Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.027
|
čitano: 13.996.239
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
RuskeGTT kaže...

zbog cega svi drkate na te nm, kile kod stezanja kotaca? nisam ama bas nikad uzeo moment kljuc u ruke, stezao sam uvijek na ruku i vidi cuda nikad nije mi otpao kotac niti nisam imao problema sa iducim skidanjem serafa...

Eto meni punac zatezao šarafe i jedan pukao kod skidanja. Svatko ima svoje iskustvo. Možemo mi opet ići u priču zašto je tako jako zatezao i slično, ali nema potrebe. 
Stari je na ruku zatezao šarafe na prikolici i vidi čuda, otpao mu kotač u Gorskom kotaru. Yebiga, ako se tebi to nikada nije dogodilo, ne znači da se nije i drugima.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
8 godina
vrinho kaže...

Ček malo, šef joj je kupio auto, baš za osobne potrebe za 40k €?

to je stara praksa kako da ti firma da "povišicu"
takoder kad sam diskutirao povišicu sam zatražio na taj način
firma potroši sličnu količinu novca (na dugoročno), a moja neto dobit buda veća 

12 godina
volegradele kaže...
Škida Octavia i npr Audi A4 razlika nebo zemlja ma koja kod oprema u Skode bila..jebes ga sad cijena je nesto sasvim drugo!

Pa nisu ista klasa auta

Passat - A4

Octavia/Golf - A3

2 mjeseca
vrinho kaže...

Nekad se to zvalo pranje love, a možda konačno ima poduzetnika koji i nagrade radnike.
 U svakom slučaju lijepa gesta. 

Ja sam sa švaba prešao na volvo i barem zasad u dvije godine ne žalim.
 sa bmw-om sam se napatio, više je viđao majstore u tomiću nego cestu.

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
8 godina
maks0806 kaže...
volegradele kaže...
Škida Octavia i npr Audi A4 razlika nebo zemlja ma koja kod oprema u Skode bila..jebes ga sad cijena je nesto sasvim drugo!

Pa nisu ista klasa auta

Passat - A4

Octavia/Golf - A3

ljudi zaborave da je octavia rađena na platformi golfa, vjerovatno se vizualno prevare

14 godina
maks0806 kaže...

Bio je malo rabljen pa je bio 35ish 

A jbg kad je trebalo, radila je 4 posla. Kad je firma počela poslovati dovoljno dobro da si gazda kupi novu R8-icu, red je da dobije bar to. Obećan joj je Evoque kroz godinu dana. Ne petljam se hahah

I da, radi od doma. Tako da... 

Bogme, lijep poklon da ti netko pokaže da te cijeni. Ne bih gledao poklonjenom konju u zube pa makar je i s lošijom opremom. 

I još radi od doma, može onda umjesto Evoquea neki fini stan 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
14 godina
ja bi od firme i Sandera uzeo ako je đabe
R33mba#2892
12 godina
vrinho kaže...
maks0806 kaže...

Bio je malo rabljen pa je bio 35ish 

A jbg kad je trebalo, radila je 4 posla. Kad je firma počela poslovati dovoljno dobro da si gazda kupi novu R8-icu, red je da dobije bar to. Obećan joj je Evoque kroz godinu dana. Ne petljam se hahah

I da, radi od doma. Tako da... 

Bogme, lijep poklon da ti netko pokaže da te cijeni. Ne bih gledao poklonjenom konju u zube pa makar je i s lošijom opremom. 

I još radi od doma, može onda umjesto Evoquea neki fini stan 

A ne gledam u zube konju nego generalno diskutiram o situaciji na tržištu automobila na primjeru ovog. Meni je to grozno preseravanje, ali sad je gazda uzeo i Rangea Sporta (jer mu je Velar previše kvarljiv ) pa sad kako će mu project managerica biti u Q2 pff, mora i ona Range.

Stan plaćam ja magarac i vozim Legenda iz 1992. 

13 godina
@sporttest
Da na bazi Golf 8 .. ali je realno bolje auto od Golfa,komfor i gabariti samog vozila su neusporedivi!
AUDIOFIL
15 godina
maks0806 kaže...
volegradele kaže...

Pa nisu ista klasa auta

Passat - A4

Octavia/Golf - A3

Krivo, Passat je MQB, A4 je prvi pravi Audi - MLB

MQB - poprečno stroj, MLB - uzdužno (kao za stražnji pogon iako je prednji)

dakle do A4 su audiji prepakirani VW-jci opće klase...

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2024 16:01 (Stric_Jura).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ti raznorazni Q2,Q3 pa sve do A4 su malo nakičeni golfovi. Tek A4 je viša klasa i od passata mada je dosta manji. Ali po pitanju buke, voznosti i općenita kvaliteta svega je na višem nivou. Dok sjedneš u to poslije passata, octavie znaš o čem se radi. Isto tako u tom SUV segmentu je tek Q5 pravo vozilo. Imam Q3 doma i to je ženskasto povišeno govno koje nema ništa posebno mjesta, bučno ko golf i loše voznije nego golf. Jedino mu je mjenjač vrh - DQ500 u 2.0 TDI.

13 godina
filip_medo kaže...
vrinho kaže...

Nekad se to zvalo pranje love, a možda konačno ima poduzetnika koji i nagrade radnike.
 U svakom slučaju lijepa gesta. 

Ja sam sa švaba prešao na volvo i barem zasad u dvije godine ne žalim.
 sa bmw-om sam se napatio, više je viđao majstore u tomiću nego cestu.

Vjerojatno zato što si išao kod Tomića, njih, vuku i takve izbjegavaš. Ideš kod Palića ili Baumgartner

8 godina
Tonchek kaže...

Ti raznorazni Q2,Q3 pa sve do A4 su malo nakičeni golfovi. Tek A4 je viša klasa i od passata mada je dosta manji. Ali po pitanju buke, voznosti i općenita kvaliteta svega je na višem nivou. Dok sjedneš u to poslije passata, octavie znaš o čem se radi. Isto tako u tom SUV segmentu je tek Q5 pravo vozilo. Imam Q3 doma i to je ženskasto povišeno govno koje nema ništa posebno mjesta, bučno ko golf i loše voznije nego golf. Jedino mu je mjenjač vrh - DQ500 u 2.0 TDI.

vjerovatno imas q3 mk1
i kao takav ima više mjesta od golfa i miljama je daleko od golfa iz tog godista, od buke pa sve dalje, jednostavno klasa iznad
da kosta previse za ono šta je, košta.

no novi q3 je odlican auto, lijepo se vozi, udoban, mala buka. Odlican auto za duga putovanja 

12 godina

To doslovno nije istina. 

Pogotovo za duga putovanja autoputom gdje nijedan SUV nije dobar zbog svojih karakteristika. Konstantno porihtavanje volana. Za zavojite ceste nijedan SUV nije. Mjesta ima više nego u Q2 koji nema mjesta nimalo. Na zadnjoj klupi ne mogu udobno stati ljudi preko 170cm, dok u golfa stanu. (Govorim o Q3 1st gen kojeg sam vozio u više navrata ZG-ST). Da je više premium unutra, je.

2 mjeseca

Da to je bila jedna velika greška također.

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
15 godina
maks0806 kaže...

To doslovno nije istina. 

Pogotovo za duga putovanja autoputom gdje nijedan SUV nije dobar zbog svojih karakteristika. Konstantno porihtavanje volana. Za zavojite ceste nijedan SUV nije. Mjesta ima više nego u Q2 koji nema mjesta nimalo. Na zadnjoj klupi ne mogu udobno stati ljudi preko 170cm, dok u golfa stanu. (Govorim o Q3 1st gen kojeg sam vozio u više navrata ZG-ST). Da je više premium unutra, je.

"Pogotovo za duga putovanja autoputom gdje nijedan SUV nije dobar zbog svojih karakteristika."

