Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 31.017
|
čitano: 14.933.167
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 mjeseci
Re: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
Srednji kaže...

Hvala Filipe za popis, ni ja nisam znao za pola ovih dućana.

Što se tiče isporuke, da, kasnila je 5 dana ali sve drugo je bilo besprijekorno, ovaj moj bicikl je bio u 2 veličine, 57 i 61, sad vidim da je samo 61 ostao i to u Bianchi boji...i sad je 1400€ ak se dobro sjećam cijene

Nema na čemu, kažem bike inn je super kad te da tak kažem posere da nešto fakat mogu povući sa skladišta jer često imaju super cijene, samo velim treba se naoružat strpljenjem. Baš sam bacio oko 12.05. sam naručio kod njih, danas stiglo.

16 godina
filip_medo kaže...

Ovo je trenutno možda i ponajbolji deal zbog te nove 820 grupe, računaj da su gume žica, iako fantastične a OEM kotači su sa kugličnim ležajevima i yotech nabama koji ti prdnu na kojih 2k km, ali u nekoj budućnosti baciš 250-500 eura na dt swiss g1800 ili gr1600 i imaš kompletan bajk. I obvezno uzeti par dropouta u rezervi jer su ovi kjubovi od papira, p.s. na ovih 1600 eura ide još bijednih 5% na keš.

E hvala ti! Bacim jos oko kod ostalih čisto zbog geometrije al ovako na papiru nitko ne nudi ni blizu za ove novce. Da, Kiendl mi je ponudio tih 5%. Razmišljao sam da ne ulažem toliko, već da uzmem neki entry level al računam da je ovo dugoročno bolja opcija. Imaš još neki model da pogledam, 178cm sam, gledam više comfy geometriju?

16 godina
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Pozdrav, neki dan sam naišao na ovaj slovenski shop koji mi je zapeo za oko dosta niskim cijenama pojedinih bicikala:

https://freestyle.si/

Koliko vidim, prodaju samo marke Giant i Liv.

Npr. Giant ToughRoad SLR 2 kod njih košta 799 €, dok npr. kod prethodno spominjanog tradeinn.com košta 1097,99 €. Ne kužim zašto je tako velika razlika u cijeni, ali eto. Ako je netko u procesu traženja, ništa ga ne košta da pogleda i da ih kontaktira.

1 0 hvala 0
9 mjeseci
SHELBY_09 kaže...
filip_medo kaže...

Ovo je trenutno možda i ponajbolji deal zbog te nove 820 grupe, računaj da su gume žica, iako fantastične a OEM kotači su sa kugličnim ležajevima i yotech nabama koji ti prdnu na kojih 2k km, ali u nekoj budućnosti baciš 250-500 eura na dt swiss g1800 ili gr1600 i imaš kompletan bajk. I obvezno uzeti par dropouta u rezervi jer su ovi kjubovi od papira, p.s. na ovih 1600 eura ide još bijednih 5% na keš.

E hvala ti! Bacim jos oko kod ostalih čisto zbog geometrije al ovako na papiru nitko ne nudi ni blizu za ove novce. Da, Kiendl mi je ponudio tih 5%. Razmišljao sam da ne ulažem toliko, već da uzmem neki entry level al računam da je ovo dugoročno bolja opcija. Imaš još neki model da pogledam, 178cm sam, gledam više comfy geometriju?

Najbolji savjet koji ti mogu dati jest: odi do lokalnih shopova sjedni na par modela koji ti se dopadaju, malo provozaj, vidi što ti se na prvu čini udobno, ako bi uzeo neki bajk online usporedi geometrije na 99 spokes sa ovima koje si probao i paralelno sa time i financijama donesi odluku, ja ti imam navedeni nuroad 2022, ista geo, druga oprema i na svojih 182cm i 85 inseam vozim M ramu, enduro vozim L. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 0:16 (filip_medo).
13 godina

Kaj ste pazarili u lidlu? Ja sam uspio upecat malu pumpu i onaj jedan set alata. Sasvim pristojno za 7e po komadu.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina

Sa njihovim pumpama pumpajte na osjecaj. Barometar ne pokazuje nit priblizno tocno

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 mjeseci

Ništa, za par € više imaš poštenu pumpu.

13 godina
filip_medo kaže...

A jebemu misa, ne mogu tu na bicikl stavit.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
9 godina
SimeKZ kaže...
filip_medo kaže...

Ma ja velim opcenito za njihove pumpe tko kupuje, a ne za bas tu koju si ti kupio.

Mini pumpe koje ja imam su ionak bez barometra 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
9 mjeseci
SimeKZ kaže...
filip_medo kaže...

Ja sam mislio da se priča o podnoj za 10€.

Za mini pumpe također postoji bolja opcija, Lidl je dobar možda za dresove i pizdarijice. Ali za nešto ozbiljnije kao kacige, pumpe i sl... ne baš

6 mjeseci
Nego zašto Lidl nema u ponudi svoje dresove?
https://www.lidl.sk/assets/gcpc8bbe1fe1e7c464b8264ce2da163d0b3.jpeg

Kad bi bile gaće na tregere povoljne kupio bih sigurno.

0 0 hvala 0
9 godina
Sirotanovic kaže...
Nego zašto Lidl nema u ponudi svoje dresove?
https://www.lidl.sk/assets/gcpc8bbe1fe1e7c464b8264ce2da163d0b3.jpeg

Kad bi bile gaće na tregere povoljne kupio bih sigurno.

Zato jer ih ne proizvode oni nego Santini. Po 90 eura su tak da to nije bas za tu trgovinu hehe

6 mjeseci
Da Santini je skupa marka dresa, čak imaju i dres svjetskog prvaka ali ako bude na nekoj akciji u lidlu od 50%🤑
13 godina

Pozdrav.

Imam neki kineski bicikl kupljen na akciji u Kauflandu 2007. za 390 kn... Znam, znam, kineski, za tu lovu...

Ali, od prvog dana teško ide, spuštam se niz podvožnjak a on skoro da ne ubrzava, na ravnom, čim prestanem pedalirati, on usporava nenormalno.

Prvih dana, dok je bio nov, posudio ga brat i složio se sa mnom da ne ide kako treba. Brat je, za test, podigao prednji kotač i težina ventila je zakrenula kotač, pomakla ga, da se ventil spusti u donju točku...

E sad, netko mi je rekao da kuglice u ležajevima vjv nisu "pune" kuglice nego šuplje, poput lopte...

Što vi mislite o svemu tome, što da radim?

P.S. Amortizeri su mu dobri, ko na motoriću Tomos... (ne vozim ga par godina, bar su prije amortizeri bili dobri).

Hvala.

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Spiridon kaže...

Pozdrav.

Imam neki kineski bicikl kupljen na akciji u Kauflandu 2007. za 390 kn... Znam, znam, kineski, za tu lovu...

Ali, od prvog dana teško ide, spuštam se niz podvožnjak a on skoro da ne ubrzava, na ravnom, čim prestanem pedalirati, on usporava nenormalno.

Prvih dana, dok je bio nov, posudio ga brat i složio se sa mnom da ne ide kako treba. Brat je, za test, podigao prednji kotač i težina ventila je zakrenula kotač, pomakla ga, da se ventil spusti u donju točku...

E sad, netko mi je rekao da kuglice u ležajevima vjv nisu "pune" kuglice nego šuplje, poput lopte...

Što vi mislite o svemu tome, što da radim?

P.S. Amortizeri su mu dobri, ko na motoriću Tomos... (ne vozim ga par godina, bar su prije amortizeri bili dobri).

Hvala.

Ja sam na novom Scottu iz 2003. od 2500kn imao sličan drek. Zamijenio mi serviser kranz na zadnjem kotaču za kasetu, pa je time morao i nabu, i bicikl je prodisao. Reko odmah daj i nabu na prednjem kotaču.

Nezz koliko ta avantura iznosi, ali novi kotači ili barem nove nabe (sa ponovnim pletenjem kotača).

I kolki su šu..ci bili Scott proizvođači da uvale kranz, užasne nabe, te pogon koji sam morao mijenjati nakon samo tjedan dana.

A vala i prodavač koji mi je rekao da se na Scottu zna točno koji je svaki šaraf...

Poruka je uređivana zadnji put danas u 1:01 (EricCartman).
8 godina

Moze preporuka za mini pumpu? Postoje neke "rucne", doslovno ti stanu u dlan, gdje se to moze kupiti?

14 godina

Jesi siguran u kvalitetu tako male pumpe? Pumpama treba hod, a baš da stane u dlan, sumnjam...

9 godina
Keops kaže...

Jesi siguran u kvalitetu tako male pumpe? Pumpama treba hod, a baš da stane u dlan, sumnjam...

Za cestu te mini pumpe su dobre jer ne pumpas velik volumen. Ja imam ovu i dobra je
https://www.decathlon.hr/p/306791-46911-rucna-pumpa-za-cestovni-bicikl-kompaktna-crna.html

Nije problem napumpat na velik pritisak.

No svatko tko ima šire gume tipa 36mm+ nek to ne kupuje

Poruka je uređivana zadnji put danas u 7:10 (Santana).
9 mjeseci

Više ukras nego funkcija. 10-15€ na bike discountu.

2 0 hvala 1
7 godina
Meni je mala pumpa nekoliko puta pomogla. Probuši se guma, pokrpam sa Decathlon zakrpama i s tom malom pumpom napumam koliko ide, ispadne skroz dovoljno za doći do neke benzinske, bolje nego gurati bicikl po praznoj gumi i felgi :) Nije Lidl pumpa, ali nešto od tih manjih koje idu na ramu

3 0 hvala 0
12 godina

Pa za to realno i služi,doslovno prva pomoć.

Kad smo već kod pumpi,jel netko ima električnu,nešto tipa ovo?

Naravno da kineske verzije se mogu pronaći za manje love,jel ima itko kakvih iskustava ili je to bacanje para?

17 godina

Ja sam si zimus nabavio neku malu baterijsku, iako ju nisam isprobao do sada. Moje iskustvo je da kad sam mrtav umoran nemam baš energije za pumpati s tim malim ručnim pumpama.

Ova ne može napumpati 29" MTB gumu, možda bi ona Xiaomijeva mogla, ali je to onda veće i teže.

Može se okrenuti glava tako da može pumpati i presta i auto ventil, a puni se na USB-C, tako da ju mogu puniti i s mobitela. Na višednevnim vožnjama ionako ide powerbank, tako da ima struje za sve.

Sry na orijentaciji slike za broj pumpanja.

Gledam te!

3 0 hvala 2
16 godina

to mi sad kažeš :D:D:D:D:D

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
16 godina

Ja imam ovu, https://mi.hr/xiaomi-portable-electric-air-compressor-2-prijenosna-pumpa.html, nije jeftina ali je korisna i malo teža za nosit na kraće ture. Ali ju obavezno nosim kad idem na 300+ brevete

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
9 mjeseci

Ovo vam je dobar video na temu mini el. pumpi, moja je nešto u ovom stilu link, od podnih imam ovu dobio u bundle-u sa u-lockom i ovu + igračku iz decathlon-a.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:06 (filip_medo).

2 0 hvala 1
14 godina

Koristim ovu pumpu na brđanki i cestovnoj, zadovoljan sam brzinom kojom napumpa mtb gumu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
4 godine

Tko od proizvođača električnih bicikala garantira dostupnost svih zamjenskih dijelova bar 10 godina?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice