Napravio sam veliku pauzu u gledanju TWD-a, jer inače volim pogledati čitavu sezonu u cugu a ne epizodu po epizodu, a zbog gluposti mi je malo opao i interes.
Ostale su mi 8, 9 i 10 sezona nepregledane, pa sam prije par dana uspio sve to pregledati. Osma sezona mi je po kvaliteti bila osrednja, imala je tu i tamo dobrih stvari, ali je dosta oscilirala u kvaliteti, red iritantnih stvari, pa par dobrih, pa opet loših. Đubre od Negana nikako ubiti zbog gluposti, preživljavaju se do tada u seriji nemoguće situacije, a umire se od gluposti, do antiklimaksa sa Neganom. Bezvezarije sa Carlom i loša patetika sa pismima, viši cilj i gluposti koje bi kod psihopata kao trebale pobuditi savjest i napraviti normalne ljude u nenormalnom svijetu. Jednostavno sve loše zamišljeno i razvlačenje sa budalaštinama.
Deveta i deseta sezona su generalno bile bolje i uzbudljivije, no bilo je također gluposti, zajednice su zahladnile odnose zbog završetka osme sezone. Jebenog Ricka oko kojeg je i nastala serija izbacuju u pola sezone na dosta glup način bez dodatnih objašnjenja, Maggie također odlazi na još gluplji način, Morgan odlazi, a ostali ulaze u rat sa Whispersima. Dolazi i nova ekipa, ali neki su stvarno iritantni, melodrame u odnosima među ljudima su dosadne. Ljubavna patetika između preživjelih i gluposti koje prave završavaju dramatično, ali u duhu serije i tu se stvari poboljšavaju. Dosta ekipe izgine u 9. i 10. sezoni i te stvari su brutalnije, prvi puta u seriji je prikazana zima, no najviše mi smeta poveća oscilacija u kvaliteti likova. Svi redom su degradirali, jedino su mi Daryl i donekle Michone ostali OK, geek i svećenik su se malo poboljšali, Carol ima uspode i padove. Jedino su od Rickove male napravili simpatičnog lika, ali doduše malo su pretjerali. Sve u svemu, ne mogu reći da su ekstra kvalitetne sezone, ali nešto su bolje, uzbudljivije i tragičnije u odnosu na prethodne. Ostaje za viditi šta će desiti u sljedećoj sa novom grupom ljudi koji su ih dočekali u zasjedu i da li će povratak Maggie donijeti neki dramatičniji preokret.
Kao dovoljno interesantno za daljnje gledanje serije mi odstaje da vidim šta je sa Ricka, i kakva je priča i situacija sa novom grupom ljudi.
Kad bi trebala izaći nova sezona?
U međuvremenu sam razmišljao da nastavim gledati Fear of the Walking Dead, (davno stao u pola druge sezone) pa me zanima ima li zanimljivog materijala?
Da li je itko gledao, kakav je ovaj TWD: World Beyond?