Molim te promjeni dilera, smanji sa lijekovima i tako dalje. Znači da SUV vozila nisu za autocestu, a upravo su ta vozila napravljena za autocestu i duža putovanja. Ne znam kakav je Q2 i Q3, ali mislim da su relativno dobri. To sad ovisi šta ti to podrazumjevaš pod dobrim i šta to tvoja guzica zahtjeva da bude dobro, to je već druga priča, ali izjava da SUV vozila nisu za autoceste i duga putovanja je van pameti i mozga. Kao da priča neki klinac koji nema pojma o autima. Imam Nissan Qashqai, vozio sam se i u Peugot 3008 i auti su odlični za dugu vožnju, zapravo je kao stvoren za nju, a ne za gradsku. Na zadnjoj klupi ima bez problema za mene mjesta koji sam 185 cm. Tako da nemam pojma o čemu ti pričaš.

12 godina

Kao prvo adaptiraj svoj ton, nismo balavurdija na placu

Kao drugo, ako ti nije jasno kako funkcionira otpor i strujanje zraka nemamo o čemu pričati.  SUV je inherentno promašen dizajn automobila kojem je jedina prednost povišen položaj naspram drugih sudionika u prometu te sukladno tome ground clearance. Ostalo su nedostaci naspram klasičnih limuzina. Od potrošnje do voznih karakteristika i skupoće održavanja. To nisu nabadanja već činjenice. Vozio sam i ja Qashqai, Q2, Q3, Hondu CRV, 3008, 2008, Velara i još par. 

Jao pa vidim da si napisao da su SUV-i napravljeni za duge i udobne vožnje. Nisu već za vožnju po teško dostupnim mjestima i po zahtjevnijim uvjetima. Bili su niche na cestama dok se zbog trendova nisu popularizirali. I većina ih nema veze sa onim što je SUV značio kad je nastao kao vrsta automobila. 

Logično razmisli prije omalovažavanja i lupetanja, cheers 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2024 12:59 (maks0806).
14 godina
Q3 nema qurca mjesta, od Suvova u koja sam ja sjedio a visok sam i debel , kodiaq, tiguan, i moja mazda cx5 imaju mjesta.Pricam.o vozackoj poziciji.. S tim da su kodiaq i tiguan dobri s mjestom i odozada.. Nine udoban za putovanja? veću glupost nisam cuo.. Moja cx5 je meni super za autocestu i vjv je samo neki A8 ili e/s klasa udobniji od nje za putovanja..
R33mba#2892
15 godina
maks0806 kaže...

Kao drugo, ako ti nije jasno kako funkcionira otpor i strujanje zraka nemamo o čemu pričati.  SUV je inherentno promašen dizajn automobila kojem je jedina prednost povišen položaj naspram drugih sudionika u prometu te sukladno tome ground clearance. Ostalo su nedostaci naspram klasičnih limuzina. Od potrošnje do voznih karakteristika i skupoće održavanja. To nisu nabadanja već činjenice. Vozio sam i ja Qashqai, Q2, Q3, Hondu CRV, 3008, 2008, Velara i još par. 

Jao pa vidim da si napisao da su SUV-i napravljeni za duge i udobne vožnje. Nisu već za vožnju po teško dostupnim mjestima i po zahtjevnijim uvjetima. Bili su niche na cestama dok se zbog trendova nisu popularizirali. I većina ih nema veze sa onim što je SUV značio kad je nastao kao vrsta automobila. 

Nema nikakvog tona, osim mog komentara.

Kakve veze ima otpor zraka za udobnom i dugom vožnjom sa modernim autima (ne starim autima od prije 30 i više godina) i odličnim zvučnim izolacijama. Nadalje potrošnja (Qashqai) mi ne ide iznad 5,5l na autocesti, a na otvorenoj međugradskoj cesti mi je potrošnja oko 4,5l. Redovni servis u službenom servisu (ulje i svi mogući filteri - osim filtera goriva) me izađe oko 350€što mislim da čisto u redu i da nije preskupo s obzirom kakve su danas cijene, prije eura me je servis koštao oko 1.500 kn. 

SUV nisu nikad bili namjenjeni za teško dostupna mjesta i zahtjevne terene, već za to služe terenci kao Land Rover Defender, Toyota Land Cruiser i tako. SUV su povišeni i stilizirani automobili (koji su zamijenili monovolumen vozila) koji izgledaju kao terenci, ali nemaju njihove sposobnosti na teškom terenu i postali su nova obiteljska vozila umjesto monovolumena koji su izbačeni sa tržišta.

Eto toliko od mene.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2024 13:40 (MasterOfDisaster).
12 godina

Svaki SUV je više wobbly i zahtjeva mikrokorekcije u brzoj autoput vožnji više ili manje naspram klasičnog automobila. To je neizbježno jer osim poboljšanja u koeficijentima otpora zraku, u proračun ulazi površina vozila, a (logično) veća je od one na limuzini/hatchbacku. Kod potrošnje goriva ista stvar. 

8 godina
maks0806 kaže...

ne pricaj gluparoje
SUV i terenci nisu isto, suv je napravljen za udobnu vožnju i odlicni su za autoput. Bit je komfora, a ja se nakon vožnje u takvim autima (sad pricamo o novom q3) osjecam lagano i odmorno. Autoput ne zahtjeva veliku agilnost automobila jer su zavoji na autoputu blagi, otpor zraka-potrošnja-održavanje nisu stvar udobnosti već novčanika

osobno sam imao q3 mk1 i izvrstan automobil, ne znam cemu te gluposti da osoba viša od 170 ne može sjediti na zadnjoj klupi.
Osobno imam 187 i nikad u zivotu nisam ima problema sa zadnjom klupom na tom autu.

8 godina
maks0806 kaže...

Svaki SUV je više wobbly i zahtjeva mikrokorekcije u brzoj autoput vožnji više ili manje naspram klasičnog automobila. To je neizbježno jer osim poboljšanja u koeficijentima otpora zraku, u proračun ulazi površina vozila, a (logično) veća je od one na limuzini/hatchbacku. Kod potrošnje goriva ista stvar. 

mislim da si zamjenio grobnik i autocestu 

11 godina
sporttest kaže...
maks0806 kaže...

Ocito nisi vozio SUV nego neki poviseni jaris. CR-V (i to 2 komada) na 140-150kmh stalno moras imat ruke za volanom jer bjezi lijevo/desno, tj. treba nonstop korekcije radit.. i to je razlog zasto mi se ti poviseni auti ne svidjaju.. civica drzim na 200kmh na tempomatu i mogu ak hocu sa jednim prstom drzat volan i ne bjezi lijevo/desno

12 godina
hahhaajaads kaže...
sporttest kaže...
maks0806 kaže...

Ocito nisi vozio SUV nego neki poviseni jaris. CR-V (i to 2 komada) na 140-150kmh stalno moras imat ruke za volanom jer bjezi lijevo/desno, tj. treba nonstop korekcije radit.. i to je razlog zasto mi se ti poviseni auti ne svidjaju.. civica drzim na 200kmh na tempomatu i mogu ak hocu sa jednim prstom drzat volan i ne bjezi lijevo/desno

Točno tako. Osim što je u praksi tako i u teoriji je, a čude se ko pure dreku... 

14 godina
Vozio si jedan SUV ((crv)), i onda pljujes po svima? Lool

odi sjedni u Stelvio pa reci dal se vozi ko crv
R33mba#2892
12 godina
Auti - ultimativna tema

Pa svakako je bolji od generičnog SUV-a kao i Cayenne, ali sigurno nije dobar kao Giulia. Ne razumijem čemu rasprava kad je doslovno manja stabilnost vozila što je površina "naleta" na otpor zraka veća, a još im je težište više od tla te će se manje više svaki ponašati lošije od klasičnog auta u brzoj vožnji autoputem. Osnove dinamike. Kao inženjer sam nabio u zadnjih 5 godina kilometara koliko prosječna osoba za života napravi kroz razne države i u autima od Pola do Velara, a kao inženjer znam i kako se ponašaju objekti u međudjelovanju s drugim. 

