Pozdrav ljudi, ne znam jesam li potrefio temu, ako nisam slobodno premjestite...
Naime, zbog širenja obitelji klasično auto nam je postalo pretijesno pa bi trebao uzeti nešto prostranije. Gledam dakle tu klasu monovolumena/SUV-ova ili MPV-a kako se već zovu... S obzirom da trenutno imam drugih izdataka, ne mogu za tu stavku potrošiti preko 7-9 tisuca eura... To znaci da gledam polovne automobile sa 7 sjedala stare oko 10-15 godina.
Dakle u startu sam svjestan da kupujem polovno auto koje je podosta kilometara prešlo tako da nemam iluzija da ću dobiti novo ili super očuvano auto. Iz tog razloga mi je možda najbitnija karakteristika buduceg polovnog automobila da je pouzdano, to jest da može prijeći dosta kilometara.
E tu tražim vašu pomoć da mi kažete koja su polovna obiteljska auta vrijedna za gledati i nakon 10-15 godina.
Bitno mi je dakle da je dizel, da ima 7 sjedala i da je što pouzdanije tako da kooiko toliko mogu očekivati da me neće sa autom punim djece ostaviti na sred puta u sred ničega..
Ako ima kakvih prijedloga ili savjeta koje motore/modele izbjegavati svaki je odgovor dobrodošao.
Hvala svakome na pomoći!
P.S. evo staviti cu par modela koje gledam pa da mozete dati glas za koje mislite da je najbolja kupnja nakon dosta prijeđenih kilometara..
Ja bi na tvom mjestu gledao Toyotu Verso.