Pa pošto nije velka razlika među njima po performansama, rekao bih već na nekih 1200 Mhz core clock ( ako ne i manje ), da je HD 7870 u prosjeku kao HD 7950.
AMD Radeon HD 7000
- poruka: 4.323
- |
- čitano: 666.236
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To nije realno stanje što si vidio jedan bench. Na toj stranici sam vidio dosta čudnih bencheva. Ali kako HD 7950 nije više od 15 % u prosjeku brža, stojim pri tome da je na 1200Mhz to li - la.
ja govorim iz iskustva jer je imam i znam koliko dobijem ocanjem
na kojim taktovima hd7870 dostize hd7950 po performansama, ako je to uopce moguce?
prestiže je na 1100 mhz a dostiže je na manje
Ako je ovo istina, ubost cu jednu HD7870. Btw onda su vecina HD7870 vec na tvornickim taktovima (kao ASUSov DCII model koji radi na 1100MHz ili PowerColor-ov VortexII na 1150MHz) jace od HD7950.
Zavisi od igre do igre, npr u metru 2033 je ne moze stici ni sa 1250 MHz, zbog veceg bus-a kod HD 7950, dok je u BF3 je vec tu negdje sa 1050-1060 MHz, ali hajmo reci da je HD 7870 na 1100 MHz jednaka HD 7950 stock, opca slika.
Ima tu faktor i clocka memorije, clockane memorije mnogo vise ima efekta na HD 7870 nego na HD 7950, jer HD 7950 u startu ima ogromnu propsnust.
Sve ovo vazi samo ako se koriste 12.11 driveri koji su zapravo HD 7870 dali najveci boost, malo je drugacija situacija sa starim driverima.
Generalno sada HD 7950 predstavlja bolji izbor ako se moze zbaviti za 500KM(2000KN), u Srbiji na primjer moze.
HD 7950 na 1100 MHz je brza ko GTX 680 stock, ako ne i malkicu brza u određenim igrama/benchovima.
Da, ali kod nas je nema za taj novac, niti će biti, sigurno još dugo vremena.
Puno i previse nudi HD 7950 naspram svih ostalih kartica.
Super GPU.
Puno i previse nudi HD 7950 naspram svih ostalih kartica.
Super GPU.
Znas li možda da li bi trebale padati cijene karticama kada izađe HD8000 serija?
Sigurno da ce biti pada cijena, ja takoder ciljam na HD 7950 tada :)
Metro je ovisan o sabirnici puno, sto sira njemu bolje jer onda GPU ima vise bandwitha.
Pa načekat će te se vi za taj pad, to neće biti prije ljeta ;)
Je li dovoljno napajanje od 550W (Chieftec) za HD 7870 ?
Dovoljno je !
Vratili su mi graficku sa servisa i kazu da je sve ok....instaliram zadnje 12.11. beta11 drivere i do sad nije bilo problema.Sa svim ostalim sam imao velike problem...
no nije sve sjajno naravno. jedan od ventova se počeo čut.kao da mu je ležaj u banani.ima netko savjet kako to riješit osim zamjenom i da idem stavljat neki aftermarket a onda gubim jamstvo.
još nešto sam primjetio.kad upalim komp nešto kao da udari. malo sam pratio i ustvari ventilatori na grafi krenu/startaju prejako pa se čuje kao udarac.nema da se lagano zavrte nego baš onago naglo,udare.ima netko savjet?
Vjerojatno lezaj otisel ( ko i na mojoj H5870 ) ! Sumnjam da to mozes popravit osim zamjenom tog venta ili cijelog hladnjaka ! A posto je grafa pod jamstvom , NE preporucam ikakvo prčkanje tipa podmazivanje venta i sl. !
Vratili su mi graficku sa servisa i kazu da je sve ok....instaliram zadnje 12.11. beta11 drivere i do sad nije bilo problema.Sa svim ostalim sam imao velike problem...
no nije sve sjajno naravno. jedan od ventova se počeo čut.kao da mu je ležaj u banani.ima netko savjet kako to riješit osim zamjenom i da idem stavljat neki aftermarket a onda gubim jamstvo.
još nešto sam primjetio.kad upalim komp nešto kao da udari. malo sam pratio i ustvari ventilatori na grafi krenu/startaju prejako pa se čuje kao udarac.nema da se lagano zavrte nego baš onago naglo,udare.ima netko savjet?
Provjeri napajanje.
Vjerojatno lezaj otisel ( ko i na mojoj H5870 ) ! Sumnjam da to mozes popravit osim zamjenom tog venta ili cijelog hladnjaka ! A posto je grafa pod jamstvom , NE preporucam ikakvo prčkanje tipa podmazivanje venta i sl. !
Garancija naravno ne pokriva?
Provjeri napajanje.
Zbog?
Kad je vent na nekih 20% nekad se čuje nekad ne. kad se malo grafa ugrije i vent se pojača onda se malo čuje ali iritira....kad sam podešavam vent ne čuje se dok ne poveećam na 62% jačinu i onda se čuje do nekih 78% i poslje se opet ne čuje.narvno kad se počne čut na tih 62% ona urla
kolika je mogućnost da upotpunosti rikne?
Neznam ! Na mojoj vec godinu dana bruji , ali ne stalno , kak mu dojde !
Provjeri napajanje.
Zbog?
Kad je vent na nekih 20% nekad se čuje nekad ne. kad se malo grafa ugrije i vent se pojača onda se malo čuje ali iritira....kad sam podešavam vent ne čuje se dok ne poveećam na 62% jačinu i onda se čuje do nekih 78% i poslje se opet ne čuje.narvno kad se počne čut na tih 62% ona urla
Zbog onog što pisuješ kao "udari" i "ventovi na grafi krenu prebrzo". Tagan napajanja znaju biti problematična, zato.
AMD nije skrtario na Joker kartici, odlicno se clocka.
Cini mi se ko odlicna kartica, samo mi hladnjak ne izgleda nesto posebno...a i memorija se ne hladi opce...
nova hd7870 tahiti LE jednaka hd7950 ili gtx660ti i za oko 300 kuna manje je bolji izbor,tako ako je bude kod nas u prodaji eto preporuke usporedba
Ne bi ja bas rekao da je bolji izbor ne znam jesi li obratio paznju na OC rezultate usporedi ova 2 linka
http://www.techpowerup.com/reviews/Club_3D/HD_7870_jokerCard_Tahiti_LE/31.html
i ovaj
http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_7950_X2_Boost/31.html
znatno veci OC potencijal ima HD7950 kartica, ali o ovaj joker je dobar nema sta :D
Pošto je već otvorena tema o ovoj seriji, pitat ću ovdje da ne otvaram novu.
Naime danas idem po novu grafu, MSI HD7850 2GB, koja na sebi ima od izlaza:
1x DVI-I
1x HDMI
2x mDisplayPort
Doma imam sljedeće monitore/tv koje hoću spojit na grafu, s time da 1 od tv-a hoću koristit istovremeno uz 2 monitora na kompu.
Od konektora imaju sljedeće:
1 mon - dvi, vga, hdmi
2 mon - dvi, vga
1 tv - hdmi, vga
2 tv - hdmi, vga
E sad mene zanima ako spojim monitore jedan na hdmi-hdmi, a drugi dvi-dvi, za obje telke trebam konverter/adapter mDP na hdmi.
Da bi jedna telka uz ta dva monitora bila vidljiva, dakle extended desktop na 3, dali adapter mora biti aktivni tipa onaj od sapphire-a koji sa USB-a dodatno uzima napajanje ili može biti obični konverter za 20-50kn ?
Ne znam jeste ovu zvijer vidjeli od Powercolora, 7870 sa Tahiti (7950) LE arhitekturom.
http://hexus.net/tech/reviews/graphics/49569-powercolor-radeon-hd-7870-myst/
Mrakača, ako mene pitate, kao i cijena od 10 nofaca (funti,eura?) vani više od 7870 modela. Naravno, nama ostaje da takvo što sanjamo..
Ne znam jeste ovu zvijer vidjeli od Powercolora, 7870 sa Tahiti (7950) LE arhitekturom.
http://hexus.net/tech/reviews/graphics/49569-powercolor-radeon-hd-7870-myst/
Mrakača, ako mene pitate, kao i cijena od 10 nofaca (funti,eura?) vani više od 7870 modela. Naravno, nama ostaje da takvo što sanjamo..
To su skart HD 7950 chipovi ali isto rade odlicno, ogroman OC potencijal i dobitak u perfomansama.
Steta jer ga u nas necemo vidjeti.
ima li netko problema sa gubljenjem signala i sound loopom u fifi ili nekoj drugoj igri(koristim zadnju betu)
btw samo mi se u fifi to javlja