Kako iskoristiti stari MaxTV STB

poruka: 1.414
|
čitano: 1.214.516
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Kako iskoristiti stari MaxTV STB
Raxone kaže...

To sam ja pronasao nije to s t-hack-a{#}.Prva zica(vod)ka sto rekoh.Ubacio sam ovaj bootloader http://www.t-hack.com/wiki/images/b/bc/Beta_rom_img.zip i radi,kompajlirao kernel( http://www.t-hack.com/wiki/index.php/Toolchain_new)tu je sve objasnjeno i kernel radi.

Ok, super da radi, jer ja nisam nikako mogao osposobiti jtag, mislio sam da mi je kabel los, al sam onda procitao da je moguce da key u procesoru je vendor specific a ne sigmin, al ako si ti uspio ubacit bootloader, onda cu ja to ovih dana probat i stavit onaj www.azbox-enigma.eu sta ima enigmu2 na sebi.

15 godina
neaktivan

to je za atlantu ili?

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
da
Mislim, dakle postojim
15 godina
neaktivan

Može onda neko objasiti kako ubaciti što i gdje :) ... imam jednu atlantu pa da ju sriktam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

... i kod mene je jedna na čekanju {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da jtag radi,bootloader radi kernel s tim da se kernel dize  s tftp servera a rootfs s nfs servera na fedori 13(OBAVEZNO FEDORA 13).Ubacivanje bootloadera traje oko 3,5 sata ako se koristi lpt(wiggler ili dlc5 kabel).Uspio sam spojit s FT4232 usb konverterom i OpenOCD-om onda ubacivanje traje 20 sekundi ali konfiguracija OpenOCD-a i FT4232-a je problematicna i nikad neznam kad ce proradit i hoce li proradit. 

14 godina

može li to isto sa ovim novijim crnim jer sam uzeo 3 mjeseca probno pa cu odustat za nekih tjedan dana 

Bilo bi potrebno, ali nije zgodno...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komunist Izet kaže...

može li to isto sa ovim novijim crnim jer sam uzeo 3 mjeseca probno pa cu odustat za nekih tjedan dana 

gle ak odustaneš dužan si obavezno vratit stb...

17 godina
neaktivan

I decki, jeste uspjeli sta nakraju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Raxone kaže...

Da jtag radi,bootloader radi kernel s tim da se kernel dize  s tftp servera a rootfs s nfs servera na fedori 13

Raxone, daj napravi neke suvisle upute u jednom postu, ono za dječicu. Niti ja se više ne snalazim nakon 28 strana..

I koja slikica bi bila poželjna, da vidimo malo kako to izgleda..

15 godina
neaktivan

No mene muči jedan problem, t-com na tim stbima može mjenjati sw i što god želi preko mreže? Kakve onda oni protokole i sustave koriste da njega "nafiluju" s nečim ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Zvjerkan kaže...

No mene muči jedan problem, t-com na tim stbima može mjenjati sw i što god želi preko mreže? Kakve onda oni protokole i sustave koriste da njega "nafiluju" s nečim ?

Postao sam već nešto po tom pitanju (kojih desetak stranica prije, ni sam više neznam). Imaju media menagement system (za ime ne garantiram) kojim mogu raditi što ih je volja s playerima.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
14 godina
protjeran
.delboy kaže...

Evo nema tamo nista posebno samo info:

Ja sam dobio taj ip tako da sam ukljucio dhcp server, ali moze se i spojiti na router pa da dobije ip.

Vidim da si ti tu nekaj lepog dobil,pa me zanima samo ako mozes obijasniti kak si to napravio ;)

Hvala!

13 godina
neaktivan

ej bok!!!    evo ja imam kod sebe 6 SA IPP330HD i stvarno me zanima kako ga modati. pa evo ovom prilikom sa velikim respektom molim da se napise tutorial kako da se ucini modanje stb-a . imam neko elektronicarsko iskustvo pa se nadam da cu se snaci . isto tako poklanjam 4 komada stb onome ko mi pomogne. znaci darujem u razvoj teme. {#}

Rudi

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

e astro jel tebi netko pomogao sa stb-om ?{#}

Rudi
14 godina
protjeran

Mah,ja se zezam sa ovime ali nejde,i da se nabavi jtag kabel,treba neki program za prebaciti firmware. . . 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dali mi moze neko pomoci.Imam max tv ugovor mi je istekao i ja svejedno gledam max tv.Nisu me zvali nista,za produzivanje ugovora.Kako mogu iskoristiti taj Atlanta prijemnik?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

o tome programu je bobica pričao nekoliko stranica prije

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dolu kaže...

Dali mi moze neko pomoci.Imam max tv ugovor mi je istekao i ja svejedno gledam max tv.Nisu me zvali nista,za produzivanje ugovora.Kako mogu iskoristiti taj Atlanta prijemnik?

gledaš ti dalje maxtv ali ga i plačaš.. nije bitan ugovor... a po novome kad odeš raskinut da nečeš gledat moraš i vratit... -.-

15 godina
neaktivan

Ma lijepo ja njih nabijem na kura.Ima da mi daju taj prijamnik ili ce bit sranj..

15 godina
neaktivan
Dolu kaže...

Ma lijepo ja njih nabijem na kura.Ima da mi daju taj prijamnik ili ce bit sranj..

Ostvari nazovi ih jer svi smo dobili obavijesti da od 9. mjeseca prošle godine prijemnici su u njihovom vlasništvu zauvjek. Ali ipak nazovi pa pitaj dali to i za tebe jer ako ti je ovoe isteko moguće da nisi upo u to...

15 godina
neaktivan

Pogledajte 27 stranicu napisao samo sasvim pristojan uvod za jtag i ubacivanje drugog bootloadera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pogledaj stranicu 27.Sve sam objasnio.

15 godina
Raxone kaže...

Pogledaj stranicu 27.Sve sam objasnio.

Jesi li ga možda upogonio i dobio sliku na video izlazu (TV ili monitor). Ako jesi možeš li nabaciti koju sliku.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan

Kad bude slika na izlazu onda je gotovo.

14 godina
protjeran
Raxone kaže...

Pozdrav.Taj usb_update je radjen vjerovatno za  ipbox9000,ipbox910hd,cubrevo ili sl.Ako je velicine 250kb onda je to samo u-boot ako je 32mb onda je kompletan u-boot i rootfs,kerneli i ostalo.

Problem u tome je sto taj usb_update koristi Nand za U-boot a STB7710 ima Nor I Nand Memoriju.

Nor koristi za u-boot,Main Kernel,Recovery Kernel a Nand za sve ostalo.

Probao sam nekoliko bez uspjeha.A sto se tice STB7710-a objasnit cu ukratko kako on radi update s tipkom OFF/ON.

Znaci iskljucimo STB7710 s prekidacem na poledjini uredaja,pritisnemo na prednjoj strani uredjaja tipku za ON/OFF i drzimo onda upalimo uredjaj(prekidac na poledjini) nepustamo prednju tipku min 5 sekundi.

To pokrece Recovery Kernel koji pretrazuje sve izvore za update,mreza,hdd,usb.

Da bi poceo update s usb-a na njemu mora biti file naziva "7710.HE.30.14.*.bin" ili 7710.software.bin.

Ali naravno prije pocetka update-a software u STB-u provjerava dali odgovara sve sto on zahtjeva(Check Software and Signature of the Image).

Sto se tice tog usb_update-a odnosno tih boxova(IPBOX9000,IPBOX910HD;CUBREVO)sve u vezi njih je jako blizu nasem STB-u jer koriste isti Sti7109 s 32mb Nand-a i 128mb Ram-a uz silne verzije software-a (Enigma i sl.)koji bi radili na nasem STB-u samo da se prilagode neke stvari u source-u(ttyAS0 koristi nas STB za serial a ipbox i ostali ttyAS1)A bez serial nema nista odnosno ako se zeli prilagodit ovaj software za nas STB mora postojat Debaging kroz serial.

Pa bih lijepo zamolio ljude koji se bave ovim da mi pomognu da pronadjem U-Boot source za ipboox9000,ipboox910hd,mini cubrevo.

Koliko ja kontam po ovome,moguce je sa USBa preko BIN Filea,samo koj bin file treba skinuti,tj.koj paket treba prebaciti na USB. . .

14 godina
protjeran
Raxone kaže...

Slika 1. Presjeci vod koji pokazuje strijelica da bi proradio EJTAG.

Slika 2. Pinout za EJTAG.

Slika 3.Pinout za UART.Da bi radio serial mora se koristiti kabel (TTL to rs232) on se moze kupit ili iskoristit stari kabel od nekih mob.telefona link.

EJTAG Kabel se moze napravit ovako,ovdje su dvije verzije kabela DLC5 i Wiggler razlika je u tom sto DLC5 kabel moze bit najduzi do  20cm    a wiggler do 50cm.

EJTAG software  i driver.

Software je wrt54g_o more se pokrenut u command promtu(cmd) ali da bi radio mora bit podignut giveio.sys u sistemu a on se nalazi u drugom linku(driver).

Driver se podize s loaddrv.exe ali se prvo mora "rucno" prekopirat giveio.sys u folder  c:\windows\system32\drivers\ onda pokrenut loaddrv.exe(slika 4).

Naredba u loaderu je "   c:\windows\system32\drivers\giveio.sys " dovoljno je samo  Start ali mozi i prvo Install pa Start.

To se sve radi da bi wrt54g_o mogao komunicirat s LPT portom jer koristi stari nacin komunikacije (Win98)  Xp i Win7 to nemaju.

Nakon lodanja giveio.sys pokrenemo wrt54g_o s sljedecom naredbom  " wrt54g_o -backup:custom /start:0xac000000 /window:0xac000000 /length:0x00200000 /silent ".(slika 5)

Znaci prvo radimo backup "nije nuzno al je pametno" ,backup traje dosta dugo.

" wrt54g_o -backup:custom /start:0xac000000 /window:0xac000000 /length:0x00200000 /silent ".(slika 5)

Sljedeci korak je ubacivanje drugog bootloader-a on se moze skinut ovdje.

Prekopirat  "beta_rom_img" u direktorij gdje je wrt54g_o i preimenovat ga u "custom".Flashanje traje otprilike 3,5 sata.

" wrt54g_o -flash:custom  /start:0xac000000 /window:0xac000000 /length:0x00200000 /silent "

Koj jTAG kabel kupiti,

http://www.olimex.com/dev/images/avr/avr-jtag.jpg

http://www.olimex.com/dev/images/AVR/AVR-JTAG-USB.jpg

http://www.siphec.com/HOWTO/MSP430%20HOWTO/TI%20MSP430%20programming%20JTAG.jpg

Te prepostavljam da je tebi ovo uspijelo???

edit:

Ja uvijek kad idem preko USBa i drzim Power (ispred) ili Power i Gornja strelica,dodje mi do druge crte (ona blinka) i nejde dalje!

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 1:13 (AstroGaming).
15 godina
neaktivan

Evo ja sam probo i kad je spojen na lan s ruterom iptv provo samo blinka i stoji t-com molim pričekajte, onda bude crno lampica brzo treperi i onda opet sporo kao i na početku i počme iči t-com pa provjera pa učitavanje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

To to to,nekaj se desava,cini mi se da se sdoftware upgrejta blinkaju mi zarulje

.

.

.

.

.

.

tom redosljedom,samo seta ljevo desno a pije toga je svijetlila zadnja,nekaj sam uspio skemirati,koj k nezzz,stavio sam Upgrejt na USB i napravio postupak , sad cemo vidijeti kaj ce biti. . .

Et javim se cim prestane blinkati ;)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma gle meni kad je počeo ovo s t-com server izglda vući je bilo ipali se CON lampica i onda počem ptreperiti MOD i lan stalno brzo treperi pa odjednom MOD počem brzo treperiti a na ekranu ne piše više t-com nego je crna slika i kad prestane MOD brzo treptat maxtv se počme iznova palit i podiže se normalno...

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice