7600gs problem

poruka: 8
|
čitano: 2.368
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
7600gs problem

Moj susjed je na moju preporuku kupio agp grafičku 7600 gs od gigabyta i moram priznati da me jako iznenadila, pokreće novi cod 5 bez problema(istina na malo manjoj rezoluciji), ali jedini problem je što se pregrijava. Tijekom rada prelazi 90°. Ja sam je uzeo rastavio i vidio da je pasta nikakva i sada bih htio promjeniti pastu ali neznam koju staviti jer ide preko kontakata, odnosno pasta nebi smjela voditi struju.

I mislio sam staviti hladnjak na nju jer ona ima samo pasivni hladnjak, ja bih stavio preko cijele grafičke obični veltilator što se stavlja na kućište od nekih 10cm.

Imate li pametnijih riješenja??????

Evo slika pa malo pogledajte kako to sve izgleda

http://www.gigabyte.com.tw/Products/ViewImage.aspx?ProductID=2334

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
7600gs problem

Ja sam samo stavljanjem takvog 10cm venta,snizio temperaturu za cca 30 stupnjeva,nisma uopće dirao ni pastu ni ništa..

Nakon toga stavio Zalman VF700Cu i spustila se tek za dodatnih 2-3 stupnja,dakle samo običan vent neka puše sa neke udaljenosti od bar 5 cm.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
7600gs problem

Pa nije ni čudo da je dočla do 90 c kad ima pasivni hladnjak,,mislim da imaš u jednom bugu kako zamjeniti pasivni hladnjak sa ventilatorom,,u zadnja tri časopisa pogledaj,,nego kolko je tvoj frend platio tu grafu,,jeli agp ili pci-e?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
7600gs problem

Ja na kompu imam 7600GT pci-e, DDR3 verziju sa pasivnim takoder!

Temperatura ne prelazi 60 idle, 70 u load! Po ljetu mozda 75 nikada vise!

Da li imas slobodnog mjesta ispod hladnjaka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
7600gs problem

Nisam spomenuo grafička je agp.

Stavio obični ventilator od 90mm koji se stavlja na kućište i maksimalno overclocirao grafičku, a temperatura pod najvećim opterećenjem ne prelazi 50°.

Vidit ću možda spojim ventilator na 5V pa da temperatura bude oko 70-75.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
7600gs problem

Zasto si maksimalno overklokirao?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
7600gs problem

Ne maksimalno maksimalno, nego maksimalno da nema nikakvih grešaka i radi stabilno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
7600gs problem

A jel se zagrijava ako je ne overklokiras?

Pa nije cudno sto ti je visoka temperatura sa pasivnim hladnjaom a debelo overklokirano!Ja si sve mislim kako ti nas zaje! ;D

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice