Komentari (pohvale&kritike) vaših fotografija
- poruka: 9.231
- |
- čitano: 1.789.011
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
Jako dobro. Da sam na tvom mjestu malo bi sredio kontrast
Jako dobro. Da sam na tvom mjestu malo bi sredio kontrast
Samo možda malo kontrast u programu gdje obrađuješ slike
slika je namjerno preeksponirana jer je ostalo na slici jako zatrpano detaljima...al ocekujem kritiku :-)
probaj idući put (lako reć, treba uloviti pčelu tak) preciznije isfokusirati pčelu, nije ti oštra.
u tom slučaju (isfokusirane pčele) možeš i otvoriti blendu i spustiti ISO. :)
A probao sam sve: velika blenda, mala (f8-16) blenda i mali ISO, velika (f4-5,6) blenda i visoki ISO, 3FPS, 5FPS. Ali ove pčele su stvarno brze (još me ugrizla jedna)
jesu, da, znam. pčele je dosta teško uslikati u letu.
Mozda da je malo veci zoom na cvijet i malo manji dof, da se naglasi cvijet, al opet, kompakt je to.
evo dodan kontrast više ne ide, bilo bi bezveze...
mozda se ne vdi na prvu ali kad pogledas obje skuzit ceš/ćete
EDIT: evo jos jedan snimljena na gigu jednog banda, svjetlosni uvjeti su bili prelosi al meni je slika na kraju bila ok...
EDIT: evo jos jedan snimljena na gigu jednog banda, svjetlosni uvjeti su bili prelosi al meni je slika na kraju bila ok...
ne samo trećina već i uži krop, ulazak u kadar, popunjavanje kadra, kako god želiš :) po mom mišljenju, prva verzija ima previše bespotrebnog prostora, druga verzija mi je bolja jer se stavlja naglasak na siluetu...
(route 66...popularan birc u zagrebu... no, sori, ništa bitno ;))
Fali ti dio zvonika (gdje je) :-D
Fali ti dio zvonika (gdje je) :-D
Pokušo sam dobit da zamućeni djelovi(crkva i pozadina) budu 2/3 slike,a kamen 1/3 pa mi je nesto zvonik
Mogao si to isto dobiti i okomitom kompozicijom. Inače nije loša ideja
Mogao si to isto dobiti i okomitom kompozicijom. Inače nije loša ideja
Najfriškija:
http://mzdelar.deviantart.com/art/quot-the-heart-119037094
@ elkarrde: ne bih se složio da se autoru sviđa svaka njegova fotka, ja sam zadovoljan sa možda 1% svojih, često na 50 napravljenih imam jednu koja me potpuno usreći. I onda je gledam nekoliko mjeseci i počinjem joj nalaziti nedostake i detalje koji mi se ne sviđaju, tako da praktički nikada nisam zadovoljan svojim fotografijama.
@ elkarrde: ne bih se složio da se autoru sviđa svaka njegova fotka, ja sam zadovoljan sa možda 1% svojih, često na 50 napravljenih imam jednu koja me potpuno usreći. I onda je gledam nekoliko mjeseci i počinjem joj nalaziti nedostake i detalje koji mi se ne sviđaju, tako da praktički nikada nisam zadovoljan svojim fotografijama.
Evo još koja moja (moja kritika: mogao sam još malo zatvoritit blendu, ali leptir je neki brzi bio)
Evo još koja moja (moja kritika: mogao sam još malo zatvoritit blendu, ali leptir je neki brzi bio)
Evo jedne moje. I?