Pa dobro idemo tess on, nije problem.
Top 3D Mark 11 @ BUG.hr
- poruka: 873
- |
- čitano: 189.933
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa dobro idemo tess on, nije problem.
vec imas tu dvije gtx 680 koje ti ne mozes stici sa svojima hd 7950 sa ukljucenom teselacijom tak da mi nema nekog smisla kupovat jos jednu da ti dokazem da te mogu stici..
Evo ti sa tess score kad si toliko zapeo, eto ipak je jedna 680 sli kombinacija brza, GTX 680 je Bog, nema mocniji grafi jesi sad happy?
Evo ti score: http://www.3dmark.com/3dm11/5866017
I dosta vise sa pricom o tess i sve, ne znam kakva je ovo moderacija ovde, negdje drugo bi bilo izbrisano pola teme.
pa trebalo bi..
ja ne vidim nekog smisla usporedivat nesto sta nije usporedivo..
to što amd ima opciju da se makne tess i da rezultat prode a nvidia nema da li to znaci da je u redu se uvrstavat i preseravat sa amdom iako znas da nisu rezultati mjerodavni..
ja bih samo volio vidjet kako igrate igre i na kojim speckama i da li i u igrama makenete teselaciju da bi dobili više frejmova..
netko je gore napisao kada je nvidai imala physx ukljuce svi crveni su se sjatili da to mora biti off i nitko nije radio polemike oko toga niti su se zeleni bunili..
boli mene racku da li je hd 7xxx ili gtx xxx brza jedna od druge, nego se borim da rezultati budi mjerodavno pokazatelj snage..
kako ce netko znati kome je tu teselaciju ukljucena a kome iskljucena i kako ce taj neki po ovim glupim benchmarcima znati koji je setup mocniji jaci brzi?? e pa nikako..
Nije problem u tome, problem je sto dvije HD 7950 koje kod vas kostaju oko 4500 kuna pusu u vrat grafama koje kostaju preko 7000 kuna (GTX 680 SLI).
Nije problem u tome, problem je sto dvije HD 7950 koje kod vas kostaju oko 4500 kuna pusu u vrat grafama koje kostaju preko 7000 kuna (GTX 680 SLI).
pa cek to te tjera da stavis tess off?? pa jbte nemres belivit..
pa hd 7950 sa tess on je brza od gtx 670 kada se oc-a isto tako je hd 7970 brza od gtx 680 kada se oca.. to je tako jos kada dodas cijenu dobis duplu dobit jel?
e pa bas zato bi trebali testirati svi isto... ovdje se hoce dokazat da je hdxxx jos brzi nego je i inace a to nije bas u tolkim mjerama...
na kraju krajeva ja znam zasto je nvidia skuplja a amd jeftiniji- zato jer mogu i opet ce imat vise profita nego amd zasto je to tako?? pa iskreno boli me k..c
Ne tjera mene nitko nista, ja sam dokazao da i sa tess on HD 7950 CFX puse u vrat GTX 680 SLI, citaj sta pisem.
Ne tjera mene nista, ja sam dokazao da i sa tess on HD 7950 CFX puse u vrat GTX 680 SLI, citaj sta pisem.
puše ali nije i jaci kao sto govori tvoj tess off score..
edit: opet ces se pojest ziv jer u crysisu 3 neces moci stici sharkovu jednu gtx 680 da pace nitko ne moze :) a nitko ne zna zasto
http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/crysis-3/147195.aspx?page=13&jumpto=3459424&sort=asc&view=flat
Puhanje i jaci nije isto i to sam znas, samo potezes pricu i raspravu bez razloga, svakako GTX 680 i HD 7950 nisu ista klasa grafi, jedna 300 USD, druga 500 USD, tako da je ovo i vise nego odlicno, znaci za 600USD kupis dvije HD 7950 i oc na nekih 1050-1100 i vec imas puhanje u 80% igara zbog superionijeg CFX skaliranja.
Za GTX 680 SLI ti treba 1000USD i jos dobijes 256 bitni bus. :)
Sharkowa je neka magicna GTX 680. :)
Sharkowa je neka magicna GTX 680. :)
kao i hd 7950 sa tess of tako ja ne mogu skuzit u cemu je kvaka kod njegovog frejma jos bolje on je snimio video koji dokazuje da je kod njega sve regularno..
ne moze ga gtx 680 sli niti gtx 690 stici tako da nemoj niti pokusavat :)
Nije ni meni jasno, bas sam gledao narod sa jednom gtx 680, ni blizu onakav fps, pogotovo sa 8xmsaa.
ma joj opet ti povlacis raspravu iako je to vec davno apsolvirana tema. da je hwbot zabranio scorove s tess off ja prvi nebi rijeci rekao al ovako je sve regularno. cilj bencha i tema ovog tipa nije uspoređivati grafe i time ih prezentirati kupcima vec dobiti sto bolji score na regularan nacin, a to podrazumijeva sve osim photoshopa i naravno restrikcija koje odredi pokretac teme ili tko god je zaduzen za to.
a kaj se tice sharka, meni se cini da on laze i cini sve kako bi prikazao nvidiu u sto boljem svjetlu jer nije jednom njegov score osjetno veci nego sto bi trebao biti, ja se sjecam da smo par puta raspravljali o tom. ako sam u krivu moj bed to je samo moj dojam koji sam stekao
ma joj opet ti povlacis raspravu iako je to vec davno apsolvirana tema. da je hwbot zabranio scorove s tess off ja prvi nebi rijeci rekao al ovako je sve regularno. cilj bencha i tema ovog tipa nije uspoređivati grafe i time ih prezentirati kupcima vec dobiti sto bolji score na regularan nacin, a to podrazumijeva sve osim photoshopa i naravno restrikcija koje odredi pokretac teme ili tko god je zaduzen za to.
a kaj se tice sharka, meni se cini da on laze i cini sve kako bi prikazao nvidiu u sto boljem svjetlu jer nije jednom njegov score osjetno veci nego sto bi trebao biti, ja se sjecam da smo par puta raspravljali o tom. ako sam u krivu moj bed to je samo moj dojam koji sam stekao
ne povlacim ja nikakvu temu... jasno je meni ko dan da je sa tess off rezultat validan..
ali na koji nacin provjeriti jacinu hw-a sa nvidia karticama i amd karticama po ovom testu?? nikako.. i kao takvom je meni ovaj 3dmark smece..
ne povlacim ja nikakvu temu... jasno je meni ko dan da je sa tess off rezultat validan..
ali na koji nacin provjeriti jacinu hw-a sa nvidia karticama i amd karticama po ovom testu?? nikako.. i kao takvom je meni ovaj 3dmark smece..
ak ti je smece onda nemoj sudejlovat i sve pet. al problem je kaj ti i jos nekolicina stalno ulijecete sa komentarima oko teselacije i pola teme postane cisti spam. ko sto je reko leopard, na stranim forumima bi to odavno bilo pobrisano i za bilo kakav daljnji spam bili bi opomenuti.
ak zelis vidjeti koja grafa jaca onda otvori temu di ce tweakanje teselacije biti zabranjeno ili baci oko na neku od poznatijih web stranica (techpowerup, hw canucks itd). u ovoj temi je jedini cilj postati sto bolji rez na regularan nacin

Nije žvaka za seljaka!(nhf)
Nego koliko sam shvatio kad ti cpu na 3.8GHz grafika je zakucana u 99%,povećanje clocka na 4.5 pada na 50%!!?
ja dobim oko 9600 na 7870 bez teselacije.. a sa -oko 8600
ja nerazumijem ovaj combined score dobijem 3408 a graphic 7982 imam hd7870
ja nerazumijem ovaj combined score dobijem 3408 a graphic 7982 imam hd7870
Koji cpu imas?
amd a10 5800
Nije žvaka za seljaka!(nhf)
Nego koliko sam shvatio kad ti cpu na 3.8GHz grafika je zakucana u 99%,povećanje clocka na 4.5 pada na 50%!!?
napisao sam da predpostavljam da bi dobio veci scor prek 10k u 3dmarku11 proc mi mora raditi barem na 4.5ghz...i evo leopard mi je objasnio zasto je to tako...kao sto si rekao nije zvaka za seljaka...
amd a10 5800
Aj upali benchmark i prati gpu usage preko msi afterburnera ili slicnih programa i javi koliko ti se grafa iskoristava....mislim da vi trebao klokati jos taj cpu da iskoristi do kraja tu grafu ali prvo provjeri koliko se iskoristava gpu. i jesi klokao grafu?
gpu usage 45 posto do 50 posto bio mi je dignut na 4.6 pa sam ga vratio na 4.2ghz ugl nema razlike driveri su mi 13.1
u heavenu 3.0 usage mi je na 99 posto i dao mi je score 1080
3dmark vantage Performance postavke score 17554 gpu score 22450 cpu 10638
evo mali updejt s ganc novom grafom saphire 7950 dualx with boost verzija
Stjepanj - 9218, ATi 7950 1155/1505, zrak; i7 920 3800, zrak
Kako sad manji score imaš čak i od moje 660ti da ne govorim o drugim 7950 kartama(još ti je tess off),u čemu je kvaka!!
Nije nesto ok, na tim frekvama sa tess on moras hladno da imas preko 10k gpu score, ocigledno IPC od i7 920 pocinje da pokazuje ozbiljnije slabosti.
btw moze li update.
neznam decki neide dalje da ga hebes:-(((( ma da je proc na 4.5ghz barem onda da al ovak nema sanse...al mislim da je ok s obzirom na staru kramu od 4godine
Pa moze valjda do 4.0 GHz da 3dmark11 prođes?
Pa moze valjda do 4.0 GHz da 3dmark11 prođes?
ma ide on do 4.4 ko od sale al se pocne topiti s ovim freezerom13! temp me zahebava!to je to maximala kaj ide... probat cu na 4 kad stignem...
edit: probao sam na 4.0ghz i nis nisam dobio veci score samo physich za 200 bodova...odustajem to je ocigledno to za ovu platformu:-)LP do sljedece
Racunaj da ti da prođes 3dmark na 4.4 treba veci napon od onoga sto si validaciju pravio.