Baš ste bizarna ekipa, kao da napadam Vaš automobil, a ne raspravljam o generalnoj fizici. Suvišno raspravljati. Velike kocke su odlične za putovanja autoputem i za to su napravljene 

9 godina
MasterOfDisaster kaže...

Redovni servis u službenom servisu (ulje i svi mogući filteri - osim filtera goriva) me izađe oko 350€što mislim da čisto u redu i da nije preskupo s obzirom kakve su danas cijene, prije eura me je servis koštao oko 1.500 kn. 

Kako ti može biti u redu 350€ za mali servis bez filtera goriva? 

5l ulja je od 50-60€

Filteri teško da mogu biti više od 50-70€ ( ne znam koliko su original filteri ali gledao sam cijene malo boljih filtera )

15 godina
maks0806 kaže...

Pa svakako je bolji od generičnog SUV-a kao i Cayenne, ali sigurno nije dobar kao Giulia. Ne razumijem čemu rasprava kad je doslovno manja stabilnost vozila što je površina "naleta" na otpor zraka veća, a još im je težište više od tla te će se manje više svaki ponašati lošije od klasičnog auta u brzoj vožnji autoputem. Osnove dinamike. Kao inženjer sam nabio u zadnjih 5 godina kilometara koliko prosječna osoba za života napravi kroz razne države i u autima od Pola do Velara, a kao inženjer znam i kako se ponašaju objekti u međudjelovanju s drugim. 

Baš ste bizarna ekipa, kao da napadam Vaš automobil, a ne raspravljam o generalnoj fizici. Suvišno raspravljati. Velike kocke su odlične za putovanja autoputem i za to su napravljene 

Modernim autima je strašno usavršena aerodinamika i samim time je smanjen otpor zraka i na većim SUV-ovima. Evo primjer, moj Nissan Qashqai (2018) ima otpor zraka 0,33, a npr. Alfa Giulia ima 0,28. Tako da tvoje tvrdnje ne stoje, istina je da SUV-ovi ipak imaju veći otpor zraka (naravno radi veličine), ali ni blizu koliko ti misliš. Nadalje, ja u Qashqai-u ne osjetim nikakvo bježanje ili ljuljanje pri 140km/h na autocesti, niti bježanje volana osim kada pogodim neki kolotrag na cesti pa me zna malo povući.

Ne osjećam se napadnuto zato jer imam SUV, nego već godinama ih vozim, prešao sam sigurno sa njima 200.000 km i nisam ima nikakvih problema o kojima ti govoriš.

14 godina
Daten007 kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Redovni servis u službenom servisu (ulje i svi mogući filteri - osim filtera goriva) me izađe oko 350€što mislim da čisto u redu i da nije preskupo s obzirom kakve su danas cijene, prije eura me je servis koštao oko 1.500 kn. 

5l ulja je od 50-60€

Filteri teško da mogu biti više od 50-70€ ( ne znam koliko su original filteri ali gledao sam cijene malo boljih filtera )

A ruke? Znaš da se po novom, tj. otkad smo uveli famozni Euro zlatne ruke naših ''mehaničara'' negdje plaćaju višestruko više od materijala. Ipak takvih majstora nema nigdje kao kod nas.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
9 godina
vrinho kaže...
Daten007 kaže...
MasterOfDisaster kaže...

5l ulja je od 50-60€

A ruke? Znaš da se po novom, tj. otkad smo uveli famozni Euro zlatne ruke naših ''mehaničara'' negdje plaćaju višestruko više od materijala. Ipak takvih majstora nema nigdje kao kod nas.

Znam, veliko znanje treba imati mehaničar da napravi mali servis. 

Neovlašteni servisi danas uzimaju od 40 - 50€ za izmjenu ulja i ta 3 filtera.

Sad koliko uzima ovlašteni, vjerojatno x3/x4 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2024 9:05 (Daten007).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice