AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.915.409
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Catalyst - Topic o Driverima

a jesan inace prije je bio oni package od 235 mb a sad je ovaj od 1 mb pa mi izgleda nemoze prepoznat graficku jer je switchable

14 godina
AMD Catalyst - Topic o Driverima

Imam pitanje u vezi Windows update-a:

instalirao sam 13.9 drajvere i večeras sam krenuo napraviti update za Windowse i pod "Optional" mi je izbacilo ovo:

Jel bi trebao ja to instalirat ili ne? 

(konfa je pod "Moj PC")

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2013 23:01 (the chosen one07).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako si zadovoljan s performansama i ako nemas nikakvih problema  koje ti daju sadasnji driveri , nemoras instalirat ove koje ti je update ponudio ! Jer nije pravilo da novijii driveri rade bolje od starijih verzija !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Isplati li mi se ocat ovu svoju karticu na maximalnih 900/1250 za 24/7 upotrebu, je li procesor bottleneck? Hoce li se ista osjetit i je li "safe" ?

play2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
fanaticni gejmer kaže...

Isplati li mi se ocat ovu svoju karticu na maximalnih 900/1250 za 24/7 upotrebu, je li procesor bottleneck? Hoce li se ista osjetit i je li "safe" ?

Nema smisla, procesor ju i ovako ne može dobro gurati, razmisli o prelasku na barem neki Core 2 Quad polovan (nađe se za 500 Kn).

Twitter: @191x7
15 godina

Jel tko zna koji su ovo drajveri koje mi nudi win 8.1,

imam amd drajvere 13.10.

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
To je 13.9 verzija
Samobor je lepa varoš
17 godina
neaktivan

Imam jedan problem sa Sapphire HD7970, driveri su 13.9. Nakon long idlea, odnosno nakon 20ak min mirovanja i nakon što mi ekran ode u 'sleep' tj. ugasi se, ne želi se ponovo upalit. Točnije upali se ali prikazuje samo crnu sliku. Jedino što pomaže da dobijem sliku je to da iskopčam DVI sa grafe i ukopčam nazad, što nije baš praktično.

Ima li tko ovakav problem(vjerujem da ima, jer google mi izbacuje brdo sličnih tema po netu)? Ili još bolje, jel tko uspio nekako riješit ovo? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Imam jedan problem sa Sapphire HD7970, driveri su 13.9. Nakon long idlea, odnosno nakon 20ak min mirovanja i nakon što mi ekran ode u 'sleep' tj. ugasi se, ne želi se ponovo upalit. Točnije upali se ali prikazuje samo crnu sliku. Jedino što pomaže da dobijem sliku je to da iskopčam DVI sa grafe i ukopčam nazad, što nije baš praktično.

Ima li tko ovakav problem(vjerujem da ima, jer google mi izbacuje brdo sličnih tema po netu)? Ili još bolje, jel tko uspio nekako riješit ovo? 

i ja sam imal takav problem,ali ne uvijek,samo ponekad i još mi se događalo da dok mi komp ode u sleep nakon toga kad pokrenem neku igru,fps mi je mali ko da imam neki šrot od grafe,samo nakon restarta mi se opet sve vratilo u normalu.kak sam stavil 13.10 još nisam primjetil to.probaj staviti 13.10 beta drivere

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
13 godina

danas sam instaliro najnoviji drv što mi ga automatski nađe onaj amd autodetect i sad dobim problem loading failure package i kliknem ok instalacija se završi i nikakvih problema zasad zbog čega je to jel neko zna 13.9 verzija na 5870 grafu od lapa ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

a nekaj nije u redu,samo 9.6mb mi prikaže za skidanje!?kak to?

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 17:22 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Over(C)lock kaže...

danas sam instaliro najnoviji drv što mi ga automatski nađe onaj amd autodetect i sad dobim problem loading failure package i kliknem ok instalacija se završi i nikakvih problema zasad zbog čega je to jel neko zna 13.9 verzija na 5870 grafu od lapa ..

jel ima ko kakvu ideju, sad sam uvidio probleme najednom se sliaka zaledi i blue screen ili naki artfekti i pomaze samo hard reset .. ili samo blinkne i pokaže dole driver stoped working ...

14 godina

Molio bih za pomoć za prijatelja,radi se o msi hd7950twinfrozr 3 verziji...do prije neki dan mu je došlo do naglog pada performansi, nakon što sam mu napravio reinstalaciju sustava i drivera pad performansi je još uvijek prisutan te sam instalirao gpu-z pa sam imao šta i vidjeti...verzija drivera je 13.10...ostatak konfiguracija asrock 990fx extreme3,amd fx 8150, 8gb ddr3, xfx 650w...slika sa gpu-Z:grafička nikad nije clockana ni slično

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 2:14 (p4wner).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja bih rekao da mu se iskopčao jedan od power konektora iz grafičke. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
p4wner kaže...

Molio bih za pomoć za prijatelja,radi se o msi hd7950twinfrozr 3 verziji...do prije neki dan mu je došlo do naglog pada performansi, nakon što sam mu napravio reinstalaciju sustava i drivera pad performansi je još uvijek prisutan te sam instalirao gpu-z pa sam imao šta i vidjeti...verzija drivera je 13.10...ostatak konfiguracija asrock 990fx extreme3,amd fx 8150, 8gb ddr3, xfx 650w...slika sa gpu-Z:grafička nikad nije clockana ni slično

Vidi prvo jel sve dobro spojeno , jel ulegla dobro u slot , provjeri konektore  ( mada ne vjerujem jer ne bi nikako radila ) . Vjerovatno je neki bug  u driverima . Posto su taktovi 300 / 150  kartica  ocigledno  ne izlazi iz idle-a  , i u recimo igrama ne radi na svojim deklariranim taktovima ( 800 / 1250 )  . Probaj reinstalirati drivere ,  pocisti stare temeljito  i probaj neke druge ( nekad pomazu i oni sto dodju uz karticu ) .  To bi moralo rijesiti problem .

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 3:59 (error_666).
14 godina

hvala vam na brzim odgovorima ali sve to sam napravio...počistio grafu i slot provjerio dobro konektore, nekoliko puta srusio cijeli sustav i stavljalo nekoliko vrsta zadnjih drivera i uvijek isto...trenutno stoji na najnovijima 13.11 stvarno ne znam sta da radim...

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kada pokreneš npr FurMark taktovi ne porastu?

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Kao što reče kolega, pusti nešto zahtevno u prozoru, pa vidi da li ti se taktovi povećavaju. Ako porastu, nije to. Ako stoje, isključi Graphics Overdrive, a ako je već isključen, uključi i ručno postavi 3D taktove.

Ako nije ovo u pitanju, jedina stvar koja je meni zapala za oko je da ti PCI-E slot radi na 16x 1.1, što je 4 puta sporije nego 16x 3.0 (što bi trebalo). Nisam siguran, ali je moguće da ovo dovodi do nekog manjeg pada performansi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
191x7 kaže...

Ja bih rekao da mu se iskopčao jedan od power konektora iz grafičke. 

Da mu se iskopcao jedan PCI-E konektor onda mu grafa uopce nebi radila / davala sliku ( znam iz vlastitog iskustva ) !{#}

p4wner

Nek tvoj pajdo isproba tu grafu u drugom kompu ! Ako je problem isti , vjerojatno je onda do grafe !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 15:43 (Haf932).
17 godina
neaktivan
jura kaže...

i ja sam imal takav problem,ali ne uvijek,samo ponekad i još mi se događalo da dok mi komp ode u sleep nakon toga kad pokrenem neku igru,fps mi je mali ko da imam neki šrot od grafe,samo nakon restarta mi se opet sve vratilo u normalu.kak sam stavil 13.10 još nisam primjetil to.probaj staviti 13.10 beta drivere

Hvala, evo zasad sve radi u redu. Jedino mi se još u par igara, bez obzira što uključim vsync, javlja tearing. Fps bude uredno blokiran na 60, ali tearing je primjetan, znači ne radi syncanje. Al ajd i nije neki problem, preživjet ću. {#}

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Isti problem kod mene , ja sam iskljucim sleep mode i to je to.... 

14 godina
191x7 kaže...

Kada pokreneš npr FurMark taktovi ne porastu?

jos uvijek nemogu skuziti koji fenomen muci ovaj komp...nakon ponovne reinstalacije sustava,ciscenja kompa, promjene paste na procesoru i grafi, te stavljanja stabilnih 13.9 drivera stanje na gpu-z se vratilo u normalu ali performanse su daleko ispod ocekivanih...npr u 3dmark 2013 basic na ice stormu dobijem 90 000 bodova a kako gledamo po netu uobicajeno je oko 160 000, u furmarku dobijem oko 1100 bodova na razini hd3870...stvarno vise neznam sta da radim :(

http://www.3dmark.com/3dm/1386676

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 6:28 (p4wner).
16 godina

kolko citam, imas jos par mogucnosti:

• flashaj bios na grafi
  • istjeraj sotonu iz nje
  • prodaj/zamjeni za funkcionalnu
  • mozda nije grafa nego maticna/slot?
Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Vidim da če AMD  od sad pa ubuduće odvojeno izdavat drivere za R seriju i za 7xxx,6xxx,5xxx...što mislite dali je to dobro ili loše??

My way
13 godina
galinjo24 kaže...

Vidim da če AMD  od sad pa ubuduće odvojeno izdavat drivere za R seriju i za 7xxx,6xxx,5xxx...što mislite dali je to dobro ili loše??

ako je tako :D onda smo jeb*li ježa u leđa :D

http://steamsignature.com/img/profile/76561198029829922.png
14 godina
neaktivan

ja sam imao zadnje 13.9 official driver amd i na win 8.1 i isto to mi je ponudilo u update i instalirao sam i bez ikakvih problema

sve radi

8.1 mi leti na kompu

igre rade

witcher 1 skyrim pes 13 / 14 

fifa 14 demo tom raider

ma sve leti i radi.

win 8.1 su stvarno dobri. 8 i 7 windows zakon

~^iGoR~
15 godina

jel ima ko kakve probleme sa novim driverima tipa da nemoze prebacit sliku na tv???

spajam preko "hdmi" kabla i nece da mi detektira kao da nije spojeno a preko win 7 normalno radilo sad koirsitm win 8.1 ....

uglavnom sto se tice kabla on radi probao preko laptopa na win 7 al preko ovog ne znam zast nece grafa je gigabyte 7950 OC 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 23:40 (psihoroba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

hi

pitanje

kalibrirao sam monitor i ekran laptopa pomoću CCCa desktop color settings

no, problem je što se boje poremete nakon nekog vremena i moram u CCCu izabrat reactivate desktop colors...

dali je ovo uobičajena pojava sa CCCom ili izolirano problem..

naime ako sam već podesio boje i sve sa CCCom, zašto to jednostavno ne ostane tako već se malo malo vrati na staro...???

HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucije www.hdportal.eu
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav imam jedan problem s instaliravanjem drivera na laptop.Radi se o HP probook 4730s koji ima HD 7470M.Prije dok sam imao 32 bitni win 7 mogao sam bez problema instalirati beta drivere,a sad dok imam 64 bitni ne ide.Znaci radi mi samo driver s HP stranice, a to je neki stari driver pa mi igre ne rade kako bi radile na beta driverima(fps je manji).Znaci prvo deinstaliram drivere.rebootam,obrisem ostalo pomocu Driver sweepera,opet rebootam i instaliram beta drivere.Kad se laptop boota rezolucija mi je na 1024 x 768 i u driver manageru pise da je Windows zaustavi graficku zbog nekih problema(error 43).Kad ponovo instaliram drivere s HP stranice vec opisanom metodom rezolucija je ponovo 1600 x 900 i nema nikakvih problema.Ne shvacam zasto ne rade beta driveri ili bilo koji drugi osim HP drivera.Dok sam bio na 32 bit svi driveri su mi radili.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jel' se zna možda kada će AMD izbaciti nove drivere? meni grafička katastrofalno radi s ovim 13.11beta driverima čak se zna nekad i freezati pa moram ugasiti pa upaliti komp

http://steamsignature.com/img/profile/76561198029829922.png
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice