Kupnja polovnog aparata

poruka: 18
|
čitano: 3.679
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Kupnja polovnog aparata

Pozdrav forumaši!

Ukratko, godinama želim kupiti neki foto aparat ali financijsko stanje.. ehh..

Odlučio sam ove godine je dosta, moram naći nešto.

Zanima me preporuke iskusnijih ljudi, koj aparat uzeti, sta se isplati gledati i tako, posto nemam baš puno iskustva s time.

Do natuknem, trazim polovan fotić.

zasad mi je budget 150€ / 1125kn ali raste malo po malo svaki dan ( manća, svi euri idu za aparat :) )

Tražim nešto za normalne slike, volim fotografirati ali ne sa mobitelom.

Po mogucnosti da ima solidan optički zoom ali prije svega kvaliteta slike me zanima.

Takoder vrlo mi je vazno video min. -  1280 x 720 -

Za sada gledam ovako nesto:

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/sony-alpha-550-oglas-12684382

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/sony-nex-3-oglas-12440392

Hvala vam na vremenu.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kupnja polovnog aparata

Itko?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kupnja polovnog aparata
raziel5321 kaže...

Takoder vrlo mi je vazno video min. -  1280 x 720 -

Za sada gledam ovako nesto:

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/sony-alpha-550-oglas-12684382

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/sony-nex-3-oglas-12440392

Hvala vam na vremenu.

Podebljano: veliš da ti je to vrlo važno - onda nex-3 budući da Alpha 550 ne snima video uopće... Za ostale stvari vidi sam što ti je bitnije (veličina, ergonomija, dostupnost drugih objektiva, viewfinder...) Probaj si proučit review jednog i drugog (tu je skupa s nex 5 ali nema veze) pa odluči što ti je bitno... 

12 godina
neaktivan
Kupnja polovnog aparata

Sada citam, jeli moguce da nema opticki zoom? digitalni zoom koliko ja znam ne vrijedi nista samo unisti sliku, a trazim nesto sa 20x zoom, sve ostalo mi se na nex-3 jako svida

0 0 hvala 0
14 godina
raziel5321 kaže...

Sada citam, jeli moguce da nema opticki zoom? digitalni zoom koliko ja znam ne vrijedi nista samo unisti sliku, a trazim nesto sa 20x zoom, sve ostalo mi se na nex-3 jako svida

Samo da utvrdim, dugo to proučavaš i znaš sve izraze, tehničku stranu, objektive, tijela....?

Sorry ako znas, al nekoliko puta sam naletio na ljude koju su mislili dati i 3 put vecu lovu od tvoje, a krivo su shvatili osnove.

Na SLR-ovima se mjenjaju objektivi i onda skoro sve karakteristike ovise o objektivu (zoom, otvor blende, djelomično brzina...) a ne o samom fotiču koji si kupio.

Optički zoom na kompaktnom fotoaparatu i na objektivu od SLR-a znači razliku između najmanje i najveće žarišne duljine (označeno ti je s milimetrima na objektivu ili fotiču). np 10 ili 15mm je jaaako široko i može biti i fisheye. 50-tak mm je super za portrete, a npr preko 100-200mm već za slikanje udaljenih objekata i ljudi...

Tj. možeš imati fotoaparat s kojim vidiš ljude na mjesecu koji ima zoom 2x

A možeš imati i fotoaparat s kojim ne možeš poslikati ljude na 100-tinjak metara udaljenost, a koji ima zoom 50x. (Ali to onda znači da od jako širokog do normalnog...)

Ak to kužiš, onda idemo dalje. Pitao sam za svaki slučaj :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
12 godina
neaktivan
Kupnja polovnog aparata
Hvala na odgovoru, kuzim sto mi govoris, nisam znao da ovisi o objektivu zoom, ja trazim neki koji bi bio dobar za sve, kako nemam novaca za kupiti vise njih, stavio bi jedan i sa njim se ucio

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kupnja polovnog aparata
Vecina slika bi bila sa ljudima, solo ili drustvo sa nekim lijepim pozadinama, kao udaljene planine, more etc. kada idem na put za uspomene, nikakve sportske slike

0 0 hvala 0
15 godina
Kupnja polovnog aparata

Eto onda ti ne treba 20x zoom za ono što ti preferiraš fotkat. Znam da bi ga želio imat čisto da se možeš nekome pohvalit koliko zooma imaš (prvenstveno na to padaju laici) ali kasnije bi skužio da možda imaš samo 5% fotki na nekom velikom zoomu (ako i toliko...).

Za ovo što si naveo da voliš fotkat ti je sasvim dovoljan objektiv 18-55 - na 18mm će ti kadar bit jako širok a na 55 će ti bit samo malčice zoomirano. Ako te fotografija baš ponese i želiš i dalje ulagati s vremenom si uzmeš neku fiksnu 50-tku velikog otvora blende (portreti malo bolje izgledaju nego na kitu na 55mm) a ako baš želiš nešto što može malo više približiti, imaš i super povoljnu opciju kupit adapter za neki od starijih objektiva, imaš svu silu takvih objektiva po oglasnicima a čuo sam da je NEX dušu dao za adaptiranje starijih objektiva, jedino gubiš auto fokus i automatsku blendu ali ako ne slikaš neke brze scene preživjet ćeš i bez toga...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Neznam da li je ovo dovoljno dobro, generalno ima sve sto si napisao da treba imati

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/fuji-finepix-s3200-oglas-12541184

Jos da napomenem, mislim da neće naći dobar fotic sa objektivom za te novce, jer ja znam da objektivi za moj kostaju puno vise nego sto on misli dati za sve, a ovako nesto mu je sasvim ok dok kasnije ne nauči fotkat i zapravo shvati što želi, da li želi pravi DSLR ili nešto ultrakompaktno da drži u džepu i do može okačiti dobru fotku bez da stalno nosi torbu sa foticem i objektivima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2014 16:32 (Randy Marsh).
12 godina
neaktivan
Kupnja polovnog aparata

Evo razgovarao sam sa gospodinom za sony- nex3, za 1400kn dobim objektiv 18-55mm i blic, pogledao sam slike i video od kamere i svida mi se.

Ili mi se vise isplati

http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/fuji-finepix-s3200-oglas-12541184?

Takoder deya100, hehe ma nije za kurc***e sa zoom, nego zivim na otoku, ima puno scena gdje bi sa mora slikao nesto, pa bi zoom dobro dosao.

Hvala svima na brzim odgovorim!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kupnja polovnog aparata

Jao znam naporan sam, dugo ga zelim :) mislim da cu uzet nex-3, pogledao sam sample videos / images od ovog drugog i bolje su na nex

0 0 hvala 0
15 godina
Kupnja polovnog aparata

Ja bi svejedno rađe NEX-a, žrtvovao bih taj zoom za puno bolju kvalitetu fotki koje daje NEX, pogotovo pri slabijim svjetlosnim uvjetima. Jako zoomirane a kvalitetne fotke je dosta teško dobit bez stativa pa si i to uzmi u obzir...

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Kupnja polovnog aparata

Pa da + sa objektivom 18-55 cu imati 18x zoom, to je tih extra 400kn

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kupnja polovnog aparata

Tako da uzimam nex-3,

hvala decki, super ste!

0 0 hvala 0
15 godina
Kupnja polovnog aparata

Nemaš što razmišljat. NEX je puuuno bolji. Za slikanje s broda/čamca (a oni se njišu) ti treba veća osjetljivost i otvor blende a to znači da s ovim Fujiem ne bi napravio niti jednu dobru telezoom fotku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
raziel5321 kaže...

Pa da + sa objektivom 18-55 cu imati 18x zoom, to je tih extra 400kn

18x zoom? a neee , dečec... nećeš s tim objektivom imat 18x zoom. kod takvih objektiva se faktor uvećanja dobije da se podijeli veći sa manjim brojem , dakle 55/18 pa ti taj objektiv ima 3x zoom. ne postoje izmjenjivi zoom objektivi sa faktorom 18x, u najboljem slučaju 10x

12 godina
neaktivan
Kupnja polovnog aparata
Ahhh dobro, dok je slika dobra, zadovoljan sam, ipak mi je prvi

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
raziel5321 kaže...
Ahhh dobro, dok je slika dobra, zadovoljan sam, ipak mi je prvi

samo si uzmi vremena da se navikneš na njega i nemoj se obeshrabriti ako prve fotke nisu odmah onakve kakve želiš

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice