AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 654.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

tonchi je u pravu

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 21:31 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
dabar_solta kaže...

kako van teme pa usporedjuje se gpu usage na amd 300 seriji grafickih  :D

pitanje , dali svi držite power limit na full?

off?:
na fx8350 i 290x kombinaciji mi je uvik pre loše radilo sve na stock stvarno katastrofa, ali cpu na 4.6ghz sve jezgre , bez core parkinga i s ugašenim svim power saving opcijama i upaljenim hpc-om ,grafika power limit na +50 i sve bi radilo osjetno(ko da je drugi komp skroz) bolje, pogotovo igre koje koriste neki starij engine. imam osjećaj ko da bi ovaj fx negdi priko 4.5ghz preskoćia nekakav bandwidth limit unutrašnji(visoke latencije na cacheu?) pa bi poćea radit osjetno bolje, isto tako od 4.6ghz do 5.0 razlike bi bile minimalne ko da trotla iako nije trotla.

Probao sam ga ja i na 4.7ghz i gotovo nikakve razlike... Power limit na grafi stavi koliko ti je potrebno, nema smisla držati na full +50 ako ti clockovi ne throtleaju, to i je smisao power limita, meni ne padaju ali sam stavio na +20 zbog OCa da mi nebi radilo probleme kasnije.

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...
dabar_solta kaže...

kako van teme pa usporedjuje se gpu usage na amd 300 seriji grafickih  :D

pitanje , dali svi držite power limit na full?

off?:
na fx8350 i 290x kombinaciji mi je uvik pre loše radilo sve na stock stvarno katastrofa, ali cpu na 4.6ghz sve jezgre , bez core parkinga i s ugašenim svim power saving opcijama i upaljenim hpc-om ,grafika power limit na +50 i sve bi radilo osjetno(ko da je drugi komp skroz) bolje, pogotovo igre koje koriste neki starij engine. imam osjećaj ko da bi ovaj fx negdi priko 4.5ghz preskoćia nekakav bandwidth limit unutrašnji(visoke latencije na cacheu?) pa bi poćea radit osjetno bolje, isto tako od 4.6ghz do 5.0 razlike bi bile minimalne ko da trotla iako nije trotla.

Probao sam ga ja i na 4.7ghz i gotovo nikakve razlike... Power limit na grafi stavi koliko ti je potrebno, nema smisla držati na full +50 ako ti clockovi ne throtleaju, to i je smisao power limita, meni ne padaju ali sam stavio na +20 zbog OCa da mi nebi radilo probleme kasnije.

A i da stavi power limit +50 nece mu naskoditi. Just saying. :)

15 godina
protjeran

Furmark bude malo veseliji sa +50 powerlimitom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ostavi joj lufta, neka cucla koliko zeli. :D

15 godina
protjeran
Almin94 kaže...
ansha kaže...

Ostavi joj lufta, neka cucla koliko zeli. :D

Powercolorka ne ide preko 70C ni sa +50 power limitom, jedino sta raspali fan na 80% sta je vec dobrano bucno..

17 godina
neaktivan

Imam Gigabyte R9 390X G1 karticu i imam mali problem. Kada je na idle trebala bi downclockati memory clock na cca 150MHz tako da bude na niskim temperaturama na 0% ventilatorima. Kod mene je stalno full memory clock i zato mi ventilatori rade na cca 30%, temperature bude oko 60C. 

Koristim 1080p 144Hz Freesync monitor i freesync nije uzrok problema. Ali kada stavim refresh rate na 60Hz ili na 120 memory clock padne i sve je ok. Ali dok je na 144Hz radi na full memory clock-u. 

Ima li netko ideja sto bih mogao napraviti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2015 20:56 (headshot).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Eventualno modani bios staviti, drugo ne vidim sta bi pomoglo. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
headshot kaže...

Imam Gigabyte R9 390X G1 karticu i imam mali problem. Kada je na idle trebala bi downclockati memory clock na cca 150MHz tako da bude na niskim temperaturama na 0% ventilatorima. Kod mene je stalno full memory clock i zato mi ventilatori rade na cca 30%, temperature bude oko 60C. 

Koristim 1080p 144Hz Freesync monitor i freesync nije uzrok problema. Ali kada stavim refresh rate na 60Hz ili na 120 memory clock padne i sve je ok. Ali dok je na 144Hz radi na full memory clock-u. 

Probaj s pixel clock patcherom.

Twitter: @191x7
10 godina
headshot kaže...

Koji su drajveri, meni se sa Crimson 15.12 to isto desava ali samo kad povecam clock memorije u overdriveu pa nikako da spada nego ostane zakucan.

13 godina
protjeran
headshot kaže...

Koliko sam upoznat gigabajt i msi imaju najvise tih problema, rijesenje je koliko znam monitor spojiti drugim nacinom(dp/dvi), hdmi najvise stvara taj problem! ili se napravi profil s idle taktovima u ccc!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
neaktivan
ansha kaže...

Eventualno modani bios staviti, drugo ne vidim sta bi pomoglo. 

Nemam iskustva sa mijenjanjem biosa tako da se ne usudim.

191x7 kaže...

Mozes li mi u kratko pojasniti o cemu se radi?

Igormaric kaže...
 Koji su drajveri, meni se sa Crimson 15.12 to isto desava ali samo kad povecam clock memorije u overdriveu pa nikako da spada nego ostane zakucan.

Najnoviji driveri su, 15.30.1025. Karticu nisam overclockao.

Stjepanj kaže...
 Koliko sam upoznat gigabajt i msi imaju najvise tih problema, rijesenje je koliko znam monitor spojiti drugim nacinom(dp/dvi), hdmi najvise stvara taj problem! ili se napravi profil s idle taktovima u ccc!LP

Citao sam i ja da imaju oni problema isto ali jedino rjesenje koje sam nasao je preci na 120Hz. Ja koristim DP trenutno jer koristim freesync. Sa hdmi nisam probao jer i da hdmi ne povecava frekvenciju memorije pri 144 svejedno ga ne bi koristio jer se onda ne moze koristiti freesync, a iskreno to mi je bitnije od 144Hz.

Samo mi je problem prije ulaska u igru svaki puta mjenjati sa 120 na 144Hz. Ima li neko rjesenje za to, da se napravi nekakav profil ili slicno?

17 godina
headshot kaže...
191x7 kaže...

Mozes li mi u kratko pojasniti o cemu se radi?

http://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher

14 godina

Ima li itko problema s Crossfireom na R9 380? Instalirani su mi Crimson 15.12 WHQL i pola igara mi ne radi, Crossfire podrška je katastrofa. Npr. AC Syndicate izbaci iz igre nakon par minuta, Rainbow Six Siege baca nenormalne artefakte u igri (neigrivo), COD Black Ops 3 ima neigriv framerate od cca 10 FPS, a u Fallout 4 CF uopće ne radi? Gotovo sam siguran da je problem u driverima!

Koja je zadnja verzija drivera da radi s ovim igrama i da općenito nema ovakvih problema?

EDIT: BTW, svima sretna i uspješna nova, 2016.   

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2016 3:19 (intelduo1).
Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
odjavljen
intelduo1 kaže...

Ima li itko problema s Crossfireom na R9 380? Instalirani su mi Crimson 15.12 WHQL i pola igara mi ne radi, Crossfire podrška je katastrofa. Npr. AC Syndicate izbaci iz igre nakon par minuta, Rainbow Six Siege baca nenormalne artefakte u igri (neigrivo), COD Black Ops 3 ima neigriv framerate od cca 10 FPS, a u Fallout 4 CF uopće ne radi? Gotovo sam siguran da je problem u driverima!

Koja je zadnja verzija drivera da radi s ovim igrama i da općenito nema ovakvih problema?

EDIT: BTW, svima sretna i uspješna nova, 2016.   

Ako zadnja ne radi, pokušaj drivere starijeg datuma, recimo zadnja verzija CCC. Bitno da ti radi, dok ove AMD ne dotjera. 

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
12 godina
Moj PC  
8 0 hvala 0
11 godina
protjeran
i to 2gb verzija
12 godina
dabar_solta kaže...
i to 2gb verzija

Pa neznam jesil skuzio AMD Radeon i nVidia GeForce  R9 380 na MSI siteu

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 20:59 (mirzet1976).
13 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...
dabar_solta kaže...
i to 2gb verzija

izgleda da nije:

kakav fail...

17 godina

Dobro izgleda

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 9:28 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...
mirzet1976 kaže...
dabar_solta kaže...
i to 2gb verzija

izgleda da nije:

kakav fail...

Napokon, kartica koja će pomiriti zelene i crvene vragove i donijeti balans sili...

13 godina

Razmisljam o promjeni grafe pa me zanima koja je grafa iz  3xx serije rebrand ove moje hd 7850(da se ne za***em pa uzmem istu samo sa malo brzim taktovima)?
Te koja bi po vama bila neki solidan upgrade(a da napajanje moze izdrzati)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

380-380x

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tomislavivic kaže...

Razmisljam o promjeni grafe pa me zanima koja je grafa iz  3xx serije rebrand ove moje hd 7850(da se ne za***em pa uzmem istu samo sa malo brzim taktovima)?
Te koja bi po vama bila neki solidan upgrade(a da napajanje moze izdrzati)?

Nemaš rebrand 7850, a R7 370 je rebrand R9 270 koja je pak HD 7870. R7 360 ti je pak mrvicu ispod HD 7850 ali joj je blizu. Ona ti je nekadašnji R7 260X.

S obzirom na napajanje, ono što tebi treba je GeForce GTX 950 eventualno 960. Rekao bih R9 380 ali ona ipak troši malo više, mislim da CX430 baš i ne bi bio dovoljan.

14 godina

Netočno. R7 370 je rebrand HD 7850 a ne R9 270 (koja je rebrand HD 7870).

17 godina

Čekaj, 370-ica je slabija od 270-ice?! Mada, šta se čudim, i 68x0 kartice su bile slabije od 58x0 serije. AMD-ova logika. Ponekad ih je teško voleti. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ivan(4) kaže...

Čekaj, 370-ica je slabija od 270-ice?! Mada, šta se čudim, i 68x0 kartice su bile slabije od 58x0 serije. AMD-ova logika. Ponekad ih je teško voleti. 

A valjda to ima veze s onim R7 i R9 onda, jer 370 je R7 a 270 je R9...

17 godina

hehe jep tek 6950-70 su bile flag ship i jace od 5850-5870

13 godina
protjeran
Pa hd7850 je r7 265! Eto da se ne zajebes..
Moj PC  
1 0 hvala 3
13 godina

sry za mali offtopic zanima me dali je 950 ti jaca od hd 7850 jel sto sam gledao bas i nije neki pretjerani upgrade(gpuboss)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice