaci proizvodi ce nam doci, sve ostalo je marketing i vec vidjeno.
S 28nm na 14/16nm, HBM2.. e ako to donese samo 15% kako kažeš onda stvarno. Sve dok se mogao snižavat proizvodni proces dobivali smo iz generacije u generaciju velike pomake u performansama(pa čak i uz pumpanje iste arhitekture), a gle sad, otkad smo na 28nm nema nekih značajnijih pomaka.
nespretno si se izrazio ali opet tko je to mogao znati...da ali 3870
S 28nm na 14/16nm, HBM2.. e ako to donese samo 15% kako kažeš onda stvarno. Sve dok se mogao snižavat proizvodni proces dobivali smo iz generacije u generaciju velike pomake u performansama(pa čak i uz pumpanje iste arhitekture), a gle sad, otkad smo na 28nm nema nekih značajnijih pomaka.
Daj Boze da bude, isto su govorili da ce furija zbog nove tehnologije biti jaca od titana, neki govorili i duplo a na kraju dobili proizvod slabiji od titana u nivou 980ti, odlican proizvod na kraju dana ali su ocekivanja bila ogromna i prevelika. Zato mislim da ce biti tako a zivi bili pa vidjeli i svi se u full hd ultra naigrali za 150evra dogodine
Meni kutija izgleda odlično ali plastika na coolerima izgleda jeftino. Naspram konkurencije mi izgleda jeftino
Meni kutija izgleda odlično ali plastika na coolerima izgleda jeftino. Naspram konkurencije mi izgleda jeftino
Devil je vrhunska grafa to ti se samo cini :)
The one and only hybrid 390X haha :)