AMD Radeon HD 7000
- poruka: 4.323
- |
- čitano: 666.076
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa na toj frekvenciji radi i radeonka zar ne???
pa nećeš ih clock per clock uspoređivat bote. GTX580 je to maxOC a ova potegne 40% više ako ćemo tak
a fućkaj ga
ovako će izgledat usporedba slabijih hd7xxx
hd7950 jači 5% od gtx580,hd7870 između hd6970 i gtx580,hd7850=hd7950
ovo zadnje si zahebo
Ako kolega hrc ne uradi neki test, uradit cu ja, jer ako sve bude po planu krajem sljedece sedmice ili pocetkom one tamo i ja cu je zbaviti.
aj baci usporedbu hd 7950,7970 te gtx 770 i 780
http://www.fudzilla.com/graphics/item/25519-radeon-hd-7950-comes-on-january-31st
čemu usporedba sa nečim šta će u prodaju ???
stigla u linksa asusica
cijena sitnica
5600 čunica
Evo npr. to je 558 ojra -20% nazad ako prođe u gepeku bez naših davanja izađe 3350kn. To je već ok u odnosu na novu GTX580 kod nas.
Ako tražiš povrat PDV-a ne dobiješ 20% nazad, nego 12%.. A na tako veliku vrijednost ja nebih tražio povrat PDV-a, jer mogu carinici sa slovenske granice javit našim i onda ti ovi opale naš PDV :)
Ako bude dobra cijena ja si mislim uzet 7950, onda bih je dao slovencu i on bi mi je prepeljo preko grane
čemu usporedba sa nečim šta će u prodaju ???
stigla u linksa asusica
cijena sitnica
5600 čunica
Prestrašno. Ali odavno je poznato je euro kod naših trgovaca 10kn, tako da..zipa vanka Dual-Fanku.. Extra!
a u dinokomp je 600 i nes €
Ova XFX dual fan će kod naš doći 6500 kuna...
a jel bi moglo ovako: kupim u sloveniji i pređem normalno preko granice i odenesem grafu doma i onda se vratim i uzmem povrat i kad ovi jave nasima ja u autu necu imat grafu.
a jel bi moglo ovako: kupim u sloveniji i pređem normalno preko granice i odenesem grafu doma i onda se vratim i uzmem povrat i kad ovi jave nasima ja u autu necu imat grafu.
Vidim da nisi ništa kupovao vani. A na temelju čega će ti vratiti porez?
Da bi mogao tražiti povrat poreza, moraš robu izvesti iz EU. A da bi legalno izvezao robu, u trgovini unaprijed tražiš formular za izvoz koji s računom daješ na uvid EU cariniku koji potvrđuje izvoz robe. S tom potvrdom se vraćaš u trgovinu i oni ti isplaćuju iznos PDV-a u gotovini.
Tim činom si obavezan platiti carinske troškove i PDV na ulasku u HR ukoliko cijena robe prelazi 1000kn.
S obzirom da je naš PDV viši od većine zemalja EU onda ljudi obićno robu ne prijavljuju (švercaju).
Nadam se da više ne bude carinskih pitanja da mogu u miru pratit temu :)
boldano=edit
Ova XFX dual fan će kod naš doći 6500 kuna...
To su ipak prvi mačići, čekamo Vapor i sl. verzije ne, pa onda istovarimo 5-6 kila na stol :)
Ljudi leto ce biti prilika za kupovinu karti odlicna.
Tada ce eVGA za referentne GTX580 da trazi 280$ otprilike.
Oni idu prvi dole sa tim cenama. Tako da naoruzavanje Internet karticama.
To je moj savet za ljude koji hoce da se igraju na maks a nemaju bas za najnovije.
A izbrojte sta ce lepo od igara izaci do leta. A da ce da bude zahtevno preko toga.
Bice i ovde GTX580 referentnih ali ne tako jeftinih, eVGA brzo spusta cene referentnih a zadrzava cene Classified do sledece Classified.
AMDa se bojim nekako. Koliko me ova 5870 odusevljava toliko 6970 mi je pokvarila AMD sam mislio uvek imati a GTX580 nije toliko bila jaca od 6970 a gameplay je bio mnogo bolji, laganiji, okretniji, laksi.
A to nije sami do snage karte bilo. Inace sam bio Radeon fan ne toliki da ne bi uzeo Nvidia u prilici ali da sam se uvek odlucivao za Radeone i dobro su me sluzili do 6970.
Vidim da nisi ništa kupovao vani. A na temelju čega će ti vratiti porez?
Da bi mogao tražiti povrat poreza, moraš robu izvesti iz EU. A da bi legalno izvezao robu, u trgovini unaprijed tražiš formular za izvoz koji s računom daješ na uvid EU cariniku koji potvrđuje izvoz robe. S tom potvrdom se vraćaš u trgovinu i oni ti isplaćuju iznos PDV-a u gotovini.
Tim činom si obavezan platiti carinske troškove i PDV na ulasku u HR ukoliko cijena robe prelazi 1000kn.
S obzirom da je naš PDV viši od većine zemalja EU onda ljudi obićno robu ne prijavljuju (švercaju).
Nadam se da više ne bude carinskih pitanja da mogu u miru pratit temu :)
boldano=edit
Tako je bilo prije, sad povrat tražiš kod nas u pošti..
@Mar123 Moglo bi se izvest, ali ako te taj drugi put pitaju da pokažeš grafu na slovenskoj granici onda im je moraš pokazat (na mojoj granici recimo to pitaju jednom u 20 puta)..
Svi ovi što se zavaravaju s nadom da će nešto bitno pojeftiniti HD 7970, uzalud vam nade. Neće ona tako lako gubit cijenu, a ispod 4000 kn će past tek na ljeto kad izađu Nvidije.
Mene moja 5870 jako dobro služi, a tako će i ostat još malo duže vrijeme sve mi se čini...
hd7950 vani će koštat 3400kn,kod nas oko 3800kn,đaba sića,u linksa je neče bit ispod 4 soma
hd7950 vani će koštat 3400kn,kod nas oko 3800kn,đaba sića,u linksa je neče bit ispod 4 soma
Zar nebi trebala manje vani? Sad je u Americi oko 3000kn 7970, kako onda 7950 skuplja?
450 ujra pa računaj
450 ujra pa računaj
Pa neće bit 450 eura u Americi..
Pa neće bit 450 eura u Americi..
Ne, bit će u EU
7970 se u USA prodaje po $550, u evropi po €550
Svi ovi što se zavaravaju s nadom da će nešto bitno pojeftiniti HD 7970, uzalud vam nade. Neće ona tako lako gubit cijenu, a ispod 4000 kn će past tek na ljeto kad izađu Nvidije.
ne mora ni onda pasti.
moze zajedno s NVidiom "pod ruku" u setnjicu (sto dalje od mene).
ulazimo u EU u 7 mjesecu 2013.
do tad ce jos uvijek barem meni bit dosta i 6950 koju imam a kad udjemo u EU onda u Sloveniju po 8970 ili po "tada" jeftinu 7970 ;)
ne mora ni onda pasti.
moze zajedno s NVidiom "pod ruku" u setnjicu (sto dalje od mene).
ulazimo u EU u 7 mjesecu 2013.
do tad ce jos uvijek barem meni bit dosta i 6950 koju imam a kad udjemo u EU onda u Sloveniju po 8970 ili po "tada" jeftinu 7970 ;)
Što pričaš o 8. seriji kad još ni 7. praktički nije izašla xD
pa prica o 7. mjesecu 2013. ali i sad moze otic u sloveniju po grafu, sto ga sprjecava?

Od svih mogucih modela koji se spominju ovdje u raspravi (ukljucujuci i dvoglave karte naravno), ne znam zasto se izostavlja 5970, ne spominje se uopce ni po performansama a ni cjenovno....dosta cudno za jednu takvu grafulju.