MaxxMem
- poruka: 417
- |
- čitano: 60.424
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Evo mali update s kratkim druzenjem s Rampage III ex
i7 920 4.733MHz - dualcore
Corsair Dominator 3x2GB @ 1800MHz 8-8-8-20 1T nb 4500MHz
Bandwidth 23.02 GB/sec
Latency 39.4 ns
Pridružujem se sa Rampage III Extreme
i7 930 4.861MHz - single core
Corsair Dominator GT 2x2GB @ 2112MHz 6-7-6-20 1T nb 4438MHz
Maxxmem score - 2090
Bandwidth - 23.76 GB/s
Latency - 34.7 ns
http://img826.imageshack.us/img826/209/maxxmem4861.jpg
Skoro Cele skoro, još malo i imaš me.
cele nikako da nadje one specijalne postavke u Biosu, pa da natjera da maxxmem malo za throtla
cele nikako da nadje one specijalne postavke u Biosu
Hehe pa kad nema Gigabyte. Samo čekaj da ja osposobim svoju konfiguraciju, a po svemu sudeči to bi taman trebalo bit do mog rođendana, a onda sljedi benchanje svega i svačega. Jedino me hebe RAM. Nikako da nađem one prave, sve samo neki kompromisi, a ja sam si baš lipo zacrtao CELE-ove Dominator GT. Sve mi se čini da ču na kraju uzet one PI seris iako me u dilemu stavljaju oni visoki heat sinkovi jer imam u planu Noctua-u.Znači pitanje je uzet Noctua-u i napravit kompromis sa RAM-ima, il uzet VenomusX Black i uz njega G.Skill PI seris PC-12800CL6?
cele nikako da nadje one specijalne postavke u Biosu, pa da natjera da maxxmem malo za throtla
Misliš da natijera RAM-i daju malo daju više nego inače
A šta češ ponekad treba imat i malo sreče
hehe, ne vidim vas u top 20 hall of fame na hwbotu :p
cele nikako da nadje one specijalne postavke u Biosu
Hehe pa kad nema Gigabyte. Samo čekaj da ja osposobim svoju konfiguraciju, a po svemu sudeči to bi taman trebalo bit do mog rođendana, a onda sljedi benchanje svega i svačega. Jedino me hebe RAM. Nikako da nađem one prave, sve samo neki kompromisi, a ja sam si baš lipo zacrtao CELE-ove Dominator GT. Sve mi se čini da ču na kraju uzet one PI seris iako me u dilemu stavljaju oni visoki heat sinkovi jer imam u planu Noctua-u.Znači pitanje je uzet Noctua-u i napravit kompromis sa RAM-ima, il uzet VenomusX Black i uz njega G.Skill PI seris PC-12800CL6?
Pogledaj poredak sa hwbota pa razmisli, massman je napravio top listu korištenih memorija u svim submitanim benchmarcima
Jurky jesi pogledao onu kartu RAM-ova šta je Cele postao?
Pa oni PI seris nisu loši samo dva mjesta ispod DominatorGT-a.
Ja bih IMO uzeo DH14 i malo losiji ram.
Ja razmisljam o prelasku za Venomousa na DH14 :)
Yep, prvih 7 od Corsair GTX2 do G.Skill Perfect Storm su Elpida Hyper osim možda Diablo, a PI je prvi PSC, ako želiš Elpidu A-Data XPG+ V2.0 2200 8-8-8-24 bi bila moj izbor jer bi se nju moglo najlakše nabaviti kod nas ukoliko je dostupna(globalno), bilo je i Perfect Storma dugo u HR ali ih nema više, ako ne onda je PI moj drugi izbor... PI su s mojim AMD X4 965 2x2GB očajno radili ali s tvojim 860 su pjevušili, plus je što high binned PSC osjetno manje košta od high binned Elpide Hyper ali ne budeš vidio low tRCD, Corsair GTX6 je trenutno najbolji PSC 2625MHz ali je uvijek nedostupan i prodaje se po komadu a i bolje je iskoristiv na 1156 i7 pa nije ni bitan...
Problem sa A-Data je heatsink koji ne bi stao ni u ludilu pod Noctuu u prvi i drugi slot na R3E, tek od trećeg se može računat na njega pa bi u tom slučaju Noctua bila out... Ja bi tada razmislio o Cogage Arrow, dostupan u HR, neznatno lošiji od Noctue ali opet ostane pitanje ide li i on preko slotova, čini mi se da bi i on bio problem za memoriju
BTW. Jurky, na tvom screenshotu je 3x2GB dual channel, pretjerao si sa nb pa ti ne radi triple channel, da ispravim to na top listi?
BTW. Jurky, na tvom screenshotu je 3x2GB dual channel, pretjerao si sa nb pa ti ne radi triple channel, da ispravim to na top listi?
kako ce radit triple channel sa dva keksa ??
edit: my bad stavio sam 3x2 u postu
jesi li probao 21x230+ dual core / dual chanel, jer ja na 1800 imam 23.02, a ti na 2100 23.76, mislim da sa vecim bclk ces dobit 24GB/s
Meni se to isto događalo, prepoznaje svih 6GB ali koristi samo 4GB pa sam izvadio jedan modul kad već ničemu ne koristi
Meni se to isto događalo, prepoznaje svih 6GB ali koristi samo 4GB pa sam izvadio jedan modul kad već ničemu ne koristi
pa vec smo otprije doktorirali da je bolje sa 2x2 nego sa 3x2 ......
probaj 21x230+ vjerujem da ce biti bolje, bandwith sigurno.....
Probao već, 0 bodova, tada je ram na 1840 6-6-5-15, slijedeći je negdje oko 2300 a to ne može zbog x2 nb, tako da je 2112 6-7-6-20 brže i ima veći nb
EDIT: Da je bar 980X u điru, nb bi bio min + 1.5x i to bi onda poteglo oko 2300 7-8-7 po meni i rez bi bio sigurno bolji
Evo da malo osvjezimo temu sa novim STT 2000MHz 7-7-7-21
i7 930 4.678MHz - single core
Super Talent ProjectX 2x2GB @ 2226MHz 7-8-7-20 1T nb 4455.5MHz
Maxxmem score - 2006.5
Bandwidth - 23.50 GB/s
Latency - 35.4 ns
A evo dok ne dodje ploca bar mogu parirati u kategoriji 2000MHz
i7 930 4.600MHz - single core
Super Talent ProjectX 2x2GB @ 2000MHz 6-7-6-20 1T nb 4400MHz
Bandwidth - 23.33 GB/s
Latency - 35.7 ns
ja mislio da cu razvaliti ovaj test.....
i5 760 @ 2.8
4x2 Gb ram ddr3 1333
i score 12 Gb...... mozda zato jer sam prije par sek igrao igru?
ja mislio da cu razvaliti ovaj test.....
i5 760 @ 2.8
4x2 Gb ram ddr3 1333
i score 12 Gb...... mozda zato jer sam prije par sek igrao igru?
Ne već zato što nisi OC-ao. Klokanjem bi sigurno dobio mnogo bolji score.
Lagani update, dosla nova prava overclockerska graficka kartica i popravio se memory score, hmm
i7 930 4.825MHz - single core
Super Talent ProjectX 2x2GB @ 2096MHz 7-7-7-21 1T nb 4405MHz
Maxxmem score - 2024.4 bodova
Bandwidth - 23.71 GB/s
Latency - 35.4 ns
Nije lose za jednu P6T plocu
65.6 MaxxMem Marks to go
Nije loše za jednu P6T ploču, ali UD5 je još uvijek ispred sa 2045
Nije loše za jednu P6T ploču, ali UD5 je još uvijek ispred sa 2045
Je veci score ima UD5 sa kako neki kazu bencherskom memorijom, ovo u mene je ipak "samo" 24/7 memorija
Mislim da dominatori padaju pred najezdom STT-a barem sto se tice i7 930, hebiga ipak moram opravdat nasu investiciju vec kad ti to ne mozes sa UD7.
STT 1.8V+ here I come.
Asus ima lijeka za sve probleme.
65 maxxmem marks and counting.....
Čemu se trudit dok još UD5 sasvim fino stoji na terenu
Ajde baš me zanima da li ćeš sa R3E vozit 2112 6-7-6-20 STT-e, šaljem ti R3E u utorak nazad, otkako je došala UD7 više ju nisam ni pogledao
Čemu se trudit dok još UD5 sasvim fino stoji na terenu
Ajde baš me zanima da li ćeš sa R3E vozit 2112 6-7-6-20 STT-e, šaljem ti R3E u utorak nazad, otkako je došala UD7 više ju nisam ni pogledao
Mozda nisi plocu gledao, ali rezultate na njoj ces jos dugo gledati kao nedosanjani san sa UD7
ASUS rules
EDIT: provozat ce se STT na 6-7-6 na 2100 cim nadodam malo soka na memoriju, ali sad imam problem sto vise nemam procesora i sa novim nece biti fer borba.
hebem vam maxxmem znate gdje??
antivirus napravio update i izbrisao maxxmem jer ima navodno trojanca....falce positive VALJDA i stoji u karanteni i ja ga izbrisao sve ok i evo vec tjedan dana svako 2 dana pojavljuje se u karanteni......a izbrisan pa pitam vas koji qurac?
hebem vam maxxmem znate gdje??
antivirus napravio update i izbrisao maxxmem jer ima navodno trojanca....falce positive VALJDA i stoji u karanteni i ja ga izbrisao sve ok i evo vec tjedan dana svako 2 dana pojavljuje se u karanteni......a izbrisan pa pitam vas koji qurac?
Nabavi neki antivirus koji valja, ne bez razloga plašit ljude.
Garantiram svima, nema virusa.
koji valja? a kaspersky 2011 sa zadnjim updejtima nevalja?
Kad sam vidio nakon updejta da ga prepoznaje kao virus te da ga je stavio u karantenu rekao sam vjerojatno je false positive pa sam ga izbrisao iako sam ga pokrenuo samo jedanput tako da mi vise i netreba taj program ali cudno je da sam ga obrisao te da mi se opet javlja u karanteni :/