Evo moga vantage rezultata.
Vaši 3DMark '06 rezultati
- poruka: 1.323
- |
- čitano: 323.078
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Inače, ja sam otkupio natrag svoju zvjerinu koji je išao na 4.3GHz 3D stabilno na zraku, pa ono, bit će narodnog veselja uskoro :D
Inače, ja sam otkupio natrag svoju zvjerinu koji je išao na 4.3GHz 3D stabilno na zraku, pa ono, bit će narodnog veselja uskoro :D
hehe rado bi te skinuo ali cini se da necu tak brzo... moram napajanje mjenjat...tesko ista klokat sa 450W chifteca, jos je to neki no name chieftech...tak daa,,,, gtx 260 klokana treba skoro pa 300W u loadu, proc 4x4ghz huh...nebih sad htio fulat ali oko 180W najmanje u loadu... corsair dominator malo dignut isto zahtjeva malo vise od 25W svaka plocica a da ne govorim da je tu thermaltake armor sa pumpom p500 da su tu 3x120mm led fanovi, 2x90mm fanovi jedna neonka i tak to :P, nocas sam dosao na 3,8ghz ali me zeza malo sto zahtjeva veliku voltazu... 1,55+, skoro 1,6V, a tak mi se bas i neda mucit proc zbog jednog skora plus pitanje je dal ga uopce zavrtim dobro zbog napajanja... e sad jedno pitanje za razora... reko doso si do 4,3 sa zracnim...koja je to maticna i kako si postavio voltaze, od northbridgea pa do sta ja znam...ako se sjecas :P, cini mi se kao da moj proc ima dosta potencijala za 4ghz samo nisam vjest sa overklokom tak da....a i maticna mi nije nesto pretjerano klokerska gigabyte ep35-ds4 (nisam imo love sa p45-dq6 :P), grafa mi ide do nekih 710 core a onda se javljaju zeleni artefakti, memorija ne znam nisam ni pokusavao jer zbilja...napajanje je premalo :P, vec kod clocka gpua osjetio sam pregrijavanje gadno chiefteca heh....ali doso sam do 18 200 sa clockom 3,73ghz... nisam sliko jer sam vec spavao bilo je to u 4 ujutro ako ne i kasnije...
hm benko pise ti u potpisu 3,8ghz...koja voltaza? i kako ti je postavljen mnotizelj i fsb... trebam malo vise iskustva sa time :)
Kako se meni čini još ćeš ti požaliti za tim Quadom (LUXX)
Ma jok.
Osim u benchmarku ne primjeti se razlika ka dual core.
Baš nikakva.
Pošto je Quad bio kod mene neiskorišten nije ga bilo smisla imati.
Rađe ga prodam i uzmem duala i ostane mi para.
i jos ti ostane para koje zapijes u prvoj birtiji :P
jos uvijek me zeza quad...ne znam vise sto vise pišti u kucistu kad ga klokam...osluskujem pa mi se cini da je on...pa malo dolje spustim glavu pa mi se cini da je graficka...pa dignem gore glavu pa mi se cini kao da je napajanje...a cak je moguce da su i kondenzatori na maticnoj....strah me drzati ga na velkom naponu sad da mi ne krepa...:P
primjetio sam da je 3dmark bolestan na na frekvenciju procesora, npr ja imam quada na 4ghz ti imas duala na 4ghz sm 2 i sm 3 scorevi ce nam biti isti, al zato je glupi 3dmark bolestan i na multi procesore pa cu ja dobit 2000 bodova vise... ja tu najvise suxam ako imam manju frekvenciju quada ne vrijedi mi nista sto imam quada jer mi sm 2 i sm 3 scorevi padaju sukladno sa frekvencijom....
hm benko pise ti u potpisu 3,8ghz...koja voltaza? i kako ti je postavljen mnotizelj i fsb... trebam malo vise iskustva sa time :)
meni radi sad trenutno 8x450, i cak hoce vrtit prime bez erora na 1,44V
a kolko si ti na 3,8ghz voltage potegno? ja nebi iso preko 1,6V al jucer me frend obradovo kad je reko da svog duala drzi na 1,73V, doslovno ga ubija al ak nije rikno vec godinu dana onda nece ni sad.... ionako ovaj quad nece jos dugo kod mene bit...mozda jos pola godine :P
inace trebo bi ic na 4.0 sa 1.6v ali ja nisam te srece moj treba vise a i preporucljiva max granice je 1.5(makar je i to previse za 24/7
Ma da je i na 4ghz ne mislim da ide.
Tu je grafa onda kocnica.
Grafa bi trebala neka od novije generacije+Quad na nekih 4 do 4.4ghz pa onda skidaš 20k
Ja sam skoro skinuo 20k ali sa Q9550 na skoro 4ghz + 4gb rama + gtx260 dignutom.
Dakle nije tolko lako kak izgleda
Evo uspio sam probiti 20000 bodova s tim da moj proc nece vise od 3,57 ghz pa da neznam sta radim. Zna li netko koliko max mogu dici napon a da proc moze bez frke radit svakodnevno na toj voltaži. Uglavnom zadovoljan sam jer taj ATI izbaci za svaki megaherc sliku više. Da imam bolji proc - npr Q9550 koji bez frke ide na 3,8 bilo bi preko 21000.
Evo uspio sam probiti 20000 bodova s tim da moj proc nece vise od 3,57 ghz pa da neznam sta radim. Zna li netko koliko max mogu dici napon a da proc moze bez frke radit svakodnevno na toj voltaži. Uglavnom zadovoljan sam jer taj ATI izbaci za svaki megaherc sliku više. Da imam bolji proc - npr Q9550 koji bez frke ide na 3,8 bilo bi preko 21000.
Super rezultat.Cestitam.
Mozez mi rec kolika ti je temperatura maticne.
Meni je na 3GHz u idle 45-48,a to mi se cini previse.
Super rezultat.Cestitam.
Mozez mi rec kolika ti je temperatura maticne.
Meni je na 3GHz u idle 45-48,a to mi se cini previse.
s kojim programom vidite temperaturu matične?
meni je 37 stupnjeva matična
OC q6600-3,5 GHZ
meni je 37 stupnjeva matična
OC q6600-3,5 GHZ
možda je negdje drugdje senzor postavljen ili nešto drugo
lako ovom decku sa 4870x2 potuc 20 000....hehe mora to i vise ic...
Nemrem dobit vise s tim procom i plocom koja nije pci-e 2.0 i sa ddr2. Ince na 9650 klokanom na 4.0 x48 ploci i ddr3 1600 ekipa ju je natjerala preko 23000 iako ni 3dmark06 nije bas mjerodavan za tu karticu.
HE nije loše nije loše. Vidim da si joj iscjedil mast. Jadni Gtx
Razer - 21498 | GTX 260 @ 745/1510/2420MHz, zrak | Q6600 @ 4545MHz @ LN2
http://pce.hostili.com/images/screen015ux4j.jpg
Bude bio veći osvrt na dotične akcije za dan-dva :)