AMD Vishera FX 83XX 4GHZ BF3 perfomance

poruka: 241
|
čitano: 49.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Vishera FX 83XX 4GHZ BF3 perfomance
BlueMax kaže...

Ma svaka cast, i meni je. Samo mi nije jasan onaj prelazak sa i5 na Pentiuma (ili Celerona, ne mogu se vise sjetiti). Ja uvijek kad mogu idem na bolje ili na potpuno drugacije. Volio bi i ja imati neku low end konfu, mozda i rapsbery pi, ali ne kao jedinu.

To je bila HTPC faza.{#}

iclock2much
16 godina
zoharbizo kaže...
BlueMax kaže...

pa upravo zato bi ti CPU trebao biti sporedna stvar. Mogu shvatit da dosadi nekome ko 16 sati dnevno prcka po postavkama, clocka, bencha... ali nekome ko ima zivot van toga ne bi trebao dosaditi.

Ovo mi je hobi, necemo sada o tome.

nekome kome je oc hobi taj i ima neke rezultate iza sebe i po neki bod.

btw oc je skup sport, mislim da ti tu quake moze bolje objasnit neke stvari, cele jurki i slicni.

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/bughr-hwbot-oc-team/56897.aspx

ako se vec baviš ocom onda i pridonesi bughr teamu..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
16 godina
zoharbizo kaže...

Mozda ovaj cak i ostane u racunalu, vidjeti cemo.{#}

ne virujen ti jer zamijenit odličan procesor za jednak ili lošiji je eksperimentiranje koje voliš raditi,nema ništa loše u tome svak ima svoje gušte,neka neka samo nastavi radit to šta voliš

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 16:52 (dery).
13 godina
toxic kaže...

btw oc je skup sport, mislim da ti tu quake moze bolje objasnit neke stvari, cele jurki i slicni.

Da mene interesira OC tipa onaj koji interesira Quakea, Celeta i Jurkya trebao bi vise vremena i novaca i bavio bi se njime.

Ovo si priustim kao student i to je moja stvar.

Prva ti je recenica malo uvredljiva, namjerno ili nenamjerno neznam.

iclock2much
16 godina
zoharbizo kaže...
toxic kaže...

Da mene interesira OC tipa onaj koji interesira Quakea, Celeta i Jurkya trebao bi vise vremena i novaca i bavio bi se njime.

Ovo si priustim kao student i to je moja stvar.

Prva ti je recenica malo uvredljiva, namjerno ili nenamjerno neznam.

ako se ne varam i quake je student :) a bio je i Razer bar dok se bavio sa tim stvarima vec dugo nisam za njega cuo :)

ali velim bez obzira da li imas para ili ne mozes skupit bodove za bug hr teamu.

13 godina
neaktivan

Mislim da u njegovom (a i mom) slucaju hobi nije iskljucivo OC nego prckanje po racunalu i komponentama. Osobno nemam nikakav interes taj hobi dizati na neku visu razinu ili suradjivati s drugima. Cisto moja kucna zabava. Sutra mozda vidim koji je najnizi takt i napon na kojem i7 moze raditi :)

4 1 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

Mislim da u njegovom (a i mom) slucaju hobi nije iskljucivo OC nego prckanje po racunalu i komponentama. Osobno nemam nikakav interes taj hobi dizati na neku visu razinu ili suradjivati s drugima. Cisto moja kucna zabava. Sutra mozda vidim koji je najnizi takt i napon na kojem i7 moze raditi :)

pa oni koji ocaju i prckaju po racunalu :) hihihi .. svi koji nesto razumiju vole ocat ali hobi je nesto cime se iskljucivo bavis u slobodno vrijeme i tada ti je zelja da nesto i ostvaris ili bar pokazes da mozes i znas. A to nije samo print screen i baci sliku na forum.. jebat ga ja da imam vremena sigurno bih se prijavio na bug hr team i lupio koji bod ali na zalost nemam i ne mogu reci da mi je oc hobi iako mi isti ide vrlo dobro cak i vise nego dobro :)

13 godina

Moja zelja je jedino da se na forumu medu userima istestira sve novo, pa se zna tocno kolika je razlika.

Jer su stranice na netu sponzorirane, vecina barem.

iclock2much

5 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Hvala Zohare. Vec neko vrijeme pratim po netu usporedbe FX 83.. i i5 . Testovi se znaju tolko razlikovat da pomislis ko lud ko blesav . Konkretno igram samo BF 3 gdje moj proc zna zastucat bas kad najmanje netreba . Gledajuci tvoje testove meni najjednostavnije rjesenje bi bio prelazak na FX jer ga i ploca podrzava . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Alien 22 kaže...

Hvala Zohare. Vec neko vrijeme pratim po netu usporedbe FX 83.. i i5 . Testovi se znaju tolko razlikovat da pomislis ko lud ko blesav . Konkretno igram samo BF 3 gdje moj proc zna zastucat bas kad najmanje netreba . Gledajuci tvoje testove meni najjednostavnije rjesenje bi bio prelazak na FX jer ga i ploca podrzava . 

nečeš dobit ništa time,promjeni gpu tu više dobiješ,kod mene q9550 na3.3ghz i 4gb ddr2 te gtx660 na ful hd vrte bf3 bez trzaja u najzahtjevnijim situacijama

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 17:42 (dery).
13 godina

Dobiti ce, ako sam sa HD 5850 na 1GHZ osjetio prelazak sa X4 PII na X6 i on ce na FX-a.

U BF3 MP za GTX 560TI OC treba jedan X6 barem, ili FX 8.

Nece dobiti nista ako promjeni GPU, CPU nije sposoban bez laga ispratiti maximalne postavke jer se podizanjem postavki u BF-u podize i CPU zahtjevnost.

BF3 je igra u kojoj jezgri nikad dosta, tako da mu je to way to go.

Kakav ti je usage, kladim se da ti nije ni blizu 99% na nijednoj mapi vecoj sa GTX660 i tim procesorom.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 17:44 (zoharbizo).

1 1 hvala 1
13 godina
odjavljen
dery kaže...
Alien 22 kaže...

nečeš dobit ništa time,promjeni gpu tu više dobiješ,kod mene q9550 na3.3ghz i 4gb ddr2 te gtx660 na ful hd vrte bf3 bez trzaja u najzahtjevnijim situacijama

Kume o kojoj igri ti pricas ?

16 godina
zoharbizo kaže...

Dobiti ce, ako sam sa HD 5850 na 1GHZ osjetio prelazak sa X4 PII na X6 i on ce na FX-a.

U BF3 MP za GTX 560TI OC treba jedan X6 barem, ili FX 8.

Nece dobiti nista ako promjeni GPU, CPU nije sposoban bez laga ispratiti maximalne postavke jer se podizanjem postavki u BF-u podize i CPU zahtjevnost.

BF3 je igra u kojoj jezgri nikad dosta, tako da mu je to way to go.

Kakav ti je usage, kladim se da ti nije ni blizu 99% na nijednoj mapi vecoj sa GTX660 i tim procesorom.

ok onda dobro,izgleda da se intelov proc star 5god dobro nosi sa novim amd

13 godina

Postaj ti tu slike usagea da mi to vidimo, mogu i ja tako napamet.

Lijepo udi na Casp sa 64 igraca i snimi ili slikaj da vidimo kako se krece usage.{#}

iclock2much

0 0 hvala 0
12 godina
zoharbizo kaže...

Lijepo, imam i zivot pored ovoga svega, vjerovao ili ne.

Ne prodavati fore za mulce iz 3. C BIŠa; nisi odgovorio na pitanje?

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
16 godina

evo oko 90%

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 18:06 (dery).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Da preskočimo  "Bottleneck" dušebrižnike, sigurno ti je grafa na 33%!!! {#} Daj jos i ss sa usageom GPUa iz Afterburnera? {#}

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
13 godina

Čestitke Zoharu za trud i nemoj se obazirati na svakakve mulce koji samo lupetaju. Vidim da je ovaj Dery žešći fanboy i troll kad tu lupeta da je stari Intel quad taman za BF MP3 ili da nema razlike između Vishere i Phenoma II X4, što pokazuje da također nema pojma osim što je troll. A svakako je vrijedno spomena da sve ove usporedbe "AMD vs Intel" trebate gledati u kontekstu da je Intel jedno financijski 10 puta veća i moćnija korporacija. Onaj tko to neshvaća, nema šta vući paralele i trabunjati gluposti. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 21:52 (itomic009).
16 godina
mene cisto boli k.... tko je jaci a vjerujem i 99 % korisnika isto. bitno mi je da dobim sto bolje za svoje novce bio to intel amd ili neki 10, bilo bi super da ima jos par proizvodaca koji mogu konkurirati pa da dobijem za manju cijenu sto bolji proizvod.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina

Ja potpuno razumijem da tebe čisto boli k..rac tko je jači ili bogatiji i da tražiš proizvod koji je tebi bolji. Ali ako se netko ide pravit pametan i komentirati da je nešto smeće a drugo savršeno, onda moraš znati i uzeti u obzir da jedna firma ima 10 puta veći budget od druge te da je sasvim razmuljivo da ima napredniju gamu proizvoda. Nije uopće realno da AMD ima bolji CPU od Intela s obzirom na kapacitete i monopol Intela. AMD dobro parira s povoljnim cijenama i procersorima drukčijeg karaktera moćnom i dominantnom Intelu. Meni je jasno da to prosječan korisnik nezna niti ga zanima, ali oni koji prosipaju pamet bi trebali biti informiraniji malo i objektivniji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 19:43 (itomic009).
16 godina
Amd u nekim segmentima je bolji od intela, ono sta ja kao krajnji korisnik zelim da i amd krene malo bolje pa da konkurira u gornjem segmentu procesora pa da u konacnici dobim za manju cijenu taj proizvod, jest da je intel jaci ali nije to nikakva izlika amd da u gornjem segmentu ne mogu nikako konkurirati. evo sa amd apu im odlicno ide.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina

Pa ide ima dobro u skladu sa njihovim mogućnostima. Nemožeš očekivati da firma koja ima ( sad karikiram brojke ali znate na što mislim ) 50 milijardi dolara za razvoj i 25000 zaspolenih ( Intel ) i firma koja ima 8 milijardi i 6000 zaposlenih ( AMD ) budu konkurentni u svim segentima. Mislim to je moguće, ali to bi zahtjevalo pravu revoluciju. Danas, i to pogotovo u tako dinamičnoj grani kao što je hardware, novac je glavni zakon ili brilijantna ideja. Dovoljno je samo pogledati Red Bull u F1. To je tehnički sport na najvišoj razini. Jedan Red Bull kupi jednu od najgorih momčadi i šta se desilo kroz par godina, sad su toliko dominantni da spakiraju u džep jedan Ferrari i McLaren, koji su institucija F1 i koji imaju i novaca još !!! A kako su to napravili !!! Pa samo su pokupovali sve najbolje kadrove koje su mogli ( jedan Adrian Newey ) i tehnologiju i eto ti. Daj ti AMD-u budget kao Intelov pa da vidiš onda tržišne dinamike kroz koju godinu. Ne tvrdim ja da AMD nije mogao izbaciti chipve bolje nego što su sada, samo da parira Intelu to baš i nije objektivno očekivati s obzirom na stanje i resurse ( jel novac i resursi su jedini bitni, kad s time možeš i kupiti i ono št neznaš ili nemaš ). A uostalom, dobro se zna da Intel svojom financijskom moći sponzorira mnoge tvrtke koje se bave razvojem software-a pa "nekim čudom" uvijek dobro stoje protiv AMD u nekakvim testiranjima. Nije mi u interesu rasplamsavati nekakve vatre između fanboy-eva, nego samo da se raspravlja objektivno i racionalno a ne bezveze trabunja {#}.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 20:45 (itomic009).
13 godina

Ono sto sam htio dokazati jest dokazano, Intel nema upper hand u dobro optimiziranim aplikacijama.

Tu undervoltani i clockani PD na 4GHZ ima jednak ili bolji perfomance od skupljih i5 procesora.

Tko voli BF3 i slicne aplikacije sve mu je jasno !

iclock2much

4 3 hvala 0
13 godina
protjeran

e bizo daj koliki ti je bio average fps na caspianu vidim da je  oko 80?? i koliko je to plajera na mapi  sad cu da probam kod sebe:)

Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Baš me zanima kako se ponaša sa nekim snažnijim RAM-om.

Recimo moj BD ima jako dobar IMC.

Povuče preko 2400MHz sa ovim modulima (Patriot 2133MHz).

Ne znam do koliko ti ploča može, ali vjerujem da bi sa dobrim IMC-om povukao možda i do 2500MHz sa PD-om.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
protjeran

samo za zoharabizu:){#}  caspian border 64 players postavke 1280x sve low kak je kod tebe...  gmp1 gmp2gmp3 ehhehe al stara i7 krama na 3.8 rastura u mp...{#} ps. da nebi bilo to je na pocetku partije kad je sve prepuno drveca...LP

Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 21:39 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
itomic009 kaže...

Vidim da je ovaj Dery žešći fanboy i troll kad tu lupeta da je stari Intel quad taman za BF MP3

aj se pregledaj,ti stvarno misliš da ocan q9550 ne može savladat bf3,ide glatko i slatko

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 2:08 (dery).
16 godina

Zoharbizo, možeš možda testirati razliku 4GB ram u dual chanell i 5-6GB u single chanell za battlefield 3?

Može možda netko drugi?

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Zoharbizo, možeš možda testirati razliku 4GB ram u dual chanell i 5-6GB u single chanell za battlefield 3?

Može možda netko drugi?

Vrslo rado, al stvarno ne zelim za jedan takav testic kopati po kompu da vadim mem. plocice :)

Ali mislim da brzina memorije nece ni priblizno toliko utjecati na performanse ko graficka ili procesor.

Mozda koji frame plus-minus.

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
16 godina
CyberDemonVZ kaže...
191x7 kaže...

Može možda netko drugi?

Vrslo rado, al stvarno ne zelim za jedan takav testic kopati po kompu da vadim mem. plocice :)

Ali mislim da brzina memorije nece ni priblizno toliko utjecati na performanse ko graficka ili procesor.

Mozda koji frame plus-minus.

Ma ne što se tiće frameratea, na to ram nema utjecaj, mene zanima microstuttering i vremena učitavanja.

Navodno Battlefield 3 zna iskoristiti svih 4GB što na x64 sustavu kao 32-bit aplikacija može, a tada se za pozadinske procese (windowsi, Origin, browser itd) mora koristiti Page File na disku što navodno izaziva microstuttering.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice