MaxxMem

poruka: 417
|
čitano: 60.419
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
MaxxMem

Evo mali update s kratkim druzenjem s Rampage III ex

i7 920 4.733MHz - dualcore

Corsair Dominator 3x2GB @ 1800MHz 8-8-8-20 1T nb 4500MHz

Bandwidth 23.02 GB/sec

Latency 39.4 ns

1800MHz Corsair Dominator 1800MHz Corsair Dominator
Google is your friend
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
MaxxMem

Phenom II x2 555BE

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: MaxxMem
Jurky kaže...

Evo mali update s kratkim druzenjem s Rampage III ex

i7 920 4.733MHz - dualcore

Corsair Dominator 3x2GB @ 1800MHz 8-8-8-20 1T nb 4500MHz

Bandwidth 23.02 GB/sec

Latency 39.4 ns

Pridružujem se sa Rampage III Extreme

i7 930 4.861MHz - single core

Corsair Dominator GT 2x2GB @ 2112MHz 6-7-6-20 1T nb 4438MHz

Maxxmem score - 2090

Bandwidth - 23.76 GB/s

Latency - 34.7 ns

http://img826.imageshack.us/img826/209/maxxmem4861.jpg

clock2much
15 godina
neaktivan
MaxxMem

Skoro Cele skoro, još malo i imaš me.Smijeh

I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...

cele nikako da nadje one specijalne postavke u Biosu, pa da natjera da maxxmem malo za throtlaSmijehCool

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 9:28 (Jurky).
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...
microman kaže...

cele nikako da nadje one specijalne postavke u BiosuSmijehCool

Hehe pa kad nema Gigabyte. Samo čekaj da ja osposobim svoju konfiguraciju, a po svemu sudeči to bi taman trebalo bit do mog rođendana, a onda sljedi benchanje svega i svačega. Jedino me hebe RAM. Nikako da nađem one prave, sve samo neki kompromisi, a ja sam si baš lipo zacrtao CELE-ove Dominator GT. Sve mi se čini da ču na kraju uzet one PI seris iako me u dilemu stavljaju oni visoki heat sinkovi jer imam u planu Noctua-u.Znači pitanje je uzet Noctua-u i napravit kompromis sa RAM-ima, il uzet VenomusX Black i uz njega G.Skill PI seris PC-12800CL6?

I'll be back
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...
microman kaže...

cele nikako da nadje one specijalne postavke u Biosu, pa da natjera da maxxmem malo za throtlaSmijehCool

Misliš da natijera RAM-i daju malo daju više nego inačeSmijeh

A šta češ ponekad treba imat i malo sreče

I'll be back
16 godina
neaktivan
MaxxMem

hehe, ne vidim vas u top 20 hall of fame na hwbotu :p

clock2much
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MaxxMem
Ne želimo se previše isticati da se ne zamijerimo Amerikancima,dovoljno je da imamo jednog predstavnika našeg tima.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Jurky kaže...
microman kaže...

cele nikako da nadje one specijalne postavke u BiosuSmijehCool

Hehe pa kad nema Gigabyte. Samo čekaj da ja osposobim svoju konfiguraciju, a po svemu sudeči to bi taman trebalo bit do mog rođendana, a onda sljedi benchanje svega i svačega. Jedino me hebe RAM. Nikako da nađem one prave, sve samo neki kompromisi, a ja sam si baš lipo zacrtao CELE-ove Dominator GT. Sve mi se čini da ču na kraju uzet one PI seris iako me u dilemu stavljaju oni visoki heat sinkovi jer imam u planu Noctua-u.Znači pitanje je uzet Noctua-u i napravit kompromis sa RAM-ima, il uzet VenomusX Black i uz njega G.Skill PI seris PC-12800CL6?

Pogledaj poredak sa hwbota pa razmisli, massman je napravio top listu korištenih memorija u svim submitanim benchmarcima

http://hwbot.org/article/news/hwbot_memory_index_v0_1

clock2much
15 godina
neaktivan
MaxxMem
Micromane @ prije ces dobit jackpot na lotu nego nac pravu memoriju, ja sinoc sav sretan nasao memoriju i mislio da sam to rijesio, medjutim kasnije je uslijedio hladan tus, memorije nema ba lageru i neznaju kad ce doci mada im je na sajtu stalo da imaju vise od 10 komada dostupno, ali kaze lik da je sve otislo u jedan dan hehe..... Muke se nastavljaju
Google is your friend
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...
Micromane @ prije ces dobit jackpot na lotu nego nac pravu memoriju, ja sinoc sav sretan nasao memoriju i mislio da sam to rijesio, medjutim kasnije je uslijedio hladan tus, memorije nema ba lageru i neznaju kad ce doci mada im je na sajtu stalo da imaju vise od 10 komada dostupno, ali kaze lik da je sve otislo u jedan dan hehe..... Muke se nastavljaju

Jurky jesi pogledao onu kartu RAM-ova šta je Cele postao?

Pa oni PI seris nisu loši samo dva mjesta ispod DominatorGT-a.

I'll be back
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Jurky kaže...

Ja bih IMO uzeo DH14 i malo losiji ram.

Ja razmisljam o prelasku za Venomousa na DH14 :)

16 godina
neaktivan
microman kaže...
Jurky kaže...

Yep, prvih 7 od Corsair GTX2 do G.Skill Perfect Storm su Elpida Hyper osim možda Diablo, a PI je prvi PSC, ako želiš Elpidu A-Data XPG+ V2.0 2200 8-8-8-24 bi bila moj izbor jer bi se nju moglo najlakše nabaviti kod nas ukoliko je dostupna(globalno), bilo je i Perfect Storma dugo u HR ali ih nema više, ako ne onda je PI moj drugi izbor... PI su s mojim AMD X4 965 2x2GB očajno radili ali s tvojim 860 su pjevušili, plus je što high binned PSC osjetno manje košta od high binned Elpide Hyper ali ne budeš vidio low tRCD, Corsair GTX6 je trenutno najbolji PSC 2625MHz ali je uvijek nedostupan i prodaje se po komadu a i bolje je iskoristiv na 1156 i7 pa nije ni bitan...

Problem sa A-Data je heatsink koji ne bi stao ni u ludilu pod Noctuu u prvi i drugi slot na R3E, tek od trećeg se može računat na njega pa bi u tom slučaju Noctua bila out... Ja bi tada razmislio o Cogage Arrow, dostupan u HR, neznatno lošiji od Noctue ali opet ostane pitanje ide li i on preko slotova, čini mi se da bi i on bio problem za memoriju

BTW. Jurky, na tvom screenshotu je 3x2GB dual channel, pretjerao si sa nb pa ti ne radi triple channel, da ispravim to na top listi?

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 22:59 (Cele303).
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

BTW. Jurky, na tvom screenshotu je 3x2GB dual channel, pretjerao si sa nb pa ti ne radi triple channel, da ispravim to na top listi?

kako ce radit triple channel sa dva keksa ?? Cool

edit: my bad stavio sam 3x2 u postu Namigiva

jesi li probao 21x230+ dual core / dual chanel, jer ja na 1800 imam 23.02, a ti na 2100 23.76, mislim da sa vecim bclk ces dobit 24GB/s

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 23:19 (Jurky).
16 godina
neaktivan
MaxxMem

Meni se to isto događalo, prepoznaje svih 6GB ali koristi samo 4GB pa sam izvadio jedan modul kad već ničemu ne koristi

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Meni se to isto događalo, prepoznaje svih 6GB ali koristi samo 4GB pa sam izvadio jedan modul kad već ničemu ne koristi

pa vec smo otprije doktorirali da je bolje sa 2x2 nego sa 3x2 ......

probaj 21x230+ vjerujem da ce biti bolje, bandwith sigurno.....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 23:29 (Jurky).
16 godina
neaktivan
MaxxMem

Probao već, 0 bodova, tada je ram na 1840 6-6-5-15, slijedeći je negdje oko 2300 a to ne može zbog x2 nb, tako da je 2112 6-7-6-20 brže i ima veći nb

EDIT: Da je bar 980X u điru, nb bi bio min + 1.5x i to bi onda poteglo oko 2300 7-8-7 po meni i rez bi bio sigurno bolji

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.10.2010 0:27 (Cele303).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
MaxxMem

Evo da malo osvjezimo temu sa novim STT 2000MHz 7-7-7-21

i7 930 4.678MHz - single core

Super Talent ProjectX 2x2GB @ 2226MHz 7-8-7-20 1T nb 4455.5MHz

Maxxmem score - 2006.5

Bandwidth - 23.50 GB/s

Latency - 35.4 ns

A evo dok ne dodje ploca bar mogu parirati u kategoriji 2000MHz

i7 930 4.600MHz - single core

Super Talent ProjectX 2x2GB @ 2000MHz 6-7-6-20 1T nb 4400MHz

Bandwidth - 23.33 GB/s

Latency - 35.7 ns

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.10.2010 2:17 (Jurky).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran

ja mislio da cu razvaliti ovaj test.....

i5 760 @ 2.8

4x2 Gb ram ddr3 1333

i score 12 Gb...... mozda zato jer sam prije par sek igrao igru?

14 godina
neaktivan
Haki1988 kaže...

ja mislio da cu razvaliti ovaj test.....

i5 760 @ 2.8

4x2 Gb ram ddr3 1333

i score 12 Gb...... mozda zato jer sam prije par sek igrao igru?

Ne već zato što nisi OC-ao. Klokanjem bi sigurno dobio mnogo bolji score.

15 godina
neaktivan
MaxxMem

Lagani update, dosla nova prava overclockerska graficka kartica i popravio se memory score, hmm Namigiva

i7 930 4.825MHz - single core

Super Talent ProjectX 2x2GB @ 2096MHz 7-7-7-21 1T nb 4405MHz

Maxxmem score - 2024.4 bodova

Bandwidth - 23.71 GB/s

Latency - 35.4 ns

Nije lose za jednu P6T plocu Smijeh

65.6 MaxxMem Marks to goNamigiva

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.10.2010 18:30 (Jurky).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
MaxxMem

Nije loše za jednu P6T ploču, ali UD5 je još uvijek ispred sa 2045 {#}{#}

clock2much
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Nije loše za jednu P6T ploču, ali UD5 je još uvijek ispred sa 2045 {#}{#}

Je veci score ima UD5 sa kako neki kazu bencherskom memorijom, ovo u mene je ipak "samo" 24/7 memorija {#}

Mislim da dominatori padaju pred najezdom STT-a barem sto se tice i7 930, hebiga ipak moram opravdat nasu investiciju vec kad ti to ne mozes sa UD7. {#}

STT 1.8V+ here I come.

Asus ima lijeka za sve probleme. {#}{#}

65 maxxmem marks and counting.....

Google is your friend
16 godina
neaktivan
MaxxMem

Čemu se trudit dok još UD5 sasvim fino stoji na terenu {#}

Ajde baš me zanima da li ćeš sa R3E vozit 2112 6-7-6-20 STT-e, šaljem ti R3E u utorak nazad, otkako je došala UD7 više ju nisam ni pogledao {#}

clock2much
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Čemu se trudit dok još UD5 sasvim fino stoji na terenu {#}

Ajde baš me zanima da li ćeš sa R3E vozit 2112 6-7-6-20 STT-e, šaljem ti R3E u utorak nazad, otkako je došala UD7 više ju nisam ni pogledao {#}

Mozda nisi plocu gledao, ali rezultate na njoj ces jos dugo gledati kao nedosanjani san sa UD7 {#}

{#}

ASUS rules{#}

EDIT: provozat ce se STT na 6-7-6 na 2100 cim nadodam malo soka na memoriju, ali sad imam problem sto vise nemam procesora i sa novim nece biti fer borba.{#}

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2010 19:21 (Jurky).
14 godina
protjeran

hebem vam maxxmem znate gdje??

antivirus napravio update i izbrisao maxxmem jer ima navodno trojanca....falce positive VALJDA i stoji u karanteni i ja ga izbrisao sve ok i evo vec tjedan dana svako 2 dana pojavljuje se u karanteni......a izbrisan pa pitam vas koji qurac?

14 godina
neaktivan
Haki1988 kaže...

hebem vam maxxmem znate gdje??

antivirus napravio update i izbrisao maxxmem jer ima navodno trojanca....falce positive VALJDA i stoji u karanteni i ja ga izbrisao sve ok i evo vec tjedan dana svako 2 dana pojavljuje se u karanteni......a izbrisan pa pitam vas koji qurac?

Nabavi neki antivirus koji valja, ne bez razloga plašit ljude.

Garantiram svima, nema virusa.

14 godina
protjeran

koji valja? a kaspersky 2011 sa zadnjim updejtima nevalja?

Kad sam vidio nakon updejta da ga prepoznaje kao virus te da ga je stavio u karantenu rekao sam vjerojatno je false positive pa sam ga izbrisao iako sam ga pokrenuo samo jedanput tako da mi vise i netreba taj program ali cudno je da sam ga obrisao te da mi se opet javlja u karanteni :/

14 godina
MaxxMem

Evo malo za početak sa G-Skill Ripjaws 1600Mhz 7-7-7-21 @ 1.5V

Moj PC  
3 0 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice