Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 608.074
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Temperature vaših PC grijalica
chondolo kaže...

Jucer sam promijenio terminalnu pastu i ocistio hladnjak pa me zanima jesu li ove temp previsoke za comp u idle. Kad igram nesto obicno se temp popnu na 65°C i to samo Core#0.

Po meni za idle to je po meni malo visoko, ali nije loše, možeš stavit još koji ventilator više u kućište da se poboljša protok zraka u kućištu, pogledaj cable management, ako imaš nekakvo lošije kućište, zamjeni ga ako ikako možeš.

Valentin
12 godina
neaktivan

pa kuciste jest dosta staro ali nema ga smisla mijenjat, radije cu onda ubacit neki hladnjak unutra.

Hvala na odgovoru.

0 0 hvala 0
15 godina
Lord_Marko kaže...
kratos091 kaže...

Pozdrav! Djevojkin brat me zamolio da mu reinstaliram windowse. Laptop mi se učinio vruć na dodir, pa sam provjerio temperature, po meni su dosta visoke, što vi mislite?
Laptop je Asus F5VL, star nekih 3-4 godine.. 

ako su to zaista idle temp. onda je to lose. probaj ga ocistit i zamjeniti termalnu pastu...

Očistio sam, bilo je prašine u "rebrima" na hladnjaku na izlazu, u ostatku kučišta ništa. Termalna pasta na procesoru je bila skorena, morao sam je sastrukati nožem, a na grafičkom čipu je bila neka što se rastezala kao žvaka. Očistio sam to i stavio novu, sad laptop lijepo prede. {#} A prije se vent stalno vrtio na maksimumu.

Prije čišćenja idle Prije čišćenja idle
I poslije mjenjanja paste.. I poslije mjenjanja paste..
Winter is coming...
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2012 22:56 (kratos091).
13 godina

Ev od mog,sve u svemu ok, u idleu,OCCT CPUtest full load, OCCT Power suply test full load

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kratos091 kaže...
Lord_Marko kaže...
kratos091 kaže...

Pozdrav! Djevojkin brat me zamolio da mu reinstaliram windowse. Laptop mi se učinio vruć na dodir, pa sam provjerio temperature, po meni su dosta visoke, što vi mislite?
Laptop je Asus F5VL, star nekih 3-4 godine.. 

ako su to zaista idle temp. onda je to lose. probaj ga ocistit i zamjeniti termalnu pastu...

Očistio sam, bilo je prašine u "rebrima" na hladnjaku na izlazu, u ostatku kučišta ništa. Termalna pasta na procesoru je bila skorena, morao sam je sastrukati nožem, a na grafičkom čipu je bila neka što se rastezala kao žvaka. Očistio sam to i stavio novu, sad laptop lijepo prede. {#} A prije se vent stalno vrtio na maksimumu.

Pogledaj koja je to razlika prije i poslije čišćenja, nevjerovatno, sa tim čišćenjem si produžio životni vijek laptopa i to dosta, samo bolje je to radit barem svakih godinu dana. Fino ga dobro ispušeš kompresorom, staviš novu termalnu pastu (nemoj štedit na njoj, uzmeš si Artic Cooling mx-4, mx-2, Artic Silver 5-ove bolje paste traju duže, na jednom kompu lik stavljao mx-4 i nakon 3 godine kad je hladnjak skinut pasta nije bila skorena).

Evo jučer očistio HP 6715b (slike 1-4). Tijekom sufranja internetom, rada u PowerPointu, Wordu, EXCELU, AutoCADu temperature ne prelaze 45*C.

EDIT: Slika temperatura na HP Probook 4525s, laptop u radu (youtube, bug forum, AutoCAD), čišćen i pasta promjenjena prije godinu dana, stavljen friški Windows 7 Pro x64 SP1, dok je bio novi laptop (star 4 mjeseca), temperatura grafičke išla dok se radi u AutoCADu do 55*C (nije tako puno ali može to i bolje), lijepo ga rastavio makar je bio pod garancijom, skinuo thermal pad sa grafičke i sa chipseta, očistio staru pastu sa procesora, na sve nanio MX-4 pastu i odmah sve temp. pale, u igranju igara (ne igram često) temp. ne prelaze 65*C, dok su bili thermal padovi na grafičkoj i na chipsetu to je išlo i preko 80*C.

SLIKA 1 SLIKA 1
SLIKA 2 SLIKA 2
SLIKA 3 SLIKA 3
SVE SLOŽENO NATRAG SVE SLOŽENO NATRAG
Temperature na HP 4525S Temperature na HP 4525S
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 10:23 (Valentin17).
15 godina

Ma nemam neku posebnu pastu, neka coolermaster, kupio prije 2-3 god za 20 kn, al još je nisam potrošio... Heh..

Winter is coming...
13 godina

Moze neko rec koji tmpin je sta? koji je cpu*?

Werdum Combat Team
14 godina
KrpaZG kaže...

Moze neko rec koji tmpin je sta? koji je cpu*?

Iščašit ću oko zbog veličine slike!

Temperature procesora su ti ovo pod AMD Phenom II X4 955 složene po jezgrama.
Ovi TMPIN-ovi su ti neki senzori na matičnoj i u kućištu.
Jedna od tih je North Bridge, samo ne znam koja od ove dvije toplije.
Ovaj TMPIN0 bi bila možda temperatura u kućištu. 

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao.
13 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...
KrpaZG kaže...

Nebi se složio s tobom.

Mislim da su ti TMPIN-ovi temperature nekih dijelova na matičnoj.

Meni senzor u kućištu veli da je 20 C nutra,a TMPIN0 mi je 29C kaj baš nije blizu.

Evo nakon cijelonoćnog skidanja i kratkog igranja

14 godina
Zin8 kaže...
sudy_freak kaže...
KrpaZG kaže...

Nebi se složio s tobom.

Mislim da su ti TMPIN-ovi temperature nekih dijelova na matičnoj.

Meni senzor u kućištu veli da je 20 C nutra,a TMPIN0 mi je 29C kaj baš nije blizu.

Evo nakon cijelonoćnog skidanja i kratkog igranja

Zašto ne bi bilo moguće da mu je to temperatura u kućištu?
Pa pogledaj mu ostale temperature.
Jako si visoke, je li, ako su to temperature u idle-u.

Dakle, mora mu biti visoka i temperatura unutar kućišta. 

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao.
13 godina
odjavljen

Malo sam googlao i pronasao sam svasta. Uglavnom to su neki senzori na maticnoj,a njihovo značenje se razlikuje od ploče do ploče.

Tako da moguće da je to neki senzor na matičnoj koji očitava temperaturu kućišta,a vrijednost koju pokazuje je malo veća jer je na matičnoj i možda je bliže kojoj komponenti.

Bolje nek odgovori neko ko je ziher.

0 0 hvala 0
13 godina

Evo ja otkrio za svoju 970a ud3.  tmpin0 je navodno mbo

tmpin1 je cpu, a tmpin2 je navodno cpu socket

Werdum Combat Team
14 godina
KrpaZG kaže...

Evo ja otkrio za svoju 970a ud3.   tmpin0 je navodno mbo

tmpin1 je cpu, a tmpin2 je navodno cpu socket

Krpa koja ti je verzija CPUID-a?

Klik do najnovije free verzije .

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 14:12 (Tiby).
12 godina

Jel mi ovo normalna temperatura procesora i grafičke prije i poslje igranja Far Cry-a 2

prije igranja prije igranja
poslje igranja poslje igranja
Poznat ću te i po mraku po felgama i turbaku a ti mene po rotirci na mojoj škodici
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Normalne temp. !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Evo mojih temperatura

Prodajem matičnu ploču GA-78LMT-S2P stara 8mjeseci garancija u Protisi Cijena 250-200kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vuk15 kaže...

Evo mojih temperatura

Lako se hvaliti idle temperaturama {#}

13 godina

Koliko vidim prije i poslje igranja,a temp. procesora su iste,to mi je malo nelogicno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 19:18 (error_666).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
dinos3 kaže...
Vuk15 kaže...

Evo mojih temperatura

Lako se hvaliti idle temperaturama {#}

Nakon 45 minuta 4.00 Ghz

Prodajem matičnu ploču GA-78LMT-S2P stara 8mjeseci garancija u Protisi Cijena 250-200kn
15 godina
error_666 kaže...

Koliko vidim prije i poslje igranja,a temp. procesora su iste,to mi je malo nelogicno.

Vjerojatno mu je senzor u banani , no moze i s nekim drugim programom izmjerit !

Music As A Weapon !!
12 godina
error_666 kaže...

To je imeni čudno,a s kojim još programom mogu mjerit temperature?

Poznat ću te i po mraku po felgama i turbaku a ti mene po rotirci na mojoj škodici
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 20:02 (macgyver 53).
13 godina

jedno pitanje  za ekipu koja ima 3570k i za one koji su se susreli s njim zanima me kakve su vam temp u idle i loadu..??
gledam ove postove pa mi nikako nije jasno kako drzite phenoma 960T na 17 wtf ili quad neki intelov 36 full load ja imam navedenu i5 i kad igram bf3 zagrije se to do nekih 58 stupnjeva na stocku bez turba pa jel  to normalno ili se i vama ostalima desava..??
inace njegova max temp je 67.4 pa mi sad..:O
i da hladnjak je thermaltake contac 21(znam da nije neki svjetski) pa trebam li se brinut kaj jel kad dodje ljeto jos ce to skocit..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
tomislavivic kaže...

jedno pitanje  za ekipu koja ima 3570k i za one koji su se susreli s njim zanima me kakve su vam temp u idle i loadu..??
gledam ove postove pa mi nikako nije jasno kako drzite phenoma 960T na 17 wtf ili quad neki intelov 36 full load ja imam navedenu i5 i kad igram bf3 zagrije se to do nekih 58 stupnjeva na stocku bez turba pa jel  to normalno ili se i vama ostalima desava..??
i da hladnjak je thermaltake contac 21(znam da nije neki svjetski) pa trebam li se brinut kaj jel kad dodje ljeto jos ce to skocit..

Ako malo bolje pogledaš te temperature od 17° i sl. ti je u idlu i pored otvorenog prozora tako da te rezultate nemoj uzimati za zdravo gotovo.

U zadnje vrijeme je u modi ovdje u temi stavljati "zimske" temperature koje nemaju veze s nićime osim gle moja je manja...{#}

14 godina

Jel mi može netko malo pojasnit ovo crveno. Znam da cpu spušta frekvenciju kad mu nije potrebno, da uštedi struju i sebe i kaj god, ali da se frekvencija diže sama i to toliko?? Googlal sam malo o tome ali svi govore o spuštanju brzine nitko o dizanju.

http://d-u-d.deviantart.com

0 0 hvala 0
14 godina

@Dud vjerojatno neka pogreška jer ima krivo očitanje tko zna čega i kod mene recimo očitava neki AUXTIN 128°, da je tolika stvarna temperatura već davno bi zgorio pc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
macgyver 53 kaže...

Jel mi ovo normalna temperatura procesora i grafičke prije i poslje igranja Far Cry-a 2

Meni je to malo visoko, mislim ovo prije igranja, ovo poslije je čisto OK.

Valentin
15 godina
macgyver 53 kaže...

To je imeni čudno,a s kojim još programom mogu mjerit temperature?

Aida 64 , HW info , Speccy , Core Temp , Real Temp , Speedfan ...

Music As A Weapon !!
12 godina

Evo probo sam i sa Core Temp i ista je temperatura kao i na HW Monitoru

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Tiby kaže...
tomislavivic kaže...

Ako malo bolje pogledaš te temperature od 17° i sl. ti je u idlu i pored otvorenog prozora tako da te rezultate nemoj uzimati za zdravo gotovo.

U zadnje vrijeme je u modi ovdje u temi stavljati "zimske" temperature koje nemaju veze s nićime osim gle moja je manja...{#}

To znaci da su moje ok ili..??
14 godina

3.6 Ghz sa 1.32 volta,bez ikakve greške,sa occt testiran 2 sata,max.temperatura ne prelazi 39 stupnjeva.

Rock solid Rock solid
Već 8 dugih godina hladi od socketa 939 do sada am3+,bez ikakve greške.To su bili heatsinkovi od bakra.Zakon. Već 8 dugih godina hladi od socketa 939 do sada am3+,bez ikakve greške.To su bili heatsinkovi od bakra.Zakon.
Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice