Mjenjac na biciklu ne radi dobro

poruka: 16
|
čitano: 28.764
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

E vako vec sam uzeo biciklo i vidim da menjac ne prebacuje dobro brzine.Kad prebacim u 1. on ode u 2. i sve tako.Isto i skljoca..Da li je tu sajla otisla il tak sto i kako to namjestit.

Hvala

CAPETAN PRICE
16 godina
odjavljen
RE: Mjenjac na biciklu ne radi dobro

probaj se malo sa sajlom poigrat, vjerovatno je treba malo otpustit. ako je prednja, onda pogledaj gdje sajla ulazi u mjenjac i tu imas neki kao prsten kojeg okreces lijevo-desno tj za otpustanje ili zatezanje. a ako je zadnja, onda iza na masinici imas 2-3 vidice (samo jedna je za zatezanje i otpustanje) ove druge su za pomicanje masinice (gore-dolje lijevo desno)

i solve my problems with the gun
16 godina
neaktivan

Dobronamjerno rečeno,ne isplati ti se zezati sa time,jer možeš samo još više raštimati.Naravski to ovisi da li je to poznata marka mašinice(shimano i sl)ili je neka trećerazredna.Najjednostavnije je napraviti servis jednom godišnje u servisu koji košta cca 100kn max.Jeste da možeš i sam to napraviti,ali potrošit ćeš dosta vremena a možda nećeš napraviti ništa...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
15 godina
protjeran
CAPETAN PRICE kaže...

E vako vec sam uzeo biciklo i vidim da menjac ne prebacuje dobro brzine.Kad prebacim u 1. on ode u 2. i sve tako.Isto i skljoca..Da li je tu sajla otisla il tak sto i kako to namjestit.

Hvala

Koji toćno mjenać imaš

16 godina
odjavljen

ma nema tu filozofije previse, samo malo otpusti sajlu i odvozi jedan kratki dir da vidi dali dobro prebacuje i to je to. nisam ni ja neki mehanicar pa sam sebi uspio nastimat. a i bolje je da nauci nego da svake godine ide kod servisera, ne zbog novaca nego zbog jednostavnosti posla.

masinicu tako ne moze razje8at

16 godina
protjeran

Hvala skank,..Tako nes kupio polovnog covek zbog toga prodao,i ja sad pito hvala..

CAPETAN PRICE
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 22:53 (CAPETAN PRICE).
17 godina
neaktivan

Ako je imalo kvalitetan bajk, trebalo bi ga servisirati redovito (barem jednom godišnje).

Petljanje s pogonom bicikla bez znanja o tome što treba raditi može rezultirati još većim kvarom...

~~~P*čka, šolja, k*rac~~~
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 18:11 (i_rambo_plache).
16 godina
odjavljen

ako je u pitanju samo sajla, nema straha. tu ne mozes nista pokvarit, pa neces to cekicem radit pa da mozes rasturit masinicu. ili je zategnes ili olabavis (sajlu). pa ja svoju gianticu sam svako proljece servisiram, pa nije to nulkearna fizika. 

ma, ipak, za prvi put odi kod servisera i gledaj ga malo pa ces vidjet kako je to jednostavno....

16 godina
neaktivan
Daniman123 kaže...

Koji toćno mjenać imaš

...da...trebao je napisati tip mjenjaća da mu pošaljemo link sa najnovijim driver-ima...Cool

...kaos...
15 godina
neaktivan

Bok,jel mi može neko pomoći.Ja sam prije 4 dana kupio biciklu i sve je bilo u redu,a danas mi je počeo štekati mjenjač ja bih prebacio u 2 brzinu,a mjenjač u1.kad prebacim u 4 brzinu onda mi počne štekati.

molim vas pomozite.HvalaNamigiva

rajko
15 godina
neaktivan

To se i meni događa a kupio sam je prije 4 dana.

rajko
16 godina
odjavljen

postelaj brzine.... tj sajlu 

would you die for me, would you die for what i`ve longed to be...
15 godina
neaktivan
ako ne bude radilo sta onda
rajko
17 godina
moderator
sminker kaže...
ako ne bude radilo sta onda

LOL. Ako postelas, nema sto ne raditi - ako ne radi, znaci da si zeznuo masinicu (udario je u nesto). Imas ovdje jedan video koji objasnjava kak podesiti brzine:

Ako ne uspijes, otpeljaj bicikl na servis nek ti to oni sloze - zaracunat ce ti nekoliko desetaka kuna.

15 godina
neaktivan

Trebaš samo malo zategnit sajlu ili otpustit. Moraš naštimat da ti lanac bude u sredini između ona 2 (ne znam kako da ih nazovem Smijeh) da ti ne zapinje i škljoca.

zakon
15 godina
neaktivan

Hvala uspjelo mi je Namigiva

rajko
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice