Odmah cim dodju u prodaji r290 izbacice po pravilu...nisi jedini koji ima taj problem,al sta ces
AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima
- poruka: 7.968
- |
- čitano: 1.914.771
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što preporučate, koju verziju drivera za HD5750?
Trenutno imam 13.4 i sve radi, ali ako ima još koja stabilna, može preporuka :)
Jel' se zna možda kada će AMD izbaciti nove drivere? meni grafička katastrofalno radi s ovim 13.11beta driverima čak se zna nekad i freezati pa moram ugasiti pa upaliti komp
Zasto koristis betu? Jesi probao stabilnu verziju?
13.11 beta 3
http://www.guru3d.com/files_details/amd_catalyst_13_11_beta3_(13_250_18_october_7)_download.html
nešto ti link nevalja
http://www.guru3d.com/files_details/amd_catalyst_13_11_beta3_%2813_250_18_october_7%29_download.html
Nakon instalacije tih novih drivera catalyst control center ostao bez 90% opcija. svašta
13.11 beta 3
http://www.guru3d.com/files_details/amd_catalyst_13_11_beta3_(13_250_18_october_7)_download.html
Da catalyst nešto zeza...ali to je leak....sami driveri su strava boost u svim igrama do 10%
jel vam ovi novi driveri prave problem prilikom spajanja na komp preko hdmi-a na win 8.1?
Te "nove" ne treba uopće instalirati. Već drugi put sam se opekao na leakani driver, prvi put mi nije bila dovoljna lekcija.
Te "nove" ne treba uopće instalirati. Već drugi put sam se opekao na leakani driver, prvi put mi nije bila dovoljna lekcija.
Nakon ove vijesti sam išao gledati na guru3d forum da vidim povratnu informaciju od onih koji su instalirali i dobra količina ih kaže da su im nešto zbrljali, dok druga kaže da im rade savršeno i da su bolji od prve 13.11 bete.
Uglavnom, instalirati na svoj rizik.
AMD zafrkancije sa drajverima
Pozdrav svima na ovoj temi. Trebam pomoć i savjete od iskusnih po ovom pitanju.
Imam samsung laptop , procesor amd E2, dual core 1,75ghz, a to je procesor sa integriranom grafikom HD 7340.
Na laptopu je bio predinstaliran windows 8 64 bit, i sada kada sam nadogradio preko win storea na windows 8.1 imam slijedeću situaciju:
Kada iz desnog klika pokušam pokrenuti amd vision engine control centar dobijem poruku da se to nemože startati, slika je u prilogu.
U add remowe program stoji da je kao instaliran amd catalist install manager.
U upravitelju uređaja stoji da imam grafički drajver od 6.6.2013 verziju 13.150...
U upravitelju uređaja stoji da imam drajver za procesor od 21.4.2009 verziju 6.3.9600 ....
E sad me zanima zakaj mi ne radi onaj vision engine control centar, pa me isto tako zanima da li su ovi moji postojeći drajveri u redu ili trebam nešto poduzeti..
Laptop radi normalno i nema pregrijavanja niti bilo kakvih problema. Pristalica sam kvalitetnih i pouzdanih rješenja pa ne želim nikakve beta niti guru3d drajvere ..
Laptop je win 8.1 64 bit i naravno da nebi niti prihvatio nepotpisane drajvere .
Da li nešto trebam konfigurirati u windows updateu pa da mi tamo ponudi novije drajvere ? Onaj amd alat za automatsko pronalaženje drajvera mi ne radi na windows 8.1 64 bit ..
Za ovaj slučaj sam i na temi win8 zatražio help pa ako mi netko odgovori ovdje nemora mi i tamo pisati...
Hvala unaprijed za savjete svih koji su ovo dosad uspješno riješili .... Slika je u prilogu i vide se sve opisane situacije .....
Očito imaš prastari driver, naime taj "centar" je AMD Catalyst Control Center, Vision Control Center ime ne koristi se već neko vrijeme.
Evo ti
http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows%208.1%20-%2064
ili pak
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%208%20-%2064
Javi je li pomoglo, moralo bi.
@191x7
Pa video drajver je 13.150 iz lipnja ove godine tako da to ii nije baš staro. Njega su sami winsi instalirali i kad ga probam azurirati winsi kažu da nema novijeg.
Za ovo kaj mi je u add remowe programs mislim da je zaostatak od prije nadogradnje windowsa i da zato neradi.. Tak i tak nevolim te dodatne software koji samo zauzimaju resurse tako da ako mi drajveri rade bez te aplikacije onda još bolje.
Ovaj drajver koji mi ti predlazes je samo za grafiku ili će on instalirati drajvere i za cpu? Nemoj nagađati nego mi napisi samo ako si to osobno prošao i utvrdio...
Uglavnom zasad laptop radi super stabilno i na malim je temperaturama, multimedija leti bez greške...
.
Meni ovi 13.11 beta3 driveri rade bez greške čak mi i catalyst radi super....a poboljšanje najviše vidim kad uđem u crysis 3...jedno 10 do 15%;-))
- Batman: Arkham Origins - improves performance up to 35% with MSAA 8x enabled
- Total War: Rome 2 - improves performance up to 10%
- Battlefield 3 - improves performance up to 10%
- GRID 2 - improves performance up to 8.5%
- DiRT Showdown - improves performance up to 10%
- Formula 1 2013 - improves performance up to 8%
- DiRT 3 - improves performance up to 7%
- Sleeping Dogs - improves performance up to 5%
Nemojte koristiti Express opciju za instaliranje, nas*ali su Raptr aplikaciju unutar drivera koja se onda automatski instalira. Naravno, pod uvjetom da ne želite koristiti tu aplikaciju.
evo osobno sam provjerio tih 10%(u vise navrata) za bf3 pa evo i rezultata prije je 5% no svaki napredak je dobrodosao!
stari driveri 13.8
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
7341, 88125, 69, 99, 83
novi driveri 13.11b6
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
7684, 88343, 71, 105, 87
LP
Da skužio sam, pa valjda se može ta app Raptr obrisat bez problema da nema utjecaja na drivere...Super ovo za bf3, moram se uvjerit.
nisam mogo verovat pa reko da se uverim svojim ocima ...
novi batman max postavke 15-20fps-a sad 55 :))))))))))
Stavio nove drivere na laptop ali samo problemi, maknuo sam prvo stare drivere, onda kad sam stavio ove nakon restarta ne radi catalyst control center, nije se instalirao raptr i ne radi aero. Evo i dvije slike problema:
Edit: Problem rijesen, napravio windows update i instalirao mi je wddm.
otkad san stavia ove zadnje drajvere, i kad igram igru dođe mi bsod i piše neki đava Atikmpag i još neke brojke duge.. i pc se restartira sam?... jel to do ovih drajvera, nevirujen da mi je do komponenata?
O kojim driverima pričamo? 13.11 beta 6, neka ranija beta, nešto treće?
Ako imaš probleme od updatea, vrati se na stru verziju pa vidi šta se dešava.
13.11 beta 6.... a stariji drajveri 13.9 su radili bez frke, al ove beta san stavia samo radi betmen boost, sleeping dogs i tako..
Pozz ekipi koristim ove zadnje drivere 13.9 inace imam HD 6750 1GB OC edition jos sam je ja dodatno klokao ali evo bas sad igram wot pa dok cekam onaj load 30 sec dok ne pocne igra alt tab radim svrljam po netu i tako.Pa evo sto mi se dogodi da mi naglo padnu klokovi na 900mhz memorija i 400mhz gpu klok to je vec kad samu igri. Inace znam kad se graficka ne koristi da automatski padaju klokovi radi potrosnje i ostalog to mi nije problem.Problem je sto kad se vratim u game i oni konstantno stoje na na 900Mhz memorija i gpu 400Mhz stim da odmah dobijem pad od 20-30 fps-ova. to tako konstantno stoji dok ne uradmi restart na pc-u
13.11 beta ni 1 ni 6 mi ne rade kako trebaju, zna mi bacit bsod dok neki flash svira, sa 13.9 nikakvi problemi
dakle ovako.
imam dell inspiron 15r lapatop sa i7 3632qm procom i hd 7670m grafuljom (i ono smece od hd4000)
stavio sam faildows 8.1 na lapatop i sada me muci jedna stvar a ta je - ili novi ati driveri namjerno underperformaju graficku ili switchable graphics sistem ne funkcionira i vrti sve na intelovoj grafickoj. ima li netko taj problem?
najbolji primjer je gdje igram world of tanks i prije updatea mi je radio na high postavkama 30 fps, medium 50 fps, a sada sa najlosijim postavkama za kalkulator jedva 25fps.
takoder, malo offtopic ali je li moguce da turbo boost ne radi? nema ni na intelovim stranicama nikakve price o windowsima 8.1, ni na dellovoj support stranici ikakve ideje o turboboost monitoru. ima samo update za ati graf. i na sva moguca namjestanja da radi na maximize pod baterija i pod punjac ali i dalje isti losi rezultati...
dakle ovako.
imam dell inspiron 15r lapatop sa i7 3632qm procom i hd 7670m grafuljom (i ono smece od hd4000)
stavio sam faildows 8.1 na lapatop i sada me muci jedna stvar a ta je - ili novi ati driveri namjerno underperformaju graficku ili switchable graphics sistem ne funkcionira i vrti sve na intelovoj grafickoj. ima li netko taj problem?
najbolji primjer je gdje igram world of tanks i prije updatea mi je radio na high postavkama 30 fps, medium 50 fps, a sada sa najlosijim postavkama za kalkulator jedva 25fps.
takoder, malo offtopic ali je li moguce da turbo boost ne radi? nema ni na intelovim stranicama nikakve price o windowsima 8.1, ni na dellovoj support stranici ikakve ideje o turboboost monitoru. ima samo update za ati graf. i na sva moguca namjestanja da radi na maximize pod baterija i pod punjac ali i dalje isti losi rezultati...
Ne funkcionira ti Switchable graphics. To je to.
Ni Intel ni AMD ne podržavaju kombinaciju Intel HD grafička + AMD grafička u laptopima, to proizvođači laptopa kombiniraju na svoju ruku i sami prepravljaju drivere.
Možeš probati instalirati drivere za Intel HD 4000 s Intelove stranice i najnovije AMD Catalyst s AMD-ove stranice, tim redom. Možda proradi.
Ili pak modificirane drivere tipa LeshCatLabs drivera http://leshcatlabs.net/
Ako imaš od proizvođača laptopa drivere za Win8, ti isti bi ti morali raditi i na Win 8.1. Ništa te ne košta probati.
Sto si tice ovog:
- Performance improvements
- Total War™: Rome 2 - improves performance up to 10%
- Formula 1™ 2013 - improves performance up to 8%
Jel se to odnosti na to da ce biti poboljsanja na svim grafama na koje idu ovi driveri ili samo na ovima iz R9 serije?
Sto si tice ovog:
- Performance improvements
- Total War™: Rome 2 - improves performance up to 10%
- Formula 1™ 2013 - improves performance up to 8%
Jel se to odnosti na to da ce biti poboljsanja na svim grafama na koje idu ovi driveri ili samo na ovima iz R9 serije?
mogu tvrdit da je meni sa msaa 8x i tim novim driverima poboljsanje sa dvije hd 7950 bilo vidljivo i to dosta frejmova sam dobio, za ostale igre ne mogu tvrditi jer nisam probao