.
meni se na 5850 dogodi isto, e sad kako podjeliti 2d postavke od 3d postavki, odnosno da u 2d bude normalni takt, a na 3d klokani??
pa rekao ti je ATIGamer.
uzmeš MSI afterburner i podesiš ga za 2D i 3D
ACCC nemoj dirati uopće.
.
meni se na 5850 dogodi isto, e sad kako podjeliti 2d postavke od 3d postavki, odnosno da u 2d bude normalni takt, a na 3d klokani??
pa rekao ti je ATIGamer.
uzmeš MSI afterburner i podesiš ga za 2D i 3D
ACCC nemoj dirati uopće.
Meni isto sa 5870, i to na svim CCC verzijama unazad par mjeseci... Čim kloknem idla na 400/1250...
Napravi 2 profila pa switchaj.
AMD je izdao Catalyst 10.10e hotfix koji osim podrške za MLAA na HD 5000 seriju kartica donosi i:
- unaprjeđenje perormansi u crossfireu za Metro 2033, F1 2011 (Direct X9 verzija) i Fallout New Vegas
- poboljšanje performansi u igrama Aliens versus Predator i Star Craft 2
- poboljšanje performansi za HD 6850 i 6870
- podršku za OpenGL 4.1
ili
AMD je izdao Catalyst 10.10e hotfix koji osim podrške za MLAA na HD 5000 seriju kartica donosi i:
- unaprjeđenje perormansi u crossfireu za Metro 2033, F1 2011 (Direct X9 verzija) i Fallout New Vegas
- poboljšanje performansi u igrama Aliens versus Predator i Star Craft 2
- poboljšanje performansi za HD 6850 i 6870
- podršku za OpenGL 4.1
ili
A jesu...
Stavim 10.10a, sljedeći dan izađe 10.10c, i sada nakon tjedan dana izađe 10.10e.
OMG, al ajd dobro bar ću dobit Morphological AA i bolje performanse u SC2
nisi stavio 10.10 d
taj je super, grafička mi radi lošije
Jel zna tko kako mogu potpuno izbrisati catalyst driver-e,imao sam instalirane catalyst 10.10,te sam na njih instalirao catalyst 10.10e hotfiks i primjetio sam malo lošije rezultate u igrama,te sam se htio vratit na običan catalyst 10.10,prvo sam u control panel-u izbrisao catalyst(restartao računalo),a onda sam sa driver sweeper sve šta je ostalo opet izbrisao te restartao,ali ni control panel,ni driwer sweeper mi nisu izbrisali display driver,a on mi smeta prilikom nove instalacije driver-a...(grafička je ati 5770,a os win7 64-bit)
EDIT:zahvaljujem na odgovorima,probao sam iz safe moda-driver sweeper i nije uspjelo(i dalje mi ostaje display driver),a s vremenom sam zapunio hard pa sam odlučio formatirati particije te sam nanovo instalirao windowse i driver-e (10.10,za sad rade bez greške)
Driver sweeper moraš u safe mode-u pokrenuti..
Najbolje mu je ponovo sve najnovije instalirati pa pokrenuti uninstall iz .exe fajla koji si downloadao.
Dakle onaj fajl koji si pokrenuo kod instalacije isto pokreni pa odaberi uninstall.
Poslije kao lega DamageHigh kaže uđi u Safe Mode sa F8 kod bootanja i pokreni Driver Cleaner
Poslije instaliraj iz winza koji treba
meni je uninstall 10.10 trajno poisključivao sve usb portove
S novim 10.10e hotfixom,bfbc2 mi radi na 46 fps-a.Vracam se na obicne 10.10 di mi igra radi na 60- 80-100 fps-a.
35-115-60
min-max-avg
Sa GTX460 768MB..?
Imaš ti i više nego ja sa tom grafičkom i 10.10 kad ja imam MAX 115 i AVG 60 FPS-ova
Svakim "update-om" sve gore i gore...
nVidia, here I come..(mada ne tako skoro kako stvari stoje..).
35-115-60
min-max-avg
Sa GTX460 768MB..?
Imaš ti i više nego ja sa tom grafičkom i 10.10 kad ja imam MAX 115 i AVG 60 FPS-ova
Ma dobro to sam otprilike reko.Al glavni prosjek je 60 to mi je bitno,a s ovim govnom od 10.10e mi jedva 46 max.uzas!!
Svakim "update-om" sve gore i gore...
nVidia, here I come..(mada ne tako skoro kako stvari stoje..).
takoder, ja se vracam, ovo mi je dopi...
Kako bi se reklo..kap koja je prelila čašu..
Evo srećom, pa su sada ovi 10.10 stabilni..pa sam nešto zadovoljniji grafom u zadnje vrijeme..=)
previše je onih službenih koji ne rade kako treba
problemi s ahci (nevezano za graficku, ali su driveri koji dolazi iz amd-a), powerplay, performanse koje variraju iz drivera u driver, rušenja koja su učestala, loše skaliranje, lošija podrška za neke naslove (ili nepodrška), fiksevi koje ne možeš uvijek popratiti, misteriozno nestajanje dijelova izbornika catalista, isključenje svih usb uređaja prilikom deinstalacije drivera 10.10.... (treba li još?)
Valjda je svako iskustvo različito.
Lično bih ekipu koja svaki čas nešto premešta po CCC-u poslao u Sibir (iako je generalno i CCC napredovao u odnosu na svoje trome početke), ali mimo toga, od 2004. na ovamo, na dve kartice i četiri operativna sistema nisam imao nikakvih značajnih problema. Istina je da nije uvek svaka nova verzija drivera brža od prethodne, ali se ne sećam problema sa rušenjem, USB-om ili bilo čime drugim koje bih pripisao Catalystima. Ograda je da nikada nisam imao Crossfire konfiguraciju, a rekao bih da je evidentno da s time imaju ozbiljnih problema (skoro sam čitao neke reviewove i video skaliranje koje je u nekim igrama skoro idealno, dok je u drugim negativno, a slične žalbe sam čuo i od korisnika), ali je moje ukupno iskustvo sa Radeonima (i Catalystima kao delom paketa) krajnje pozitivno.
ja sam imao preko nekoliko ATI kartica i nikad nisam reinstalirao drivere s tim driwer sweeperom.
i gle čuda, nikad problema s driverima.
Također nikad problema, barem s PCIe, AGP je druga priča. Bilo je već u nekoliko navrata oscilacija u performansama između pojedinih verzija no svejedno su sve igre bile savršeno igrive, bez rušenja ili smrzavanja.
koje windowse koristite bugofil i ati gamer?
Sedmica, 64bit
Sedmica, 64bit
također
hm, ekipa, može jedno pitanje.
imam ati 5770 onu bez vapora. windows 7, 64 bitni.
večeras odoh ja malo nadograsdit drivere, zadnji put sam u 7 mjesecu i idem skinut ne cijeli paket već samo driver. i nakon toga, prčkanja radi, otišao ja skinuti cijeli paket, kad rezultat, ekran mi lagano se počeo crveniti, ono kao lagana crvena boja.,
skužio sam odmah dasam očito nešto zeznui, pretpostavka mi je da sam de facto ponovo pored ostalih stvari koje dolaze u paketu instalirao isti driver, i očito se nešto dogodilo.
i nakon toga, nije mi dao roll back., i to me iznneadilo.
i onda naporavim nešto što davno nisam, otišao updejtat driver preko windows-a i iznenadi me da mi je skinuo verziju 8.791.0.0 a na služebnim stranicama takve verzije nema, odnosno nešto je niža verzija.
to me jako iznenadilo da windows može imati noviju verziju od samog atija. a tko bi im je mogao ustuiti nego sam ati????
i onda malo proguglam, i uistinbu jest tako, iljudi se čude na jednom forumu.
ono, što je najvažnije, meni je to rijeiloproblem, a usput doznao i to da windows ima svježije drivere od samog proizvđača koj izbacuje drivere
evo link
http://futuremark.yougamers.com/forum/showthread.php?p=1475820
i eto, ako može netko mi pojasniti malo u vezi onog blagog crvenila, kao podloga neka crvena, neprimjetna skoro, a opet toliko prim,jetna da nerviraaa.
i eto, ako može netko mi pojasniti malo u vezi onog blagog crvenila, kao podloga neka crvena, neprimjetna skoro, a opet toliko prim,jetna da nerviraaa.
Idi u Catalyst Control Centar i odaberi RESTORE FACTORY DEFAULTS u podešenjima.
I skini naknadno cijeli CCC, ako nemaš instaliran.
Iako ne znam zašto si stavljao samo driver, najbolje je cijeli paket instalirat i miran si.
Idi u Catalyst Control Centar i odaberi RESTORE FACTORY DEFAULTS u podešenjima.
I skini naknadno cijeli CCC, ako nemaš instaliran.
Iako ne znam zašto si stavljao samo driver, najbolje je cijeli paket instalirat i miran si.
evo sad sam išao , i da, u pravu je lik sa foruma od linka što sam vam poslao, verzija mi je 10.11 a koliko kužim na stranicama od atija je 10.10.
a reci mi ovo u vezi resotore factory defaults. zašto to-možeš malo pojasnit ako nije problem
i da, ni sam ne znam što mi bi da samo skidam driver, uvijek sam skidao cijeli paket
ok, može netko pojasniti što dobivam s tiome da stisnem resotre factory default
i da, imam jedno pitanje, sada kad uđem u ati catalyst centar i kad izađem iz njega, stisnem ok kad izlazim ili samo na x izađem, ekran se zacrni na par sekundi i onda se vrati sve ok. zašto to
Dobivaš normalnu boju, nema više one ružičaste nijanse
Dobivaš normalnu boju, nema više one ružičaste nijanse
da, da, bila je ta ružičasta. znači, to je procedura koju treba napraviti ako se dogodi tako nešto.
meni se tom nadogradnjom preko windowsa riješilo. tako sam i uvidio da windowsi imau svježije drivere od samog atija. pa kako je to moguće. meni je verzija 10.11.