Lijep je to pomak ali onda treba gledati usporedbu sa zadnjim driverima na obje kartice...
AMD Radeon HD 7000
- poruka: 4.323
- |
- čitano: 666.231
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Lijep je to pomak ali onda treba gledati usporedbu sa zadnjim driverima na obje kartice...
Apsolutno, al gcn je nova arhitektura, kepler je juiced out.
Nije to lijep pomak, to je strasan pomak.
Kazem ti, Kepler nema sanse protiv ovakvoga ATI-a, vec dvoje pouzdanih govore da je boost ogroman.
ATIGAMER sa svojim slikama i jos par njih.
Nije to lijep pomak, to je strasan pomak.
Kazem ti, Kepler nema sanse protiv ovakvoga ATI-a, vec dvoje pouzdanih govore da je boost ogroman.
ATIGAMER sa svojim slikama i jos par njih.
Kako to mislis nema sanse? Ja nisam jos benchao ali mi se cini da malo pretjerujete. Jel ovo ovdje tocno (za stare drivere) ili je nepouzdano? http://www.anandtech.com/bench/Product/598?vs=618
Jer prema tome (gledam BF3), GHz edition 7970 gubi od 670-tke, ako na to dodamo tih 20% sa novim driverima, prelazi u vodstvo od 5 frejmova, tu znaci nisam racunao nove drivere za NV karticu, pretpostavljam da su to tamo stari testovi, dakle, o kakvim sansama govorimo, kartice su u najmanju ruku tu negdje, ili sam ja krivo nesto shvatio? Btw. ako zelite, radi usporedbe, rado cu izbenchati neku igru, jer me silno interesira, mozda bi i presao ponovno na ATI, ako je stvarno tako kako tvrdite.
Kartice gledaj na TechPowerUp-u, i tamo usporeduj.
HD 7970 ne gubi nigdje od GTX670, 925MHZ edition a pogotovo GHZ.
Uostalom odvrti koji bench pa ce i kolega sa HD 7870 da vidimo kako stoji protiv HD 7870 pa cemo onda protiv HD 7970 usporediti.
Kartice gledaj na TechPowerUp-u, i tamo usporeduj.
HD 7970 ne gubi nigdje od GTX670, 925MHZ edition a pogotovo GHZ.
Uostalom odvrti koji bench pa ce i kolega sa HD 7870 da vidimo kako stoji protiv HD 7870 pa cemo onda protiv HD 7970 usporediti.
Ok, gledam TechPowerUp (1920x1200):
Batman - 670 ispred 7970, dok Asus 670-tka CUII ne zaostaje puno za 7970 GHz, svega 5 frejmova...
Battlefield 3 - 670-tka opet nešto sitno jača, na žalost ne mogu direktno usporediti GHz i Asusicu moju jer je jedan sa AA, a drugi bez AA bench ali na 1280x800 sa 2xAA 670-tka je brža od GHz
Crysis 2 - 7970 vodi za 1 frame... 7970 GHz za 1.5 frame vodi Asus 670
Da sad ne idem dalje... ti si rekao da nigdje nije brža što očito nije točno, izvor si ti naveo pa eto, osim ako niti ti benchevi nisu dobri. Ja nigdje nisam rekao da je 7970 slabija, naprotiv, generalno je nešto brža ali ne toliko koliko vi napuhavate i još k tome skoro trpate 7870 u isti koš sa 670/680... A OC je druga priča, makar je istina da za 5% OCa ako na NV dobiješ 5% performanse, na ATI/AMD ide 10%, tako da su definitivno bolji OCeri, a ja ću eto benchat i stock i OC pa da vidimo. I bez džiberenja sa nestabilnim OCima... kod mene je 1300 core stabilan i na tome testiram OC bench.
Tako volim, to odradi i miran si.
Sumnjam da ce takva biti situacija sada sa ovim driverima, ocekuj ipak razocaranje jer je ATI zbilja uradio dobar posao.
Sto se tice tvoje 670, odlicna je.
Tako volim, to odradi i miran si.
Sumnjam da ce takva biti situacija sada sa ovim driverima, ocekuj ipak razocaranje jer je ATI zbilja uradio dobar posao.
Sto se tice tvoje 670, odlicna je.
Ma nije razočaranje, zanima me koliko je odmakla i kako stoji naspram 7950 i 7870 stock i OC, te naravno 7970. Ako se ispostavi da je razlika poprilična u odnosu na 7970 onda prodajem 670-tku i idem na 7970. Ali to bi trebalo stvarno biti sočna razlika, jer volim Physx, a bez adaptive V-Synca, igranje ne bi bilo isto.
edit
Koji/e bencheve da vrtim? Probao sam BF3 sa FRAPSom ali kita, to je totalno nepouzdano... Crysis 2 možda?
Ma nije razočaranje, zanima me koliko je odmakla i kako stoji naspram 7950 i 7870 stock i OC, te naravno 7970. Ako se ispostavi da je razlika poprilična u odnosu na 7970 onda prodajem 670-tku i idem na 7970. Ali to bi trebalo stvarno biti sočna razlika, jer volim Physx, a bez adaptive V-Synca, igranje ne bi bilo isto.
ocanjem i ovim driverima dobija sam 40 fpsa više u bf3,znači sa prosječnih 60 na 100 pa takav boost sigurno doseže gtx670,a kažu da je hd7870 najviše dobila sa ovim driverom tako da sam presretan kad vidim da gpu srednje klase bez muke doseže puno skuplje modele
ocanjem i ovim driverima dobija sam 40 fpsa više u bf3,znači sa prosječnih 60 na 100 pa takav boost sigurno doseže gtx670,a kažu da je hd7870 najviše dobila sa ovim driverom tako da sam presretan kad vidim da gpu srednje klase bez muke doseže puno skuplje modele
da, a reza? 1280x720? lol pa izgleda kao da si novu karticu onda dobio a ne driver update...
1680x1050 i da izgleda kao da sam kupija novu grafu,čudo jedno kako ova 7870 dobije ocanjem + driver,eto ja još ne virujen to šta vidim
1680x1050 i da izgleda kao da sam kupija novu grafu,čudo jedno kako ova 7870 dobije ocanjem + driver,eto ja još ne virujen to šta vidim
Ajde onda da napravimo tu usporedbu, na kojim postavkama igraš (screenshot) i na kojoj mapi si testirao? Ja ću napraviti isto, na istoj rezi, stock i OC, pretpostavljam da si FRAPSom mjerio? Dali si to odokativno ili si radio bench kroz partiju? Sutra ću na Originu staviti skidati Crysis 2 pa ću i njega benchati.
Evo i ja mogu potvrditi da se moja 7870 GHz preporodila s novim driverom cca 10-15 fps
Evo dok čekam odgovor, odvrtio sam Gulf of Oman (jel je on najzahtjevnija mapa?), 64 igrača, bilo je 500 ticketa kada sam krenuo, ne znam zaš piše samo 373950ms, siguran sam da sam duže od 5 minuta benchao... no dobro...
2012-10-23 22:40:56 - bf3
Frames: 35809 - Time: 373950ms - Avg: 95.759 - Min: 53 - Max: 201
Postavke su sve do jaja izuzev MSAA, on je isključen, reza 1920x1200, stock grafa.
Hvala na rezovima, netko od njih ce odvrtjeti isto da vidimo koja je razlika sada.
Po mogucnosti sa sto jacim procesorom tipa 2500K kako nebi bilo odstupanja.
To znaci samo jedno, da namjerno limitiraju graficke sa driverima...
AMD je napravio cip koji je iz nekog razloga namjerno limitirao(mocan cip) i sada kada su si zeleni uzeli maha sa raznim karticama, evo ti amd-a pustio je zvijer sa lanca ovo je sada ustvari ko da su pustili nove grafe u prodaju. Strašan potez AMD-a. Svaka im cast :)
Pozdrav ljudi.
Reko da ne otvaram novu temu treba mi pomoć
Imama sapphire HD 7850 2 gb staru nekih 4-5 mjeseci,dosad sve uredno radilo(trenutno najnoviji driveri stavljeni)
Dosada,čak i usred ljeta,u idle stanju nikad temperature nisu prelazile 30-ak stupnjeva,a prije neki dan(još na starijim driverima) temperatura skočila na 62 st. u idle stanju i ne spušta se,čak niti kada dignem fan grafičke na nekih 60 %(eventualno se spusti za nekih 2-3 stupnja)Gledano sa GPU temp monitorom kroz neko vrijeme i preko Catalyst-a
Komp je na prozračnom mjestu,prije nekih mjesec dana sam ga i detaljno očistio iznutra)
Što mi je činiti? Help.
Pozdrav ljudi.
Imama sapphire HD 7850 2 gb staru nekih 4-5 mjeseci,dosad sve uredno radilo(trenutno najnoviji driveri stavljeni)
Dosada,čak i usred ljeta,u idle stanju nikad temperature nisu prelazile 30-ak stupnjeva,a prije neki dan(još na starijim driverima) temperatura skočila na 62 st. u idle stanju i ne spušta se,čak niti kada dignem fan grafičke na nekih 60 %(eventualno se spusti za nekih 2-3 stupnja)Gledano sa GPU temp monitorom kroz neko vrijeme i preko Catalyst-a
Komp je na prozračnom mjestu,prije nekih mjesec dana sam ga i detaljno očistio iznutra)
Što mi je činiti? Help.
Radi se o bugu koji karticu ostavi u 3D taktovima pa se toliko grije.
Izbrisi drivere, makni zaostale kljuceve i nanovo instaliraj 12.10 ili beta 12.11 drivere.To ce rijesiti problem.
To znaci samo jedno, da namjerno limitiraju graficke sa driverima...
AMD je napravio cip koji je iz nekog razloga namjerno limitirao(mocan cip) i sada kada su si zeleni uzeli maha sa raznim karticama, evo ti amd-a pustio je zvijer sa lanca ovo je sada ustvari ko da su pustili nove grafe u prodaju. Strašan potez AMD-a. Svaka im cast :)
Više sam sklon vjerovati da je neznanje bilo u pitanju, nego nekakav plan. :)
PROBAO SINOC B3 i nebmogu vjerovat kolko sve gladje ide.. vidi se razlika podosta.. ma imo ja neki feeling za 7870 da ce bit ubojica i eto nisam pogrijesio..
12.11 b4 download
Jel se to meni čini ili napokon dolazi do HD 7770 > HD 6850?
Još će AMD na kraju izdati nekakve nadogradnje koje će HD 7750 pretvarati u 7770, 7770 u 7850, 7850 u 7870, 7870 u 7950, 7950 u 7970 a 7979 u 7990 xD.
Ono, novi driver otključa nekakav bios kojim se dobiju dodatne/zaključane jedinice na čipu i time postane slijedeći jači čip.
Ili ne, još bolje, serija HD 7000 dobije softversku nadogradnju na seriju 8000. Ono, 7770 dobije boost i postane 8770 xD.
testirano bf3 gulf oman ,testirano kratko neman vrimena,postavke ultra osim msaa isključeno
min-56
max-137
avg -121
Clockni jos malo taj CPU, rezultati ce narasti.
Pozdrav ljudi.
Što mi je činiti? Help.
aj pogledaj u task manageru dali imaš upaljen ccc.exe 32 koji se izvodi iz temp fajlova?
EDIT: skini si gpu meter (ili neki dr alat koji ti govori iskorištenost grafe, sa ovog sajta http://addgadgets.com/ ) ako ti se da i pogledaj iskorištenost grafe kad ti se to dešava.
Clockni jos malo taj CPU, rezultati ce narasti.
nemože se ovaj ocat puno nije K verzija samo ide koliko mu turbo dozvoljava
testirano bf3 gulf oman ,testirano kratko neman vrimena,postavke ultra osim msaa isključeno
min-56
max-137
avg -121
kako testiras? opisi malo.. pa da se i ja ukljucim
min-56
max-137
avg -121
Thx! Budem popodne odvrtio na 1680x1050 na istim postavkama. Sad jos da netko i na 7970 odvrti, to bi bilo super za usporedbu.
moja preporuka je da odvrtite neku od SP misija gdje scenarij kod više ljudi ima minimalna odstupanja.
Kladim se da na istoj mapi sa istim postavkama vas dvojica ne igrate isto.
preporuka - operation swordbreaker
Definitivno nećemo moći u BF3 ovako raditi usporedbu... pazi ovo, nakon što sam smanjio rezu na 1680x1050, imam manji average nego na 1920x1200!
2012-10-24 17:16:59 - bf3
Frames: 19967 - Time: 214813ms - Avg: 92.951 - Min: 56 - Max: 167
Znači, ovo definitivno nije nikakav pokazatelj na žalost... jutros sam zaboravio staviti Crysis 2 skidati... tak da ništa do sutra, sad mi treba net.