Dali da instaliram ovo nove drivere (Sapphire hd 7870)
AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima
- poruka: 7.968
- |
- čitano: 1.918.213
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja se sjecam da na HD 5850 i HD 6950 nisam imao nikakve gubitke u kombinaciji sa 12.11 beta 11 i CAP2 profilima.
Eto ti sad problema, išao sam obrisat postojeće drivere sa amd_cleanup_util_1.2.1.0 iz linka gore, restartao lap, logiranje traje dugo a nakon šta se logira (win8) javi mi poruku kako se vidi na slici.
Išao sam pogledati pod servise, (my computer-manage-services) i za sve windows servise piše failed to read description - error code 2, a ako kliknem na koji od servisa onda pak javi ovo: sustav ne može pronaći navedeno polje..
ima tko kakvu ideju kako to sad srediti?
Tamo u system trayu di je ikona od ccc 12.11 je pokazivao 4 reda grafe kao koliko imas jezgri, a 13.1 pokazuje samo 3 ???
Isplati li se prelazak sa 12.10 na 13.1 + cap profile ?
Grafa je 6870 ...
Evo testirao sam nove drivere na Radeon HD5850
13.1 vs 12.10
U igrama koje trenutno imam instalirane na racunaru, pa ovako izgleda
Euro Truck Simulator 2
Cam 1
min:34-max:38
min:33-max:40
Cam 2
min:46-max:52
min:58-max:59
Cam 4
min:54-max:58
min:60-max:62
Ovu igru sam testirao tako sto sam snimio na jednoj poziciji i u tom mjestu mijenjao kameru na kojoj bi ostao par minuta gledajuci koji je naj manji i naj veci fps i to su rezultati u obadva catalysta, da napomenem da sam drivere brisao sa DriverSweeper.om
Da napomenem da sam sve igre testirao na maximalnim detaljima sa rezoluciom 1440x900
idemo dalje
Borderlands 2 (bez physx)
Borderlands sam testirao tako sto sam zabiljezio 2 razlicita stanja fps.a, jedan je stajanje sam na istom mjestu i gledao u istu tacku, dok je drugi cisti game play i trazenje naj manjeg fps i naj viseg evo rezultata
u mjestu
min:94-max:95
min:89-max:93
iz gameplaya
min:64-max:111
min:51-max:105
Assassins Creed 3
Testirao sam tako sto sam se obadva puta popeo na neku gradjevinu u Bostonu i trazio minimalni i maximalni fps
min:17-max:60
min:19-max:60
Battlefield 3 multiplayer (low detalji, caspian border 64 igraca full server)
Testirao sam tako sto sam trazio isto minimalni fps i maximalni, i stajanje u istom mjestu
U mjestu
min:59-max:74
min:67-max:85
Gameplay
min:52-max:103
min:53-max:90
Eto to su moji rezultati, konfiguracija je pod moj pc.
Sad koliko je razlika i koji su sve uslovi igrali ulogu u oba slucaja testiranja, sve u svemu odprilike to tako kod mene izgleda
Majko moja koji redikuli, gubitak performansi za korisnike starijih serija. Pa nek onda ukinu driver updates rađe za sve serije osim GCN-a..
Meni se poslije instalacije 13.1 ne diže memory clock nego stoji na 150MHz kad igram i sve mi šteka
ima ko stare 12.10 drivere za win 8 x64 ???ne mogu ih nac na sluzbenoj stranici
Pricekajte drivere sa AMD stranice
Malo se osjeti pomak na bolje (bar ono što sam probao za sad) , u Heavenu dobijam veći skor za 20 i FC 3 nekoliko fpsova više ali sve mi je nekako fluidnije s novim 13.1.
Za sad nisam primjetio nikakve probleme.
Ovi bi mogli biti sasvim ok...
Meni se poslije instalacije 13.1 ne diže memory clock nego stoji na 150MHz kad igram i sve mi šteka
pobriši stare pa onda nove
samo nemoj brisati sa onim toolom šta je aufhenger objavio... meni je zeznulo sve, morao sam napraviti reinstalaciju windowsa, nakon tog sam sve bekapirao, instalirao stare drivere te opet pokrenuo taj tool i opet je zeznuo windows.
samo nemoj brisati sa onim toolom šta je aufhenger objavio... meni je zeznulo sve, morao sam napraviti reinstalaciju windowsa, nakon tog sam sve bekapirao, instalirao stare drivere te opet pokrenuo taj tool i opet je zeznuo windows.
e može najprije iz control panela pa onda još s driver sweeper,nikakvih problema i instalacija uspjela od prve meni
Ma samo Driver Sweeper pa instalacija novih, isprobano stoput sa svim ostalim forama (preko ATi instalacije, Control Panel, ručno, svakako) i jednostavno: Driver Sweeper pa novi driveri i sve super.
ima ko stare 12.10 drivere za win 8 x64 ???ne mogu ih nac na sluzbenoj stranici
Pod previous drivers zadnji su 12.8, 12.10 budu stavili vjerovatno uskoro.
Btw 12.8 su meni bili super, pretpostavljam da rade ok i na win 8 iako su win 7 driveri :
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/12/Pages/radeon.aspx?os=Windows%20Vista%20-%2064-Bit%20Edition&rev=12.8
Isplati li se prelazak sa 12.10 na 13.1 + cap profile ?
Grafa je 6870 ...
ne
Ev ja upravo testirao na caspianu nove drivere i ne vidim neku razliku
Ugl minimum mi je bio 53 fpsa max 112 a average 72
A na starim min 56 max 95 a average 75
Mislim da je ovo isto pa aj,gledajuci da je to ipak multiplayer
Grafa 6870ka i gpu usage u oba slucaja konstantan 99% :)
13.2 Beta su odlicni, puno bolji od 13.1 WHQL.
ja ni nisam instalirao 13.1 odmah sam na 13.2..odlični driveri i sve ide fluidnije ..
ja ni nisam instalirao 13.1 odmah sam na 13.2..odlični driveri i sve ide fluidnije ..
Da, bas sve radi brze i fluidnije. Stvarno odlicni driveri, ne znam kakvi ce biti official 13.2 beta.
Izgleda da ATi pravi super beta drivere.
ma i oni ga ebaju - na kraju ispada da vise ljudi koristi beta drivere od retail verzije - sa time da se oni ko budale iscjede da izbace final verziju i onda ju nitko nekoristi....
13.2 beta je možda optimiziranija za hd6xxx , ne virujem da se išta promjenilo za hd7xxx
Da sam na njihovom mjestu drivere bi izbacivao svako tri mjeseca, samo neka ih urade kako treba.
Da sam na njihovom mjestu drivere bi izbacivao svako tri mjeseca, samo neka ih urade kako treba.
slazem se - stvarno nemogu razumjeti ovo - jucer skinem 13.1 nisam stigao radi obaveza instalirati i malo provrit igre kad vidim tu na forumu 13.2 beta -
Jel ko testiro te nove beta drivere 13.2 na 5000 seriji
Ako nije ja cu kasnije usporediti sa 13.1 na nekim igrama
Uvijek su ti beta driveri bolji od offical